zıpkındaki diğer lastik ...

Konu, 'Zıpkınla Balık Avcılığı' kısmında dostulas tarafından paylaşıldı.

1. dostulas

dostulas

slm ..herkese slm...
    forumda da zıpkın avcılığında da yeniyim....
    zıpkında iki tane lastik ve iki tane çentik var.. her bir çentiğede lastikleri kursam atış hızım ve menzim artar mı?.. bana zarar ı olurmu.. yoksa lastiğin br daima yedek olarak mı duracak ?... teşekkürler

2. dostulas

dostulas

tşkherkese slm...
    forumda da zıpkın avcılığında da yeniyim....
    bir sorum olacak doğru başlıkta sormuyorsam bağışlayın...
    zıpkında iki tane lastik ve iki tane çentik var.. her bir çentiğede lastikleri kursam atış hızım ve menzim artar mı?.. bana zarar ı olurmu.. yoksa lastiğin br daima yedek olarak mı duracak ?... teşekkürler

3. Onur GÜNER

Onur GÜNER

Favori Kamış:
    malzeme
    Merhaba...
    Her zıpkında iki lastik bulunmaz.
    Bazı özel zıpkınlarda bu tip modifiyeler söz konusu, fakat bu üst seviyede zıpkıncılar ve özel avlar için geçerli. Ben henüz o aşamaya gelemedim. Tek lastikle Türkiye karasularında bir çok balığı avlayabilirsiniz. Örnek vermek gerekirse ben tek lastikli 100 lük bir tüfekle 32 kg lık bir akyayı rahatlıkla vurdum. Çift lastiğe hiç gerek duymuyorum. Hem kurma aşamasında zorluk yaşarsın hemde anlamsız bir değişiklik olur. Tek ve sağlam bir lastik en mantıklısı...

4. Çift lastiğin mantığı ne Onur ? Hangi amaçla kullanılıyor ? Resimli filan bi anlatırmısın ,en azından öğrenmiş oluruz (Her ne kadar zıpkın kullanmasamda bilgi bilgidir dimi ! )

5. Onur GÜNER

Onur GÜNER

Favori Kamış:
    malzeme
    Çift lastik kullanımı Ülkemizde de yaygınlaşmaya başladı.
    Mantık olarak daha fazla ivme ve daha uzun menzil diyebiliriz. Fakat çok iri balıklar için uygun bir seçimdir. Türkiyede çok fazla ihtiyaç duyulacak bir durum oldupunu düşünmüyorum...

6. Teşekkürederim sevgili Onur

7. Oktay UZDİYEM

Oktay UZDİYEM

Favori Kamış:
    ZIPKIN
    En İyi Avı:
    Levrek 8.50 kg
    Sevgili Onur çok güzel açıklamış.
    Bu işte yeni olduğuna göre gördüğün tüfek %90 yılmaz marka. Onurun anlattığı dışında birde profesyonel anlamda hitap etmeyen, ucuz, amatör zıpkınlar var ve bu zıpkınlarda 2 adet lastik bulunuyor. Amacıda bir tanesinin yedek olarak üzerinde bulunması. Zaten o zıpkınların tetik mekanizmasının 2 lastiğin kuvvetini taşıması mümkün değil.