Zoraki "LAPOR"

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında stres_yapma tarafından paylaşıldı.

1. stres_yapma

stres_yapma MURAT

Favori Kamış:
    Şamandralı olta
    En İyi Avı:
    Aynalı sazan 6,350 kg. lık. Gökkuşağı alabalığı 2,900 kg.lık.
    Çünki Bizim balli efendi illada senin adına aç dedi zoraki bir "LAPOR" yapmakta bana düştü. Ben o gün yani bayramın son günü tutulan aynalı (lar) ın resmini koyacağım gerisi benim ağzımla yazılmış dedimya zoraki bir "LAPOR"

Ve Zerdüşt şöyle buyurdu ... Ad benim ama tadı başkasının

Haftalık mutat avlarımızdan biri ile buluşmak üzere dün yine yollardaydık. Vardık-gittik Tortum gölüne. Hava sert, balıksızlık bütün ortama yayılmış sanki. Hiç iyi şeyler beklemiyor bizi. Anlık durumdur deyü, herkes bir tarafa konuşlandı. Ateş, çay, muhabbet, sinir, soğuk, bulut, parçalı bulut derken öğlen oldu.
    Yine ateş, çay, peynir, zeytin, ekmek derken, benim dip oltamın zili çın-çınnn öttü bir daha ötmedi. Misina gerildi, sağa doğu yanbegi-yanbegi gitti. Şamandıralı takımımı da önüne katıp sürüklediğinde yetiştim. İki takım da boş ancak dip oltasının kancaları başka bir olta ile dolaşmış.
    Balli’nin dip oltasını alan aynalı, solda bulunan benim iki oltayı da alarak tekrar geri dönmüşte, en sağda bulunan Selim’in oltalarına göz dikmiş gibi o tarafa doğru zor ediyor. Balli, durumun vahametini anlamış olacak ki “gardaşlar kepceyi getirin, bu gelen odur, gendisidir” diye ünledi. Aldı misinayı ele, topladı. Topla-topla gel. Kuzu-kuzu balığın başını, getirip kıyıya yanaştırdı. “Ula di haydi, getirin şu kepçeyi, Selim-Murat, di haydi nerdesiz.!!!” diye başladı feryada.
    İki koca adam, sanki, hayatımızda ilk kez duyduğumuz bir söze muhatap olmuş gibi birbirimizin yüzüne bakakaldık. Ne göreceksek; dakikalarca bakıp-durduk. Kepçe de karışmış açılmak bilmiyor ne güzel.
    Yalvarmalar-ağlamalar fayda vermeyince, çaresiz kendi işini kendi görmeye karar verdi. Ancak, yürekler ağızlarda:
    - Hadi oğlum kaç, salla kafayı, kuvvetlice vur, bak zaten dudağın kenarına hafifçe takılmış şöyle biraz sola, az ileri-geri yaparsan iğneden de kurtulursun. Ne işin var senin bu soğukta dışarılarda, hadi evine git canım benim. İlle de gelecem diyorsan, bak hem sağda hem de solda daha ne güzel oltalar var, asıl onlardan birine seni kaydırıp-uçurup, hooop edeyim, bak ne güzel olacak.
    - Gel canım benim, hoş geldin. Niye böyle beklettin gubani. Neyse geldin ya o yeter, Dur önce elimi öp, sonra ben de senin gözlerinden öperim. Gel yanıma gel, hah şöyleee. Aaa fe riiin..!!!

Gelen balık 10 kg olsaydı Selim kendini suya atmaya yemin etmişti. Allah Selim’in yüzüne baktı da, Balli’ye 5 kg’lık aynalı sazan verdi.
    Ekibin küçüğü Edocumuz biraz rahatsız, bize eşlik edemedi. Dediğine göre fazla şeker yemiş de hastalanmış. Şeker derken bile –afedersiniz- kusacağı geliyormuş. Her neyse, biraz da resimler konuşsun.

Son düzenleme: 1 Aralık 2009
  2. nejat vardar

nejat vardar nejat vardar

Murat madem Balli kendi yakaladığı balığa konuyu sana açtırdı, söyle ona yemsiz balık yakalamayı da başardığı için tebrik ediyorum.;) :D :D ''Önce yakala sonra yem ver'' Nuri'nin yeni taktiği galiba:eek: :rolleyes:

Resimler için ayrıca tebrik ve teşekkürlerimi de iletirsin

3. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    dört gözle bu raporu bekliyordum, çiçekli böcekli, her zamanki gibi harika bir lapor murat abi

balli'nin o halleri gözümün önüne geldide.... :D :D :D :D

tüm ekibi ve özellikle günün kahramanı olarak nuri abimi tebrik ederim :)

seni pek kıskanmış gördüm :eek: :D

tadında avlara sevgili abilerim :)

4. m-a-v-i

m-a-v-i Yasin

Murat abi, seni ve tüm ekibi kutlarım, Nuri abim yine yapmış yapacağını bayramlaşmış aynalısı ile, resimlerde harika gerçekten. Sahi o nasıl bir sincaptır öyle güzel yakalamışsınız.:)

5. kadrikalemci

kadrikalemci Kadri Kalemci

En İyi Avı:
    Kaçırdığım balık
    Tebrikler :D Av da fotolar da çok güzel ancak; o beyaz sincap mıdır anlamadım? :)

6. ergir

ergir ergir

tavşan olması lazım:

7. stres_yapma

stres_yapma MURAT

Favori Kamış:
    Şamandralı olta
    En İyi Avı:
    He vallaha adam az benden büyük diye her dediğini yaptırıyor .O zaten teşekkürünü okuyor

teşekkür ederim .Ne kıskanacağım sen benim yakaladığım aynalılara baksana varmı dünyada bir örneği daha

Teşekkürler sizede nasip olur inşallah .Biz pek sincap görmediğimizden hangi cinstir bilmiyorum.Tamamen tesadüf ekmek almak için durduğumuzda bizim selim görmüş bizde resmettik

Teşekkürler O bir sincap ama ne tür bir sincap olduğunu anlamadım Kulakları püsküllü sincap diyelim şimdilik :D bilen birileri varsa zaten cinsini söyler

8. stres_yapma

stres_yapma MURAT

Favori Kamış:
    Şamandralı olta
    En İyi Avı:

Değil:mad: :D

9. kadrikalemci

kadrikalemci Kadri Kalemci

En İyi Avı:
    Kaçırdığım balık
    Abi, ben hiç ağaca tırmanan tavşan görmedim. Ama belki Tortum Tavşanı böyle oluyordur :D :D

10. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    Murat selamlar.
    çok güzel fotoğraflar yayınlamışsın.

Hele o sincap yok mu o sincap...
    Çocukluğuma götürdü Beni.

Nui Ustamızada selamlar.

11. stres_yapma

stres_yapma MURAT

Favori Kamış:
    Şamandralı olta
    En İyi Avı:
    Sağolasın. Aynalılar hariç tüm fotolar Balliye ait .zaten o foto sevdasına tutuldu tulaı sabah 6 da çıkıp 10-11 gibi avlak yerine varıyoruz .Daha oltalar suya değmeden eve yolculuk başlıyor :p

12. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    Murat abi seni ve tüm ekibi kutluyorum gene güzel bir av ve tadında fotoğraflarla güzel bir rapor hazırlamışsınız :) :)
    sazanın hangi oltaya geldiğinin bence hiç bir önemi yok çünki sazan avı bir ekip avıdır ve yakalanan sazanı ekip yakalamıştır ;) :) :)

13. stres_yapma

stres_yapma MURAT

Favori Kamış:
    Şamandralı olta
    En İyi Avı:
    hay ağzına sağlık sazancılar iş biliyor :);)

14. nejat vardar

Neyse Aytekin stresini aldı;) :p :D

15. stres_yapma

stres_yapma MURAT

Favori Kamış:
    Şamandralı olta
    En İyi Avı:
    az birazda sinirimi alacak birisini bulsam fena olmayacak:cool: :D :D :D

16. nejat vardar

Nuri'ye şöyle bir ''karakucak'' dalıver, geçer;) :D

17. stres_yapma

stres_yapma MURAT

Favori Kamış:
    Şamandralı olta
    En İyi Avı:
    dalmak mesele değil.Asıl mesele orada çıkmak:p

18. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Murat abi gerçekten çok güzel avlara imza atıyorsunuz ekip olarak ,tebrik ederim devamı rastgelsin..

19. stres_yapma

stres_yapma MURAT

Favori Kamış:
    Şamandralı olta
    En İyi Avı:
    Sağolasın Erdem inşallah sana da nasip olur.

20. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Yahu Allah'tan kork. Yazmayayım-yazmayayım diyorum sonra , dayanamayıp yazıyorum.

Bre stres efendi ne o laporun hali öyle. Baştan savma, dostlar alışverişte görsün hesabı. Ne paragraf var, ne smili? Gitti güzelim lapor. Bunu görmezsin de oturmuş kendi derdine yanarsın. :mad:

Sinirmiş. Pehh! Fena mı oldu, ne güzel işte Seni de meşhur ediyoruz. Piyasada arz-ı endam ediyorsun?? :cool:

:D :p

Yazanlar, yazacak olanlar, kardeşlerim; hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Selam ve saygılarımı sunarım.;) :)
    .