01-02.11.2008 Sazan Avi Raporu

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında fixahmet tarafından paylaşıldı.

1. muratca

muratca murat

:) ahmedim böyle güzel bir av beraber nasip olur inşallah.........sazanımı bekliyorum.......

2. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr

inşallah muraaaatım. bi fırsatını bulsak götürcem seni ama, zamanlarımız bir türlü uyuşmuyor işte..

3. DeadPOX

DeadPOX

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Kaçanlar
    İnşallah birgün hepsini salarasınız, yani gönlünüzden bu geçer inş....

Eminimki o pullular suda ve oltanın ucunda daha heyecan vericiler, ama suya geri döndükleri takdirde tabi...

Tebrikler.

4. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    inşallah

inşallah üstadım. inşallah birgün o nirvanaya bizde ulaşırız da, salarız. daha ilk senemiz olduğu için şimdilik o kadar ilerletemedik işi. şunu da belirtmek isterim ki, """"BENCE""""" tutulan tüm balıkların salınması ekolojik dengeye çok da büyük bir kıyak geçmemiz anlamına gelmez. zira, herkes tuttuğu balığı saldığı takdirde, artık balık tutmanın da bir zevki kalmayacaktır. balık peşinde koşmak tarihe karışır. "elini sallasan balığa çarpacak vaziyeti yaani". düşünsenize, avlağa gidiyorsun, yarım saatte 10 tane balığı çekip salıyorsun:confused: pek keyifli olucağını sanmam bu durumun. sanırım tebliğler 2/2 de belirtilen limit altı balıkların salınması ekolojik denge için en uygunu olucaktır fikrindeyim"""BENCE""".

Bu tabii ki limit üstü balıkların salınmaması gerektiği anlamına gelmez. ama sanırım biz daha sizin kadar pişemedik. yazılan raporlardan birine verdiğim cevapta da kişi başı 3 balıktan fazlasını salacağımızı belirtmiştim. inşallah bu kişi başı 3 sayısı, egomuzu(lafın gelişi) biraz daha tatmin ettikten sonra kişi başı 1 lere kadar düşecektir. 1 den aşağı pek düşeceğini sanmıyorum, çünki evde balık hastası anne ve baba var :) :) :) saygılarımla....

5. ÇERİ

ÇERİ Murat YENİÇERİ

En İyi Avı:
    95 CM TURNA (6 KG)
    Tebrikler Ahmet çok güzel av olmuş,kareler de harika.Elinize sağlık,paylaşım için teşekkürler..

6. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    teşekkür ederim efendim. nacizane bişeyler yapmaya çalıştık işte. darısı herkesin başına..

7. mustipek

mustipek Mustafa ipek

Favori Kamış:
    KAMIŞ+ATMA
    En İyi Avı:
    2 adet 50cm KARABALIK
    ahmet kardeş yem olarak karışımı nasıl hazırladınız. Biraz izah edermisin?

8. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    tabii ki

efendim, zahirecilerde kilo işi satılan civciv yeminden alıyoruz. bir kaba 0,5 kg civciv yemi, 4 yumurta, 4 paket şekirli vanilin, karıştırıp güzelce yoğuruyoruz. bu ilk yoğurulan hamurun cıvık olması problem değil. neyse, iyice yoğurduktan sonra, cıvıklık durumuna göre buğday unu katarak yoğuruyoruz. unun miktarını iyi ayarlamak gerekiyor, çünkü un fazla kaçarsa hamur çok sıkı olacağından balık emmekte zorlanabilir diye düşünüyorum. un miktarı da az olursa hamurun bir arada tutunması zorlaşır sanırım. suya çarpma hızıyla dağılabilir. o yüzden un miktarını hamuru bir arada tutmasına yetecek kadar ayarlıyoruz. fazla katmıyoruz. umarım yeterince açık anlatabilmişimdir. ben 0,5 kg olarak verdim. siz artık kaç kg yoğuracaksanız vanilini ve yumurtayı ona göre ayarlarsınız.

9. atmaca3437

atmaca3437 kartal

ahmet abııı döktürmusun elıne saglıkkkk

10. muzbet

muzbet muzaffer

En İyi Avı:
    kiloluk sazanlar
    Dünyanın savaş açtığı sigaraya karşı herkezin mücadele etmesi gerekirken doğa dostu olna insanların av raporlarında ölçütlerini hala sigara paketleriyle vermelerini anlamlandıramıyorum.

11. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    şöyle anlamlandırmanıza yardımcı olayım. sigara paketi hemen herkesce bilinen standart bir boya sahiptir. yardımcı olabildimse ne mutlu.

ayrıca, bir insan bu resime bakıpta balık tutmaya ya da balık yemeye değil de, üzerinde büyük puntalarla "sigara içmek öldürür" yazdığı halde sigara içmeye özenecekse hiçkimse ve hiçbir kampanya o insanı kurtaramaz diye düşünüyorum.

ve ayrıca, eleştirinin başına ya da sonuna avla ilgili olumlu veya olumsuz bişeyler de yazabilecek kadar geniş bir perspektifden bakılmalıdır hayata.

yine ayrıca, takımların arasına 30 cm lik bir cetvel veya bir mesura şart oldu. abimiz haklı aslında.

ilginizden dolayı teşekkür ederim sayın abim.

12. mustafa26

mustafa26 MUSTAFA

tebrikler güzel bir av olmuş.

13. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    teşekkür ederim. umarım bütün avlarımız güzel olur.