04.08.2012 Gece perch avı...

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında stanlyy tarafından paylaşıldı.

1. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Teşekkürler şenol, o gün sahteler konusunda konuşmuştuk. :) Bahsettiğim fosforlu işe yaramayınca aklıma ilk sen geldin :), deneme yanılma yöntemi ile öğreniyoruz artık. Gece karanlıkta mepps'in işe yarayacağını söyleselerdi inanmazdım. Her gün yeni bir şey öğreniyoruz. Tekrar teşekkürler, daha iyileri sana rastgelsin...

2. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler murat bey, bu iş gerçekten sürprizlerle dolu. Hiç beklemediğiniz bir malzemeyle olmayacak bir saatte avlanabiliyoruz. Daha iyileri sizinle olsun...

Teşekkürler :) Yeni öğrendik ama bundan sonra favori malzemem olacak...

3. mehmetar79

mehmetar79 Mehmet

Tebrikler Fatih, balıklar çok güzel görünüyorlar :)
    Geriye kalanlar dalgasını geçmiş senle ama :laughing: rövanşta ifadelerini alırsın artık :D :D

Daha iyilerine rastgelsin.

4. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler mustafa abi beraberde gideriz inşallah... :)

5. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler, enteresandır benim gittiğim gün kapalı bir havaydı bulutlardan gökyüzü ve ay görünmüyordu. Normalde o saatte balık çıkması banada entresan geldi. Yalnız avlanmaya gelince kola,sigara ve çekirdek kafanı dinlemek için ideal :) ama köpekler bile bazen gece avında tehlike yaratabiliyor. O yüzden arkadaşların tavsiyesini dikkate alacağım. Ufaklığın hevesi varsa çok güzel günler sizi bekliyor. Benimde hayallerimden biridir, bir gün bir oğlum olursa onunla avlanmayı çok isterim. :)

6. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler bir dene istersen. Ben hiç duymadım ama belki denizdede iş yapabilir. :) Tatlı sudada durum aynı ama yeni tebliğ hazırlanıyor diye biliyorum. Belki hepsini yola getirir. :)

7. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Çok teşekkürler muhammer abi, daha iyileri sizinle olsun... :)

8. BKAYA375

BKAYA375 BÜLENT

Favori Kamış:
    shimano nexave 240 7-21gr
    Favori Makine:
    Exage sfc 3000
    En İyi Avı:
    50 cm Turna
    Merhaba Fatih
    Yalnız takıldığını yazmışsın;
    Bizde Baba oğul Ankara Sincan Fatihteyiz istersen beraber gidebiliriz.

BÜLENT KAYA
    05327028979

9. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Memnun olurum abi bayramdan sonra 15 gün falan yokum, döndüğümde ayarlayalım gidelim keyifli olur. Geldiğimde mesaj atayım sana konuşalım Teşekkürler... :)

10. Mucci

Mucci Mustafa Candaş

tebrikler, avlarınızın bereketi daim olsun.

bizim buralarda -trakya- bu balıktan epey olduğu söyleniyor. lakin daha göz göze gelemedik kendisi ile. yakalamayı çok istediğim, merak ettiğim bir balık. var denilen bir kaç gölete bir kaç kez oltamı salladım. fakat bu balığın fena halde acemisiyim. nereler uygundur, derinlikleri nedir, hangi ortamlar caziptir hiç bilmiyorum. bu konuda bilgi verebilirseniz çok makbule geçer. bir de kullandığınız mepps hakkında bilgi verebilir misiniz ?

11. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Benim avlağımda genelde kayalıkların üzerinden avlanıyorum. Balık için en iyi verim alabileceğiniz saat bir klasik olan akşam güneş batmadan başlayıp gece 12'ye kadar devam etmek veya gün doğuşu diyelim. Bizim buralarda bahsettiğim saatlerde balıklar meppse genelde sığ ve yakında atlıyorlar. Ben bir çok model mepps kullandım ancak her zaman favorim desensiz gümüş rengi 3 no'lu mepps. Tabii her avlakta aynı saat ve aynı mepps diye bir şey söz konusu olamaz ama bu tavsiyelerimle bir deneyin derim ancak nerede avlanacağınızı çözemedim İzmit'temisiniz? Trakya damı? :)

Bereketli avlar dilerim...

12. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler Fatih, çok başarılı bir av olmuş. :)

13. Mucci

Mucci Mustafa Candaş

teşekkür ederim :)

bu akşam gideceğiz bakalım biz de levrek avına. ilk deneyimim olacak :)

şuan trakyadayım, izmitte öğrenciyim. eylül sonunda izmitte avlanmaya başlayacağım :)

14. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sağolasın volkan abi daha iyileri seninle olsun... :)

15. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Kısmetiniz bol olsun trakyada neredesin bilmiyorum ama edirneden çok levrek raporları geliyor. Bereketli bir bölge değerlendirebilirsin. Rastgele... :)

16. Mucci

Mucci Mustafa Candaş

teşekkür ederim sağ olun, bereketli avlar hepimizin olsun.

trakyanın tam göbeğindeyim, edirneli arkadaşın raporlarını görüyorum, ilgi ile takip ediyorum. fakat edirnenin yabancısıyız. km olarak fazla değil 80km uzaklık ama, avlaklara yabancı olduğumuz için gidişimiz zaman kaybı olur diye düşünüyorum. daha çok civar göletlerden gelen istihbaratları değerlendirmeye çalışıyorum. dün akşam yine başarısız olduk malesef. biz burada yoska deriz yaban güvercinine. turna da yoskanın muadili olmuş burada, 3 numara mepss'e tık alınmıyor, 5 numara taktığın gibi başlıyorsun turna çekmeye. illallah ettim şu balıktan.

17. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turnadan şikayet eden ilk seni görüyorum valla. :) Edirnedeki arkadaşlara sorarsan saat mevkii konusunda yardımcı olacaklardır. Dilediğin levreğe kavuşmanı dilerim... :)

18. BKAYA375

BKAYA375 BÜLENT

Favori Kamış:
    shimano nexave 240 7-21gr
    Favori Makine:
    Exage sfc 3000
    En İyi Avı:
    50 cm Turna
    Bayarmdan sonra görüşelim demiştin. Şuan yıllık izindeyim uygunsa görüşelim.
    Bülent Kaya
    05327028979

19. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Bülent abi bende tatilden dün dönüp bugün işbaşı yaptım. Tatilde maalesef levrek kamışımın ucu kırıldı. İstanbul'dan bugün parça siparişini verdim 2 güne elimde olur. Takımları toparlayım, sanada uygun olan bir zamanda sabah akşam hiç farketmez anlaşıp gidelim.