07/04/2012 Tekne Avına Devam :)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında volex21 tarafından paylaşıldı.

1. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Avınız için tebrik ederim Volkan. Sirküleri ve balık boylarını önemsediğin için de ayrıca teşekkür ederim. Eminim bundan sonraki avda limit altı Karagöz'leri geri göndereceksin. Bu arada senin içini rahatlatacak bir bilgi vermekte fayda var.

Kırlangıç konusunda için rahat olsun. Yakaladığınız balık bir Mazak (Trigloporus lastoviza). Kırlangıç ile aynı aileden fakat farklı bir türdür ve en fazla 25 cm'e kadar büyür. Asla asıl kırlangıçın ulaştığı boylara ulaşamaz. Yakaladığınız balık bir mazak için oldukça iyi bir boyda. Bu balık da kırlangıç gibi lezzetli ve değerli ete sahiptir.

Rastgelsin...

2. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Teşekkürler Aret. Ben kendi adıma zaten 18 cm'den küçük olduğunu düşündüklerimi saldım. Cetvel bulundurmadığımdan yanıldığım, alıkoyduğum balıklar olabilir, ihtimaldir.

Kırlangıç sandığımız balığın da Mazak olmasına çok sevindim. (Yılların teknecisi kırlangıç demişti :D)

O zaman güzel bir Mazak yakalamışım :D Heyttt beeee....

3. ckaratep

ckaratep Caner

Favori Kamış:
    Remixon 240 Spin
    Favori Makine:
    Sweepfire E3000
    En İyi Avı:
    Spin öğreniyorum..!
    mekan, mangal, av harika. orada olmak isterdim. daim olsun inşallah :)

4. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Teşekkür ederim Caner.

5. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    Volkan kardeşim tebrikler:) balık kısır geçsede havası yeter o artamın:) biz yelkenleri suya indirdik,bu ay böyle geçer artıkhihi

6. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Kadir abim. :) Kıyıdan buralarda da durum aynı. Avlakta 10 kişi varsa levrek arayan, bir kişi çok şanslıysa balık alıyor. O da 3 - 4 günde bir.

Diğerleri sivrisinek besliyor :D

Tekne olmasa benimde tutacağım yok. :) Mayıs ayından biraz umutluyum, bakalım. Gerçi bizim işler yoğun oluyor mayısta ama fırsat buldukça av yaparım, nasip.

Rastgelsin abi, özledim raporlarını, görsellerini, videolarını.
    Neydi o geçen kış. Mevsiminde döktürmüştün. :)

7. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Tekneyi gördün mü karagözleri diziyorsun maşallah :D
    Tebrikler. İnşallah bir dahakine daha verimli geçer.

Kıyı avları balıksız da geçse raporlamayı ihmal etme. ;)

8. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sevgili Aykut, çok teşekkürler. Zaman müsait olsaydı, gece 11 - 12'kilere kadar devam edebilseydik kişi başı 3 kilo kadar tutardık sanıyorum. Balığı çok güzel toplamıştık, hava kararmaya yüz tutmuşken döndük. Yani küçük balıkların ortalıktan kaybolacağı zamanda avı bıraktık.

Çok güzel bir av yapabilirdik, balık çok iştahlıydı. :( Daha önce fangri mercan çıkan bir yerdeydik. Teknenin ışık sisteminin bozuk olması mahvetti avı. Olsun buna da şükür. :)

Bi daha ki sefere, balık kalsın ki gene tutabilelim :)

Yemli avlarda çok ballıyımdır, ancak takım yapma konusunda daha titiz olmam gerekiyor. Orhan1969 nickli abimizin paylaştığı boncuklu takım da çok başarılı.

İki hafta sonra bir av daha düşünüyorum tekneden, levrek çıkıyorsa bir de atçek avı yaparım. Bakalım kısmet.

Mayıs sonuna da az kaldı. Sen bayağı bilendin, açacağın raporları sabırsızlıkla bekliyorum. Sevgiler, selamlar...:)

Son düzenleme: 9 Nisan 2012
  9. balikci

balikci

Herşeye rağmen bu avda öne çıkan en güzel şey, bence dürüstlüğünle olan biteni anlatabilmen, Volkan. ;) Kırlangıç konusunda da için rahat olsun, eminim ki önceden tanıdığın bir tür olsaydı, gerekeni yapacaktın. Kıyılarımıza gelince. Maalesef içler acısı. Geçen sezon en verimli meralarımda bile hüsrana uğradık. Temel amacımız, takımın hareketlenmesi olmasına rağmen, çoğu zaman ona bile muhtaç hale geldik. Ama geriye dönük 4 sene öncesine bakıyorumda, aynı meralardaki popülasyon karşılaştırmasını günümüz ile kıyaslamamız gerekirse, balık açısından son yılların en kötü zamanını geçiriyoruz diyebilirim. Umarım gelecek'te, olta takımlarımızı müzeye koymak ve çocuklarımıza da, bir zamanlar bu sularda balık adıyla anılan bir canlı vardı hikayelerini anlatmak zorunda kalmayız. :(

Karagözler için tebrik ederim :) Dahasına rast gele..

10. anathema

anathema ersen

Favori Kamış:
    Shimano Catana BX 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 30 S
    En İyi Avı:
    LeVreK
    Volkan tekneye devam kardeşim :D :D

11. farukaan

farukaan faruk

Favori Kamış:
    Remixon wınner 360mm 80-120 gr
    Favori Makine:
    Okuma Trio RC-55-Ryobi ecusima 6000 vi
    En İyi Avı:
    Hep bir trança avlamak istemişimdir :)
    Tebrikler volkan..İzmir kıyıları hakikaten bitik durumda,Allah sonumuzu hayır etsin nolucak böyle bilmiyorum :(

12. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    sazan, 13,1 kg.; gökkuşağı alası, 2 kg.
    Volkan, tebrik ederim. Okuması çok zevkli, güzel bir rapor hazırlamışsın. Son gün gelen balıklar da işin zevkini bir kat daha artırmış. Keşke daha fazla zamanınız olsaymış ve daha fazla balık yakalayabilseymişsiniz. Kıssadan hisse: Demekki denizde kıyı balıkçılığı pek verimli değil, tekneyle açılmak lazım (mı?). Ben birkaç kez denizde balık tutmayı denemiş ve "Ben bu deniz balıkçılığını beceremiyorum." diye umutsuzluğa kapılmıştım. Şimdi sizin gibi tecrübelilerin de kıyıdan denizde pek verimli av yapamadığını okuyunca tatilde bu tuzlu su balıkçılığını bir kez daha deneyeyim diyorum.
    Yeni güzel raporlarda buluşmak dileğiyle...

13. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Yahu vallahi bu tekne işi iyice aklıma yatmaya başladı :D:D:D borca sokuyosun her seferinde beni:laughing: :laughing: :laughing: Şaka bi yana tebrik ederim çok güzel bir gün olmuş... Pugaçev de ışıldıyor :) onu da tekne avında mı yakaladınız yoksa satın mı aldınız:laughing: :laughing: :laughing: İmreniyorum azminize daha doğrusu bizim gibi işi tam kavrayamamış ULTRA AMATÖR balık sevdalılarının bu azimle bir çok ustaya taş çıkartabileceğini düşüyorum. Zira ne kerteriz biliriz ne kerkenez:laughing: :laughing: (misina kısmını saymıyorum bunu söylerken) :cool: :cool: Daha güzellerine daha büyüklerine (misinayı sağlam kullanınız) inşallah :)

14. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Bu guzel rapor icin tesekkurler Volkan kardesim.

Anlatimin da resimler de cok keyifli. Zevkle okudum ve heyecanini paylastim. :)

Daha saglam takimlar ile daha buyuk karagozler gorecegimiz av raprlari da yakindir.

Desene "sen once kendine bak! :D Tek balik avlayamadigin halde rapor aciyorsun, ustelik avin sonunda elinde ne capari kaliyor, ne kursun, ne de sahte!" :D

15. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Düşüncelerin için teşekkürler Murat, kıyılar gerçekten içler acısı veya daha balık kıyılamadı. Yakaladığım balık ta kırlangıç değil mazak'mış. :)

Google görsellerden baktım, gerçekten mazak ve 20 - 25 cm kadar büyüyebiliyormuş. Yani tuttuğum mazak gayet yetişkinmiş :)

Sana da avlarında rastgelmesini dilerim.

16. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Kısa ama çok samimi bir mesaj, güldürdün teşekkürler Ersen. Bende aynı fikirdeyim :D

17. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Faruk, kıyıların durumu vahim şu sıralar ama balık kıyılayacaktır diye düşünüyorum.

18. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Çok teşekkür ederim Muharrem abi. Kıyı balıkçılığı gerçekten çok kötü durumda.
    3 senedir kıyıdan av yapıyorum aktif olarak. İlk senemde çok güzel çupra ve mırmırlar yakalamıştım. Özellikle bu sene çok seyreldi balık. Sanırım balık kıyılayamadan yakalıyorlar :D

Yakalayanlar var tabi ama meşakatli avlar ve güzel avlaklar bilenler, takım bilgisi ve tecrübesi sağlam olanlar şanslı günlerindeyse sabahlayarak yakalıyorlar. Kolay balık, kıyılarda yok gibi bişey.

Tekne de biyere kadar??? Serhat abinin arkadaşları 2-3 hafta önce kuşadasından tekneyle açılmışlar. Yarım kiloluk mercanlar çıkıyormuş diyerekten. Sonuç : 4 kişilik grup, koca gün, bir tane küçük mercan :D

Yani bazen olmadı mı olmuyor. :D Avlak, balığı toplamak ve zamanlamayı oturtunca güzel av yapılabiliyor abi.

Eğer deniz avı düşünüyorsan tekneden; eve 1 kilo kadar sardalya at buzluğa.
    Balığı toplama da çok işe yarıyor. Büyük balık hedefse yem karides veya mamun olsun. Akşam hava kararırken avlakta olup, gece durulabildiği kadar durulmalı diye düşünüyorum.

Takım : Orhan1969 nickli ustamızın tarif ettiği hırsızlı boncuklu takım olmalı.

Benim 3 senelik tecrübemin sonu geldi abi :D

Sevgilerimle...

19. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Meraba Çağrı, levrek kayboldu bizde balık sevdamızı tekne avlarıyla gidermeye çalışıyoruz işte. Pugaçev'i satın aldım, bildiğin gibi. :D (Ancak bitti, aklımda alınacak sahte kalmadı :D)

Misinalar konusunda hep denir ya ince takım avcı takım diye. Gittim 0,20 fc kaplama misina aldım. Beden ve kolları bu misinadan yaptım. Üzerinde 10,25 kg çeker yazıyordu :D Bende tamam sallamışlar ama 10 çekmesede 5 kesin çeker diye düşündüm :laughing: (Bu kadar da sallamazlar diyerekten)

Sallamışlar alçaklar :laughing:

20. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Çok teşekkürler İbrahim abi. Umarım daha büyük balıklar yakalarız.

Maviyle yazılan yer için; estağfurullah abi. Aklımdan bile geçmedi. Bende tek balık yakalayamadan raporlar açtım. Benim elimde de ne sahte ne kamış kalmadığı zamanlar oldu.

Senin avında abes olan hiç birşey yoktu. Yakalasaydın şans balığı olacaktı.
    Kıyı avları hakkında tecrüben yok, gittiğin avlak hakkında tecrüben yok. Sonuç gayet normal yani. Raporun çok güzeldi ama:D Tam bir gezelim görelim belgeselinin balık avıyla bezenmiş haliydi. Avlağın resmi çok güzeldi. Ben dahil, birçok kişi orada olta atmayı hayal etti. (Muhtemelen bizde takımları bırakıp dönerdik :D)

Ben balıksızda olsa bu tip avlarını okumayı ve görmeyi çok isterim. Zamanla tecrübe kazanıp, balıklar da yakalayacağından adım kadar eminim. :)

Sevgilerimle abi...

Son düzenleme: 10 Nisan 2012