07/04/2012 Tekne Avına Devam :)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında volex21 tarafından paylaşıldı.

1. dr.zeki

dr.zeki zeky

Merhaba Volkan;

Raporunu keyifle okudum; teşekkürler bu güzel rapor için...
    Öncelikle MAlum avlaktan gelen levrek haberi beni sevindirse de verimsiz dönemin devam etmesi ilginç... Dikiliden güzel manzaralar koymuşsun:cool: Levreğin de dahil olduğu raporlar bekliyoruz senden :)

2. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Sevgili Zeki, inan hep aklımdaydın. Keşke levrek belli bir standartta çıkıyor olsaydı da sana özel mesajla çıtlatsaydım. Ancak olmadı, olamadı. Hani yazmıştın ya 220 km yol gitmişim kendimi avlakta buldum demiştin. :D

Bir levrek görünce bunu yazıp, seni gaza getirip, hayal kırıklığı ile ve emeklerin heba olarak dönmene razı olmadı gönlüm. Ondan hiç çıtlatmamayı uygun gördüm.

Avlakta, avlağa yakın yerleşim yerinden gelenler hergün fix oradalar. Akşam suyu yaklaşık 10 kişi oluyor. Bir hafta içinde çıkan levrek duyumu 2.
    Birini ben gördüm 2,5 - 3 kilo kadar. Diğeri küçük bir ispendekmiş. :(

Sabah suyu tenha olur zannımca ama inan gidilip, saatlerce atçek yapmaya değecek bir balık olduğunu sanmıyorum. En azından ben izindeyken yoktu. :(

Balık merayı terki diyar eylemiş, ne zaman döner bilmiyorum ama Vedat amca mayıs, haziran aylarında dönüş levreği olacağını yazmıştı. Mayıs ayından umutluyum bi parça.

Su debisi yüksek (maxrapler bile takılmıyor:D), akım güzel, tüm şartlar yerinde lakin levrek yok. Tekneciden aldığım duyumu yazayım hiç olmazsa : Altınolukta lodosta güzel levrekler yakalanmış yakın zamanda. (2,5 - 1,5 kiloluk balıklar)

Altınoluk sahillerini lodosta denemeni tavsiye ederim. Mamunla yakalanmış.

Raporla ilgili düşüncelerin için teşekkür ederim. Sevgilerimle...

Not: İlla avlağı kolaçan edeyim dersen, yanına sivrisinek kovucu fısfıs al. :D

Son düzenleme: 10 Nisan 2012
  3. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Raporunu zevkle okudum,:) :) güzl avın için de tebrikler Volkan kardeşim,:) afiyet olsun sevgiler hoşça kal.:) :) :)

4. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Teşekkürler Orhan amca, sana da güzel balıklar rastgelsin.

Raporda bahsetmedim ama teknedeyken 100 metre ilerimizde durmadan sırtı çeken biri vardı. :D Tekneci; bu hep sırtı çeker, yemli av yaptığını hiç görmedim demişti.

Aklıma hemen sen geldin :) Orhan amca buraya mı taşındı acaba dedim. :D
    Sırtı çeken avcı, güzel bir balık yakaladı gözlerimizin önünde. Tekneci palamut dedi. Dirsek hizzasına kadar uzundu zannedersem.

Serhat abi bana baktı, imalı bir şekilde gördünmü dedi :D

5. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Aynısı denizde degilde evde başıma geldi:D ip misina diye yedim başımın etini:hungry: :laughing: Gittim aldım, evde makineye sardım ucunada fırdöndüyü bağladım düğümü oturtmak için bir asıldım; çıt diye bi ses geldi koptu:laughing: 3 aydır aralıklarla düğümleyip asılıyorum hala daha kopar:D Ctesi kısmetse (yağmur olmazsa) bizde teknedeyiz:) sizin kadar verimli olacağını düşünmüyorum ama boşta geçmez:) Bidahaki avda saglam kalın bi misinayla bide fc misinayla git bana göre cok büyük bi fark olmaz:) Levrek arayışlarımız devam ediyor. Pugaçev gerçekten güzelmiş sezonunda cok can yakıcanı düşünüyorum:)

6. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    :laughing: :laughing: :laughing: ahahahaa:laughing: :laughing: :laughing:

Sizlere tekne avınızda rastgelsin diyeyim o zaman. Raporla gari bişiler yavvv.

Sabah suyu mu yapacaksınız? Yarım kilo kadar sardalya götür mutlaka. Avlanacağınız kerterize dök. Hırsızlı boncuklu takım yap, hazır klasik 3'lü takım kullanma. Hırsızlı iğneyi çok sağlam bağla, performansı daha iyi olacaktır tahminimce. Sonucu bekliyoruz. :D

Su üstü Kadir abinin elinde olsa çok can yakar da benim elimde şüpheliyim. Nasip bakalım, neler olacak.

7. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Aslinda boru kurdu teke ve istavrit ile gitmeyi düşünüyorduk sardalyada alırız olmadı kendimiz yeriz:D pugaçeve o reklemindaki japon dayi iş yaptırıyorsa herkes yaptırır:laughing: Nazar degmesin kışa hazırlık yapmak lazım bende mi alsam napsam:laughing:

8. simendifer

simendifer Sennur

İlk yapman gereken, ışıkları cart renkli bir makine almak. Pugaçev, bir sonraki aşama. Volkan'a sor, o sana nerden alacağını, fiyatını falan söyler. :D :D

9. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Ya al al nereye kadar aslinda yeni kamışa bir makine almam lazım ama onu da yaparsam evden kovulacağım:laughing: Pugaçev i bile yaza girişte alırım ancak:D Aklıma ilk makinem geldi lyra arkadan kalama 5000 lik. Ufak eczane poşetini denizden çekerken kalaması kapalı olduğu halde kendinden otomatik kalama vermişti:laughing: Çocuktum ozamanlar kalamayı otomatik verince offff dedim makine dehşet herşeyi kendi yapıyor:laughing: Taa ki 1 hafta sonra arka balkona kaldırana kadar:laughing: :laughing: :laughing: Arkasından Erma aldım 60lık. Benim kadar bişeydi balina çeker diyordum 3 levreğin 3. sünü cekene kadar oltamda gerçekten balina var sanmıştım:laughing: :laughing: Eve geldiğimde ölçtüm 56 cmdi.

10. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Vay vay vay... kaynatmışsınız, gidin başka yerde oynayın :laughing:

Şaka şaka ; Çağrı'ya bak sen....:rolleyes: :confused: idk

Bende bişey tutamıyorum hesabına yazıp duruyordun :eek:

3 levreğin 3'sünü çekmek falan :eek: :eek: :eek:

Bi de 56 cm gelmiş :eek: :eek: :eek:

Dökül dökül, bakalım neler çıkacak daha.
    Sen şimdi tekneden jig'de yaparsın çaktırmadan :D

11. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Yahu ben balik tutamadim hic demedimki abi:D At-çek ile hiç tutamadim dedim raglou yu saymazsak:laughing: Yemlide cok can yakarim ama temiz iş degil yemle ugrasmasi dert:) Bu yaz kısmetse her gün bişeyler olacak oltamın ucunda:D

12. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Ben yanlış düşünmüşüm o zaman Çağrı. Ancak raglou ile av da atçeke girer.
    Sen sert sahte ile tutamamışsın, anladığım kadarıyla.
    İnşaallah bu yaz sen döktürürsün. Sevgilerimle kardeşim... :)

13. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    İyi dilekler icin cok sagol abi ben seninde bu yaz döktürecegini biliyorum:) Açık denizlerde karşılaşmak dileği ilereeling :laughing: Saygılar:)

14. aydın karakaya

aydın karakaya Aydın KARAKAYA

En İyi Avı:
    sazan 12 kg
    Tebrikler emek verilerek hazırlanmış harika bir rapor

15. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Aydın abi, ratgelsin...

16. fatih_dogan01

fatih_dogan01 FATİH

Favori Kamış:
    alba star2,70, remixon 3,00
    Favori Makine:
    Albastar dega 5000 ve şeytan oltası :)
    En İyi Avı:
    levrek 2.085 gr... Akya 10,500 gr.
    okuması çok keyifli bir av hatırası olmuş bundan sonrakilerin daha bereketli olması umudu ile sevgiyle kalın :D

17. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Güzel dileklerin için teşekkür ederim Fatih, keyif aldığına sevindim. Sana da rastgelsin. :)

18. ademmen

ademmen Adem

Favori Kamış:
    shakespeare 1,80
    Favori Makine:
    shakespeare lf 20A
    En İyi Avı:
    Karakulak
    raporunu keyifle okudum, takipçilerinden olabilirim, buyüzden diğer avlarında başarılar dilerim. görüşmek üzere:)

19. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Beğendiğine sevindim Adem. "Takipçi" kelimesi güldürdü :laughing: :laughing: :laughing: Emin ol, benim takip edilecek bir av raporum yok :D Yazı stilim belki biraz eğlenceli, hepsi o.

Sana da rastgelsin. Avlarını raporlamayı ihmal etme. Güzel balıklar yakaladığın belli. :D Ben ava gidene kadar bu raporlarla oyalanıp, kendimi gaza getiriyorum. :D

Eminim benim gibi birçok kişi vardır. Sevgiler...