07/EYLÜL/2013 BAKIRKÖY LÜFER AVI (Alico&Boğaç&Deniz)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında ALİCO tarafından paylaşıldı.

1. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Ali abi geçen sene değil önceki sene Serdar abiyi de alıp lüfere gitmiştik hatırlarsın. O sezon daha hiç lüfer tutamamıştın. O gün de canlı zargana gezdirmemize rağmen hiç balık vurmadı. Şimdi arşivden o avın tarihine baktım, 1 Ekim'de çıkmışız. Ekim'e kadar meraya hiç balık girmeyen sezon yaşadığımıza göre, şimdi henüz Eylül'ün başında bu raporların gelmesi bence büyük müjde. Bu sene de ortalamanın üzerinde bir lüfer sezonu yaşayacağız gib geliyor bana.

2. GencoGnc

GencoGnc Genco

Ve beklenen Alico raporu.

Evet yatak balığı değil,sezon açılmıştır :)

3. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Filmin öbür yarısını aklıma getirmek bile istemiyorum ancak sabah klasik hal toplanılarımızda içeride 1 kasa dahi lüfer yok desem. bu hayvan hiçmi ağlara girmedi ? filmde kötü senayolarda yok değil ama iyi biter inşallah.

açıldı ama o kadar zahmetliki saat 6,30 dan 12 ye kadar yem gezdirmekten tükendik 12 de başladı balık hava yanmaya başlayınca bu akşam bakalım ne olacak denemelerimiz.

4. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Aret 2011 i hatırlatma bana kabus gibi bir seneydi. yıllar sonra. 100 lüfer tutamamışıszdır sezon sonuna kadar kabus gibi bir dönemdi. bu sene canlı yaprak vs vs o kadar takım denedikki sorma. en sonunda ben canlı yerim arkadaş dedi belli etti işi. önünde kraçe bol bakmıyor bile yaprağa vs yemlere.

5. DENNNNNNİZ

DENNNNNNİZ Deniz

Merayı Lüfer basmış.Sen halen daha yatıyorsun :)

6. medmarine2

medmarine2 Soner Coşar

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 270 Mh
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 4000 Fc
    Ali abi rapor için teşekkürler.

Haftasonu canlı yem ile adalar da gezdik . Sabah benim katılmadığım avda 2 adet lüfer alındı. Ama yerli balık dediler. Akşam yine canlı zargana ile balık alınamadı. Palamut ada çakarı tarafına bakıldı; yine bişey yok. Bol bol istavrit var.

7. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    o kadar basmışki lüferler tekneleri yer durumdamış. bizde burda boşa oturuyoruz deniz efendi...

8. nihatkr

nihatkr Nihat

Favori Kamış:
    Kesinlikle El Oltası :) ve TELE SURF 4,20 MT 150 GR
    Favori Makine:
    RYOBI ECUSIMA 8000Vi MAKİNE
    En İyi Avı:
    Bir yakalayabilsem
    Normalde bizim meraya 20-25 Eylülden önce Lüferin L si bile gelmez. Busene Erken Geldi. Gerçi bana sorarsan bu balık yem bol diye burada kalan yatak balığı daha asıl akan balık uğramadı boğaza bile.

Ağlarda tek tük çıkıyor gördüğüm. Ama Geçen sene ki bolluktan sonra busene hızlı akıp gider mi korkusu yokta değil. Zargana bol, ama gümüş yok. Balık gümüş olmayınca durur mu?

İnşallah geçen seneye yakın bir av verir. Yoksa :) tekneyi boşuna baştan aşağı yeniledik olur.

Rasgele diyelim kaptan.

9. mehmetyuksel

mehmetyuksel mehmet yüksel

Favori Kamış:
    şimdilin landmark 2 telesurf 420 cm
    Favori Makine:
    şimdilik remixon ultra surf 6500
    En İyi Avı:
    Şimdilik 30 Cm Lüfer
    bu kofanayı sudan çıkarmak büyük mesele abi bende tam sudan çıkarırken takımı kopardı gitti kafası suyun dışındaydı, ne yapmak lazım kofana geldiğinde, benim kaçırdığım tahminen 1,5 kg civarıydı

10. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Bu sene bir bakım yaptıkki sorma a-z ye hatta yapılmayacak bakımlar bile yapıldı elimizde patlarsa yandıkki ne yaptık yine neye üzüleceğiizi şaşırırız gibime geliyor. o kötü senaryoyu getirmeyelim biz yine aklımıza ümitleri hep yeşil tutalım gelecek hemde bol olacak diyelim

Rasgele Üstadım. hepimize rasgele.

11. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Mehmet en başta hayvanın kafasını sudan çıkartmamak lazım. yanına gelene kadar usturuplu şekilde yüzdürmek lazım. ve tabiiki kepçe ile almak lazım. ama ne misina olursa olsun balık alınır yukarı yeterki kafasını sudan çıkarmasın. o meşhur kafa hamlesini yapmasına fırsat vermeden boşlamadan çekmek gerek.hep yönüne çekmek elzemdir. kafasını vurdumu gitti. ben boğaça geçen sene yalvardım usturuplu çek usturuplu çek havalanmasın. yüzsün yüzdür şunu biz onu alamadan o bizi aldı aşağılara gitti ne takım kaldı ne misina ne olta....

12. DENNNNNNİZ

DENNNNNNİZ Deniz

Evet Evet tekneleri yiyollarmış palamutlar-lüferlerreeling atçek yapıyorlarmış

13. eserli83

eserli83 Eser Yazıcı

Favori Kamış:
    shimano speedcast 4 30 200 gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 5500 XSA
    abi tebrikler senin konularını uzun zamandır takıp ederım fakat su resim işini çözemediğini düsünmekteyim güzel avların kadar resımlerınde guzel olmalı bence bu sekılde daha anlamlı ve konuyu okuması bakması daha keyifli olur bence guzel avların devamını dılerım saygılar abi:)

14. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Sağolasın Eser

Ellerine sağlık. Resim olayını sorma bizde tamammı tamam diyip çekiyoruz cep telefonundan aslında dediğinde haklısın daha özenli olmak lazım.
    Bu arada
    bu tarihten sonra normal fotoğraf makinası ile çekmeyi deneyeceğim bakalım fayda edecekmi.

15. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    Ali abi tebrikler, bizim gibi lüferlerde seni özlemiştir ;)

16. sabriyazici

sabriyazici sabri

abi tebrikler daha iyileri rast gelsin kısmetiniz açık olsun

17. asım

asım asım bartınlı

ilk balıkların bereketli olsun,devamını ve fazlasını akış zamanında bekliyoruz.

18. Sinan34

Sinan34 sinan

Rastgele bende balığın kıyılamasını bekliyorum

19. mehmetyuksel

mehmetyuksel mehmet yüksel

Favori Kamış:
    şimdilin landmark 2 telesurf 420 cm
    Favori Makine:
    şimdilik remixon ultra surf 6500
    En İyi Avı:
    Şimdilik 30 Cm Lüfer
    açıkcası çok acemi olmama rağmen balığı yorarak çektim, suda göründüğünde tıpış tıpış yüzüyordu ancak kepçe olmadığı için bir gayret havaya kaldırıp alayım dedim, bu şekilde olacağını bilseydim kafasını sudan çıkarmadan kaldırıp kaldırıma atardım ancak balık ağır olduğu için mümkün olduğunda azs misina bırakıp öyle kaldırmak istedim, ne yazıkki son anda gitti balık ama muthiş bir deneyimdi umarım tekrarını yaşayabilirim

20. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    ellerinize sağlık, az daha sabır, kısa bir süre sonra özlenen avların yapılacağına inanıyorum..