100 Lira Altı Surf Makina Tavsiyesi

Konu, 'Makineler' kısmında GRAFTT tarafından paylaşıldı.

1. furunotr

furunotr Haluk

:D :D :D

Allah seni de :D :D :D

2. GRAFTT

GRAFTT Hikmet Soydaş

Merhabalari öneriniz için teşekkür ederim. Nedense bir türlü şu Albastar markasına ısınamadım gitti. Sanırım bunda en büyük rolü önceleri aldığım bir çok makina Albastardı ve çabucak bozulmalarından dolayı bilinç altıma yerleşmiş.

Silstar Tierra 2830 ile Albastar Zeta modeli birbirine çok benziyor. 2830 modelini bulamayınca Zeta modeline yöneldim fakat kalitesizlik sezinlediğim için 2830 modelini aldım yine.

Yinede dediğiniz modele denk gelebilirsem incelemek isterim, ön yargıyla yaklaşmadan...

Zaman buldukça net ortamında araştırmalar yaptıkça sizinde dediğiniz kanıya vardım ne yazıkki, Ki benim bütçem yüksek mevlalara çıkması pek mümkün değil de.

Arkadaşların önerdiklerini makinalarıda bakınıyorum eğer imkanım olursa kendim incelemk için not alıyorum ayrıca.

Fakat şu anda Okuma makinalar bana daha yakın.

Silstar makinalarıyla tecrübeleriniz var mı acaba ?

Zamanım olmuş olsa cengiz balıkçılığa gitmek isterim ama zaman sıkıntım olduğu için İStoça dahi gidemiyorum pek yada Karaköye.

Bende bugün görmüştüm bu ilanı bakalım eğer bu modeli almaya karar verirsem irtibata geçebilirim. Teşekkürler.

3. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Silstar, okuma gibi markalar, bilhassa düşük fiyat segmentinde aynı denebilir.

Bunları alırken, yanında bir kutu WD40, azıcık kırmızı gres, biraz ince makine (dikiş makinesi) yağı almak iyi olur. Sık sık temizler, yağlarsanız, bilhassa her av dönüşü, genellikle gayet tatminkar şekilde kullanabilirsiniz.

Genede, bu aletlerin her an foslaması ihtimali var elbette. Bütçe sıkıntısını düşünürsek, bence okuma gibi garantisi daha avantajlı bir makine almak isabetli olacaktır. Tipik olarak, 100TL ye makine alırım, bozulursa da uğraşmam, hurdaya atar, yenisini alırım. Fakat bütçe sıkıntısı varsa, bu elbette pek olası olmaz. Eğer bunu yapacak lüksümüz varsa da, baştan 200 TL'lik makine almak daha iyi olacaktır.

4. GRAFTT

GRAFTT Hikmet Soydaş

Açıklama ve yardımınız için çok çok teşekkür ederim, benim için çok anlam verici yazı oldu.

Şimdiye kadar kullandığım makinalar tabiri yerindeyse piyasa malı yani avcılığa yeni başlayan tecrübesiz ve bilgisiz kişilerin kullandığı makinaları kullıyordum. Dükkanım bir köşesinde 1 koli dolusu bu makinaların parçaları dolu.

Malzemelerimi her daim temiz ve bakımlı kullanırım. Tıpkı tabanca gibi 1 mermi atılsa dahi temizleyen sahipleri gibi bende olta takımlarımı tepeden tırnağa temizler ve gerekli yağlamalarını yapar hazır halde tutarım.

Silstar markasında bir kaç tane beğendiğim makinası mevcut. Okuma markasında ise sanırım bütçeme göre Avenger yada Safina Pro serisi olabilir.

İstoç'ta ithalatçısı olduğu için oradan daha makul fiyata Silstar markasını alabiliyorum.

Silstarda beğendiğim makinaları ; İçlerinden önerebileceğin varsa sevinirim.

1- ) http://www.spotbalik.com.tr/Master-Boat-6500-Olta-Makinasi,PR-27323.html

2- ) http://www.spotbalik.com.tr/Vertex-FD-8000-Surf-Makinasi,PR-30678.html

3- ) http://www.spotbalik.com.tr/Matrix-MX-FD-6000-Olta-Makinasi,PR-27315.html

Okuma ; Safina Pro modelinin çevirme kolu daha çok hoşuma gitti.

1- ) http://www.spotbalik.com.tr/Safina-Pro-Spa-65-Olta-Makinesi-4BB,PR-24255.html

2- ) http://www.spotbalik.com.tr/Avenger-AV-65B-Makine-7BB-10kg-Drag,PR-25326.html

Önerilen makinalara denk gelirsem onlarıda incelemek istiyorum, fakat alıp almama tamamiyle beğendikten sonra fiyatıyla alakalı olacak.

5. enginköp

enginköp engin köprülü

Selamlar ;

Son mesajınızdaki silstar makinaların bende çoğuna baktım fakat maalesef ki birçok sitede bu makinalar yok satıyor.2-3 firma ile görüştüm stokta gözükmesine karşın elimizde yok dediler.
    Ama şunu sölemeliyim silstarın baktığınız modellerinin üçü de surf kafa değil...

Dün izmirde hisarönünde silstar makinaların sadece 2 modelini buldum , inceledim ve de gerçekten şaşırdım.Fiyatına göre gerçekten çok güzel işçilikleri...
    Böyle olunca da ikisini birden aldım :D

http://www.balikmarketim.com/silstar-225-cyclone-fd4000-olta-makinasi-

http://www.balikmarketim.com/silstar-2225-peak-fd-4000-olta-makinasi-

Bayram tatilinde de vakit bulabilirsem deneyeceğim işallah :)

Bende bayadır surf kafa makina bakıyorum şu ürün gözüme çarptı bir bakın isterseniz...

Hem Daiwa , hem de fiyatı istediğiniz aralığa düşmüş :thumb:

http://www.balikmarketim.com/pinfo.asp?pid=71257

6. furunotr

furunotr Haluk

Bazan çıkartırlar; kafayı çevirip aksi istikamete yüzünce anlarsınız bunu; ancak çaparide 2 veya daha fazlası balıkta hepsi biryan yüzeceği için genelde kolaylıkla gelir; ancak tesadüf eder hepsi birden kafayı çevirmeye kalkar ise o zaman hapı yuttuğunuzun resmidir; zaten makina çeker çekmez hadisesi pek sözkonusu olamaz; takım patlar gider; tabii böyle bir tesadüf belki binde bir falan ancak olur...

Tabii burada palamutların boyutu da önemli; vanosa da palamut deniyor; 1 kg. gelene de...

7. GRAFTT

GRAFTT Hikmet Soydaş

8. GRAFTT

GRAFTT Hikmet Soydaş

9. poyrazoruc

poyrazoruc Uğur YILMAZ

Favori Kamış:
    AMUNDSON KUDOS EXPERT
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra C14 5500 XSA
    En İyi Avı:
    4.8Kg KALKAN
    CORMORAN PRO CARP 6PİF 5000

CORMORAN PRO CARP 6PİF 5000
    2 aydır kullanıyorum.

Her ne kadar tatlı su için üretilsede düzenli yağlama ile sorun çıkarmayacaktır.Diğer makinelerinden can alıcı yönü wormshaft yani solucan dişli yapıda olması.
    Çekiş çok yumuşak ve akıcı.Çok düzgün misina sarımı.Ek olarak metal 2. kafa.

Silstar iyi makinadır.Ama yukarıda dediğim özellik daha akılcı ve alınası bir seçim olmasını sağlıyor.

Karar sizin,

http://www.rastgeleav.com/default.asp?git=9&urun=19721

10. GRAFTT

GRAFTT Hikmet Soydaş

Uğur bey sizin önerdiğiniz makinada güzelmiş, malesef maddi olarak bütçem 100 liranın üzerine izin vermiyor. Enson 2 makina arasında muallakta kaldım hangisini seçmem gerektiği konusunda karar veremiyorum, sizin 2 makina arasında tavsiyeniz hangisi olurdu acaba ?

11. enginköp

enginköp engin köprülü

Bİraz geç kalmış olacak yazım belki ama bilemiyorum yine de...

Başlığınızda surf makina dediğiniz için bence seçiminiz 1. şık olmalı...

FAkatttt ; siz firma ile stok konusunda görüştünüz mü ? daha önemlisi bu bence !!! Çünkü ben silstarın birkaç modelini telefon ile bu firmaya sordum ve ellerinde olmadığını ve devamınında olmadığını söylediler... Bunların içinde yanlış hatırlamıyorsam 2.şıkkınız yani master boat da vardı...
    Hatta telefonumu bıraktım araştırıp dönelim dediler ve de dönen olmadı...

Siz naaptınız sipariş verebildiniz mi ?

12. GRAFTT

GRAFTT Hikmet Soydaş

Engin bey uyarınız için teşekkür ederim, Bayramdan önce rastgeleav'daki personelle devamlı iletişim halindeydim. Alacak olduğum ürünlerin kodlarını gönderdim ellerinde olanları belirleyip bana gönderdiler bende ona göre bugün siparişimi verdim.

Aslan ismindeki arkadaş makinayı tedarik ettiğini ve benim için ayırdığını söyledi, dün akşam netten sipariş verecektimki stokta görünmediği için sipariş verememiştim. Bu sabah aradım başka birisi çıktı istediğim makinanın olmadığını söyleyince şoke oldum çünkü kaç gündür sormadığım etmediğim yer kalmamıştı.

Sonra Aslan aradı izinliymiş ama konuya vakıf olup sağolsun aradı beni makinayı bana ayırdığını ve diğer kişilerin durumdan haberi olmadığı için öyle söylemişler.

Velası kelam sipariş verdim en nihayetinde ve hayırlısıyla geldiğinde daha iyi inceleme fırsatım olacaktır.

Boat 6500 Silstar güzel bir makina eğer Vertex 2270 70'lik bulamasaydım onu almayı planlıyordum. kısmet işte. :)

Aslında Silstar makinalarını inceliyorum gerçektende birçok markada olmayan şeylere sahip, kısıtlı kullanıcılar tarafından pek biliniyor, çoğu kişidede marka takıntısı olduğu için ön yargılı davranıp incelemeye dahi tenezzül edilmiyor.

Bununla beraber benim 2 tane Silstar makinam olacak zaman geçtikçe daha iyi anlarıım artık :)

http://www.rastgeleav.com/default.asp?git=9&urun=3217

13. enginköp

enginköp engin köprülü

Erkan Bey bende daha önce matrix fd ve master boat ı inceledim ve alacaktım fakat hiçbir yerde bulamamıştım ve de makineleri incelemeden pek alma taraftarı değilim aslında...
    Ama izmir hisarönüne gidip silstarın başka 2 modelini inceleme imkanım oldu ve gerçekten şaşırdım.aynen dediğiniz gibi fiyatına göre gerçekten kalitesi oldukça yüksek.Hal böyle olunca 2 adet ( peak 4000 ve cyclone 4000 ) başka modelini aldım.Bu iki makina bana kalitesi için referans olunca ve siz de master boat ellerinde var deyince az önce dayanamayıp onunda siparişini verdim :)
    Hadi hayırlısı bakalım.

Siz naaptınız ürün geldimi ve deneme şansınız oldumu ?

14. GRAFTT

GRAFTT Hikmet Soydaş

Engin bey merhabalar Ürünler bugün elime ulaştılar. Dün kargo yapıldı bugün elime ulaştı :) Bu ne hız dedim, maşallah. Diğer makinayı sizin almanıza sevindim, Boat 6500 benimde çok hoşuma gitti onuda alacaktım arkadaşıma vazgeçti.

Aslında birçok kişi Silstar'ı Silverstarla karıştırdığı için yada marka yapmış ürünlera yöneldiği için bu tür markaların malzemelerine bakmayı yada denemeye dahi tenezzül etmiyor anladığım kadarıyla.

Şu anda Silstar markasının 2 adet sıfır yeni aldığım makinası var, elbette gözle hisle kalitesine kanaat gelip aldım ama zamanlada kalitelerini gözler önüne sereceklerdir.

Tierra 2830 ve Vertex 2270 70 modeline sahip oldum bakalım yıllar geçtikçe görevlerini yerine getirecekler mi ?

Rastgeleav.com'a buradan çok teşekkür ederim, özellikle Aslan ismindeki arkadaşa gerçektende elinden geldiğince yardımcı olup müşteriyi memnun etmek için çaba sarfediyor. Fakat stok duruma göre biraz daha sitelerine önem verseler daha iyi olacağı kanaatindeyim.

15. GRAFTT

GRAFTT Hikmet Soydaş

Yeni Makinalarım :D

Silstar Vertex FD 2270 70 & Silstar Tierra 2830 950 Serisi

16. enginköp

enginköp engin köprülü

İyi günlerde kullanın :)

Benim master boat da az önce geldi sağ salim elime ulaştı :eek:

Ben botla derin suda kullanmak için aldım bu ürünü.
    yine diğer makinalar gibi gayet hoş hayırlısı bakalım.
    İlk fırsatta deneme şansım olursa görecez bakalım çıkaracağı iş de görünüşü gibi hoş mu :thumb:

Bu arada ürün başka sitelerde çok daha yüksek fiyata idi ama rasgele avdan diğer sitelerden 25 TL daha ucuza almış oldum ürünü

17. GRAFTT

GRAFTT Hikmet Soydaş

Teşekkürler, sizde iyi günlerde kullanıp iyi avlara imza atmanız dileğiyle.

Evet bende çok araştırdım tüm siteleri dolaştım desem yeridir. Bazen astronomik rakamlar yazılmıştı.

Rast Gelmesi dileğiyle.