11-12 Ağustos 2007 Sazan Avı..

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında ncavus tarafından paylaşıldı.

1. ncavus

ncavus

Favori Kamış:
    Olta..
    En İyi Avı:
    11 kg. Aynalı Sazan !
    Vol:1

Öncelikle herkese selam eder elimizden ve ağızımızdan geldiğince senenin ilk gece avımızı aktramaya çalışayım. :)

Açıkçası avlanılan göl/gölet,baraj,akarsu vs.. gibi yerlerin isimlerinin bu tür sanal platform'larda telafüz edilmesi beni rahatsız etmekte. Sebebi zaten işi bilen balıkçı çok istiyorsa ne yapar eder o yeri bulur amma resimler'den amma pp,mail vs..lerle konu sahibine ulaşıp mutlaka olumlu olumsuz bi sonuca ulaşır.

Hikaye'ye gelince 17:00 gibi göle vardık ve kısa bi hazırlıktan sonra oltalarımzı attık. Öncelikle malum gölde özelikle bizim avlandığımız kısımda pek yemlemeye ihtiyaç duymadık ve açıkçası bir gecelik bir av için üşendik, ondan sebep botu çıkarmadık bile.
    Fakat yinede ne olur ne olmaz diye yanımızda kuzu yemi haşlanmış mısır ve iş çıkışı çalıştığımız fabrikanın mutfağından aldığımız hamur yapıp yemlemek üzere arta kalan ekmekler'den bolca almıştık.
    Netekim daha sonra yanımıza 2-3 gün kalmayı düşünen ara ara rastlaştığımız bi abizmiz gelip botu çıkıranca haliyle bizde kısa ve öz bi yemeleme yaptık.

Beklentilerimize gelince taabeki Sazan birde Aynalı olursa pek bi güzel olurdu. Amma ve lakin yaklaşık bu sene sadece 3 adet tutmuştuk ve bir aydır'da alamamıştık Aynalı veya Pullu Sazan.
    Genelde yerel ahali tarafında Kambur Sazan olarak adlandırılan fakat o bildiğiniz İsrail Sazanından epeyce büyük olan 1.5 kg. civarı Sazan'lardan bolca alabilmiştik.

İlk misafirimizi resimde'de görüneceği üzre 18.23 gibi şaşkınlıkla karşıladık pek rastlamıyordu bu sene çünkü yavru pullu Sazan. Sabaha kadar aralıklarla 12 adet civarı çıkmayı sürdürmüştü bu 250 ila 500 gr. arası değişen sazan yavruları. Fm :) bu yavruların 'tavası' pek bi hoş oluyor tavsiye ederim.. Dermşiiiiiiiiiim :D
    Şaka bi yana bunun gibi sazan yavrularını ham yapan cahil beyinlerden korusun Allah gölleri ne diyim. Çok başıma gelmiştir gün gibi net eleman ham yapacak tuttuğu sazn yavrusunu 'abi ver bi bakayım nasıl bişiy' diye balığı elinden alıp negativ sonuçlarını bile göze alıp göle geri bıraktığımız çok olmuştur..

[​IMG][​IMG][​IMG]

[​IMG][​IMG][​IMG]

2. ncavus

ncavus

Favori Kamış:
    Olta..
    En İyi Avı:
    11 kg. Aynalı Sazan !
    Vol: 2 Gecenin ilk götürebileceğimiz büyüklükteki balık maalesef yine İsrail Sazanıydı resimlerde göründüü üzre 23:24 gibi çıktı ve aralıklarla 10 üzerinde çıkardık sabaha kadar.
    Baazılarını yedik baazıarını idda uğruna kepçe kullanmadan biraz'da ego tatimin etmek için kepçesiz çıkarmak uğruna kaçırdık vs...
    Esasıdna normal şartlarda kepçesiz çok'ta zor değil bunnarı çıkarmak. Fakat resimler'de görüleceği üzre, su hızla eksildiği için kıyıda suya ulaşmak için 2-3 baazen 4 metrelik balçık olarak bile niteledirebileceğimiz çamurlu bi alan sözkonusu. Ondan sebep kepçesiz çıkarmak hayli güç oluyordu, baazıları ile eğlendik işte birazcık anlayacağınız üzre :mrg:

[​IMG][​IMG][​IMG]

[​IMG][​IMG][​IMG]

[​IMG][​IMG][​IMG]

Son düzenleme: 13 Ağustos 2007
  3. ncavus

ncavus

Favori Kamış:
    Olta..
    En İyi Avı:
    11 kg. Aynalı Sazan !
    Vol: 3

Biraz'da National Geography tribi yaplaım :))
    Tam ben yakalıyordum Danaburnu'nu yem yapmak üzere 'davranma benmkidir' diyip neredeyse kendi cüssesindeki böceği ham yaptı meşhur'küçük kurba' :mrg: bu arada en sağ'daki foto'da mini minnacık yayın yavrusu var daha önce görmeyenlere duydurulur :)

[​IMG][​IMG][​IMG]

Son olarak mangal out diyip (tribe bak akşam götürdük tavuk but ve kanatları :mrg: ) hangi akla mantığa hizmet bilmem ama sabaha karşı 03:00 gibi Melemen Party yaptık :mrg:

[​IMG][​IMG][​IMG]

Yine son olarak :)) foto'ların Gsm yane cep telefonu ile çekildiğini ifade etmek isterim ondan sebep çok'ta kaliteli görünmüyo olabilir der ve Hörmetlerimi sunarım :)

Eylemlerimiz devam edecek ! :mrg:

4. flazer

flazer mehmet ali filizer

Favori Kamış:
    YILMAZ 90 LIK ZIPKIN SHEAKPER MAKARALI OLTA VEDE ALBA NIN KAMIŞLARI
    En İyi Avı:
    TATLI SUDA 43 KG AYNALI SAZAN(rüyamda)5,5kg aynalı sazan,6KG DÜZ SAZAN, DENİZDE 2KG MIGRI
    üstat elinize kolunuza sağlık her şey çok güzelmiş keyifli bi av olmuş amma velakin yayın dediğin ufak balık bir tür pisi balığı;)

5. kovboy

kovboy MESUT

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    89cm turna 4,350kg
    ellerinize saglık keyifli bir av olmuş

6. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Tebrikler güzel resimler ,güzel av ,güzel anlatım olmuş..Bir de bu gölde aynalı sazan yok abi sazan da çok nadir vurur.

7. murat41

murat41

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    vatoz 46,7 kg
    tebrikler güzel av olmuş;) paylaşımın için teşekürler;)

8. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Abi bi soru sorucam şu preslenmiş mısır küspeleri var ya küp şeklinde; onlar suyun içinde kaç saat dayanıyor?

Son düzenleme: 14 Ağustos 2007
  9. ncavus

ncavus

Favori Kamış:
    Olta..
    En İyi Avı:
    11 kg. Aynalı Sazan !
    Teşekkür ederim arkadaşlar :)

Flazer ! eyvallah düzelttiğin için öğrenmiş olduk esasıdna baya şüphelenmiştim ancak kuyruğu baya bi yayın gibiydi ve çokta küçük bişiy eh bide yanımdaki arkadaşım ki gölün evsahibi sayılır oda öyle diyince okey dedik bizde :)

Eozsoyeri !

Aslında hikayenin sonu'nu yazmamıştım henüz :D ama sende böyle diyince yazayım bari :)

Ben 10:00 gibi ayrıldım oradan ve arkadaşım zaten yakın olduğu için ben biraz daha takılır öle giderim diyip kaldı.

Netice itibariyle bu fabrikada görüştüğmüzde bana aşağıda resmi görünen 4 kg. civarı Aynalı Sazanın video'sunu gösterdi. Balığı tutan çok'ta usta olmayan bir kişiymiş sadece 2 adet oltası varmış ve hemen bizim yemlediğimiz yere atmış hem'de gün ortasında o kalabalık'ta malum pazar günüydü.
    Hatta kepçeyi bile artık gitmek için toparlanmakta olan arkdaşımdan almışlar balığı çıkarmak için ;) bu arada geçen sene bende yakalamıştım o meşhur burunda 1 adet Aynalı Sazan..

10. hidrojen

hidrojen mehmet

Favori Kamış:
    Buyuk Balık Tutmak için Küçük Balığı Suya Bırak
    En İyi Avı:
    Buyuk Balık Tutmak için Küçük Balığı Suya Bırak
    tebrikler guzel av olmus

birde biz deneyelim su barajı bakalım cok mu kotu

11. ncavus

ncavus

Favori Kamış:
    Olta..
    En İyi Avı:
    11 kg. Aynalı Sazan !
    Aslında eminim biliyorsundur ama çok çeşidi var ve farklılık gösteriyo bunnarın erime süreci ve açıkçası hemen hemen varolan tüm çeşitlerden kulnamaya çalışyorum hangisini sordun emin değilim ? burada esas olan bence mısır.
    Son avıda 3-4 senedir sirkeli suda beklettiğim hafif haşlamış mısır, bildiğimiz konserve mısırı,süt mısırı ve tamamen kuru olan mısırın hepsinden karışık kullanıyorum :)

12. harun91

harun91 harun

Favori Kamış:
    shakspeare odysse makina,alba lucky kamış, lineaffe oyster 4.20 ve diğerleri..
    En İyi Avı:
    İsrail sazan istavrit izmarit gelincik
    tebrikler ustam güzel sazanlar :)

13. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Yapma yavv:D :D o zaman ya ben barajı yanlış tahmin ettim ya da hangi balıklar var tam bilmiyorum..Çok ta benziyor yaav:confused: neyse:) Aynalının yakalandığı iyi olmuş ama keşke siz yakalasaydınız.

14. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Abi mısır küspesi var ya hani 4-5 kancalı olta yaptığımız onu diyorum oltayı attıktan sonra suyun içinde ne kadar erimeden duruyor diye yani mesela bi gece için yanıma kaç tane alıyım o küplerden?Mısır tarifi de iyi oldu ama:)
    Bu resimdeki;

15. osmanaltunel

osmanaltunel

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Turna 140 cm. Gölbaşı
    Tebrikler güzel av devamını dilerim.

16. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    tebrikler kardeşim güzel av.Hey gidi sazlıbosna(sazlıbostan)böyle mi olacaktı,bakıyorum ki artık israil sazanı ve kurbağalar egemen olmuş oralara

17. ncavus

ncavus

Favori Kamış:
    Olta..
    En İyi Avı:
    11 kg. Aynalı Sazan !
    Teşekkürler :)

Eozsoyeri ! resimde görünen küspe normal şartlarda 5-6 saat dayanbiliyor :)

Macir Artan ! naptın Gradski :D çizdermeseydin apaçık gölün adını zaten tükürsen yere düşmez boş kalabalıktan. Üstüne bide su bitti bitecek.
    Bu arada o kadar'da karamsar olma bu konumdaki bi baraj için hala işi bilene iyi balık var, turna ve yayın'da uğradı bu sene hatırı sayılır miktar ve büyüklükte oltalarımıza ;)

18. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Doğru tahmin etmişim:)de ben burada aynalı yok diye biliyordum:eek:

19. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

:D editler abi yarın.Sağolasın;)

20. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    Erdem orada çıplak gözle değil de suya arkanı dönüp aynayı eline alıp suya bakarsan...aynalıyı görürsün;) ;) ama aynalıyı bile pişireceğin zaman en azından aynalarını çıkarmazmızın bre gradski....pulunla mı yersin aaaaaa:D :D :D o zaman bütün balıklar aynasız olur bre :p