11&12 Ekim Kapıdağ av raporu (unique,yume,seckinacar)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında seckinacar tarafından paylaşıldı.

1. seckinacar

seckinacar

Favori Kamış:
    surf kamış,cormoran big ben 6000 pi makina
    Saol Serkan Abi İnşallah

2. unique

unique Cüneyt Eşsiz

Oncelikle gercekten emege ve dusunceye sayginizdan oturu size cok tesekkur ederim..
    Bir cok insan gercektende bunu belkide sportif bir hobi olarak yapmiyor yada yapiyor gibi gorunuyor.. Teblig ustune tebligler,yakalanan yavrularin ve adedinin hic hesaba katilmadan helak edilmesi ve denizlerimizdeki canlilalari yok edenlere gercekten anlam veremiyorum.
    Biz oraya gercekten levrek almak icin gittik ve buda Seckine nasip oldu.. Cunki cografi konumunu bildigim vede levreklerin dolastigi bir koy oldugunu cocuklugumdan beri bildigim cevrelerdi,sadece yer olarak kapidag'in ne tarafina gitsek dusuncesiydi bizdeki.. cunki eglenmek gezmek ve tabikide amac balik tutmakti..

Arabaya bindigimde ciddi moral bozuklugu ile yola ciktim.inanin bunu o anda bizimle gelen yanimdaki arkadasim dahi okuyacak,cok ciddi moralim bir anda 0 oldu sebebi ise " babasi ne isiniz var yollarda balik diye tutturdunuz ben hale gidicem masraf ediceginize 1 kasa balik alayim size" sozuydu..
    Ben balik alma derdinde degilim tutarim diyede bir iddaamda yoktu ama bu ise gonul vermek bu ruhu hissetmek. Tabikide sonralarinda yolculugumuzun ilerleyen saatlerinde is yerinden direk yola cikmak ve yorgun argin o hedefe ulasmak bir anda zevk vermeye baslamisti bana.
    Tehlikeler atlattik mesela,dalgalar ile bogusurken cizmelerin icinde ayaklarim vicik vicik su,3 mt kayadan asagi arkami gormeden dusme tehlikesi atlattim ve dusecegim yer bir kaya oyugu idi yani bacaklarim kirilirdi o anda..
    Ama o andan itibaren diger kayaya ziplamam yani baligin pesinden sirilsiklam kosmam rapalanin elime yuzume dolanmasi batmasi bana hic aci vermiyordu gercekten..
    Amac bu ruhu hissetmek ve onun seni goturdugu yere gitmekti.. Gercekten yolda konsurken bile Seckinle "abi alicaz insallah" demesine ben inandim oda inandiki demek baligi aldi masallah. Ama ben o sirada arkadasima yardim ediyordum oltayi atana kadar epey zaman gecti.. Nasip iste..

Gercekten yasadigimiz an ve an cok guzel duygulardi ve herkesin gercekten yasamasini isterim.

Dedigim gibi istemek ama sadece kalpten istemek bu ise gonul verip bu ruhu hissetmek kadar guzel bir duygu inaninki olamaz!!

Son olarakta yeniden bir levrek avlagi kesfettim sayilir bu konudada bana yardimci olursaniz sevinirim;

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=23146

Hergese kolay gelsin,Tesekkur ederim.

Rastgele..

Son düzenleme: 16 Ekim 2008
  3. unique

unique Cüneyt Eşsiz

Bende inanin sizin bu yazdiklariniza aslinda pek birsery demiyecektim ama icmde kalmasin demek istiyorum..

Levregi ilk eline alan benim ve boyu yaklasik 41 cm ve agirlik olarak 800 gr ustunde eger ben yada bizler levrek nasil bir balik,ispendek nasil bir balik bunu bilmiyor ve ogrenemedik ise sizlerin yuce bilgilerine tabikide hayir demiyecegim.

Suda bir gercek zipkincilar bile minnacik yavrulari delik desik ederken denizde kilcik birakmazlarken bu baliga lutfen hakaret etmeyin.
    Tebrik beklemiyoruz belki ama emege saygi lutfen.. inanin 3 gun yollarda sirilsaklam gezmek gercekten zor...

Tesekkurler herkese..

4. Arkadaşlar avınız güzel bir av..tekrar tebrik ederim..

Ancak şunu üzülerek söylemeliyimki size bahsettiğim bu avlak burada raporun yayınlanmasının ikinci günü talan edilmiş..Bugün yaptığım bir telefon görüşmesinde bu avlağın 2 Gündür 4 zıpkıncı tarafından sabahın 6 sından öğleden sonraya kadar talan edildiğini hatta liman içinde bile zıpkıncıların talana devam ettiği bilgisi iletildi..Telefon eden kişi bu köyden ve yaklaşık 15 yıllık arkadaşım..Ve şunuda belirtmeliyimki balık alınan bir avlağa zıpkıncılar asla bırakmaz..haftasını görmeden,gece gündüz demeden avlak bitirilinceye kadar devam eder..:(
    İşte bu nedenle hiçbir avımda avlağımın resmini,yada avlağımı deşifre edecek kareleri yayınlamamaya özen gösteririm..Eğer ava gittiğimizde bu raporda örnek olan sevinci yaşamak istiyorsak bunu üzülerek yazıyorum yapmak zorundayız..Hatta bir taş bile yeri anlamak için yeterlidir..Mesela buradaki avlakta avlanılan yer size yazdığım zeytinlik altı haricinde çekek(tesane)nin olduğu tarafdada yapılmış..Bunu o bölgenin zıpkıncıları çok iyi bilir..
    Daha önce açılan bir konuda "avlak belirtilmelimi" diye tartışılmış ve burada yaşadıklarımı birebir daha öncede yaşayan biri olarak yazmış,hatta sizlerede bu konuda özellikle,üzerine basarak bilgi olarak vermiştim..
    Hatta avlağı isim olarak değil bölge olarak ve tam yeri belirlenmeyecek fotolar ile rapor yazmanızı tavsiye etmiştim.Burada levrek tutacağınıza emindim...Çünkü bu avlak daha önce müteakip kereler yazdığım 1kg ye kadar levrek yapan bir avlaktı..Ancak burasıda zıpkıncıların tabiriyle "kümes" oldu:(
    Burada yazdıklarım asla sizlerin şahsına değildir..Ancak avlağın korunmasına güzel bir örnek olduğu için yazdım..Avlağınızı hele hele garanti avlaklarınızı afişe ederseniz orada balık bulmanız güçleşir..Hatta şuna emin olun birsonraki gidişinizde orada pekçok dalan görebileceksiniz..Çünkü ayak altı fakat kimsenin bilmediği bir yer artık levrek olan bir yer olarak herkesçe bilinmekte..Buna benzer durumlar yüzünden Marmaranın en çok trofe karagöz yapan kayalığı artık herkesçe bilinen ve şu sıralar gecede en az 5-6 dalgıcın talan ettiği bir yer durumuna düştü..Bu mevsimde hergece 5-6 parça 1+kg karagöz aldığım yerde artık zıpkıncılardan fırsat bulup olta atamaz olduk..:( Zaten az olan avlaklarımız deşifre oldukça siz istanbuldan ben balıkesirden bu yaşadığınız heyecanı yaşamak için çok şanslı olmamız gerekecek..:(

5. safaklarda

safaklarda Şafak

Favori Kamış:
    çeşitli kamış ve makineler
    En İyi Avı:
    37 cm levrek
    Vallahi insan bu işe gönül verdiği zaman her türlü zorluğa katlanabiliyo...
    Mesela çok zorlu bir av yaparsınız lanet olsun mümkünse 2-3 hafta ava gitmem artık dersiniz avdan eve dönersiniz 1 gün sonra içiniz kaynamaya başlar acaba ne zaman ava gitsem dersiniz...:D Hele böyle forumlar oldukça bu işin derecesini siz düşünün:D

Bu gerçekten gönül işi... Aslında öyle bir iş ki bir avda yapılan masrafla pekala 1 aylık balık ihtiyacınız gidiyor...:D Demek istediğim balığı yakalamak işin bonusu oluyo çoğu zaman... ve tam olarak zevkine o zaman varıyosunuz...

Ben bakıyorum çoğu zaman "ya o kadar masrafla en iyi balık restorantında gününü gün edersin" tarzı söylemler çok oluyo... İşte bu kişiler armut piş ağzıma düş mantığını benimsemiş avcılığın tam anlamıyla ne demek olduğunu bilmeyen insanlar... Bunlarıda hoş karşılamak lazım ama kimi zaman insanın canını sıkıyolar... Hevesini kırıyolar...

Gerçekten avcı olanın hevesi zaten kırılmaz... Bu söylemlere güler geçer...

Bize her türlü yol mübah:D:D

6. melike

melike melike

biliosun da hala bi dahaki organizasyonu neden 3ünüz için yapıosun :)
    ben de gelcem işte!!!:mad:

7. melike

melike melike

:) bence de.... taa ne zamandır gidemiyorum balığa yoğunluktan...gitsem de tutamadım..deniz küstü bana...:(

8. Okan_uA

Okan_uA .

Tebrik ederim güzel av olmuş.Daha nicelerine inşallah.

Hatıra fotoğraflarını da çekmeyi unutmamışsınız ancak şaşırtma olsun diye Dalyan da çekmişsiniz galiba. :D Herneyse bu işin espirisi. :D

Bu arada foruma karabiga için balık levrek yapar mı diye sormuşsunuz.Özelden levrek yerini attım.

Son düzenleme: 17 Ekim 2008