11.ekim gümüldür

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında mufi tarafından paylaşıldı.

1. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Tekrar teşekkürler..
    Mesutcum senden ses yok..... ne haber yokmu anlatacagın anılar...kefaller..mefaller..???

2. MESUT_GULAN

MESUT_GULAN mesut

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    çuvalla MAVRAKİ
    hocam enson gittigmizde kayda deger bişey yapamadık

nasipse yarın niyetimiz var,senin ikili şamandıra olayını bir resimleseydin ya
    ben hiç o şekilde avlanmadım
    belki gittigmiz yerde topanlar yer

3. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    http://rapidshare.com/files/62275859/tekignekefaltak__305_m__305__izahat.doc

adresine word dosyası olarak hazırladım oradan alıp bakabilirsiniz...945 kb
    birden fazla rsim oldugundan burada foruma eklemedim..
    çok heyecanlı bir sistmdir aynı zamanda geçmişte geçen yıl.. bu forum un ana sayfasında da bahsi geçmişti yanlış hatırlamıyorsam..ama bu sefer az daha ekleme yaptım..
    haydin rasgele..

Son düzenleme: 13 Ekim 2007
  4. MESUT_GULAN

MESUT_GULAN mesut

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    çuvalla MAVRAKİ
    tekrar iyi akşamlar hocam ....

sag olasın inşallah topanda iş yapar

5. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    ufff hemde nasıl ..yeterki kefal su üstü ekmek yesin.. ki bu mevsimde ancak başladı.. malum sular sıcaktı ya...derede/gölde/denizde hiç affetmez..
    bu sistemle iç sularda su üstüne çıkan tatlısu kefalini bile tuttum...muhtelif sahillerde sıg suda levrek tutum.. çipura tuttum. isparoz /zargana/ tutum. vs..hemde iri balıklar...

6. poissonbleu

poissonbleu murat

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    kocaağız 4kg
    muvaffak abi paylaşım için çok teşekkürler,beni çocukluk günlerime götürdünüz, hayatımda ilk balığı gümüldürde tutmuştum, o zamanlar 84-85 seneleriydi gümüldürde denize dökülen bir çay vardı,oranın şu anki hali nasıl bilmiyorum, bu çay yazın denize dökülmediğinden göl görünümünü alıyordu, kargıya bağladığım 2 metre misina,mantar ve çarpma iğneyle,çarpmanın üzerine taktığım ekmek hamuruyla gölden çok topan kefali yakalamıştım,geceleyin de denizden genelde yılanbalığı çıkıyordu,1 metrelik bir yılanbalığı yakalamıştık,o zamanlar orda çadır kuruluyordu,önümüzde deniz,arkamızda göl vardı,her iki taraftan da balık avlıyorduk,balık aşırı derede boldu.
    tebrik eder,saygılar sunarım...

7. West_1979

West_1979 Mustafa KARATAŞ

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    ANKARA TEAM
    Tebrikler güzel bir av olmuş;)

8. tatlisoy

tatlisoy

Favori Kamış:
    Olta, Kamış, Rapala
    En İyi Avı:
    4 kilo Palamut, Birde bir zamanlar 2 kiloluk sazan
    Vay bee çok güzel bir av olmuşş. Tebrikler. Kefal avlamak zor bir iştir.

9. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Tebrik ederim güzel av olmuş.

10. Atos

Atos Bülent ERDİK

Favori Kamış:
    OLTA + ZIPKIN
    En İyi Avı:
    47 kg önce ben tuttum sandım ama galiba o beni tutmuş hala evliyim :=)
    abi güzel bir av olmuş darısı basımıza umarım

11. derya__kuzusu

derya__kuzusu Manyak Müjdat :)

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 4,5 kg.-4,kg.Lambuka
    Tebrikler ağbi ellerine sağlık keyifli olmuştur kutlarım ;) :)

12. simendifer

simendifer Sennur

Güzel kefaller Muvaffak abi, rast gelsin. İkili şamandra sistemini ben soracaktım ama sormuşlar, bilgi için teşekkürler. :)

13. simendifer

simendifer Sennur

Hatta ben şöyle bir güzellik yapayım sizlere arkadaşlar, dosyayı buraya aktarayım. Muvaffak abi tekrar teşekkürler. :) Bunu, kefal avı teknikleri bölümüne de aktarmak istiyorum izninle. :)

Makine mesinası 0,20 veya 0,16 en saglamından en az 100 metre
    no…2 nolu şamandra (aşagıda fotosu var) hazır oval mantar veya sünger içinden tel geçiyor ve dibine kendini %50 taşıyacak kadar kurşun..(delikli) takılıyor..(Büy.şamandra fırlatmayı saglamak ve kendisini de su üstünde tutmak gayesi ile yapıliyor.

no…4 numara ise leblebi ile fındık arası sunger yada mantar şamandra(aşagıda fotosu)

bu şamandra beden üzerinde seyar /gezer durumda iğneden itibaren yukarıya doğru takribi 1,5 ye getirip bırakıyorum.

no…6 *sık. İgne…8/9 numara 1523 D veya 1522 8/9 numaraları mustad marka yada CROWN marka 15507-9/10 nolar

2 nolu şamandradan igneye olan mesafe 3 metre 0,14 en saglamından mümkünse duman rengi..yada şeffaf..

yalnız en önemlisi bu sistem rüzgara karşı kesinlikle kullanılmaz zira atarkan karışma dolaşma yapar..atış şekli biraz özellik ister ..alabalık takımını fırlatır gibi dairesel bir hareketle bir defada atıp ..sistem suya deyemeden
    makineden çıkan misinaya fren yapmak gerekir kii.sis tem denize düşerken karışık düşmesin.

aşağıda benim yaptığım şamandıralar..( numaralar ve altında küçükler..(4)..
    Büyükler en üstte izahhte belirtilen 2 nolu şamandralar
    küçükler ise 4 nolu şamandralar dır…

Avucumun içinde aldığım görüntüler şamandraların büyüklüğü konusunda karşılaştırma yapmak içindir.

Sistem fırlatılırken :…

***-sag el oltasapını ve baş parmak misina çemberi açılmış makinedaki misina
    yı tutar sopa öne dogru ancak yere ortlama 45derece ile tutulur aynı anda sol el imgeye takılmış ve sıkılmamış/çok az dügümden sıkılmış ekmeğin (İÇİ)bir az üstünden tutar

***-sag el saatin ters yönünde dairesel hareket yaparak geriye dogru kamış yaylandırılır ve zaten o anda sol eldeki misina bırakılmıştır…(Alabalık misali) makine hafif arkadadan dolaştırılıp dik açı yapacak şekilde fırlatılır ama fırlatmayı müteakiben olta kamışı mümkün mertebe yere paralel yada uç aşagıya dönük tutulur(Takım ileride suya düşene kadar sistem gözle takip edilir suya düşmesine ,1/2 metre kala havada iken…..makara frenlemesi yapılır bu bekleme esnasında ise sol el ile makaradan boşalan misinaya fren yapma zamanı gelilince el ile makaranın üstü kapanır yada. çember kapatılır
    ekmegin igneye takma şekli de aşagıdadır..mümkün mertebe makine fırın ekmeği yani içi pamuk gibi hafifi ekmek kullanılır..

bu tür bir fırlatma öncelikle zor gibi gelir ama alışınca çok zevklidir..

ZİRA CEBİNE 2/3 YEDEK TAKIM +ELİNDE SADECE KAMIŞ+2/3 EKMEKLE AKŞAMA KADAR UCUZ YOLLU SEYYAR AVLANMA İMKANI DOGAR. tabii
    su üstü ekmeğe rağbet eden kefal bulursanız…avuç içinde takılacak ekmeğin boyutu..

iki parmak ile sıkmadan ekmek içini tut.. sol elde igne sapından tut…ignegi ezmeden ekmek içine göm..yok et…sadece iğne sapından ekmegı sık..kii atarken havada düşmesin..igne ekmek içinde güzükmeyecek… yem suda mutlaka yüzecek.. kefal yemi alıp hareket edince ön taraftaki ufak şamandra ye batar ye su üstünde hareket eder o anda cok sert olmamak kaydı ile asılacaksın..unutma balık büyükse kaloma dügmesini aç yoksa balık 016*014 yı kopartır.mutlaka kepçe taşı bazen alttan 2/3 kg lık kefal bir anda yükselip ekmegi oldugu gibi alıp dibe çekiyor..

[​IMG] [​IMG]

[​IMG] [​IMG]

[​IMG] [​IMG]

14. mrcprz

mrcprz

Favori Kamış:
    D.A.M. 665 FD makina,SHAKSPEARE Potenza kamış.
    En İyi Avı:
    Yayın 4,80 kg Sakarya-Osmaneli
    bereketli olsun...eline sağlık....