13.09.2009 Arnavutköy Raporu

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında fyuceturk tarafından paylaşıldı.

1. fyuceturk

fyuceturk Ferit YÜCETÜRK

Favori Kamış:
    Cormoran 3.50mt. 40-80gr.
    Favori Makine:
    Shimano activesurf super aero
    En İyi Avı:
    Zargana
    Düzeltme

Aslında konuyu bu şekliyle açıp spekilasyon yapmak da güzel çünkü ustalar açığa çıkıyor. Arkadaşlar tekrar ediyorum resimdeki balıklar ağ ile tutulmuş balıklar değil. Arnavutköyde gözlerimin önünde rapordada ayrıntısını açıkladığım gibi rapala ile tutulan Kofanalardır. Arz ederim.

2. oltacı_

oltacı_

Ali kaptan, Tereddütüme tercuman oldun, Şimdi sormak isterim; Ağ ile yakalanan balıktaki kesin farklılıklar nedir?

Solungaçlar ve çene kapalı olması beni tereddütte bıraktı.

Bu da benim yapmış olduğum kıyı avı fotoğrafı

3. fyuceturk

fyuceturk Ferit YÜCETÜRK

Favori Kamış:
    Cormoran 3.50mt. 40-80gr.
    Favori Makine:
    Shimano activesurf super aero
    En İyi Avı:
    Zargana
    Düzeltme

Aslında konuyu bu şekliyle açıp spekilasyon yapmak da güzel çünkü ustalar açığa çıkıyor. Arkadaşlar tekrar ediyorum resimdeki balıklar ağ ile tutulmuş balıklar değil. Arnavutköyde gözlerimin önünde rapordada ayrıntısını açıkladığım gibi rapala ile tutulan Kofanalardır. Arz ederim.

4. malidemirkan

malidemirkan Mahmut Ali DEMİRKAN

Favori Kamış:
    Shimano Nexave 5-25 15-45
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 4000FI
    En İyi Avı:
    76 cm sudak
    Eğer av raporu paylaşımında bulunacak kişilerin avlarını ayrıntılı olarak vermesi, soru soran arkadaşların sorularının yanıtsız bırakılmaması, böyle yarım yamalak raporlarla insanları boşuna uğraştırıp dalga geçer gibi raporlar var ise o kişinin uyarılması eğer düzeltmiyorsa raporun silinmesi taraftarıyım.

5. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Selamlar,

Kaptan açıklamasını yapacaktır ben de bu konuda birkaç şey söylemek isterim. Balıklar atılan kovanın içinde havasızlıktan ölürlerse, sizin resminizdeki ön taraftaki çinakoplar gibi solungaçları şişer, ağızları açılır ve kaskatı dururlar. Bu da onlara çok taze bir görünüm verir. Eğer yakalanan balık susuz bir ortamda ölürse o zaman böyle katılaşmaz ağzı kapalı şekilde ölür ve daha gevşekmiş gibi gözükür. Agzı açık, solungacı şişik balığın olta balığı olma ihtimali çok yüksektir çünkü kova benzeri bir nesneye canlı atılıp orada öldüğü kesindir. Ağ balıkları ise bu şekilde ölmezler. (Bırakma ağlarını değil balığın torbalanıp alındığı gırgır ağlarını kastediyoruz.) Bu ağlarda balıklar güverteye canlı alınıp orada kasalanırken ölürler, ezilme vs. durumlar da çok olur, ağızları kapalı, gevşek şekilde ölürler. Tabii biraz da balığın cinsine bağlı, örneğin palamut ağ balığı da olsa her zaman kamçı gibi durur.

Balığın ağ balığı mı olta balığı mı olduğunu anlamanın başka yolları da vardır. Olta balığının ağzında iğne izi arayabilirsiniz, ağ balığının gövdesinde ise ağ izleri olacaktır. Yine de balık satın alırken temel faktör olarak ağ balığı mı, olta balığı mı olduğuna bakılmaz. Elbette olta balığı tercih edilendir ama az bulunur, ağ balıkları içinde ise çok iyi sandıklanmış, ezilmemiş ve taze olanlar bulunur.

6. adem1

adem1 adem aksoy

En İyi Avı:
    halibut.20kg(tahmini:D)
    afiyet seker olsuuuuuuuuuuuuuuun

7. cyhntskn

cyhntskn CeYhUn

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    SHIMANO SUPER ULTEGRA 6000 XSA
    En İyi Avı:
    SARIKANAT 55 CM ZARGANA :-)
    ah abı ahhhhh boyle guzel resımlerı koyuyosunuz bıtırıyosunuz bızı nasıl tutuyosunuz abıı bunları boylee en sonunda balık tutmayı bırakıcam nedır bunun teknıgı neyle tuttunuz bu fıstıkları...:(

8. oltacı_

oltacı_

Sevgili Ceyhun, Hem zor, Hemde çok kolay..

Zor : Şimdi gibi bir zaman da bulmak ve livara atmak çok zor.

Çok kolay: Bu aydan sonra, Balık kıyılasın ve sabah ezanı ile kamış suda olsun, Akşam ezanı ile yine suda olması ile Eve kısmetinle gidersin.

Balık olmasada, Balıkta olmak yinede güzel.

Rastgelsin.

9. nihatkr

nihatkr Nihat

Favori Kamış:
    Kesinlikle El Oltası :) ve TELE SURF 4,20 MT 150 GR
    Favori Makine:
    RYOBI ECUSIMA 8000Vi MAKİNE
    En İyi Avı:
    Bir yakalayabilsem
    Balıklar şahane görünüyor gerisi bahane. Darısı bizlerin başına.

Son düzenleme: 14 Eylül 2009
  10. cyhntskn

cyhntskn CeYhUn

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    SHIMANO SUPER ULTEGRA 6000 XSA
    En İyi Avı:
    SARIKANAT 55 CM ZARGANA :-)
    olmuyo abı bi turlu sabah namazı kılıp cıkmak lazım bı tek o sekıl yapmadım :)

Son düzenleme: 15 Eylül 2009
  11. Nightwalker

Nightwalker Kagan

Vayyyy. Sahane luferler gercekten de.. Tebrikler ve afiyet olsun! :)

12. cemates

cemates Cem ATEŞ

Favori Kamış:
    [Sinek Oltası]
    En İyi Avı:
    175-65-R14 Lastik..
    Tebrikler süper balıklar..
    işi gücü bırakıp boğaza gidesim geldi :)

13. Aslıhan TURAN

Aslıhan TURAN Aslıhan TURAN

Favori Kamış:
    Daiwa Ballistic X 270 cm 14-40 gr. /Fujın Dragon 270cm 8-32 gr
    Favori Makine:
    Daiıwa Fuego 17 LT 3000 DC/Shimano Stradic 4000 XG FK
    En İyi Avı:
    Levrek 2.4 kg
    Heeeyt babalar!Onlar nedir öyle?İnsanı coşturuyorlar durduk yerde...Maaşallah hepside torpido gibi şu güzelliğe bakar mısınız?Rasgelsin...

14. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Bu balıklar rapala ilede tutulmuş olamaz. aksini iddia eden varsa rapala balığıdır diye bana gelsin. ağ balığı her yönüyle belli tamamen.

Ağ balıklarının pulları her zaman dökük olur. ağlara sürtmekten veya birbirlerine sürtünmekten dolayı.
    İğne yerleri hiç bir zaman bulunmaz.
    balık bir arkadaş tarafından söylenmiş trpil gibi durur
    her zaman ağızlar kapalı ve solungaçları kapalıdır tabiki açmadılarsa.
    Ezik olmaları muhtemeldir. kasalanmışlardır.
    Rapala ile tutulan balıklar ne kada düzenli bir şekilde 3 lü iğneden çıkartırsanız çıkartın her halikarda ağız yapısında muhakakk bir değişiklik olur.

hamit ağabey senin balıkları tutulmuş balıklar zaten kovada kaldıkları.ve orada öldükleri aşikar. solungaç açmışlar ve ağızlar önde.

Bu balıklar rapala balığı ise ve rapalayla tutuldu iseki imkansız ben bu balığın 5 katını vermeye hazırım .

15. crank

crank AYDIN

Favori Kamış:
    balzer diabolo
    Favori Makine:
    banax sx4000
    En İyi Avı:
    2.5kg yayın
    yahu burada birbirimizi mi kandırıyoruz anlamadım biri diyo dün yeniköyde 3 lüfer aldım bugün bu mesaj geldi ama ne oldugu muamma ya Allah aşkına bakın bu tür raporlarda biraz agır olacak ama işkembeden sallamayalım neyse onu yazalım kimse kimseden lüfer tutmasını beklemiyor bir haber alıyoruz işimizi gücümüzü bırakıp 50 km yol yapıyoruz aslı astarı yok biraz insaflı olalım

16. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Aydın şu an bir yere kımıldama 2 gun bekle geliyor balıklar epey haberler var. daha bekleme süresi boşa zaman ve emek tüketmenın anlamı yok

17. crank

crank AYDIN

Favori Kamış:
    balzer diabolo
    Favori Makine:
    banax sx4000
    En İyi Avı:
    2.5kg yayın
    Ali abi zaten bayramdan önce 1 gün daha çıkarım ama bayramdan sonra sarayburnu cakarın önüne karargahı kurarım:)

18. albay73

albay73 mustafa üsküdarlı

Favori Kamış:
    shimano aspire 4.50 kamış
    Favori Makine:
    shimano twinpower sw 8000 pg shimano sustain 8000 fe shimano süper ultegra xsa 10000
    En İyi Avı:
    5kg levrek
    alico kardeşime katılıyorum ben dün o arkadaşın bahsettihi yerdeydım ve kılcık yoktu

19. ercanboyaci

ercanboyaci Ercan BOYACI

En İyi Avı:
    4 Kg'lık aynalı sazan
    Süper afiyetler olsun

20. LuXoR*

LuXoR* gökhan

Sayın Aliço Bey,

yazılan bir çok mesajlarda bu balıkların olta balığı olmadığı teorisine katıldım, fakat gülmekten :) sizin gibi usta olduğunu düşündüğüm bir insanında bu yanılgıya düşüp üstüne bir de büyük bir iddiada bulunması beni bu mesajı yazmaya mecbur etti. 13 eylül pazar günü sabah suyunda bende oradaydım, bende olta salladım ve arkadaşımla birlikte 2 lüferde biz aldık. konuyu açan dostumuzun bu hareketini (kendine ait olmayan balık raporu) ben şahsen etik bulmuyorum ama en azından yazılanlar gerçektir. hatta o balıkları yere biz döktürdük ve etraftaki başka 5-6 kişi daha aynı resmi çekmişti, 8 lüferi aynı kişi (Selçuk bey) almıştır. tüm bunlardan öte balıklar bence kesinlikle ağ balığı gibi durmuyor, susuz boş kovalarda can verdikleri için (insan o an balık varken denizden su çekmeyi düşünemez bile) solungaçlar kapalı o kadar. şimdi sizden samimiyetinize inanarak 8x5 40 adet lüfer rica ediyorum :)

13 eylül pazar sabahı yer resimde görüldüğü üzre Arnavutköy Akıntı Burnu
    Lineaeffe Hypercast 4,20 mt kamışım, d-a-m slr surf 560fd makinam, lüferlerim ve ben

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 15 Eylül 2009