14.05.2008 K.çekmece/İST - KEFAL

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında shark26 tarafından paylaşıldı.

1. shark26

shark26

Favori Kamış:
    olta. zıpkın
    En İyi Avı:
    35 kg civarı akya
    çarpmda balık yakalamak ustalık ister. denizde yem takıp salıp vurdumu tasmalayıp yakalamaya benzemez hatta ilgisi yoktur. bu iş tamamen beceri işidir. bizde hergün tekneyle denizde avlanıyoruz. hatta hepinizden çok diyebilirim. neyin ne olduğunu biliyorum. zevkini de biliyorum. ama sen çarpmayla kefal yakalamanın zevkini bilmediğin için bu şekilde konuşuyorsun. inan denizde kofana olsun uzun oltayla yakalanacak. derede kefal olsun hangisini yakalarsın dersen ben derede kefal yakalarım. çünkü kefalin zevki başkadır. çarpmada asla rastgele asılmıyoruz. zaten asılamazsın balığı net bir şekilde görmen lazım

2. ateş-01-34

ateş-01-34 onur ateş

Favori Kamış:
    dam quick tele spin
    Favori Makine:
    dam quick slr spin 850 fd
    En İyi Avı:
    levrek 4.5 kg
    Güzel av olmuş elinize sağlık. Çırpa ile avlanmak ustalık ister.Yalnız bir kaç ekleme yapıcam;

Her avcının kendine has av teknikleri vardır.Bazı av teknikleri vardır ki

sirkülere uyar ama o yalnızca av ile avcı arasında kalmalıdır.Bu av tekniğini

buna benzetiyorum.Bu paylaşım sitesinde yazılanları yüzlerce avcı

okuyor.Kimisi tecrübeli kimisi değil.Bu av tekniğini internet ortamında anlatıp

amatörleri bu tekniğe özendirmemek gerekir..Zira; zor bir av tekniği olmakla

beraber tecrübesiz avcılar için ciddi yaralanmalara sebep olabilir...!!!

Saygılar...

3. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Yaralanan balıkların,hatta ölenlerinin de, yaralanan avcılar kadar değeri büyük bence ;) Avcı kendini koruyabilir, ama av için bu, kesinlikle söz konusu değildir...

4. canercp

canercp Caner Pehlivan

Favori Kamış:
    3.5m Kamışım ve Çeşitli Takımlarım
    En İyi Avı:
    Kocaman Eşşek İstavriti :)
    Dere dediğiniz yer karakolun orası mı? yoksa daha ilersi mi? hani şu e-5'in altında bulunan yer?

5. shark26

shark26

Favori Kamış:
    olta. zıpkın
    En İyi Avı:
    35 kg civarı akya
    menekşenin orda arkadaşım

6. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Ben dahil bir çok arkadaş çarpmanın etik olarak tartışmalı olduğunu yaralanan hayvanı ne derece savunmasız bıraktığını ,amatörlükle bağdaşmadığını anlatmaya çalışmış.Sen daha hala işin zevkindesin.Pes doğrusu.Sitemizde balyozla kefal avlayanda görüldü.Ama hiç bir arkadaş çok zevkli ve ustalık ister diye o arkadaşın arkasında durmadı.Zaten hatasını anladı.Lütfen hala zevkli mevkli demeyi bırak.Devam ediyorsan et ama Namık abinin mesajına verdiğin cevap gibi pişkinlik yapma.

7. blackcat

blackcat Deniz Karslıoğlu

keyif

sanırım bu konu ile ilgili birçok eleştiri ve yorum gelmiş. Ama sözkonusu nokta ustalık ve yapılan işlemden ötürü alınan zevkin çok yüksek olması, ve sanırım herkesin yapamayacağı ayrı bir ustalık gerektirmesi. Bu konulardan bakıldığı zaman başarılı görülebilir, lakin çocukluğumdan beri avlandığım için sayısız olaylada karşı karşıya kaldım.

zevk noktasında dinamitle balık avlamaktan çok zevk alan, hatta patlama ile suda oluşan hengame ve yüzeye çıkan balıklardan dolayı zevkten çığlıklar atan insanlar gördüm. Elektrikle ne kadar zevkli balık yakalanabileceğine şahit oldum.

şimdi diyeceksinizki ne alakası var, doğaya zarar vermeden gördüğümüz balığa karşı hareket yapıyoruz.. Fakat yorumlardada söylendiği gibi yakalanamayan ve yaralı olarak yawaşça ölüme giden balıkların dinamit vasıtası ile patlama sonucu ölen ufak balıklardan benim gözümde hiçbir farklılığı yok.

Olayı kişisel olarak değerlendirmeyin lütfen, ama amaç sadece zevk almak olduğu zaman yöntemin sonuçlarını değerlendirmiyor insanoğlu. Sonuçlar doğaya ufak yada büyük sorunlar açmasının pek bir farklılığı olduğunu düşünmüyorum. Zararın azı çoğu olmaz..

Verdiğiniz cevaplarda babalarımızın bu şekilde yıllardır avlandığını yazmışsınız. Babalarımızın, dedelerimizin yaptıkları yanlış ise biz neden devam edelim. Sonuçta doğru 1 tane, ve biz bu doğruyu bulup örnek olabilmeliyiz çocuklarımıza ki babalarımızın yanlışlarını yapmayalım.

Siz nekadar profosyonel avlanırsanız avlanın, hatta dünyadaki tek insan siz olun ki, çarpma tekniği ile çarptığınız her balığı yakalayabilecek kapasitede olun, sonuçta bu tekniğin kullanıcısı olarak diğer amatörlere örnek olmaktasınız. Herkes sizin kadar başarılı olmayabilir ve hem kendine hemde sudaki canlılara zarar verebilir. Sadece birey olarak sorumluluklarımızı düşünmemiz, çevremizi korumaya yetmiyor malesef. Olayı birde bu açıdan değerlendirmenizi diliyorum..

Keyifli avlar...

8. mallaca

Favori Kamış:
    En İyi Avı:

Olaya son noktayı koymuşsunuz.Düşündüklerim ancak bu kadar güzel dile getirilebilirdi.Teşekkür ederim.

9. ateş-01-34

ateş-01-34 onur ateş

Favori Kamış:
    dam quick tele spin
    Favori Makine:
    dam quick slr spin 850 fd
    En İyi Avı:
    levrek 4.5 kg
    Sanırım herkes iyice duygusallaşmış...Avlanma tekniği resmen

yasaldır.Yalnızca hoş değildir.Yapılmasa daha iyi olur.Ama durumu vahşet

noktasına getirmeyiniz.Bu kadar yüklenmenin anlamı yok.Bu memlekette

kızacak,öfkelenecek,dellencek o kadar büyük yanlışlar yapılıyorki ; doğaya

ihanet ediyoruz,yada yapılanlara ses çıkarmayıp bunlara alet oluyoruz.

Bizim adresimiz amatör avcılar değil.Profesyonel avcılar la mücadele

etmeliyiz.Gücümüzü,kuvvetimizi,vaktimizi onlara harcamalıyız...

Hiçbir yanlışın karşısında bir yumruk bir yürek olamıyoruz.Birlik

kuramıyoruz.Yalnızca kişisel yorumlar yaparak sonucu olmayan işlere imza

atıyoruz.

Hala termik santrelleri sahillere kurduruyoruz.Botaşı Marmara Ereğlisine.İzmit

körfezini mahfedenlere(denizden çıkan balıklara test yapıldı ve zehirli

çıktı) ,adapazarı gibi verimli toprakları sanayi çöplüğüne döndüren siyasi'' baba''

larımıza sahip çıkıp,ihanet etmedik mi???

Dünyaca ünlü kaz dağları... Talan ediliyor,bizler ne yapıyoruz??? hiç...:(

Aklıma daha onlarcası geliyor...Eminim sizin de geliyordur...

V e son olarak; Dünyaca ünlü Adana,Yumurtalık.Caretta Carettaları il

e meşhur.Dünyanın 2. en uzun ince kumlu sahil şeridi talan edilmek üzere.Yeni

İzmit Körfezi olma yolunda ilerliyor...

Biz ise hala futbol takımımız, şampiyon oldu diye dünyayı inletiyoruz.Konvoylar,şarkılar,sevinçler???

İşte böyle,bizler birbirimize düşmüşüz. Uykudayız.Oyalanıyoruz...

Uyanalım...

10. Baris kardes tebrikler eline emegine saglik bereketli av günü yasamis sin belli,paylasim icin tesekkürler.:)

11. shark26

shark26

Favori Kamış:
    olta. zıpkın
    En İyi Avı:
    35 kg civarı akya
    Barış bey, ben size sormuyacağım ne yazıp ne yazmıyacağımı. sen sadece kendi kafanda düşündüklerini söylüyorsun. etik değil gibi sözler sarfediyorsun. kusura bakma ama bu tür avlanmayı sen böyle düşünüyorsun diye yapmıyacam ve paylaşımda bulunmayacağım diye bişey söz konusu değil. eğer bu şekilde balığı yakalamak etik değilse ozaman zıpkın avcılığıda etik olmamalı. çünkü ben zıpkın avcılığıda yapıyorum ve balığın yaralı şekilde kaçması daha çok rastlanan birşey. çarpmaya göre daha çok kaçırırsınız. hemde parçalayıp. oyüzden sadece bu çarpmayla kefal avcılığını etik değil diye görmeyin ve eğer bu site amatör balıkçı paylaşım sitesi ise çarpmanında amatör balıkçılıkta bi kısıtlaması yoksa boş yere çeneni yormanada gerek yok. bende amatör balıkçı olduğum için paylaşımlarımı devam ettirecem.

Namık abiye karşıda hiç bir pişkinliğim yok. çünkü övünüyorum

12. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Sevgili Barış,

Günlerdir konuyu takip ediyorum. Kefal avınız konusunda bir kanaatim olmadı, ancak daha önceki istavrit avınızla ilgili bir sürü paylaşım mevcut ve siz onların hiç birine en ufak bir yorum getirmemişsiniz. “etik” bağlamında bu konuyu ele almak lazım geldiğine inanıyorum. “ben yaptım, oldu” gibi bir anlayış olmaması adına sizden ricam, önceki istavrit avı paylaşımınıza bir göz atmanız ve varsa bazı cevaplarınız istifade edelim lütfen :rolleyes: :rolleyes:

13. shark26

shark26

Favori Kamış:
    olta. zıpkın
    En İyi Avı:
    35 kg civarı akya
    kusura bakma o konuya bakmak aklıma bile gelmedi çünkü unuttum bile. ben sadece amatör balıkçılık paylaşım formu olduğu için sizlerle paylaşımda bulunmak istemiştim. ama anladım ki gerek yok.

14. mallaca

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    İstavrit avlarımla ilgili nasıl bir hata yapmışım anlayamadım.İlk siteye üye olduğum zamanlar balıkçılıkta da acemi olduğumdan kıraça tabir edilen balıları yakaladığımla ilgili mesajımı kast ediyorsanız dikkat ederseniz arkadaşlar kıraça ile ilgili uyarıda bulunduğunda bunun avının hoş olmadığını öğrendiğimi veya yaşayamayacak kadar zarar gelmişse o zaman livara attığımı söylemiş olduğumu hatırlıyorum.Zaten buralarda bilinçsizce avlanıp sitemizle tanıştıktan sonra doğruları öğrenen bir çok arkadşımız oldu.Benim anlamadığım zararları anlatıldığı halde zevk alıyorumun arkasına sığınıp devam edilmesi.

"şimdi diyeceksinizki ne alakası var, doğaya zarar vermeden gördüğümüz balığa karşı hareket yapıyoruz.. Fakat yorumlardada söylendiği gibi yakalanamayan ve yaralı olarak yawaşça ölüme giden balıkların dinamit vasıtası ile patlama sonucu ölen ufak balıklardan benim gözümde hiçbir farklılığı yok."

Bu alıntıdan da anlaşılacağı üzere de etikle bağdaştırdım.

Şu anda sirkülerde böyle bir kısıtlama olmadığını bende biliyorum.Eğer önümüzde olur ya hani bir kısıtlama gelirse çarpmayı "ÇOK ZEVK ALSANIZDA" bırakabileceğiniz sanmıyorum.Bazı kurallar vardır sirkülerde yazmasa bile vicdani sirkülerle insanları bağlar.Bundan yoksun olduğunuzu düşünerek etik eksikliğinden bahsettim.

15. shark26

shark26

Favori Kamış:
    olta. zıpkın
    En İyi Avı:
    35 kg civarı akya

barış bey siz yormayın kendinizi bukadar düşünmeyin. ben şimdi ne kadar zevk alsamda , ilerde sirkülerde bi değişiklik olupta çarpma yasaklanırsa ozaman da çarpmayla kefal yakalamayı bırakıp kendime yakışanı yapıcam. ve dediğim gibi zıpkın daha kötü. zıpkın ile avcılık konusundada bu kadar hassaslık göstermenizi dilerim. kendimde bu şekilde avcılık yaptığım için daha kötü sonuçlar verdiğini biliyorum

16. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    ilahi barış

Sanık ile tanığın adı aynı olunca sanırım bir karışıklık oldu. Benim bir önceki mesajım Barış Aydoğan’a idi. ;) :rolleyes:

Sanırım bu gün biraz fazla “hesap” işi ile uğraştın. Eğer öyle ise onları da bir gözden geçir. :) :D

Selam ve sevgiler…

17. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan

sevgili barış. neden? niçin? nasıl?

şunu bir de bizler anlasak :) :rolleyes:

18. shark26

shark26

Favori Kamış:
    olta. zıpkın
    En İyi Avı:
    35 kg civarı akya
    Nuri abi çünkü bu kadar tepki gösterilecek birşey yoktu ortada. ben yakaladım sitede bulunan bütün herkesle paylaşımda bulunmak için yayınladım fotoları. bana denenler bu şekilde kefal yakalamayı amatörlükle ilgisi yok. bu şekilde yakalamaktan nasıl zevk alırsın gibi konuşmalar meydana gelince gerek olmadığını anladım paylaşımda bulunmanın. bu şekilde avlanmayı yasaklayan bir sebepte yok ortada oyüzden normal yorumlarda bulunulmalıydı. he bu şekilde avlanılması hoşuna gitmiyorsa yazma yorum kardeşim bu konuya. elbet güzel av tebrikler diyen olucak sitede. bende memnun olucam. memnunluğu bırak pişman oldum konuyu açmakta

19. canercp

canercp Caner Pehlivan

Favori Kamış:
    3.5m Kamışım ve Çeşitli Takımlarım
    En İyi Avı:
    Kocaman Eşşek İstavriti :)
    Yapılan av tebliğlere uygun olduğuna göre neden "etik" lik yüzünden av yapan kişiye sürekli taş atılıyor ki onu anlamıyorum. Alt tarafı tutulan balık sayısı 10'u geçmiyor tabii ki adet önemli değil bir yerden sonra ancak ben İstanbul ve diğer illerde öyle balık avlama yöntemleri gördüm ki çarpma yöntemi bunlara göre çok masum kalıyor. Zaten de masum bence.

Arkadaşa sanki tırıvırı ile avlanmış gibi davranmayınız lütfen, eğer etik değerden bahsediyorsak birazcık derin düşününce yaptığımız avların hiçbirisi etik değil :) balıkları kandırıyoruz ve yakalıyoruz bundan daha basti bir açıklaması var mı?? Eğer Doğaya ve Vahşi yaşama bir zararı olsa idi Çarpma yöntemini ilk önce Devlet Baba Tebliğlerde yasaklardı diye düşünüyorum.

Lütfen gereksiz yere Birbirimizi kırmayalım
    Saygılar...

20. kurtuluş

kurtuluş kurtuluş

Favori Kamış:
    turna fresh surf carbon 4.20 250 atar kamış + okuma 5 bilyalı makine
    sevgili barış sen yinede paylaşımlarını bizden esirgemene gerek yok
    özgür bir ülkedeyiz isteyen istediği gibi düşünsün
    kime aykırı geliyorsa o yapmasın.
    bence burda senin kendini suçlu emaresi altında tutmana gerek yok .
    adı üstünde amatör balıkçılık
    yasak olmayan her şey serbestdir bunu unutma ...;)
    sevgiyle kal