14/07/2012 TURNA(LAR) RAPORU

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında Yavuz AYDOĞDU tarafından paylaşıldı.

1. Turna avı için devamlı gittiğim göletlerden birinde yaramaz kadife balıklarının dipten kaldırdıkları hava kabarcıklarına şahit oluyordum. Dedim, “bu hafta çok sıcak, gölge bir yer bulur şamandıralı olta ile kadife balığı avlarım”.

Kafamdaki fikri onaylatmak için Perşembe gün Gürol’u arayıp sordum, “ne dersin?”
    Dedi, “boşver, daha serin ortamlı bir yer biliyorum, gel oraya gidelim. Hem sazan, hem turna deneriz”.

Bahsettiği yer yaklaşık 80-100 km.

“Olur” dedim, Ramazan’a haber verdim. “Hazırlan bu hafta filan yere gidiyoruz”
    Derken Cuma gün son rötuşları yapmak için yine Gürol’u aradım.

Gürol enteresan bir adam. Ramazan’ın tabiriyle “spontane” yaşıyor. Yol gösteriyor fakat ısrar etmeyip, ortama uyuyor. Bana verdiği bir tek cevaptan bunlar anlaşılıyor zaten.
    “Sen bilirsin ama, istersen “fizan”a gidelim, güzel bir turna avı yapalım.
    E güzel bir turna avı için fizan’a gidilmezmi? Hemen Ramazan’a yeni durumu bildirdim.

Cumayı c.tesine bağlayan gece yarısı yola çıkıp sabaha karşı meramıza ulaştık. Hava esiyor, neredeyse üşüyeceğiz. Gölün çalkantılı sularını dövmeye başladık. İlk turnayı Ramazan aldı. Derken Gürol iyi bir turna çıkardı. Bir limit altı turnanın gitmesine izin verdi. Ben iki tane limit altından sonra bir tane alıkoyulacak boy alabildim. Derken bir tane daha alıp öğlen yemeğini garantileyince çadırlara çekilip birkaç saat uyuyup kendimize geldik.

Günün son faslında yer değiştirip küçük bir koydan başlayarak avımıza devam ettik. Gürol’un gösterdiği yere rapalam düşer düşmez 55 cm civarı bir turna yapıştı. Çok geçmeden daha büyüğünü Gürol aldı. Bir Ramazan, bir daha Gürol derken 4 esaslı turnamız oldu. Gürol’a deli oğlan diyeceğim. Zira adam 3 turnayı bile bile kaçırdı. Nedeni; “turnayı sudan kesince taklalar atmasına bayılıyormuş.

Bugünlük bu kadar yeter dedik. Akşam yemeği için nefis bir menemen yaptık. Karpuzumuz da vardı. Sohbet muhabbet derken saat 12 gibi çadırlara çekildik.
    Bugünlük bu kadar yeter.

Kaçırma anı hikayeleri için bknz http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=48528

2. vurgun-01

vurgun-01 Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano catana 2,70
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FC
    En İyi Avı:
    7.000 sazan - 2.785 Sudak - 1.370 Akbalık - 3.100 Turna
    Yavuz abi turnaları gözünden vurmaya başlamışsın. Tebrikler, dahasına rasgelsin.

3. fthstorm

fthstorm fatih

Favori Kamış:
    Shımano Vengeance Shad 2.70 Cormoran Bull Fighter 2.70 DAİWA Crossfire 2.70
    Favori Makine:
    Shimano Exage 2500 FC Okuma Travertine TR40
    En İyi Avı:
    3.5 kg. Levrek
    Tebrikler Yavuz abi.
    Güzel ve zevkli bir av yapmışsınız.
    Her daim böyle bereketli avlar dilerim.

4. ozkan79

ozkan79 özkan

Yavuz abi tebrik ederim,en sonunda muradina erdin insallah daha irileride rastgelir.
    Yanliz bu rapor tamda ramazan arefesinde buyuk sikintiya soktu beni :)

Tamda turna avina ara vermek uzere iken bu olmadi simdi :D

5. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 10000 XSA SHIMANO EXAGE 4000 FC
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    Yavuz abi süper olmuş bu sefer Ramazanın yüzünü gören hacımı olur hocamı onu bilmem :D Turnalar çok yakışıklı tüm ekibi ayrı ayrı tebrik ederim.

6. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    ..........Gürol’a deli oğlan diyeceğim. Zira adam 3 turnayı bile bile kaçırdı. Nedeni; “turnayı sudan kesince taklalar atmasına bayılıyormuş........

:) Iste boyle avciliga bayiliyorum. :) Gercek bir amator... havada takla atan turnayi iki saniye icin izlemenin keyfi en buyuk baligi avlamaktan daha fazladir oylesi icin. :thumb: Izler, keyiflenir, kiyiya alamasa da uzulmez, alsa da olur almasa da... hatta belki saliverir. :)

Avinizi tebrik ederim...

7. 33022

33022

Kalbim daima sizlerle yüzümü görmesinizde, gerçi kimsenin yüzü gözükmüyor ki. Bu arada bir ara görüşelim yüzümü görmek istediğine göre özlenmişim.

8. Teşekkürler Mustafa. İnşallah sizlere de rastgelsin.

9. Teşekkürler Fatih. Umuyor ve sanıyorum ki, devamı gelecek...

10. Teşekkürler Özkan. Ayrıca hoşgeldin. Aktivitelere devamm.

11. Gerçekten süper oldu Can.
    Lakin seni de izliyorum, Aret'le beraber son hız gidiyorsunuz. Yakalayana aşkolsun. Özleştik, ramazan sonuna söz istiyorum.

12. İyi bir insan olabilirsin İbrahim. Lakin bazı yaralar çabuk iyileşmiyor...

13. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Kasimadiktan sonra, iyilessin istendikten sonra her yara iyilesir...

14. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Tebrikler üstad, turnalarda, ortamda gerçekten çok güzelmiş, nice keyifli ve güzel avlara:thumb:

15. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    tebrikler yavuz abi sonunda çikarmissin sudan timsahlari :)

16. Teşekkürler İsa. Gerçekten unutamayacağım bir macera oldu. Bak http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=48528 dekileri oku ne demek istediğimi anlayacaksın.

17. muratcoskun

muratcoskun muratcoskun

Favori Kamış:
    alba star 2,70
    Favori Makine:
    şimano
    En İyi Avı:
    turna 2,5 : yayın 7,5
    tebrikler yavuz.
    sanırım bu avın devamı var,
    bu günlük bu kadar dediğine göre.
    bekliyoruz.

18. Seyyah06

Seyyah06 Mustafa Balcı

Favori Kamış:
    Ugle Stick
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower FTC 4000
    En İyi Avı:
    Turna 98 cm
    Tebrik ederim,Turna öyle bir balık ki yakalamak kadar kaçırmak da keyifli,hatta daha keyifli.Çünkü o aksiyonu yaşadıktan sonra kaçırırsan aklın orada kalıyor.Nice bereketli avlar dilerim
    Rasgele

19. Teşekkürler Murat.

Ertesi sabah 3-4 saat daha olta sallayıp 2 tane daha turna alabildik. Ama esas kaçırdıklarımdan etkilendiğim için KAÇIRMA ANI başlığı altında hikayesini yazdım. Haricen raporlamaya gerek görmüyorum.