Aslında iyi olmuş. Şimdi "Sende nerden bulursun böyle meseleleri, üç kuruşluk av keyfimizin içine ediyon hep.." dersiniz diye, pek bahsetmedim. Lambuka'lar yedikleri bazı şeylerden ciguatoxin denen zehirleri toplarlar. Bu zehirler balık metabolizması tarafından çok yavaş atılır. Lambuka bundan etkilenmez ama insanlar etkilenebilir. Genellikle, kollarda bacaklarda güçsüzlük, mide bulantısı, kusma, bazen titreme gibi seyreden bir zehirlenmeye sebep olur. İşin kötüsü, bu hal günlerce, haftalarca sürebilir. Bazı durumlarda ve kişilerde, çok çok ama harbiden çok nadir olarak tedavi yapılmazsa ölüme sebep olabilir. Her lambukada bu zehirlerden olacak diye bir şey yok. Ama böyle bir ihtimal var. Aklınızda bulunsun, bilinmesi gerekenler hanenize not edin. Bu, daha ziyade tropikal denizlerde gözlenir. Ama akdenizdeki lambukaların, bilhassa Antalya, Mersin şeridi civarındakilerinde bu tehditi taşıdıkları bilinmektedir..
selam gökhan adrasan maceralarınızı saniye saniye biliyorum namık kardeşi yeni yeni tanıyorum bir geldi pir geldi valla ...lambukalar müthiş bu sene ben tutamadım tekneme güvenip açılamadım birde ceza mevzuu.....eksiklerim var .ama iyi zargana ve kuzu tutdum bu sene ..çekemedim makinam yok.makinası olan olduğundada balık yoktu maalesef..neyse bir dahaki sefere yine buluşuruz ya adrasan ya kaşta.ümit bizim resimleri yayınlayacak kıyıdan ne çok balık aldığımızı göreceksiniz.selamlar.