16.05.2010 Turna Avımız ve İlk Trofelerimiz

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında fisherman66 tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. balıkçıferhat

balıkçıferhat ferhat

mekan güzelmiş salkım söğüt altında keyif başka olur balıklar zaten süper tebrikler

2. Abanticus

Abanticus Erol ÖRKCÜ

Sayın Forum üyeleri ve İbrahim ŞAHBAZ bey

Günümüzde sivil toplum kuruluşlarının ( STK ) gücünü tartışmasız hepimiz kabul etmekteyiz. Birçok dernek kurulmalı hatta federasyon oluşturulmalıdır. Federasyon kurulması yolunda çalışmalar devam etmekte olup bir an önce hayata geçirilmesi gerekmektedir

Sürdürülebilir amatör balıkçılığın en önemli unsurlarından olan STK ‘larımıza bir yenisini kattığı için YAB-DER başkanı, yönetim kurulu ve üyelerine teşekkür ederim.

Bizler forumlar aracılığı ile paylaşımda bulunuyor ve bilgi sahibi oluyoruz. Bilgilerimizin birçoğunu forumlardan veya üyeliğimiz var is STK’ lardan öğreniyoruz.

İbrahim beyin de tıpkı bizler gibi paylaşmaya başladığını ve paylaşımlarını çevresine bilgi olarak aktaracağını bu sebeple öğreneceğimizi ve öğreneceklerini düşünüyorum.

YAB-DER başkanı İbrahim beyden bir ricam olacak ;

http://www.kkgm.gov.tr/teblig/2008-49.html linkteki 2/2 Numaralı Amatör (Sportif) Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliği derneklerinde bulundursunlar ve üye arkadaşları ile paylaşsınlar.

Saygı ve Sevgilerimle

3. stillborn19

stillborn19 Sezai

Favori Makine:
    Kamış:Linaffe,Captain,Remixon makina:Virax Charizma
    En İyi Avı:
    Sudak 3 kg
    Çok güzel Av yapmışsınız Meranızda bi harika duruyor
    O güzeliği bozmamak için birdahaki sefere Lütfen Canlı balık götürmeyin Kendi Küçük ama Zararı Telafi edilemeyecek kadar büyük o balıkların Bilmemek ayıp Değil Öğrenmemek ayıp siz burda Öğrenerek Örnek abilerimiz arasına girdiniz Şansınız bol Olsun.

4. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya

Ibrahim bey,
    Ben de size anlayisiniz icin tesekkur ederim. Goruslerinize katilmamak mumkun degil. Kurdugunuz dernek icin de tebrik eder, calismalarinizda basarilar dilerim.

Gunay bey,
    Gereksiz bir tarismayi surdurmenin yarari yok, hatta foruma zarari var. Yukaridaki mesajlari okuduysaniz gormus olmalisiniz, Ibrahim bey ve arkadaslarina hosgeldin de demisiz, avlarini da tebrik etmisiz. Bilinmeyen hususlarda hatalar kabul edilmis, vaziyetten hepimiz ileriye donuk vazife cikartmisiz. Diger arkadaslarla Ibrahim bey karsilikli iyi niyet ifadelerinde bulunmuslar. Herkesin gonlu hos iken mevzuyu kisisellestirerek anlamsiz bir tartismaya girmek dogru degil diye dusunuyor, sizin de ayni goruste oldugunuzu tahmin ediyorum.

Herkese saygilar, bereketli avlar dilerim.

5. LapinCash

LapinCash

Tebrikler..Çok şahane bir av.

6. Gundogdu

Gundogdu Hasan hüseyin

İbrahim bey gerçekten çok güzel bir av, ve avlak..
    Arkadaşlar balıkların bir kısmının limit altı olduğunu belirtmişler, ama ben pek limit altı göremedim.

Tekrar tebrikler..

7. Yakamoz

Yakamoz MUSTAFA

Favori Kamış:
    LINEAEFFE OYSTER CAST KAMIŞ 3.90
    Favori Makine:
    OKUMA TRAVERTINE TR55 MAKİNE
    En İyi Avı:
    DOSTLARIM

İbrahim Bey öncelikle yapmış olduğunuz av için tebrik ederim.
    Dediklerinize harfiyen katılıyorum hepimiz insanız hata yapmaya yaradılışımız itibari ile müsayitiz hani derler ya '' beşer şaşar '' yani hiç birimiz dört dörtlük değiliz
    Burada yapılan avları veya açılan konuları her birimiz farklı algılayıp değişik yorumlar olumlu veya olumsuz onaylıyıcı veya reddedici şekilde cevaplar yazabiliriz
    Esas konu bu cevabi yazılarda yıkıcı olmayıp yapıcı olabilmektir Yani karşımızdaki kişiye yol gösterici olmak bilmediği veya yanıldığı konularda bilgilendirebilmek gerekmektedir.
    Tabi bunları yaparkende karşımızdaki kişiyi azarlar gibi veya tokatlar gibi sanki onun bir ayıpını araştırıyor gibi olmamalı
    Unutmayalımki kendimize yapılmasını istemediğimiz şeyi bir başkasına yapmakta hoş olmaz
    Ayrıca olumlu veya olumsuz yorum yapılırken saygı ve sevgi çerçevesini aşmamak lazım
    Yani insanlara dostum diyebilmek ve dost kalmak çok önemli bununla ilgili çok beğendiğim bir yazıyı siz dostlarla paylaşmak istiyorum

DOSTUM DİYEBİLMEK....

Eskiden dostluklar bambaşkaydı; yüreklerin harlı ateşlerindeki en duygulu sohbetlerin, o gözü yaşlı sularında demlenerek, ağzına kadar vefayla doldurulmuş bir bardak sıcacık çay ve ortadan ikiye bölünerek hiç hesapsızca paylaşılan çıtır mı çıtır bir parça simit tadındaydı kurulan o bütün arkadaşlıklar…

İki güzel kelam edebilmek için kalp süzgecinden geçirilip, dilin terazisinde tarttıktan sonra çıkardı ağızdan tüm sözler ve asla dibini görmezdi dertlerin paylaşımı için harcanan, dostun kontenjanına ait olan şişenin içindeki o en şifresiz muhabbetler…

Çok yakışıklı ya da aynaları çatlatacak kadar güzel olmadığını adı gibi bildiği halde dostu, buna rağmen dostunun her sorduğunda olumlu kaşesi altında onaylardı, bu altı negatifle çizili soruyu ve yine de yalan söylemeye devam ederdi, kendinden emin bir surat ifadesinin o aynadaki onaylamaz yansımasına rağmen, ruhunu bile kandırırcasına en içten ve gözlerini dahi kaçırmadan dostuna gönülden…

Hoş, adamı ipe götüren cinsten bir yalan da değildi hani bu, onun gözünde zaten güzeldi, ya da yakışıklıydı veya beğenilen neydiyse şu ahiretin ufacık bir demosu olan dünyada, işte dostta dostunun gözünde tam olarak oydu işin esasında...

Ve kabul edilebilir bir tanımlamaydı şimdilik bu ifade dostluk lügatında; hüzünler de paylaşılırdı sevinçler de o dileyen herkesin özgürce buluştuğu dostlukların er meydanında…

Yeri geldi mi dünyaya bile kafa tutulurdu, şişenin dibini görmek için yola çıkılan, peynirle kavunun aynı ortamda bulunmaktan aslında hiç de tat almadıkları o sofralarda, gerçi şişenin dibini görmek pek nasip olmazdı kimseye, olmazdı ya, yine de bardakların dipleri pek çok kez görülmüştü, aşk acısının dostun teselli sargısıyla sarılırkenki geçen zamanının gece tarifesine akan o ikiyle üç sularında…

Bir insana dost diyebilmek, dostum demek hiçbir zaman bu kadar kolay olmamalıydı; ne yeni çıkan bir pop parçasının kendinden dahi haberi olmayan o saçma nakaratının sokak çocuklarının ağızlarında dolaştırdığı sakız misali tadında, ne de argo lügatına gayri resmi çevreler tarafından herhangi bir gece vaktinde kondurulan, mecazi anlamda dahi olsa bile basit ve kaçak bir sözcük kıvamında…

Dostum diyebilmek kadar dost olabilmekte çok ağır veballer sırtlatır ve sırtlatmalıda insana işin esasında ve her kim ki bu veballeri bir karınca misali yükleyebilecek yürektedir sırtına, işte o zaman tek o dur, dosta, dostumda

Tüm dostların İNŞAALLAH başını ağırtmamışımdır Avınız için tekrar tebrikler
    Sağlıcakla kalın

Son düzenleme: 18 Mayıs 2010
  8. fisherman66

fisherman66 İbrahim Şahbaz

En İyi Avı:
    70 cm.2,5 kg turna
    SEvgili forum üyheleri arkadaşlarım.

Ben ayrı ayrı değilde bir genelleme yaparak hepinize ilgi ve alakanızdan dolayı teşekkür ederim. Buradaki amaç kesinlikle birilerini kırmak değil, ortamı bozmak değil, bir samimiyet ortamı kurmak ve insanların birbirlerine dostum diyebileceği, bilgilerin paylaşılabileceği bir ortam ve mekan yaratmaktır. Mevcut ortam şu an itibari ile çok güzel , bunu koruyalım.

Hepinizi saygıyla selamlıyorum

9. violinist41

violinist41 Deniz

Favori Kamış:
    Lineaeffe extreme cast-Lineaeffe Scruve 4,50 surf-İtalcanna vertigo-shimanospeedmasterspn
    Favori Makine:
    Shimano Biomaster 4000, Twinpower 8000PG,Bull's eye XT9120,Saragosa 6000,Sustain 5000,Tica Dolphin
    En İyi Avı:
    14 kg Akya
    limit dahili avlarınız bol olsun diyelim ozaman..

10. okyanusyalı

okyanusyalı AYHAN

Favori Kamış:
    tırıvırı ağ ve serpme hariç tüm takımlar
    Favori Makine:
    OKUMA-trio30s
    En İyi Avı:
    103cm--6 kg turna kesikköprü-camili
    Eski sazan avcılarının kıyıda oturma alışkanlıklarını değiştirme zamanı gelmedimi
    atçek yaparak birazcık spor yapın
    Birde gümüş ile balık avlayan akdaşlara soruyorum,bir balık avlamak için diğer bir balığı feda etmek doğrumu????

11. okyar5

okyar5 okyar kahraman

Favori Kamış:
    D.A.M ve Remixon kamış
    En İyi Avı:
    120 cm yayın ve 45 cm dağ alabalığı
    Tebrik ederim.İlk raporunuz olduğu için belliki çok heyecanla ve keyifle katılmışsınız foruma ama hevesiniz kursağınızda kalmasın zira tebrik beklerken eleştirilmek bu forumun olmazsa olmazlarındandır.Eleştirenlerde dikkat ederseniz genelde doğru dürüst bir raporu olmayanlardır...Sizin yapmanız gereken en kısa sürede sirküleri ezberlemek ve dernek olarak o yöreye ezberletmektir....

12. fish founder

fish founder Özgür

okyar bey merhaba,
    ilgili konuya birçok yorum yapılmış ve konu olması gerektiği gibi bağlanmıştır.

dolayısı ile sizin yorumunuzda bunlardan biridir,lakin unutulmamalıdır ki,eleştirilmek bu forumun olmazsa olmazlarından biri değildir.tüm üyeler kişilik haklarına zarar vermemek kaydı ile istediği yorumu yapabilirler ve bu yorumları yaparlarken de arkalarında herhangibir raporları olma zorunluluğu yoktur.

ilgili mesajınız bu konuya yorum yazan tüm arkadaşları rencide edebilecek ve polemi yaratacak bir içeriğe sahip.

yaptığımız ve yapacağımız yorumları lütfen kimseyi istim üzerinde bırakmadan yapmaya çalışalım,

anlayışınız için teşekkür eder,paylaşımlarınızın devamını dilerim

13. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    abi tebrik ederim şahane turnalar darısı tümturnacılara:D

14. kozhayat

kozhayat Kadir Özhayat

turna

Arkadaşım tebrikler güzel av olmuş, orası neresi

15. fisherman66

En İyi Avı:
    70 cm.2,5 kg turna
    Kırıkkale7 kapulukaya barajı

16. abdullah taş

abdullah taş abdullah taş

En İyi Avı:
    50.cmlik turna gölbaşı 1992 de
    eve boş gitmeyeyim diye kücükleri salmazsan 3,5 sene sonra eve bomboş gitmeyi bırak bir kenara balıklı göl bile bulamassın.

17. abdullah taş

abdullah taş abdullah taş

En İyi Avı:
    50.cmlik turna gölbaşı 1992 de
    :mad: eve boş gitmeyeyim diye kücükleri salmazsan 3,5 sene sonra eve bomboş gitmeyi bırak bir kenara balıklı göl bile bulamassın.

18. fisherman66

En İyi Avı:
    70 cm.2,5 kg turna
    Güzel kardeşim burda çoğu insan buna sende dahilsin hep ezbere konuşuyorsunuz. Madem forumu çok iyi takip ediyorsunuz, diğer resimlerede bir bakarsınız bazı şeyleri görürsünüz.Bu işi bu kadar abartmanın mantığı nedir onuda anlamış değilim. Bu konu konuşulup bir sonuca bağlandı. Burada beni günah keçisi gibi görmeyin

Saygılar

19. zavullu

zavullu Soner

Favori Kamış:
    Alba star
    Favori Makine:
    Okuma Longbow
    En İyi Avı:
    47 cm Zargana,28 cm Kefal
    Özgür bu konuyuda kilitlede tam olsun.................

20. fish founder

fish founder Özgür

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.