16.06.07 - Sazlıbosna 2-3 haftadır forumda turna avıyla ilgili başlıkları okuyordum. Bu sabah 05:30 da Sazlıbosna'ya gittim. İlk önce köprünün hemen yan tarafındaki düzlükten at-çek yapmaya başladım. Çok sığ olduğu ve sürekli yosun takıldığı için daha sonra mermer ocakları tarafına gittim. Saat 07:30 civarında ilk turnamı yakaladım. Rapala, mepps ve değişik kaşıklar denedikten sonra aşağıdaki yeşil silikonla ilk atışımda yakaladım. Daha sonra kırmızı benekli 5 no.lu mepps ile bir tane daha yakaladım fakat 33-34cm. kadar olduğu için geri saldım. Uzunluğu 61 cm., tartamadığım için ağırlığını bilemiyorum. İlk iki resimi cep telefonu ile çektiğim için pek düzgün değiller.
Tebrikler öncelikle.Forum tabiri caizse nasıl ''gaza getirmiş'' öyle Bana da çokça zaman oluyor,raporları gördükçe duramıyorum yerimde.Silikon gerçekten turnanın atlayacağı kadar gerçekçi ve parlak görünüyor.Tecrübelerimize bir yenisi daha eklenmiş oldu bu sayede...Teşekkürler...
haluk abi aynı balığı tutmak için bende aynı saatte ve aynı yemle fakat ankara/kurtboğazı barajında şansımı denedim bugün.. saat 11 e kadar güzel kas yaptık babamla biza nasip olmadı(oradaki diğer 7 turna avcısınada).size nasip olmuş.tebrikler,afiyet olsun avlarınız daim olsun
Haluk Bey bu turnanin hasiymis. Buyuk emek buyuk ganimet, enfes bir sunumla. Ellerinize kismetinize saglik. Paylasiminiz icin cok tesekkur ediyorum.Daha nicelerine rast gelsin.
Teşekkürler arkadaşlar. Acemi şansı Tek başıma olduğum için elim ayağım birbirine dolaştı. Bir elde kamış, öbüründe kepçe... İlk defa bir balığı çekerken bu kadar heyecanlandım.