18.05.2010...akyaka...

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında modena tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. modena

modena

sağol adamım benim...bu arada çok ince espriler yapıyorsun...:D

2. fuatbc

fuatbc fuat

En İyi Avı:
    750 gr kefal
    verdıgınız bılgıler ıcın cok tesekkur ederım ınsallah elı bos donmem sızın yazdıklarınızı dıkkate alacagım sonucu ıstanbula dondugumde raporlarımda gorursunu :)

3. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

turgay senin ayaarla diyolğunda nekadar ciddi bir muhabbetir yoksa geyik olsun diye söylenen sözmüdür tam kestiremedim ama o senin fotoğrafını eklediğin balıklar yurt dışında kingfish türkiyede sarı kuruk yada avcı diye geçer akya ile bir bağlantısı yoktur farklı bir balıktır ama lambuka, akya gibi sürü halinde gezer yemlik balıkların arkasında göç yparlar ve nitekim lüfer gibi de yaşarlar yani bağzı kıyılarda yerli si diye tabir edilen göçe yönelmeyen kendi besin ihtiyaçlarını oradaki canlılardan sağlıya bilen bireylerde oluyo

bak iki balığı birbiriyle kıyaslarken ağız kafa yüzgeç vücut yapısı ve balığın boylu boyunca takip eden sarı çizgi ve siyah cizhi en temel ayrımlarıdır.

sağdaki balık akya dırhalk kendi arasında (kuzu) diyede tabir eder . Soldaki balık ise sarı kuruk yada halk dilinde (avcı) diyede tabir edeilir. bu izmlerden hangisini kulanırsan kullan ama balıklar birbirinden farklıdır

buradaki resimde çok daha iyi ayırt ediliyo

4. fish founder

fish founder Özgür

akya hangisi ?,
    solda ki mi,sağdaki mi :p :) :D :D

5. erdem271

erdem271 Erdem

Turgay abi tebrikler , yalnız birşey soracağım , ahtapotu niye attın? Çok küçük gözükmüyor , yemesen bile yemlik çok güzel olurdu...

6. modena

modena

erdem yemli çok ama çok nadir avlanıyorum...birde resimde büyük görünebilir ama gerçekten ufaktı...bence zarar vermeye gerek yoktu...ben zaten zevkine avlanıyorum...iyi bir parça olacak ki birde lezzetli olacak mesela...o zaman tamam...

7. Levent AK

Levent AK Levent AK

Tebrik ederim sizi, boyuna bakmayıp, o kadarcık grida, kırlangıç vs. balıkları kovalarına koyan bunca kişiye karşı iyi bir örnek olmuşsunuz. Umarım bir gün istediğiniz levreği yakalarsınız :)

8. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Veya, buz kutusunun üstündeki mi?:confused:

:D :)

9. modena

modena

çok teşekkür ederim...dürüst olmak gerekirse balık tutmanın,balık avının keyfinin,korumacılık nedir,kurallar neden var...hepsini burada öğrendim...büyük küçük demeden tecrübesi olan ustalara sordum öğrendim...hiç bir öff be demedi...temelim çok sağlam atıldı bundan sonra bozulmaz...

10. modena

modena

abi resimde ki balıklar sarı kuyruk...ben ve burada bir çok kişi akya olarak biliyor...ali kemal sağolsun...nasıl olması gerektiğini anlattı...

11. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

turgayım :D bu ikibalığada kuzu, ceylan gibi :D isimler verildiği için asıl isimleri unutmuşlar bunun yanıdada ayırt etmeyide bilmeyn ikisinin de aynı balık olduğunu yada kafasında başka bir karışıklık oluyor. Neyse burada sen işi öğrendin :D darısı bilmeyenlerin yada karıştıranların başına

12. ayarr

ayarr can

Favori Makine:
    firebirt
    Cuma

cuma gene akyakadaydık hava yağmurluydu bizim ismi lazım değil balıklar bolca av verdiler ,birkaç da kiloluk kefal ıslandık ama değdi .

13. modena

modena

rastgelsin...bende gece sabaha kadar attım...ayrıntıları yarın yazacağım...abi bence sende rapor yaz...

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.