(+18) 2009 Bodrum tatilimden birkaç seçmece fotoğraf.

Konu, 'Fotoğraflar' kısmında Cenani tarafından paylaşıldı.

1. BALIKAVI.NET

BALIKAVI.NET Yönetim

Merhaba,

Sanıyoruz mesajımız yanlış anlaşılmış.

İçki reklamlarıyla ilgili bir kanun yasağı var, madde şu şekilde;

Platform olarak hukuk uzmanından alacağımız yanıta göre hareket edeceğiz. Bu yüzden şimdilik markaları flulaştıracağız.

Yani konu sadece içkiler ve markalarıyla ilgili, balık avı malzemelerini kapsamıyor :)

2. balikoltasi

balikoltasi Birol

Anladım. Teşekkürler :)

3. vurgun-01

vurgun-01 Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano catana 2,70
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FC
    En İyi Avı:
    7.000 sazan - 2.785 Sudak - 1.370 Akbalık - 3.100 Turna
    İçen kendine içer. İçmeyen yine kendine...
    Her balıkçı içer diye bir kaide yoktur. Balıkçı eşittir şarapçı, balıkçı eşittir alkolik, işte bu imajdan kurtulmamız lazım.

İlk raporlarımda tuttuğum balığa ölçü olması adına yanına sigara paketi koymuştum. Bir çok forumdaş haklı olarak beni uyarmıştı.

Şimdi bir sigara içicisi olarak kötü örnek olmamak adına forumda sigara görmek istemediğim gibi alkol türü şeylerinde görülmesini istemem.
    Bunun haricinde isteyen içer, istemeyen içmez banane, sanane, onane...

4. korsann52

korsann52 cemil

Yas 19 maasallah agiz kamyoncu agzi(bütün kamyonculardan özür dilerim sadece benzetme baabinda söylenmistir) neden illaki konuyu istediginiz mecraya cekiyorsunuz kimse kimseye birsey dayatmiyor söyledigimiz sadece alkolun cok ön plana cikmasindan kücük yastaki arkadaslara kötü örnek teskil etmesinden ben ve bazi arkadaslarim rahatsiz oldu bu kadar basit bu kiyamet neden kopariliyor ALKOL ELDEN GIDIYOR feryadi yaratiliyor.Bakin günübirlik icen bir müdavim bile ramazan ayinda gizli icer yada icmiyorum falan der cevresine, yok mu böyle insanlar cevremizde? Yani bu kisi toplum baskisindan mi böyle davranir tabiki HAYIR. Sadece cevresindeki inanan oruc tutan bu ayi kutsal sayan insanlara olan SAYGISINDAN yapar bunu kendisi inanmasa bile. O cevresindeki insanlar verir cogu zaman onun sigara icki parasini dislamazlar O nu. Artik gina geldi baski, dayatma lafindan .

5. kurbagaprens

kurbagaprens Ergin DEMİROĞLU

Favori Kamış:
    Major Craft Solpara 274 up to 50.gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic C3000HGFK
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Öncelikle belirtmek isterim ki konu haddinden fazla uzamış. Ben de katılmasam çatlardım.

İçki hiç içmedim, heralde bu yaştan sonra içmem de. Bunun için belirleyici olan şey tabîî olduğum islam dinidir. Ama aynı islâm dini insanları yaşayışları ile yargılayamazsın da der. Ben hiç bir arkadaşımın burda paylaştığı şeylerden rahatsız olmam. Sigara hariç.

Bir çok arkadaşım alkol kullanır. Benim kullanmadığımı da bilir. Her defasında alkol bulunacak bir ortam olduğunda "biz alkol alacağız sen rahatsız olur musun?" diye sorarlar. Her defasında "hayır olmam sorun değil" cevabı aldıkları halde. Peki neden sorarlar? Çünkü karşılarındaki insana saygı duyarlar. Yanlış anlaşılmasın konuyu açan arkadaşa asla "saygısız" ithamında bulunmuyorum. Ama yaşadığı toplumun kültürel ve inançsal değerlerini -her ne kadar yozlaştırıp yitirsekte- yok sayıp daha da hassas olunması gereken bu Mübârek ayda böyle bir teşebbüse gerek var mıydı? Bence hayır. Bizim toplumumuzda kandil gecelerinde ekseriyetler birahane ve pub'lar kapalıdır. Öyle mübarek bir gecede açık gördüğüm bir mekâna küfretmem gerekmiyor ama kapalı gördüğüm bir mekân olursa da "Bravo!" çekmeyi unutmam.

Bu tür münafık, dinsiz gibi saldırılar aslında farklı düşünen insanları dinden daha da soğutuyor. İslam dini asla böyle bir değildir, olamaz da. Rahatsız olan kendini bu insan yada ortamdan uzaklaştırmakla yükümlüdür YARGILAMAK Allah'a mahsustur. Ama böyle hassas zamanlardaki çıkışlar da maalesef bu değerlere inananları zedeleyebiliyor. Burda esas olan bence EMPATİ yapmak ve HOŞGÖRÜLÜ davranmaktır. Bu konuda bir taraf EMPATİ yapmış olsa veyahut diğer taraf HOŞGÖRÜLÜ davranmış olsa hiç bir şekilde sorun olmayacak. Ama görülüyor ki ne empati var ne de hoşgörü.

Sağlıcakla.

6. Mr.Fish

Mr.Fish Yusuf

En İyi Avı:
    2kg Torik
    Ben de +18 gorunce, Bodrum da Ruslarla cekildigin fotolari koydun zannettim :D

7. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    Ben de çatlardım tam ''utatuka'' Utkuluk konuymuş ,bu aralar ortalarda yok herhalde kayığını bitirmeye çalışıyor,herkes profesör,psikolog edasıyla yorumlar yapmış yaptığıyla da kalmış gibi böyle amatör balıkçılıkla alakalı bir sitede ağır ve ciddi konularda ahkam kesmek benim adıma çok komik geliyor olmamalı diyorum çünkü ...diyorum çünkü işte,,,Utku olsaydı kimsenin kuyudan çıkaramadığı taşı çıkarırdı ve son noktayı koyardı,ee ne de olsa tescilli deli bu işlerden anlar.Şişede durduğu gibi durmuyor işte bu meret,mesele amma da uzamış konunun haricinde konu çıkmış dallanıp budaklanmış,sanki içenin içemediğinden içmeyenin içenin neden içtiğinden zoru varmış gibi kime ne kimin ne yediğinden içtiğinden burada içki dolu bir bardaktan birşey çıkmaz ama bir bardak sudan fırtına koparılmış.Şu an sıcağı sıcağına neye şahit oluyorum hemen aktarayım bildiğiniz üzere ben Bulgaristanda ikamet ediyorum ve bu yazıları yazarken camımın önünde bir cafe var yaz dolayısıyla ayrıca dışarıya şemsiye ve sandalye çıkarmış sahibi orada şu an masalarda oturan çoğu kimse tanıdığım bir bulgar var bira içiyor,diğer bir masada türkler var o gruptan da masasında o malum içkiden olan var ve aynı masada yine çok iyi tanıdığım 3 genç var ve oruçlular ha tamam her sabah bir çingene geliyor 2 poğaçayla kahvaltı olarak 2 tane o malum içecekten hep var:) onu saymazssak herkesin herkese saygısı var kim yemişmiş kim yememişmiş içmişmiş içmemişmiş kimsenin kimseden sıkıntısı yok hele ki biz gurbette diye adlandırıyoruz kendimizi eh arkadaş bizlerde bu kaybedilmiş toprakların mirasçıları olarak hadi neden yedin neden içtin diye tutunalım birbirimize ne olacak ne kadar saçma olacak,heleki siz Türkiyedesiniz 5 vakit ezan sesi,selamın aleyküm dediğinizde a.selam diye cevabınızı aldığınız bir vatanda ben burada selam veriyorum adam domuz gibi suratıma bakıyor ama siz şanslısınız neden herşeyde olduğu gibi hala sapla samanı karıştırmaya devam ediyorsunuz ve hemen galeyana gelip vurun kahpeye hesabı neredeyse linç girişimi olgusu gelişiyor içimizde anlamış değilim,çocuklarımıza gelince bizim doğru terbiyemizle birebir yakın ilgi ve onlarla samimi konuşmalarımızla o bardaktaki içkinin ne anlama geldiğini ve zararlarını öğrenirler ise daha sağlıklı olur,üstü kapalı olan şeyler daha da merak uyandırır en güzeli gerçekleri çocuklarımıza kendimizin izah etmesi acaba kolayına mı kaçıyoruz sansürleyip yada resmi koymayıp bizlerde küçük vatandaşlarımızla konuşma ve onlara zaman ayırma derdinden kurtulalım göz görmezse gönül katlanır hesabı mı olsun aynı kedinin b..nu örter gibi,hadi bir ''itiraf'' konusu açalım içimizde ne var ne yoksa itiraf etsin,edelim kaç bin kişiyiz burada neleeer çıkar neler yada birçoğumuz susar neden?nedeni üstü kapanan mesele orada bitmiştir mantığı ama öyle değil işte kişinin beyninde bitmiyor büyümeye de devam ediyor en iyisi kardeşim açıksözlülük insan gibi konuşmak,bazı agalarımızın atasözlerinden verdikleri örnekler gibi ayrıca bende yorumumla kuyuya bir taş atarak katkıda bulunayım dedim ve sözlerimi atasözleriyle bitiriyorum akan su yosun tutmaz,durgun suyun dibi balçık olur,eden kendine eder,kimin neresi ağırırsa o tarafına yatsın,mehtaplı gecelerde hep seni andım birde döndüm arkama mehtap seni sandım vb...Boşverin abiler kırmayalım birbirimizi beş parmağın beşi de bir değil önemli olan insanlık

Son düzenleme: 4 Ağustos 2011
  8. nidya78

nidya78 Aydın

"Sevgide güneş gibi ol, dostluk ve kardeşlikte akarsu gibi ol, hataları örtmede gece gibi ol, tevazuda toprak gibi ol, öfkede ölü gibi ol, her ne olursan ol, ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol." Demiş Hz. Mevlâna Celaleddin-i Rumi. Burdan resmi koyanda resmi eleştirende alacağını alırsa sanırım sorun kalmaz. Bana göre herkez boşa kürek çekiyor. İçende abimiz kardeşimiz eleştirende. Bu gibi gereksiz tartışmalardan bu forumdan niceleri çekti gitti. Yazıktır yapmayın böyle şeyler.

9. eternal35

eternal35 ferit cem

Favori Makine:
    Mitchell armada 6500 pro
    Başlıgı dün okumuştum ama bugün sansüre ve +18 e cok güldüm

10. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan

11. özcan bolat

özcan bolat özcan

Favori Kamış:
    LINEAEFFE 4.50 mt sörf kamış
    Favori Makine:
    okuma salina 2
    güzel kareler afiyet olsun :)

12. utatuka

utatuka Utku A.

Favori Kamış:
    kamışım kırık
    En İyi Avı:
    istavrit... 15 gram
    o balıkları sen mi tuttun?

ben bodruma yeni yerleştim de...

bir dahaki gelişinde beni de balık tutmaya götürür müsün?

13. KANLIKAYA

KANLIKAYA Alper

Favori Kamış:
    D.A.M.
    Favori Makine:
    Okuma Safina SNa-25
    En İyi Avı:
    Yiyiciyim :)
    Resimler de güzel balıklar da :laughing:

Arkadaşım evet o balık "ADABEYİ" bizim buralarda zehirli dikeni olduğu için "ELVURAN" denir. Ağ ile yakalanır genellikle. Pilakisi( buğulaması) ve büyüklerinin derisi yüzülüp lop etinin ızgarası harika olur. Küçüklerinin ise sinavrit gibi balıklar için yem olarak kullanıldığını görmüştüm.

14. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    1 kg 500 gr Gökkuşağı Alabalığı (Şemsipaşa)
    :D Efsane Fotoğraf! Ama abi, o tişörtün altına şöyle kallavi bir göbek yakışır. Biraz daha çalışmak lazım.

hihi

Sevgiler

15. utatuka

utatuka Utku A.

Favori Kamış:
    kamışım kırık
    En İyi Avı:
    istavrit... 15 gram
    olmiyooo

calisiyom calisiyom olmiyooo...

on biradan soona da uykum geliyo uyuyoom...

boole bi kisir dongu iste benim gobek!

16. halit

halit HALİT DEBBAĞ

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin 10-40g kamış 240cm
    Favori Makine:
    spro dxi 430
    En İyi Avı:
    13 kilo aynalı sazan 4,5 kilo turna
    o kadar çok gereksiz o kadar çok alakasız mesaj var ki insan foruma konu açarken fotoğraf koyarken bir kaç yüz kere düşünmeli sanıyorum.
    arkadaş güzel bir kaç gün geçirmiş ve fotoğraflarını koymuş.
    birileri imza olarak kur'an dan bir kaç kelime vs. koymuş olsa eminim ki yönetim silmeyecek kaldırmayacak. çocuklar var diyorsunuz forum da;
    peki düşündünüz mü gençlik nereye gidiyor.
    ben ankara da polis memuruyum.
    emin olun ki hiçççç iyi durumda değiliz.
    dolayısıyla genç kardeşlerimizin çocuklarımızın elinde internet imkanı olduğundan dolayı neler yaptıklarını tahmin bile edemezsiniz.
    benim fikrim kerem arkadaşımız eğlenceli günler geçirmiş.
    bugün bir çocuğa bile sorsanız balık deseniz tekerleme gibi rakı der.
    rakı balık vazgeçilmez ikilidir.

17. utatuka

utatuka Utku A.

Favori Kamış:
    kamışım kırık
    En İyi Avı:
    istavrit... 15 gram
    benim de senin gibi degerli cok polis arkadasim var...
    yazdiklarin cok guzel...

ama benim sorunlarim farkli...
    yani aramizda sadece algi sorunu vaar!

bu ülkede herhalde senin bildigin... ama cocuklar oldugu icin
    su an söyliyemedigim ufuruktan teyyareyi tam 14 yasimda cektim almanya da misfir ogrenci iken...

benim zamanimda bu yaslara inmemisti daha bu teyyareler!

simdi buyuduk ve hepimizin iyi ya da kotu cocuklari var ki kotuler ana babalardir cocuklar degil...

ben bir ufurukten baba olarak biliyorum...
    okul cikislarinda 12 yasinda veletleri bu teyyarelerle ucurduklarini ki daha bi ucak yapabilmis degiliz bu canim memleketimde...

tabii ki bu devletimin ve asla memurumun sorunu degildir...

ben kotu bi san babasi oldugum icin tum avrupanin ve canim ulkemin eroini sey pardon cocuklar var... şşhiittrioni... haşşşişi... otu... boku
    giriyor eşşşekk sirtinda irandan ordan burdan...

evet bunlarin tek suclusu ben san babasi ve sari icecegimdir!

senin amirlerin kac cocugu ucurabildi bu gune kadar...

bir cimy hendriks ya da cenis caplin ucurabildiler mi?

simdi ben bi baba olarak iciciyim ama teyyare meyyare degil...

bila bila... yani o sari sey varya!

yani zamaninda ekmek kesvedilmedigi gunlerde insanlarin 5 derecelik birayi acliktan olmemek icin ekmek yerine kasikladiklari donemden bahsediyorum... bebeler dahil...!

yani ikibinbesyuz sene once... yani senin onun benim şunun peygamberleri dogmadan once...

burada onbes milyon issizin 1 milyar dunya acinin yasadigi bir yerden bahsediyoruz...

buraya bazilari turkiye... daha buyuk dusunenler dunya diyorlar!

benim kitabimda haci dedemin 2 kere hacca gitmisligi.. masraflarinin tarafimdan odendigi yaziyor...

bi de benim dinimden olmayan vatandaslarimin kitaplari var... o da malum... ama ben onlardan anlamam...

burasi internet... dikkat ettiyse bazi arkadaşlar... buraya mozambik cumhuriyetinden bile baglanan var...

o arkadaslara soruyorum...
    mozambikliler bizim ramazanimizda ne yer ne icerler?

arkadaslar burasi dunya... burasi internet...

ama hala israr ediyorsaniz... develer kervana katildiginda tam 2.000 yil sonra sizinle gorusebiliriz!

ben de einstein var kart olarak...
    acik kart... kullan istersen...

siz de ne var!

18. halit

halit HALİT DEBBAĞ

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin 10-40g kamış 240cm
    Favori Makine:
    spro dxi 430
    En İyi Avı:
    13 kilo aynalı sazan 4,5 kilo turna
    az karmaşık olmakla birlikte hoş bir yazı insanın deli olası geliyor :)

19. utatuka

utatuka Utku A.

Favori Kamış:
    kamışım kırık
    En İyi Avı:
    istavrit... 15 gram
    sevgi

ben soylemistim zaten bastan seni sevdim diye...

iste emniyet... iste dost..

tesekkurler... cocuklarim sana emanet!

20. utatuka

utatuka Utku A.

Favori Kamış:
    kamışım kırık
    En İyi Avı:
    istavrit... 15 gram
    janis, jimmyy ve neyzen!

arkadaslar saniyorlarki kafayi cekince iyi müzik yapacaklar...

bu kadın (eroinden öldü) hiç sarhoş olmadan dünyanın en iyi müziklerini besteledi ve söyledi... ama o bir istisna!
    http://www.youtube.com/watch?v=MEy1B1NtzD8

bu adam (eroinden öldü) hep sarhoş olarak dünyayı besteledi ve en iyi gitarı çaldı... ama o bir istisna!
    Jimi Hendrix
    http://www.youtube.com/watch?v=y_n_P40sEaM

arkadaslar anlasinlar artik dunyanin kac bucak oldugunu...

efendim ramazanda neyzen tevfik mi dediniz...
    hahaha... orda biraz durun işte!

http://www.youtube.com/watch?v=aSXxbaaTjYQ&feature=related