İstanbuldan fazla açilmadam en verimli mera tercihimiz ama ilerleyen zamanlarda bi saroz çikarmasi kesin
Ama zaman çok ilerlemeden olsun ki lüfer alternatifimizde olsun . En son videoyu izledikten sonra kafayı yemek üzereyim.Biz aynı yerde 2 gün boyunca o kadar debelendik,balık alamadık.Tabi biz kayalık yerleri tercih ettik,birde mevsim etkisi.O yüzden şuan gitmek için sabırsızlanıyorum
O Sabit gibi düşünme ama o olayda ayda yilda bir gerçelleşir yani biz gidip orda 1 ay boyunca avlansak belki bir gün öle denk gelir herzaman öle balik yok orada. Boğazdada at çek yaptiğimiz günler oldu hatirlatirim.
Onnik abi şahittir ve isparkçida bir gün 50 atiş yaptiysam denize 42 sinde balik aldim 8i boş zannetme onlardada rapala bedeni kariştiğindan balik alinamadi. Yani sahtenin karişmadan geldiği her atişta balik almiştim
Arkadaşlar Tekirdağ tarafında benim bahsettiğim mekan spin çalışmıyor, yemli çalışabileceğimiz bir yer orası. Kumluk ve sığ, orası hakkında bilgisi olanların önerisi "spin için başka mera deneyin"... Eğer sadece spin çalışacaksak mera değişikliği yapmamız gerekecek. Ceyhun'un da bilgisi var.
Birde şu var.Rüzgar ve deniz durumuna göre hareket edilmeli.Haftasonu için lodos çok olmasada iyi esecek gibi duruyor.Buda marmaranın kuzey kıyıları için dalga ve pislik demek.Sarozda bu konudada sıkıntı yaşanmaz mesela En olmadı karadeniz kıyıları bile daha mantıklı olabilir sanki.Kıyıköy falan ..
tüm forum ilgiyle takip ediyoruz . hangi bölge olacak diye Karadeniz kıyıları Karaburun tarafında spin bölgesivarmıdır bilgisi olan vardır muhtemelen tüm yaz Perch peşinde gölleri yoklayan Özkan biliyor olabilir o bölgeleri organizasyon Ege'de olsaydı harika bi spin ve surf atıcılığın yanyana yapıldığı bi yere götürürdüm ama maalesef İstanbulda'yız
O ZAMAN SURFCASTING Mİ YAPSAK ACEP ? YANLIŞ HATIRLAMIYORSAM KEŞİF GEZİSİNDE YEM SAĞLAYABİLECEK BİRİYLE TANIŞMIŞLARDI BURAK İLE KAPTAN EMRE...
Tekirdağ tarafları çok geniş bir yer Nokta atışı yapmak zor oluyor hali ile, Önemli olan; gönül nereye gitmek ister? Siz yeri bir belirleyin hele, buradan yardıma hazırız (her ne kadar unmisafirperver olarak nitelendirilsek de, yardımcı olmaya çalışırız)
Kim diyo size unmisafirperver Valla ben tüm sorularıma yanıt aldım, en azından yardımsever olduğunu biliyorum Benim geçen hafta denediğim mekanda Spin pek çalışmıyor. Almışlar mı daha önce almışlar ama yemliye daha uygun diyor herkes. Artık hep beraber bir karar verip ona göre yola çıkarız muhtemelen. İnşallah oralarda da sizlerle tanışma fırsatımız olur.
Arkadaşlar konu çok farklı noktaya gelmiş malesef.Ben sadece balık dışında gelen tüm arkadaşlarla daha yakından tanışmak için sadece güzel bir akşam yemeği ve muhabbet olmasını istemiştim.Zaten balık tutmak için devamlı organizasyon yapılıyor.Ama malesef herkezin aklı genelde balıkta olduğundan insanlar malesef kaynaşamıyor.
:thumb: :thumb: :thumb: Çay içip sohbet etmek; Ben bu konuda zamanında bir kısım konularda çok yakınmıştım Sonunda benim gibi düşünen birinin çıkması çok hoş oldu Aslına bakarsanız yemli av da sohbet ve kaynaşma daha fazla oluyor, at-çek daha çok uğraşı gerektirdiği için muhabbet etmeye vakit kalmıyor dolayısı ile.
Yani önce alınmış olan balığın pek bir önemi yok, önemli olan gidildiğinde var olması Lüfergiller buraları terkedeli 1 ay kadar oluyor, anca Nisan ayı gibi uğrarlar o da 3-4 günlük bir dönem.
Daha önce başka bir sitedeki ( balıkpesinde .com ) dostlarımızla buluşup sohbet ettiğimiz bir yer öneririm. Galata Cafe ...Mekan adında anlaşılacağı üzere Galata Köprüsünun altında Herkes ayrı adisyon açtırıyor ,mekan sahibi ile önceden konuşup % 10 luk bir indirim de alabilirsiniz Gelecek kişi sayısına göre masa düzenlemesi yapılıyor ,isteyen bir kahve içer isteyen balığını rakısını yapar .Çok daralan çıkar yukarı oltasını sallar
Eyvallah Boğaççım nasılsın görüşmeyeli ?Anlaşılan bizbize kaçıcaz herhalde ocakbaşına İş spinli organizasyona dönmüş gözüküyor.Balığı herzaman tutuyoruz zaten (mesela dün akşam üstü çapariyle çinakop-sarıkanat yaptı ).