20/10/2007 Edirne-Meriç Göleti

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında avcı22 tarafından paylaşıldı.

1. avcı22

avcı22 Mesut Turan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 3.4 kilo
    Aydın Abi eşi usta balıkçı Reyhan Abla,Ben,Hasan Hoca ve eşi Sılay ile gittiğimiz avdan fotolar.Meteoroliji verilerine göre Edirne'de önümüzdeki Salıya kadar yağış gözükmüyordu.Cumartesi sabah bir kalktım hava yağmurlu.Hevesim kırıldı.Aydın Abiyi aradım belki keser gidelim,duruma göre hareket ederiz dedi.Normalde Kırklareli Kayalı Barajına gidecektik.Kırklarelinde oturan eniştemi aradım.Hava çok kapalı dedi.Bizde yönümüzü Meriç ilçesine çevirdik.Meriç'te yağmur yağmış ama biz gittiğimizde yağış yoktu.Hava kapalı ve soğuktu.Buna rağmen vazgeçmedik ve oltaları suya saldık.Yem olarak küspe ve solucan kullandık.Küspeli takımlar hiç iş yapmadı.Zargana topu ile yaptığımız takımlarla(yem olarak solucan kullandık) Güneş Levreği ve Tatlı Su Kefali yakaladık.Güneş Levreği bilindiği gibi zararlı balık türlerinden.İlk defa bu kadar çok tuttuk.Meriç Göleti bu balıklarla kaynıyor galiba.Ben bu balıklara yeni isim verdim "Tatlı Su İsparisi".Tıpatıp aynısı.Meriç Göleti toplam 60 hektarlık bir gölet.Geçen hafta gittiğimiz Vaysal Göletinin yaklaşık 4 katı büyüklüğünde.İşte Fotolar.

tuttuğumuz Güneş Levreği
    Soframız
    Güneş Levrekleri(Tatlı Su İsparisi)
    Reyhan Abla'nın tuttuğu Tatlı Su Kefali

2. avcı22

avcı22 Mesut Turan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 3.4 kilo
    TATLI SU İSPARİLERİ'ni YAKINDAN GÖRELİM

3. derya__kuzusu

derya__kuzusu Manyak Müjdat :)

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 4,5 kg.-4,kg.Lambuka
    Mesut kardeşim tebrikler güzel bir gün geçirmişsiniz kutlarım Allah içinize sindirsin.:)
    Afiyet şeker olsun.Allaha emanet ol.:)

4. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Güzel av olmuş tebrik ederim.Bu güneş levreği yenir mi tadı nasıldır?

5. murat41

murat41

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    vatoz 46,7 kg
    paylaşımın için teşekürler:)