20 Mayıs 2012 Pazar. bugünkü sırtı avımda gelen balık.

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında orhan kucukbicmen tarafından paylaşıldı.

1. semihyildizcelik

semihyildizcelik semih

Favori Kamış:
    Linea effe
    Favori Makine:
    Okuma Salina
    En İyi Avı:
    10,5 Akya
    Merhaba, Rast Gelsin...

Orhan Baba Ellerine Sağlık Sevgili Adminler Ben Resimleri göremedim Yahuidk

2. ssozkan

ssozkan Serkan Özkan

Favori Kamış:
    Vega Potenza Moon Star 4.25, Ryobi Kaiyoku 4.20, Okuma V System 2.70 10-40 gr.
    Favori Makine:
    Daiwa Windcast Surf Z5000, Ryobi Proskyer Nose Power, Ryobi Exucima 8000VI, Daiwa Crossfire 4000X
    En İyi Avı:
    Boşver karıştırma orasını.
    Orhan abicim sevgiler saygılar.
    Yine güzel bir av gerçekleştirmişsiniz. Ellerinize sağlık. Palamut kapama tarifide ağzımızı sulandırdı doğrusu. Ceyhun bir sivrice organizasyonu yapıyor. İnşallah uygun bir tarih olurda bende organizasyona katılıp tecrübelerinizden yararlanma fırsatını yakalayabilirim.

3. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    :) :) :) Çok güzel..çok teşekkürler Kenan kardeşim, gerçekten o kadar güzel desenleri vardı ki, Orhan baba usulu palamut kapama ise enfes,:) :) :)
    denemeni dilerim sevgiler hoşça kal.:) :) :)

4. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Ufuk kardeşim mutlaka 080 300 metre ana misina bulundurman lazım, bunun faydasını göreceğinden eminim, balık vurduktan sonra hemen tekneye çekmek istersen kaçırma riskin çok olur, bu balıklar denizlerin derinliklerinden gelseler problem olmaz ama bunlar Palamut ve torikler genelde sığlarda ve üst sularda avlanan balıklar çabuk pes etmezler ve tekneye yaklaştıkları vakit çok hırçınlaşırlar ve ön misinayı patlatabilirler, bu konuda her zaman bana danışabilirsin, bir sorun olursa hiç çekinmeden beri ara, sahte ile sırtı konusunda her sorduğun soruyu cevaplayabilirim,:) sana şimdiden sırtı avcılığında başarılar dilerim sevgiler hoşça kal.:) :) :)

5. mka.mka

mka.mka Mesut

Favori Kamış:
    Shakespear Ugly Stick
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 FB
    En İyi Avı:
    107 cm 9 kg Turna
    Oooooof oofff Bu raporun içinde izleyici olarakta olsa olamadığıma mı yanayım yoksa o senin usul kapama pişerken koklayamadığma mı yanayım. Sen söyle Orhan abi hangisine yanayım :D Ben en iyisi dışarda bunca güzellik varken 3 m2 masamda ömür çürüttüme yanayım :) Orhan abi sen ne kadar balık tutarsan tut seni tebrik etmekten bıktıramazsın beni. Tekrar tebrik ederim ;)

6. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Levent kardeşim bu mevsimler de balıkların Ak denizden Karadenize doğru döndükleri söylenir,benim bu konularda fazla derin bilgim yok, bunlar ise sadece duyduklarım böyle önemli ve hassas bilgilerin en doğru ağızdan verilmesini arzu ederim ki yanlış bilgilerle yanlış yönlendirmeler olmasın, bu konuda Yakup Erdem hocamıza sormak bence en doğrusu.:) :) :)
    Sevgili Levent sen orada bekle ben buradan kış kışlıyorum, sevgiler hoşça kal.:) :) :)

7. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Çok teşekkürler sevgili Volkan kardeşim, sizlerle bu güzel tutkumuz olan balık avlarımızı paylaşmak.......Çooook güzel........sevgiler hoşça kal.:) :) :)

8. blue ocean

blue ocean Halil

Favori Kamış:
    cobra420 sorf/cornoran black star 2.70
    Favori Makine:
    daiwa bg30/catana 30
    En İyi Avı:
    3 kg .balon
    Orhan baba tebrikler.Bu sırtı sisteminde ağırlık yani sahteden sonra makinaya kadarki bölümü açıklayabilirmisiniz geçen sene birtürlü balık alamadım.

9. mutlu48

mutlu48 mutlu

Favori Makine:
    shimano stradic 3000fa / ultegra xbt5500
    En İyi Avı:
    2 kg lahos/2.600 levrek
    tebrik ederim abi. sanal ortamda tüm bilgileri sömürmeye çalışıyorum. burda reelde emekli bir abiyle tanıştım. gerçi abinin namını duymuştum sırtı ile levrek konusunda ya hemen bilgilerini sömürmek için sorular sordum sırtı hakkında, plase cevaplar verdi. samimi bulmadım. şu botuma motor alabilsem, sırtı konusunda size soracağım çook soru var. henüz tanışma fırsatımız olmasada samimi cevaplar vereceğinizden şüphem yok.

adama sorum şuydu: usta bu arada kurşun yollama işi nasıl oluyor yer yer derine yollamak istiyorum sahteyi nasıl yapmalıyım? mesela her 100 gr 5 metre indirirmi?

cevap: evlat sahte kendiliğinden batacaktır. ben kurşun kullanmıyorum.. halbuki kullanıyor.

:) kafamda dialoğu bitirdiğim an ise şöyle gerçekleşti. evlat ben buraların haritasını 1 yılda çıkardım. nerde ne var bilirim.. sustum terbiyemden içimden şöyle geçirdim. balık bulucuyla çok zor olmuştur :) (balık bulucusu var)

10. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Çok teşekkürler sevgili Okan kardeşim denide olmak ve balık avlamak bana her zaman keyşf vermiştir, hele oriğin, palamutun, barakudanın, sinaritin, oltama ilk vuruş anı kalbimi yerinden sökecekmiş gibi olur ve her defasında bu heyecanı, bu mutluluğu, bu inanılmaz çeşitli güzel duyguları yaşarım, hele mercanın vuruşu ve kafa ata ata zor gelmesi arada sırada aşağıya doğru geri geri çekmesi yokmu işte benim hayatım bu bu yaşamı çok seviyorum.:) :) :)
    Hepinize nasip olsun selamlar, sevgiler, hoşça kalın.:) :) :)

11. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Çok teşekkürler sevgili Semih kardeşim ben sana hemen yolluyorum sevgiler hoşça kal.:) :) :)

12. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

13. simendifer

simendifer Sennur

İstanbul'da artık göremediğimiz, harika bir torik. Tebrikler, dahasına rast gelsin. ;):)

14. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Çok teşekkürler sevgili Serkan kardeşim, ilk başta buraya gelmeniz beni çok mutlu edecektir, ben de bu sularda 15 seneden beri balık avlarım, Sivrice meralarını gözüm kapalı bilirim, senelerden beri devamlı balık avlayarak bilgimin üzerine bilgi, balık avı tecrübelerimi de bir hayli çoğalttım.

Buraya geldiğinizde ilk başta hepimiz bir toplantı yapacağız, ben sizlere günün planını anlatacağım, sonra ben sizlere kullandığım takımlarımı anlatacağım ve sizlerin kullandığını takımların ve malzemelerin bizim denizlerimize uygun olup olmadığını göreceğiz, bunları sizlere tek tek anlatacağım, İstanbuldan ilk gelenler burada hep ince takım derler ve ellerindeki takımları hemen kaybederlerdi ve buranın güzel denizini kirletirlerdi, artık bu hataları yaptırmıyoruz ve örneğin burada kullandığımız çapari takımımızı göreceksiniz, biz burada genelde çapari ile ıskumru kolyoz avlarız, fakat balıklar bir yapıştığında takımı denizin dibine doğru çekerler, işte bunu için sağlam ve güçlü takımlar gerekiyor, o takımlar zaten bende mevcutlar.
    Sırtı avlarında ise gene benim kullandığım sahteleri hep beraber göreceğiz, ve o günkü hava durumuna göre değişik sahtelerde kullanabiliriz, sırtı avlarını isterseniz el ile isterseniz kamış ile yapabilirsiniz.
    Mercan avlarında gene kullanacağımız takımlar sadece büyük mercanlar için olacaktır, büyük iğne, büyük yem ve büyük mercan.

Sizlere bulunduğumuz deniz ve balık meralarımız hakkında olta ile balıkları avlayacağımız meralarımı göstereceğim.

Sizlere sırtı avının bütün inceliklerini göstereceğim, sırtı avı yaparken aynı ağırlıkla istediğimiz derinliklerde nasıl gideriz bunun dersleri teknede verilecektir, bana sormak ve öğrenmek istediğiniz her soruyu her zaman sorabilirsiniz, inşallah sizler gelince denizlerimide de biraz kıpırdanma olur,
    artık yavaş, yavaş sezona giriyoruz.
    Sevgili Serkan kardeşim Güzel Sivrice'miz Bereketli denizi, inanılmaz doğası, zeytin bahçeleri ile ve güzel insanları ile sizleri bekliyor inşallah çok güzel bir Sivrice seyahati olur,Sivrice den sevgiler, selamlar hoşça kalın.

Son düzenleme: 24 Mayıs 2012
  15. balikci

balikci

Orhan ağabey, tebrik ederim. Neredeyse artık isminle bütünleşen klasik tobimaru yine hakkını vermiş. :) Bu arada, mirage fc'u, yurtiçinde hala tedarik edebiliyor musun acaba?

Dahasına rast gelsin.

16. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Sevgili Mesut kardeşim, inşallah gün gelir bu raporu beraber hazırlarız neden olmasın, kapamayı da beraber yaparız. Şimdi senin için çalışma zamanı, ama tatillerde balık avlarsın, ne vakit emekli olursan işte o zaman benim gibi, her gün denize açılır ve balıkları tutarsın.
    Bu arada her zaman güzel tebrik ve övgülerin için de çok teşekkürler Mesut kardeşim. Sevgiler hoşça kal.:) :) :)

17. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Çok teşekkürler sevgili Halil kardeşim, işte benim sırtı takımım bu şekilde,

sende aynı takımı yap, aşağı yukarı her 5 metre derinlik için bir kuşun kullan , yani diyelimki 20 metre derinden gitmek istiyorsun o zaman 4 tane 100 gr. kurşun saracaksın, takacaksın, rolantide gidersen istediğin derinliklerine ulaşırsın, bu arada sen kamış ile avlanacağına göre aynı takımı hazırla kurşunları da bağla ve denize bırak son kurşundan 10 metre sonra bir fırdöndü tak ve sağlam bir klipsle senin makinandaki misinaya ekle, sonra her halde ip misina kullanıyorsun, 20 metre kadar daha saldıktan sonra makinanın fren ayarını yap, aşağı yukarı sahte balık teknenin elli metre arkasından gelir, eğer balık vurduğu an acele etme, balığı iyice yorduktan sonra zaten fırdöndüye kadar getirip ondan sonrasını el ile çekersin.:)

Sende palamut avlamak için uğraşmışsın, palamuta çekerken sular ısınmışsa iki kurşun yeter, sırtı avında pamut avlayacaksan motorunun süratini rolantinin biraz üzerinde ayarla zira torik, barakuda ve palamutlar hızla kaçan yemi çok severler, sinaritler ve levrekler ise yavaş hareket eden yemlere rağbet gösterirler.

Sırtı avını yaparken daha evvel sırtıda balık avladığın yerlerde veya sığların yan taraflarından giderek balığı ara, buralara geldiğinde 90 derece dönerek yemin yan olarak gelmesini sağla, çoğu zaman balığı dönerken alırsın, burada balık yeni bir aksiyona girer hedef balığın dikkatini çeker ve küüüüt diye sahteyi kapar.

Sırtı çekerken su soğuksa balıkları dipsularda, eğer denizin suyu sıcaksa orta ve üst sularda balığı aramak lazım.

Gene sırtı çekerken arada bir sahteleri değiştirerek deniyebilirsin her avda en az üç sahteyi denemeni tavsiye ederim tabi balık tutmadığın zamanlar eğer balığı tuttuysan aynı rapala ile ava devam.

Gene önemli bir unsun da, sırtı çekerken devamlı aynı derinliklerde dolaşmamak lazım, ağırlıkları takarak derinlere ve ağırlıkları bazen çıkararak ta üst sularıda hedef balığımızı aramak gerekli.

Gene bir önemli nokta denizin üzerinde uçan kuşların ve denizin üzerinde oynak yapan balıkların yan taraflarından geçerek büyük balıkları oralarda aramak gerekir.

Sırtı avında Torik ve palamut günün her saatinde av verirler, barakudalar ise en fazla av verdikleri saatler sabah erkenden güneş doğarken ve akşam üzerleri güneş batarken, daha çok parlak siyahlı sahtelere çok vurur, gene barakuda avlarında diğer başarılı olmuş çeşitli sahteleri de arada sırada denemek iyi olur.:)

Sırtı avında balığı nerede avladıysan aynı yerden geçerek oradan balık alma şansında çoğalır o yeri hiç bir zaman unutmazsın tabi hemen etrafına bakıp kerterizini al derim. En güzel kerteriz kıyılardaki evleri arka taraflardaki avlar oteller, dağlarle birleştirmek bu arada balığı aldığın derinliğide unutmamak lazım.:) GPS de noktalayabilirsin.

Sırtı çekerken hedef balığın lüfer ve kofana ise sahte ile arandaki mesafenin 20 metrelerde olmasına dikkat et, Lüfer, kofana bazen palamut da motor suyunun arkasından gelmeyi çok severler.:)

Sevgili Halil kardeşim işte böyle binlerce küçük önemli bilgiler var tabi bunların hepsini anlatmak çok zor ( inşallah yakında hazırlıklarını yapmaya başladığım ____sırtı ile balık avlarım ___kitabımda hepsini yazacağım ) ama inanıyorumki bir müddet sonra sende kendi yöntemlerini kendin oluşturacaksındır. Senden de güzel sırtı avı raporlarını bekliyoruz, eğer benimde biraz olsun sana yardımım ve katkım olursa çok mutlu olacağım.

Sevgiler, hoşça kal.:) :) :)

18. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Sevgili Mutlu kardeşim bana göstermiş ilginden dolayı sana çok teşekkür ederim, dediğin gibi bazı kişiler balıkçılık konusunda fazla tüyo vermezler buda onların yaşadıkları ortamdan kaynaklanıyordur, ben de arada sırada hele tekne ile benim arkamdan gelip benim dolaştığım yerlerde dolaşıp ben hissetmeden yeva beni enayi yerine koyup bulunduğum yeri GPS e noktalamak istiyorsa zatem ben oradan çok tan uzaklaşmış olurum, ammaaaa eğer delikanlı gibi gelipte açıkça - abi ben sinarit avlamak istiyorum nasıl bir takım kullanmalıyım ve sinarit nerelerde avlayabilirim derse ben de ona.
    - Bak al bu takımı sana hediyem olsun diye hazır takımımı vermişimdir.....sonra.
    - Beni teknen ile takip et 200 metre arkamdan gel benim dolaştığım yerlerde dolaş demişimdir.....

Sevgili Mutlu kardeşim zaten benim burada balıkçı sitelerinde bulunma sebebim senin gibi balıkçı kardeşlerim ile yapmış olduğum avlarım hakkında bilgiler vermek ve yardımcı olmak içindir, sadece kendi bilgilerimi ve tecrübelerimi çeşitli balık avı yöntemlerimi anlatırım bilgiler veririm, sen de bana her zaman benim yapmış olduğum avlar hakkında her türlü soruyu sorabilirsin, sahteyi suyun 5 metre altında gitmesi için su üstü sahtesine 100 gr. kurşun takarak ( sahteden 15 metre sonrasına)sırtı avında balık avlayabilirsin tabi durarak ve dönerekte sahteyi istediğin derinliklere kadar da getirebilirsin, şimdilik hoşça kal, sorulalarını her zaman beklerim.:) :) :)

19. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Çok teşekkürler Sennur hanım kardeşim, artık bundan sonra inşallah günlük avlarımızı şenlendirirler, sizlere de güzel avlar dilerim.:) :) :)
    Sivrice'mizden selamlar, sevgiler hoşça kalın.:) :) :)

20. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Çok haklısın bu benim Joker sahtem, ondan ne olursa olsun vazgeçemiyorum.
    Her şey bir tarafa da gerçekten çok güzel dizayn edilmiş, yanlız avcı bir sahte olmamakla beraber aynı zamanda her sürate dayanıklı ve hiç gam yapmayan, aksiyonlarının hiç bozulmadı ve balıkların en çok tercih ettiği, uzun zaman iğnelerini defalarca değiştirerek her zaman aynı performansı veren kendini sırtı avcılığın da benim gibi kabullendirmiş bir değerli sahte balık.:) :) :)

Zaten ben, örneğin sırtı ile torik avlarımda toplam olarak en fazla 5 değişik çeşit, sahte balık deneyerek kullanırım.:) :) :)

Sevgili Murat kardeşim güzel tebriklerin için çok teşekkürler.

Güzel Sivrice'mize sizleri de beklerim, selamlar, sevgiler hoşça kalın.:) :) :)