20 Mayıs 2012 Pazar. bugünkü sırtı avımda gelen balık.

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında orhan kucukbicmen tarafından paylaşıldı.

1. mutlu48

mutlu48 mutlu

Favori Makine:
    shimano stradic 3000fa / ultegra xbt5500
    En İyi Avı:
    2 kg lahos/2.600 levrek
    sahteyi suyun 5 metre altında gitmesi için su üstü sahtesine 100 gr. kurşun takarak ( sahteden 15 metre sonrasına)sırtı avında balık avlayabilirsin tabi durarak ve dönerekte sahteyi istediğin derinliklere kadar da getirebilirsin

abi peki kendiliğinden batma olayı ne olucak. mesela ben at çek yaparken bir-birbuçuk metre aşağıdan geliyor. floating model sahteler kullanıyorum. orhan baba sırtı takımına göre her 5 metrede 100gr telli kurşun var.

ilk kurşunum 3.5 metre batırır + 1.5 sahtenin batarı = 5 metre
    5 metre sonra 2. kursun = 10 metre
    gibi düşünürsem olayı fazlamı basitleştirmiş olurum? (içimden bu kadar kolay olmayacağı geçiyor)

bir diğer nokta orhan baba sırtı takımına göre ana beden 90mm ben ise ana beden olarak 0.06 ip kullanıcağım acaba bu benim takımın daha fazla batmasını sağlayacakmı? o zaman mantıken kurşunu azaltacağım değilmi?

motor alamadan sorulara başladım :)

2. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Sevgili Mutlu çok haklısın kurşunu azaltacaksın, zaten sen tekneyi aldıktan sonra her şeyi kendin hesaplayıp doğrusunu bulacaksın, sırtı avında mutlaka belirli olan bir düzen yok, dediğin gibi ince ip kullanırsın sahte daha çok dipten gider, dediğim gibi ben 090 misina kullanıyorum daha incesini elle çekmem mümkün değil, benim takım da su tutar üstten gider, teknenin hzı da önemli faktör bu arada rüzgarın tesiri, denizdeki akıntıların o andaki durumu, dediğim gibi çok hassas bir av o kadarda meşekkatli ama ne olursa osun sırtı avında balıkları almaya devam edeceğiz,:) :) :) sevgili Mutlu sana alacağın yeni teknen ile başarılı avlar dilerim sevgiler hoşça kal.:) :) :)