2012 zargana avı part_2

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında ozkan79 tarafından paylaşıldı.

1. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    Teşekkürler

o zaman gümüş çaparisi bulmam şart oldu :)

istavrit te gümüş kadar iş yapar mı acaba?

2. ozkan79

ozkan79 özkan

İstavrit flotede gumus kadar is yapiyor takip ediyor ama kokusundanmidir nedir ne degildir tam anlayamadim ama istavrite bakip geri donuyor,yemi hafif hareket ettiriyorum tekrar manevra yapip geri heliyor istavite bakip geri donuyor :D
    Ne varsa gumusde var 1 numarali yem gumus baligi.
    Kucuk ise tum olarak takip atcek yapiyorum buyuk ise flote yapiyorum,

Atip beklemeli avlarda ise 1 numarali yem canli gumus (bunu ben pek tercih etmiyorum) diger 1 numara ise hamsi hamsinin kokusuna hayir diyemiyor zargana :D

Kisin su sogudugunda atip bekelemli avlar daha verimli oluyor hamsi banko yem oluyor kisin :)

3. ozkan79

ozkan79 özkan

Arkadaşlar merhaba zargana avında kullanmış olduğum gezerli zargana topunu göstermek istiyorum bu sistemi daha önce başka kullanan görmedim son 2 senedir bu sistemi kullanıyorum ve çok iyi verim aldım.patenti bana aitdir :D mrsparkle

sistemi benden gören tüm arkadaşlar aynı sisteme geçmiş durumdalar,klasik zargana topları ile 3-5 balık alınırken bu tarz toplarla 10-15 hatta hatta bazı av güncelerinde 20-25 zargana aldığımız oluyor (tek kişi)

resimde görünen topu 2010 ağustos ayında modifiye etmiştim ve hala kullanmaktayım;bu toplar piyasada hazır olarak satılıyor,standartında ortasında lolipop çubuğu benzeri bir kanal var,kısaca tarif etmek gerekirse lolipop çubuğunu çıkartıp yerine tükenmez kalemin kendisini koyuyorum yada benzeri görev yapacak sağlam bir pipet,özellikle sağda solda çoçuklar için hazır şişirilmiş balonlar;balonların kıçlarında da çubuk oluyor işte o çubuklar bu iş için biçilmiş kaftandır tam milimetrik olarak topa uyum sağlıyor.

bunlarda zarganada olmazsa olmaz iğnelerim,owner ve fudo marka kullanıyorum,ben hangisini alayım derseniz size fudoyu tavsiye ederim çünkü ownerlerde zamanla iğne uçlarında köreleme ve keskinliği yitirme olabiliyor ama fudoda bu sorun çok daha az..
    fudo iğnelerin keskinlikleride ownere göre bence daha iyi aman dikkat edin yem takarken elinize batmasın,

iğnelerin tam numaralarını bilemiyorum,bu iğneler jelatin içinde satılmakda ve bende jelatinden çıkartıp kutuya koyduğum için tam numaraları yok idk

sistemi biraz antacak olursak kısaca....

kamışdan gelen misinamızı direk topumuzun içinden geçiriyoruz ve klipsli fırdöndümüzü bağlıyoruz;klipsimiz çok büyük olmamalı bu önemli.

klipsi taktıktan sonra topumuz tamamen boşda olucak misinaya herhangi bağlantısı olmıycak,misina topun içinden yağ gibi akmalı:)
    (klips topun içine girmemeli topa takılmamalı bu gibi püf noktalar tamamen size kalmış avın verimi için ince püf noktalar ve detaylar çok önemldir)

klipsimizin ucuna 0.40-0.45 (daha ince olmasın buda önemli) misinamızı bağlıyoruz ve 2-2.5 metre kadar mesafe bırakıp 0.40 ımızın diğer ucundada en mini boy olan fırdöndülerden takıyoruz.fırdöndüde klips falan olmıycak sadece fırdöndü olucak fırdöndümüz beyaz parlak renkli olmassa çok iyi olur buda önemli bir detaydır.(tekrar üzerine basarak söylüyorum bu fırdöndü mini boy olmalı mikroboy olmalı) eğer biraz büyük yaparsanız zargananız hedefi şaşırır yem yerine fırdöndüye hamle yapar.

2 iğnemizi 0.18 misina vasıtası ile hırsızlı sistemde bağlıyoruz (resimde göründüğü gibi) iğneler arasındaki mesafeyi resimde gördüğünüz boyutda tutmaya çalışınız.

iğnelerimizi bağladığımız misina 0.20 yi geçmemeli 0.16 nın altına inmemelidir,bu misina kaliteli olmalı sağında solunda zedelenme olamalıdır,yakaldığınız zargana kendini kurtarmak için bin bir türlü direnme gösterecektir.tabi büyük bir zarganayı kandırmayı başarabilirseniz :thumb:

iğnelerimizi bağladığımız 0.18 misinamız yaklaşık 1 metre boyunda olmalı kısa olmamalı,0.18 imiz tamamen şeffav renkte olmalı kırmızı sarı yeşil vs vs olan misinalardan olmamalı.

zargana balığı çok kurnaz ve ürkek bir cins olduğundan misinayı algılarsa sadece yeme sokulup geri döner,yeme hamle yapmaz.

0.18 le bağlamış olduğumuz misinamızın ucunu mini fırdöndüye bağlayıp takımımızı tamalıyoruz.

kamışdan gelen misina topun içinden geçti klips bağlandı;klipse 0.40 bağlandı 0.40'a mini fırdöndü bağlandı mini fırdöndüye 0.18 bağlandı 0.18 in ucundada hırsızlı sistem iğnelerimiz var....

işte takımımız hazır.

yemimizi taktık oltamızı yemi düşürmeden savurduk,ve sarmaya başladık (tempolu şekilde) eğer civarda zargana var ise sudaki hareketi algılayacak ve hemen harekete yönelecektir.

sarım esnasında zarganamız geldi hemen topmuzun arkasında belirdi yada suyun üzerinde oynak yaptı vs işte tam bu anda durup zargananın yemi almasını bekemeliyiz,yemi alma süresi 1 ile 10 saniyedir eğer yemi almadıysa yemi beğenmemiştir,zargananın böyle bir uyuzluğu var işte bunu zamanla tecrübe edeceksiniz,yemi aldığı anda makinemizin telini açıp misinayı boşlamalıyız yemi ilk alan zargana yemi diğerlerine kaptırmamak için suyun içinde deli gibi zikzaklar çizecekdir işte bu noktada misinamızın topun içinden akması demek zargananın topun ağırlığını hissetmemesi ve yemi 5-10 saniye içinde yutması demektir.

zarganalar yemlerini parçalayarak tırtıklayarak yada emerek yemezler avlarını bütünü ile yutarlar.

işte bu noktada balıkcının tesrübesi çok önemlidir ben kullandığım sistemi dilim döndüğü kadar anlatmaya çalıştım.tecrübe etmek size kalmış. :)

bol trofeli avlar reeling

4. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    ozkan abi eline emegine saglik.hersey gayet net anlasilir olmus. sadece igne numarasini nasil ogrenebiliriz birde hirsz ignenin diger igne ile mesafesi biraz fazla degilmi? resimdemi oyle gozukuyor acaba? yoksa buda bir puf noktasi?

5. ozkan79

ozkan79 özkan

Merhaba fatih iğneler arasındaki mesafe 2-2.5 cm idealdir resimde görüldüğü gibi.

resimdeki iğneler 6 numara ben 7 numara kullanıyorum bu fotodaki 6 numarayı geçen sene 7 no bulamadığım için almıştım elimde kaldı :D

6. ozkan79

ozkan79 özkan

7-8 no ideladir :thumb:

7. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Tebrikler Özkan kardeşim bu güzel paylaşımı için.
    Sevgiler hoşça kal.:) :) :)

8. bulut1383

bulut1383 ilyas

En İyi Avı:
    lüfer
    özkan sen büyük iyne kullanıyorsun birde iki iğne arası çok açık ben 10 numara kullanıyorum iğneler dip dibe yani biri biterken öbürü başlıyor birde o iğnenin fiyatı ne kadar pahalıdır o şimdi

9. bulut1383

bulut1383 ilyas

En İyi Avı:
    lüfer
    ben yemin içine gömüyorum iğneleri iğneler gözükmüyor

10. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    ozkan abi bu igneler uzun palami oluyor birde samandiranin agirligi ne kadar abi

11. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:

http://www.avmarketi.com/asp/product/145164/FUDO-190-KEIRYUU

çok da pahalı değilmiş.

12. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    iğneyi de topu da bizim burada ki oltacılarda bulamadım. fudo değil başka markalar var.. birde özellikle adama zargana için 8 numara diyorum inatla bana 10 numaradan aşağısı iş yapmaz diyor çok istiyorsan al diyor bende almadım :)
    zargana topunun da kalem sokacağımız yerinde ağırlık olan toplardan var ağırlığı sökersek de hiç bir anlamı kalmıcak ortası boş olan şamandıra da bulamadım :(

13. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    10 numara da iş yapar bence Fatih, bildiğin sistemle dene istersen.. belki bu cumartesi atalar sahilden bi zargana denemesi yapabilirim sabah (kesin olmamakla birlikte).. Koçtaşın önü geçtiğimiz yıllarda zargana yapıyordu..

14. muzafferyilmaz

muzafferyilmaz muzaffer

Favori Kamış:
    caperlan 430 180g
    Favori Makine:
    banax sx 300
    En İyi Avı:
    2 saatte 4 kilo istavrit
    Özkan ben bugün yada yarın denemeler yapıcam. Daha önce zargana tutmadım. Sana özelden mesaj atmıştım bu konuyla alakalı.
    Neyse inşallah ilk zarganamı kovaya koyarım.
    Tamamen bu konuda burdan okuduklarımla...

15. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    bende geçen hafta burada okuduklarımla yaptığım ilk zargana avında 13 adet aldım ama sonraki denememde hiç alamadım rüzgardan dolayı. zarganada teknik kadar rüzgarın da önemi var bence..

16. ozkan79

ozkan79 özkan

merhaba;evet o topların içinde ağırlık (delikli kurşun var) muhtemelen uyumlu olarak gördüğün kalem yada herneyse o madde kurşunun deliğinden geçmedi...

ben topun içindeki kurşunu kullanmıyorum oltacılarda saç kurşun satılıyor 1-2 milim inceliğinde topun içine saç kurşun koyuyorum daha doğrusu içi delik olan maddeye kalem diyelim şuna.... :) kalme saç kurşunu istediğim turda sarıyorum.

buna mukabil topun ağırlığınıda kendim belirlemiş oluyorum,

önemli not:topun modifiyesi esnasında takımızımı topun hangi bölümüne takıyorsak topun içindeki kurşunuda o yöne yakın yapmalıyız aksi taktirde oltamızı fırtlattığımızda top havada süzülürken taklalar atar ve topda çapraz dolaşmalar olur işte böyle bir atışda zargana yeminize hamle yaparsa misina topun içinden akamayacak zarganada topun ağırlığını hissedip yemi bırakacaktır

17. ozkan79

ozkan79 özkan

özel msjlar itina ile cevaplanır :)

18. ozkan79

ozkan79 özkan

doğru söze ne haced :)

19. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    himmm anladim abi ilk firsatta sac kursun temin etmem lazim;)

20. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Bu balıkların gözlerine hastayım. Aklında olsun Özkan bir dahaki sefere yakın çekim fotoğraf isterim.;)