2013 yılı Lüfer Palamut durumları ve Beklentiler

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında ALİCO tarafından paylaşıldı.

1. Egeli34

Egeli34 Murat

Favori Kamış:
    Vengeance 420 ,Kombat 420,potenzaSupercore420,UglyStick,Scimatar 270
    Favori Makine:
    Exage 10000fb,Affinity 7000,Salina 2,stradic 4000,pa fliegen
    En İyi Avı:
    ...
    ufkumu açıyor yazılarınız, elinize sağlık yemlide günün güneşin doğuşu ve batışı anları dahamı etkin olur günün her anı denenebilir mi ?

ancak sahte ile av yaparken sahteyi su üstüne alınca o şıkırtı yokmu bitiriyor beni :)

su üstünde sahte yüzdürürken sarım hızını palamut avlar gibi çokmu hızlımı sarmak lazım ,anladığım kadarıyla çok hızlı yüzdüğü için sahteye atlamadan gelip bakıyor olmalı

bu seneki hayalim lüfer kandırabilmek .

teşekkür ederim

2. katsumoto

katsumoto Hasan

Favori Kamış:
    Shimano STELLA-----Lesath Spinning Shore Game
    En İyi Avı:
    1.150 gr Lüfer 2.5 kg Turna
    Masallah her ay Lüfer raporu görüyoruz ..temmuz ve lüfer raporları geliyor...
    Bu ne demek ?

3. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Karadeniz'den vanoz haberleri geliyor.
    Allah bereketli bir dönem verir inşallah.

4. katsumoto

katsumoto Hasan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Boğazda lüfer haberleri geliyor Mahir abi karadenizde durum nedir .Çok yavru var deniliyor ? senin görüşün ne abi lüfer sezonu için?

5. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    okuma v system 240cm 10-40
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM
    türkiyede yasalar var uygulama ve denetleme sıfır herşey kağıt üzerinde kalıyor av sınırı değil 24 metre 50 metrede olsa denetleme olmadığı sürece kökü kurur balıkların çünkü adamlar dinamitle avlanıyor

6. istavrit

istavrit Boğaç

Reis Baba buyuksun sabah aldim haberi yazacaktim simdi baktim vermissin guzel haberi :) bu sene paamut bol olacak diyorlar buyukler

7. bogazinefendisi

bogazinefendisi Serhat

En İyi Avı:
    Kofana Torik belkide bi Kılıç
    reis vanozlar keçiliğe kadar geldi diyorlar hafta arası poyraz limanda reislere gezdirmişler vanozu.

8. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Palamut hakkında bugünlerde epey bi haber var hatta hatta dahada güzeli balıkların ufak olmadığı yönunde bile gelen duyumlar var. ancak bu tarihlerde bu işe bakmayan bir kişi olarak daha biraz daha beklenmesi gerektiği kanaatindeyim.
    Meralarda bolca mezgit bulunması yanında istavriti ve dün gelen güzel haberle maviş izmaritlerin meralarda bulunması daha güzel günlerin yaklaştığını müjdeler gibi tabii yanında zargana sürülerininde bulunması ise beklenen günlerin eli kulağında demektedir.1 haftadır zargana meralarda görünmeye başlamıştır. dün ise teyitlenmiştir.

bizlerede artık meralarda yavaş yavaş hareketlenme zamanı gelmiştir diye düşünüyorum......

Bu gün vira Bismillah diyerek bakalım bi ne oluyor ne bitiyor.

9. neukill

neukill Volkan Erciyas

Bunları okuyunca insanın yerinde durması pek zor oluyor :)
    Rastgele inşallah abi

10. bogazinefendisi

bogazinefendisi Serhat

En İyi Avı:
    palamut için bende seninle aynı düşüncedeyim, daha erken daha büyüsün illaki tutulacağı zaman gelecektir aç gözlülük yapmanın anlamı yok, diğer söylediklerinde aynen doğrudur meralarda istavrit mezgit izmart şimdi boğaza hamside girmiş haftasonu oltama geldi 7 adet, geceleri zarganalar kol geziyor sezonu kadar bol olmasada 50 tane toplanıyor geceleri boğazın aşağısına doğru gecen gece kulelide topladık. ama balıklar lüfer değil sarıkanat :) lüferlerede az kaldı ay parladıkça parlıyor hocam ne diyorsun :)

11. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Ben sürekli olarak meramı kontrol ediyorum. düştüğü gün muhakkak gelecektir diye düşünüorum ki oda eli kulağındadır diye tahmin ediyorum bu sene güzel ama çok güzel geçecek gibi. hayırlısı diyelim. sarıkanatı varsa arasında lüferide vardır önemli olanı balığı kandırmak daha acelemiz yok sürekli denemelerle bekleyeceğiz. ama zargana ve maviş olayı gerçekten güzel haber bu hafta adına

12. bosporus fisher

bosporus fisher hasan

Favori Kamış:
    okuma savant,lieaeffe spider surf 4.20,lineaeffe oyster cast,okuma v system 2.70
    Favori Makine:
    daiwa emp6000a,okuma raw2 65,shimano exage 4000 fc,okuma octana ot55
    En İyi Avı:
    1650g kefal,1kg çupra
    Gece kulelide zarganalar benimde dikkatimi çekti.Bu zarganaları gece nasıl yakalarız?

13. bogazinefendisi

bogazinefendisi Serhat

En İyi Avı:
    biz kıyıdan tutarken gece gündüz farketmez şamandıralı takımla tutardık,
    şamandıra altına 1 kulaç misina tek iğne yem olarakta hamsi kullanırdık. iğne batsın diyede minik kıstırma kurşun koyardık iğnenin bir karış üzerine. bu sistem işe yarar. batmayan ağır şamandıralar var kamışla atabiliyorsun uzağa onlardan olucak.

14. bosporus fisher

bosporus fisher hasan

Favori Kamış:
    okuma savant,lieaeffe spider surf 4.20,lineaeffe oyster cast,okuma v system 2.70
    Favori Makine:
    daiwa emp6000a,okuma raw2 65,shimano exage 4000 fc,okuma octana ot55
    En İyi Avı:
    1650g kefal,1kg çupra
    Teşekkür ederim serhat

15. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    evet bugün 2 tanezargana tuttum
    ipekle ve iş hoşuma gitmedi açıkçası balıklar iri ve güzel.
    has hayvanımıza yem yapmak adına bir tanesini kestim ancak sonuç kötü balık boydan boya havyarlı.
    hemen ikinci balığı saldım mecburen ama bir tanesi kesilmiş oldu ne yazıkki dolaştım biraz deneme adına balık gelmedi ancak kesilen zarganayada üzüldüm doğrusu kötü oldu o yüzden bence daha tutmamak lazım zarganalar havyarını dökmemiş daha kendi ellerimizle güzelim yemleri tüketmeyelim derim.

16. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Doğrusunu yapmışsın abi öbürünü salmakla... Biz de Aret'le geçen hafta istavrit tuttuk tavalıyalım diye, tuttuğumuza pişman olduk, 100 tane balık tuttuysak 80 inden havyar çıktı, takribi 20 sinden de gözgöz olmuş, dökülmek üzere havyar çıkarttık, demek ki hayvan 1 ay daha istiyor komple havyar dökmek için. Geçtiğimiz senelerde olgunlaşmış havyara bu mevsimde %80 oranında rastlıyordum da tutmuyordum, bu sene biraz daha geç havyar dökecek gibi bunlar %20 gibi olgunlaşmış havyarlı balık tuttuysak...

Klasik takvimi artık unutsak iyi olur...

17. katsumoto

katsumoto Hasan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Lüfer de Asıl sezon eylül 15 den sonra..Şimdinin sarıkanatları lüfer ..Lüferler kaba lüfer....Kaba lüferler Kofana olur artık..
    İnşallah..

18. AHIRKAPILI1942

AHIRKAPILI1942 İSMAİL

Favori Makine:
    MİSİNE YARIKLI ELLERİM
    En İyi Avı:
    bu ihtiyarın marmarada tutmadığı balık kalmadı ama o orkinoslar yok mu unutulmuyorlar
    Yasaklanmadık bir volicilik kalmıştı onada el attınız peki nasıl geçinecek bu adamlar. Bu duruma çözüm getiren kimse yok. 10 metre daha denizine voli koysunlar,ağ uzatsınlar demesi çok kolay evlat.Ama bu zanaattan ekmek yiyen insanlar var .Siz keyifçisiniz haftasonları alırsınız kayıklarınızı çıkarsınız denizlere var veya yok tutsanız da olur tutmasanızda bu mahlukatı.Lakin bizim gibi adamlar için denizden boş dönmenin ne demek olduğunu izah edeyim sana ertesi sabah okula gidecek çocuğa harçlık veremezsin ,mazot parasını kurtaramadığın için ertesi gün denize gidemezsin, eve kumanya alamazsın ,tayfaya pay çıkaramazsın vesaire elim durumlarla karşılaşırsın.Kimse kusura bakmasın 60 senelik voliciyim yakamoza seyrederken icap ettiği durumlarda karaya kabak atıp balık çevirdiğimi bilirim eğer bugün o bahsettiğim müşkül vaziyetlere düşeceğimi sezersem o lüfer karada çaksın karada balık çeviririm.Bu meslekte bir vecize vardır' çeşme akarken testiyi dolduracaksın '

19. bluefinjack

bluefinjack hüseyin

Favori Kamış:
    -
    Favori Makine:
    -
    En İyi Avı:
    48 kilo-eşim
    Çeşme akarlen doldurunca ne oluyo ki halde balığın fiyatı düşüyor cebinize giren para mı artıyor. Çeşme çok aktıysa Satılamayan balıklar ya yem fabrikasına ya da denize

20. denizzzci

denizzzci burak

En İyi Avı:
    bugüne kadar 3 ton:):)
    Sevgili İsmail amcam,ben tamamen kaldırılsın demiyorum...Elbette para kazanılacak,elbette kazanacaksın Hakk'ın verdiği nimet bu lakin balık yumurtlama dönemindeyken avlanılmasın diyoruz,sen bizden daha iyi bilirsin yumurtalı balığı avlamanın balığın neslini nasıl mahvettiğini;uskumrular nerede amcam?Kolyozlar nerede?Kılıçlar nerede?Kofanalar nereye gittiler?Yüzüne bakılmayan eşşek istavritleri neredeler?Mercanlar nerede?İstrangilos diye bir balık varmış evvelden ben daha yüzünü görmedim,barbunyalar nerede peki?...Marmara'da bundan 50 sene önceki türler kaldı mı?50 sene önce kaç tane voli teknesi vardı Marmara'da nüfus neydi İstanbul'da?10 sene sonra lüfer vesair balıklardan biri tükenirse evinize nasıl ekmek götüreceksiniz?Çocuklarınıza,torunlarınıza nasıl harçlık vereceksiniz?6 ay balık avlanmayıp 6 ay Marmara'dan kepçeyle balık toplasanız hoşunuza gitmez mi,hemde balığın kökü kazınmadan?Ben amatörlük için yapılan avlanmalardan bahsetmiyorum,profesyonel balıkçılar sizlersiniz,tecrübe deseniz gani o nasırlı ellerinizde yıllarınız saklıdır,bana bunların izahını yapın eski türleri kim yok etti?amatörler mi?Trol çekenlere neden engel olmadınız?Yasa dışı av yapanları niye görmezden geldiniz?Sizler voli ağı atarak balık kurutamazsınız imkanı yok bunun ama gırgırla avlananlarda problem,siz daha iyi bilirsiniz balıklar nerelere yumurtlar,gırgır ağları o yumurtaları ne hale getirir?Troller balık yuvalarını nasıl talan eder daha iyi bilirsiniz...Yanlışım varsa söyleyin,ben şahsen sizi suçlamam,suçlayamam ama el birliğiyle denizin ne hale getirildiğini bunca senedir fark edemediyseniz ben hiçbir şey diyemem amcam sizlere...Evvelki sene 10 cmlik ilaryaları yakalayan teknecağızın sahibi ekmek parası deyip 1-2 kiloya kadar yaslayan balıklardan binlerce avlıyorsa 200-300 ton belki binlerce tona ulaşabilecek balığı heba edip satamayacağı halde karaya getiriyorsa buna ekmek parası denilebilir mi,kurallara uyup tam boyunda yakalayan kişilerin ekmeğini yemek olmaz mı?Karaya ağ atmaya devam ederseniz kendi sonunuzu kendiniz hazırlarsınız amcam benim,herşey 50 sene önceki gibi olsa istediğin yere at,hatta o zamanlar bende yaşıyor olsaydım bende sana katılırdım tayfan olurdum ama durum aynı mı şimdi???Haklısın serzenişinde bişey demiyorum ama 10-15 sene sonra hep beraber ağlamayalım...Şimdiden rastgele bol avlar amcam benim.