2014 LÜFER-PALAMUT DURUMLARI VE BEKLENTİLER

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında ALİCO tarafından paylaşıldı.

1. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    yettim gayri patlıcanmı erikmi bilmem ama bu işi bu hafta seriye oturtamazsak ben o zaman soracam hangisi diye ;

yüzmek-yüzdürmek-suda süzülürcesine uzun süreli tutmak-öldürmemek-beklemek ucunda hissetmek ya nasıl yapacaz hala derin derin düşünüyorum desem yeridir.

Evet Lüfercilerrrr

2. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Mesaj alınmıştır, Cumadan ararım bakarız artık duruma ne yapacağımıza, ben
    1 çanta taşımam
    2 Alet edevat taşımam
    3 yok takımlarımı getir, yok tutarmısın, yok arabanın üstünemi koysak, yok sığarmı bilmem ne bilmem nede anlamam.

haberin olsun demedi deme elimi sürersem.....

3. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Şenlik başlamış, eh bende maydanoz olayım bari.

Usta hoş geldin öncelikle ve de tebrik ederim. Gönlündeki avlar nasip olsun inşallah.

Mera balığı ile göç balığı ayırdına nasıl varılır, benzer-ayrılan yönleri nelerdir?:)

Raporlarının içerik yönüyle ayrı bir tadı var. Kuru bir lüfercilikten ziyade sevgili Boğaç'ın da ifade ettiği gibi tam kelime ile "sanat" olarak icra edilen ve takımıyla, yöntemiyle balıkçılığın tüm ince nüanslarını ihtiva eden değerli sunumlarından aldığımız lezzet için de ayrıca teşekkür ederim.;)

4. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Sağolasın İhtiyar!

Ellerin dert görmesin, eline koluna diline sağlık olsun.
    Mera balığı genelde yeşilimsi olur. üzerinde sarımtırak bir renk vardır. Hani koyunların boyunlarından tutup sıkarsın ya eti gevşek olmaz sert ise tamam dersin bu hayvanıda galsemasından sonra yukarıdan bakarsan etli olur hareketli ve koşmadığından daha oturaklı durur. yem seçmeside zaten bunu alenen belli eder. Göç balığı ise sürekli yüzmektedir. ve hep yüzdüğünden yorgun bitik ve hızlıdır zaten göçe yürüyen balıkta fazlaca av vermez. yeme bakmaz dahi. amaç bir an önce koşa koşa gitmektir.sıska olur ve renkleri beyaza bakar gibi diyebiliriz.

Bu arada ben yukarı çıkan balığa hemen hemen hiç olta atmadım. tarz, stil, duyarlılık, nasip meselesi ne dersen de işte üstad. biz dönen balığa sonbaharda bakar, tutar zevkine vara vara tat almaya çalışırız. O yüzden tabiatta her zaman bize verir de verir. Bereket her zaman bol olur.
    Tutacak olsak mayıs ayı sonlarında sonbahar gibi verimli avlar çıkartabiliriz.

Bu sene biz merada kalan balığı zannederim bolca tutacağız nasipse.

Gönlüne sağlık olsun....
    Her ne kadar bazı düşüncelerinle beni derinden üzsende, bu kadar balıkmı tutulur yuh desende bizim kalbimiz vicdanımız sıkıdır be Üstad...

Sevgiler. Değerli Nuri ağabey (İhtiyar)

5. Aslıhan TURAN

Aslıhan TURAN Aslıhan TURAN

Favori Kamış:
    Daiwa Ballistic X 270 cm 14-40 gr. /Fujın Dragon 270cm 8-32 gr
    Favori Makine:
    Daiıwa Fuego 17 LT 3000 DC/Shimano Stradic 4000 XG FK
    En İyi Avı:
    Levrek 2.4 kg
    Arkadaşlar Güney Marmara için görüş ve düşüncesi olan var mı? Şimdiye kadar herşey rutin seyrine devam ederdi ancak bu yıl ve önceki yıl özellikle Bandırma ve Erdek kıyılarında rutin değişti. Tabii bunda havanın da payı büyük. Az yağışlı ve ılıman sayılabilecek bir kış geçirdik. Ne olur bilemiyorum.

6. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Bu sene balık anadolu yollu aktı sürekli ve çıkışıda muhtemelen bu yolla olacaktır. Bence Güney kısımlarda verimli avlara imza atacaktır diye düşünüyorum. havaların ılıman gitmesi bu balık adına olumsuz bir durum yaratmayacaktır sanırım üstüne üstlük dahada verimli olabilir avlar. hele heleki sürekli mera içerisinde kalması dahada güzel oldu. bu sonbahar kış çok verimli geçecektir zannederim.

7. Aslıhan TURAN

Aslıhan TURAN Aslıhan TURAN

Favori Kamış:
    Daiwa Ballistic X 270 cm 14-40 gr. /Fujın Dragon 270cm 8-32 gr
    Favori Makine:
    Daiıwa Fuego 17 LT 3000 DC/Shimano Stradic 4000 XG FK
    En İyi Avı:
    Levrek 2.4 kg
    Teşekkürler abi umarım sezon güzel geçer.

8. istavrit

istavrit Boğaç

Lufere devam ;) Ama sezon baligi gibi degil adamin canı çıkıyor:)

9. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Aliço üstad gene şenlendirmişsin siteyi avlarınla,uzun zamandır yoktun,hayırdır yaramaz bir şey yoktur umarım...

10. istavrit

istavrit Boğaç

40 metreler gemi yolunda yine zevk yaptık ustamla , ama balik boylari bizi tatmin etmiyor hala...700 gr kursunun eziyetine degmiyor bazen ama hastalik iste :) donus baligi hala kuvvetli degil ...herkese rasgele

11. FuRkAn *

FuRkAn * FURKAN

Favori Kamış:
    Shimano Spin Power 425 bx
    Favori Makine:
    スーパーエアロ フリーゲン /
    En İyi Avı:
    Torikler, Kofanalar - Levrekler Vs. Vs.
    Selamlar reisler,

Marmarada hala lüfer var canlı istavrit ile tutuyordum geçen hafta, önümüzdeki hafta peşindeyiz. Daha iri kofanalar görünmedi tutan yok bakalım önümüzdeki hafta kuvvetli havayla olay belli olur.

12. istavrit

istavrit Boğaç

Oltacilar canli zargana ile kofanaya bakiyor ama bu sefer bizim gibi sardalye ile bakani bozuyorlar....balik zargana yerse bir daha sardalyeye zor geliyor ...ama en guzel is seninki valla spin ile disli bir gun cagirda geleyim Furkan :) hatta Ustayi da kandiririm bakarsin

13. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Takımlarına bir daha bak. Son bir defa daha ve onlardan nefret et. Berbat onlar, işe güce yaramaz.

Bu gözle bakabildiğin zaman, lüferin hangi yemi takarsan tak hayır demeyeceği bir takımı bulursun.

Ama, benim herşeyim tam, eksiksiz, süper, en iyisi bu ve daha iyisi olarak bakarsan, ya kepçeyi al eline zargana tut bolca, yanına da istavrit, sardalya, hamsi, ne bulursan hepsini doldur. Yada balık yok diyerek geri dönmeyi kabullen.

Kullandığın takım, elindeki yemle lüferi ikna edemiyorsa, en kralı olsa neye yarar? Bunu aklında tutmanda büyük faydalar var.

14. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Takımlardan nasıl nefret edelim Serdar. el işçiliği nasıl Berbat diyelim. takımın paralel durması adına tekrar tekrar geliştirdim. tüm bedeni örgü kasaya kadar değiştirdim. ikimizede. hafifmi hafif kuş gibi oldu. balığın bırak değmesini koklamasını hisseder durumda. hatta hatta dahada ötede tasma kolaylığı adına çember iğne bile denedik. fayda ettirremedik. Biz ufak balığın peşinde değiliz. yoksa rapala ile de tutabiliriz sarıkanatları biz kendisinin peşindeyiz.
    Yem Sardalya evet iyi çalışıyor. ama zargana süzüp gelen bazı tiplerde yok değildi. yatan kofananın derdindeler buda sürekli balığın yemlenme alışkanlığını bozuyor. buda tabi bende sıkıntı yaratıyor. Sarıkanat tarzı balıkları tutacak olsak kova kova tutarız sunarız. ama tarzımız değil
    Önerin varsa değişik takm adına bekliyoruz önerilerini.

Lüferi ikna edecek takımım var dersen bizde bilelim bu takımı bakalım.

15. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Ali abi takımlarından nefret edersen bana verebilirsin. :)

16. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Aret nasıl nefret edilir takımlardan anlamadım ama. bu Serdar gündüz vakti bişeyler içiyor yine galiba durum onu gösteriyor. Uzun oltanın alternatifi nedir ki acaba ne yapmamız lazım bende durdum onu düşünüyorum halen...

17. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    :):):):):)

Allah iyiliğinizi versin, güldürdünüz beni sabah sabah. :)

18. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Abi rapala ile sarıkanat alabiliriz demişsin, bu takımın derinliği ve şekli ile ilgili biraz bilgi verebilir misin, denize çıktığımızda denemek isteriz.

19. FuRkAn *

FuRkAn * FURKAN

Favori Kamış:
    Shimano Spin Power 425 bx
    Favori Makine:
    スーパーエアロ フリーゲン /
    En İyi Avı:
    Torikler, Kofanalar - Levrekler Vs. Vs.
    Bazı sığlık yerlerde tekneler çapari ile suyun üstünden çinekop ve sarıkanat alıyorlar Ali reis duymuştur, kurşun takıyorlarmı bilmiyorum ama randıman alıyorlardı.

20. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Paralel takim bunlar :D