2014 LÜFER-PALAMUT DURUMLARI VE BEKLENTİLER

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında ALİCO tarafından paylaşıldı.

1. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Aret rapalayada gerek yok. canlı sardalya yeşil simli çapari Z.burnu açıkları 34-36 metreler gün ağırırken ama yemi canlıı tutmak dert canlı tutabilirsen sardalyaya Lüfer hayvanı itibar ediyor. biz sardalya ile epey balık aldık ancak abinin teki herkes sardalya ile avlanırken indiriyor canlı kalem zarganayı kendisi geliyor sürekli. rapalada ise derinlik yine metreler arası sıkıntılı mekan o yüzden önermiyorum bile resmen eziyet. rapala uzun beden arkasına en güvendiğin rapalayı tak at her atış bir balık geliyor. kurşun 700 gr kadar işte işin orası biraz sıkıntı...

2. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Ben de üsendim dün geçen sezondan su görmüs fc kösteklerle bekledim. Kamisin biri bi cirrr etti durdu, daha da vurus olmadi. Ufak baliklar tirtikladi falan. Dutamadik birsey

3. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    +100 bencede,

Sanki elimizde başka bir materyalimiz varda biz denemedik, turşu kurduk. 700 gram adamın ellerini kesiyor sürekli biz işin dalgasındayız sanki. nefret etmekten ziyade biz dahada sarılalım takımlarada oda gitmesin elimizden zaten ilişkeni bol mekan. Serdara kalırsak biz yandık.

4. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Üstadım, balık orada varsa, o takımla tutamıyorsan. Bu denklemin değişmesini istiyorsak, yani balık orada var ve tutuyoruz demek için, bir şeylerin değişmesi lazım.

Ya yerimizi değiştireceğiz, sıyırıp okyanusa gideceğiz. Ya balığı değiştireceğiz ki kabl-i mümkün değil. Tek kalan elimizde, takımı değiştirmek. Başka bir çıkar görünmüyor.

Peki nasıl yapmak, ne yapmak lazım? Bilmiyorum. Bir takım fikirler var elbette, ama oturup denemek gerekiyor.

Şunu hatırlarım. Kofanalar çember olmuş dönerlerdi boyuna bazı banklarda. Daisy chain denen şey. Bu halde onları yeme atlamaya ikna etmenin tek yolu, ses çıkaran bir şey, bilhassa fly ile kullanmak olurdu.

Bu tecrübeden yola çıkarak, takımın ses çıkarması sağlanıp bir şeyler yapılabilir mi? Yüksek sesle düşünüyorum sadece. Deneyip görmek lazım.

5. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Sevgili Serdar
    Bugün kullanılan Teknolojiyi değiştirmeye karar verdim. önce teknoloji alt yapısını yeniden kurmayı hedefliyorum. arkasından tekrar lüferciliğe devam. zannederim bu saatten sonra uzun oltaya devam ederken bir yandanda artık zokalı avcılığa başlayacağız gibi duruyor. kısacası canlı yem ile zokalı avlar. yeni geliştirdiğimiz canlı yem takma metodları ve bu yemleri uzun uzaya yaşatma egzersizleri olumlu sonuçlar verdi. sürekli motor sürekli gürültü. sürekli uzun uzun yollar mesafeler katetmek yerine işi deiştiriyoruz bu sezon tamamen oturmak sohbet etmek muhabbet etmek yemek yemek ve gürültüsüz ortamlarda balık tutma gayreti içerisine atmak istiyoruz kendimizi. bu seneki ana hedefimiz bu. koşan olmayacağız oturan bekleyen olacağız gibi. hep istediğimiz buydu. tonoz üstünde balık tutmak bakalım bu isteğimize kavuşabilecekmiyiz.

6. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Akıllıca...

Yemlemenin gücüne de inanmanı isterdim şahsen bu pozisyonda.

7. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Zoka diyorum canlı yem diyorum.zokada yemi 40 dakika yaşatmak diyorum. lüfer hayvanının alttan gelip yapışması diyorum hepsinden önemliside teknoloji diyorum. humminbirdden vazgeçtim diyorum. tamamen furunoya dönmek diyorum diyorum..... navnet diyorum diyorum da diyorum..

8. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Aynen, çok hikmetli sözler bunlar...

Bende, o canlı yem zokada 40 dk yaşarken, yanında mazmoz olsun, geleneğe göre değil, usulüne göre olsun, daha bir coşkulu olsun diyorum...

9. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    dip yapısı en dipte iskorpiti, üstünde izmariti isparisi biraz üstünde istavriti üstünde Lüferi ben bu tabiattan birşey anlamadım. doğal mazmuzlama var burda.....

10. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Serdar bu açılama işinde bize bi destek atman lazım gibi. bizim bronz ayna gömülü tam önümde duruyor zeminde ama su hattı vs gibi hesaplamalarda sıkıntı var gibi. çünkü gömülü olduğu yerden 0,60 cm kadarda dahada alt omurga hattı var suyun sürekli üzerinden akışı ve dalgalanma vs vs bir sürü durum söz konusu sen bu konuya bi el at bakalım açı meselesi biraz karışık gibi

11. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    bu mesajı editledim buraya nerden geldi ki bu mesaj ben bunu ö.m. yazmıştım yada ne biliyim ne içtiysem anlamadımki bende

12. FuRkAn *

FuRkAn * FURKAN

Favori Kamış:
    Shimano Spin Power 425 bx
    Favori Makine:
    スーパーエアロ フリーゲン /
    En İyi Avı:
    Torikler, Kofanalar - Levrekler Vs. Vs.
    Marmaya kofana düşmüş sonunda, bakalım bu hafta nasıl geçecek , cuma akşamı merada tepesindeyim. Has yemi zargan a gelmiş, fakat zargana bulmak çok zor.

13. i.h.beyaz

i.h.beyaz ismail beyaz

En İyi Avı:
    kaba lüfer
    buralarda lufer kofana 15. 20 gündür geziyor 30+ya lufer 40+ya kofana diyoruz

14. bosporus fisher

bosporus fisher hasan

Favori Kamış:
    okuma savant,lieaeffe spider surf 4.20,lineaeffe oyster cast,okuma v system 2.70
    Favori Makine:
    daiwa emp6000a,okuma raw2 65,shimano exage 4000 fc,okuma octana ot55
    En İyi Avı:
    1650g kefal,1kg çupra
    Bu sezon hakkında kimsenin fikri yok mu?Palamuta bir ay kaldı.İnşallah geçen seneki gibi ne olduğunu anlamadan geçip gitmez.

15. masi

masi ZIYAETTIN DURAN

Favori Kamış:
    İtalcanna Vertigo 4.20 , Okuma Helios 2,40
    Favori Makine:
    Okuma Raw 65, Okuma Salina II 10.000 Shimano Exage 2500
    En İyi Avı:
    Kofana
    Bu sene balık (palamut) yaparsa yine geç yapacak öyle geliyor bana... kıyılar mı yoksa akıp gider mi bilinmez ama geç yapınca hızlı akıp gidiyor...
    Lüfer sürprizlerle dolu olu olacak gibi...

16. FuRkAn *

FuRkAn * FURKAN

Favori Kamış:
    Shimano Spin Power 425 bx
    Favori Makine:
    スーパーエアロ フリーゲン /
    En İyi Avı:
    Torikler, Kofanalar - Levrekler Vs. Vs.
    Marmarada mera baligi seyrekte olsa alinmaya basladi sabahtan aksama 1-2 lufer alinmakta, yem canli zargana.

17. balikoltasi

balikoltasi Birol

Amatörü eğlendirecek bir palamut olur sanırım bu sene de. Geçen sene bol yapmasada zevk vermişti.

18. istavrit

istavrit Boğaç

Hazırlıklar başladı mı gençler ,perdenin açılmasına az kaldı ***.reeling

19. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Henüz moda giremedik abi, şöyle bi çingene veya koruk haberi alsak da kafayı kaldırsak diyorum.

20. sertans

sertans sertan

En İyi Avı:
    kırlangıç 6 kg
    Evet ilk haber benden olsun..Geçen hafta roke denizinde istavrit çaparilerine palamut vanozu geldi..Çingeneye yakın balıklarda vardı..Tahminim ağustos ilk haftası çingene ve daha irileride olur.Balık erken gösterdi ve oldukça bol..Geçen sene ağustos 10 gibi sallama ile bayağı balık tuttuk..Çubuklu ve yeniköy su başının az üstünde 20 kulaçlarda ve balıklar çok iriydi..40 ve hatta 42mm in bile balılkları vardı..Geçen sene balık çok erken indi..Bu senede erken gösterdi..Birde kıyıcı arkadaşlara tavsiyem şu..Sallama çaparide sarı yeşile çalan kullanırsanız çok avcı oluyor..Tüy bulamayanlar 0.8 gibi çok ince misinayı dediğim renge boyayıp kullanabilrrler..Herkese bereketli bir sezon diliyorum...