2014 LÜFER-PALAMUT DURUMLARI VE BEKLENTİLER

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında ALİCO tarafından paylaşıldı.

1. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Boğaz'ın yukarı kesimlerinde lüfer kendini göstermeye başlamış durumda. Pazar günü Büyükdere'de çektiğim bir foto:

2. reiss12

reiss12 deniz

biz daha çok bekleriz ne lüfer ne palamutdan haber yok

3. gawanichi

gawanichi Öner

Favori Kamış:
    lineaeffe Turnafresh 3.90
    Favori Makine:
    Daiwa EMP6000A, Okuma AV-55B
    En İyi Avı:
    38cm karagöz
    areet! Nasıl mutlu oldum bu resmi görünce var ya. Teşekkür ederim

4. denizzzci

denizzzci burak

En İyi Avı:
    bugüne kadar 3 ton:):)
    haberler çok güzel tam zamanında yine aynı kareler....

5. istavrit

istavrit Boğaç

Lüfer çok dağınık ve çok hareketli ...Şöyle doya doya tutamadık hala ...Ustam bu haftadan çok umutlu zaten bu haftada bir inmezse durum sıkıntılı.Rasgele

6. FuRkAn *

FuRkAn * FURKAN

Favori Kamış:
    Shimano Spin Power 425 bx
    Favori Makine:
    スーパーエアロ フリーゲン /
    En İyi Avı:
    Torikler, Kofanalar - Levrekler Vs. Vs.
    Tekirdağda geçen hafta güzel lüfer alındı, şuan balık kayıplarda 1 tane bile denk gelmiyor. Gece zokada c.tesi 10 15 aldık arkadaşlarla pazar günü tek balık alamadık. Marmara ereğlisi yeniçiftlik tarafları gündüz uzuna tık yok.

7. mertparlak

mertparlak Mert PARLAK

En İyi Avı:
    300Gr İstavrit
    Palamut bol gibi duruyor

8. istavrit

istavrit Boğaç

Hala bekliyoruz:rolleyes: ...Bu hafta sonu rapor acmaya degecek bir balik bekliyoruz insallah ...Gecen aksam koca Hal de iki kasa lufer vardi...

9. reiss12

reiss12 deniz

Tutamayanlar lütfen kıskanmasınreeling rastgele

10. istavrit

istavrit Boğaç

Anlar misin :D Guzel dimi sancak tarafinda horlamak

11. istavrit

istavrit Boğaç

Bugun herkes Mersine biz tersine yaptık.Mersinde balık yoktu bizim raporu Usta ekler;) ;)

12. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 10000 XSA SHIMANO EXAGE 4000 FC
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    hihi hihi hihi hihi

13. FuRkAn *

FuRkAn * FURKAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    スーパーエアロ フリーゲン /
    En İyi Avı:
    Tekirdag balik yok oldu. C.tesi 2 balik bugun sifir.
    gecen seneye gore cok verimsiz geciyor.

14. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
    Furkan geçen sene kurban bayramı gibi epey hareketliydi bence az daha beklemek gerek..

15. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Bilmiyorum ama, geçen senenin 7 yılda bir tekrarlanan bir durum olduğunu, bir öncekinin 2005 - 2006 yılı olduğunu ve artık öyle at yemi al lüferi olayının pek yaşanmayacağını söylemiştim galiba.

Takımlarınızı bir daha elden geçirin. Ancak gerçekten çok iyi takımlar bu zamanlarda iş çıkarır. İmkanınız varsa yemlemenin gücüne inanın. Elbette sarayburnu akıntısına yemleme yapın demiyoruz tabi.

16. FuRkAn *

FuRkAn * FURKAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    スーパーエアロ フリーゲン /
    En İyi Avı:
    Takımlarımız on numara nazik yeme nazik takım ufak zargana ayna kalem tek 1 numara iğne, avcı iğne 2,3 cm tel yada örgü sonra 0.36 fc bedende gidip gelen gagalık sonra 0.26-0.30-0.36 duruma göre fc beden Balığın boyutuna yem durumuna göre takımlar mevcut ama balık yok, geçen sene ve önceki yıllara bakıyorum arşivlerden, eylülde 5 den aşağıya balık almamışım. Şükür diyelim, takım o kadar nazik ki dün 2 kez zarganama hani hanos yapıştı :)
    Gece zoka ile balık var ama günü gününü tutmuyor, uzun oltanın tadı pahabiçilemez. 50 gram bazen de kurşunsuz direkt balıkla anı yaşıyoruz.

17. sertans

sertans sertan

En İyi Avı:
    kırlangıç 6 kg
    Gece yemlisinde yemi nasıl takıyorsunuz...Bu çok önemli bir konu..Biraz açıklarsanız memnun olurum..Yemli benim devamlı yaptığım bir iş..Bilgilerimizi paylaşabiliriz..

18. sunshine

sunshine tamer

Ambarlida balik vardi.boylari gayet guzel 5-8 saatleri arasi guzel balik yapti
    5 disari 4 iceri ilk defa bukadar balik kacirdik 14-9-2014

19. FuRkAn *

FuRkAn * FURKAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    スーパーエアロ フリーゲン /
    En İyi Avı:

Merhabalar,
    tekne ile cikiyorum ben 6-8 kulaclarda avlaniyorum.
    havaya gore 0.35 veya 0.40 el oltam sonrasinda 20 25 cm orme kasa 0.25 misinayi 3 kat yapip oruyorum arasina 2-3-4 atom gezer kursun uclarina birer firdondu atomlarin 1 tanesi 15 gram olanlardan. Takimin devami 1 bucuk kulac 0.26 fc beden ve zoka zokaniz iyi olmali baligi sektirmemek lazim hirsiz kullanmiyorum sadece zoka yaprak yem rahat salinsin albenili olsun diye.

20. sertans

sertans sertan

En İyi Avı:
    kırlangıç 6 kg
    Cevap için teşekkürler..Bende tekneyle çıkıyorum...Hatta bu işten geçiniyorum desem yalan olmaz...Beni yanlış anlamazsan sana birşey öğretmek isterim..Tabii önce sormam lazım..Yemli baktığın yerde sular varmı...Eğer sular yoksa asla zokandan daha ağır kıstırma kullanma..Takımın sağır olur ve iyi çalışmaz..Buzamanda şakşak yem kullanırsan çok daha iyi olur..Dışa dönük iğne ve hırsızlı..Ve yemi keserken kılçıkta hiç et kalmaması çok önemli..Balık lava gelirse yaprak kullan bende öyle yapıyorum..Tonoza mı giriyorsun yoksa akışlamı tutyorsun buda ayrı bir konu takımlar çok farklı olur..Ben şu an eşşek adası ve pilavda balığa bakıyorum bazende umuryeri orta çakarda.Mesela orta çakarın takımı farklıdır..Yakalaşık 200 gr ağırlığı bulur..Burda balıklar ince lüfer az gecee 10 15 lüfer ve 15 20 parça gibi sarıkanat var..Ama balıklar ince..Adanın balığı 400 500 gr gibi..Şakşakdan başka yem yemiyor..Yaprağa genelde ince balık..Ayrıca ilerya ay olduğu zaman gayet güzel iş yapıyor..Tabi ileryanın cinside çok önemli.Her ileryayı yemiyor..Ve gece ay varken aslında gece yemlisi çok randıman vermez..Ama pullu balık kullanır ve herkesin bildiğinin tersine pulları kazımadan takarsan farkı görürsün..İlerya enseden takılır..Sırtı yarma..Şakşak istavrit takarkende sırtı yarısına kadar yar karnını tam yar..Kılçıkta et kalmasın..Sırt dikenini ve karnındaki dikenleri kes..Yüzgeçleri mutlaka kes..Zoka dışa dönük 2/0 iğne artı hırsız..Hırsızı kısa bağla uzun bağlarsan yem düzgün durmaz..Tek tarafta kuyruk kalacak..Zokayı ağzından sok..Garozdan çıkar,hırsızda..Sonra zokayıı balığın kuyruk olmayan tarafından tam yüzgeçleri kestiğin yerdeki delikten batır ve diğer kuyruklu taraftaki yüzgecin izinden çıkar.Hırsıda kuyruk tarafına tak..Kısaca balık yan duracak..İğneler kuyruk tarafından çıkmazsa çok karavana verirsin..Tabi anlatmayla bukadar oluyor..Görmek en güzeli..Başka tip yemlerde var..Ama bunları yazarak anlatmak çok zor..Bu işin en önemli kısmı yemi takmak..Yemi takamayan balığı tutamaz..Sakın kibir yaptığımı düşünme ama hava esmeden önce adada ben 30 civarı balık aldım..Diğer kayıklarda 1 2 balık vardı..Tek fark yem takma..Birgün İnşallah gelirsin teoriyi pratikte görürsün..Allah işini rast getirsin :)))