2014 LÜFER-PALAMUT DURUMLARI VE BEKLENTİLER

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında ALİCO tarafından paylaşıldı.

1. FuRkAn *

FuRkAn * FURKAN

Favori Kamış:
    Shimano Spin Power 425 bx
    Favori Makine:
    スーパーエアロ フリーゲン /
    En İyi Avı:
    Torikler, Kofanalar - Levrekler Vs. Vs.

Sertan bey verdiginiz bilgiler icin tesekkur ederim.
    bizim orada genelde sular olur bazen sadece zoka da atiyorum ama ucuyor biraz hakim olayim istiyorum takima atomlu yapiyorum. Ekim ayinda durgun esmeyen havalarda sadece zoka kullanirim, bu sene havalar ilginc gidiyor o baska. Saksak bende kullanirim ama bu ara bas paklarimi kestim fazla ugrasmayip fleto cikariyorum. Kismetse haftasonu deneyecegim dediklerinizi tesekkurler tekrar.

2. achills

achills Murat Tunalı

Favori Kamış:
    El oltası
    En İyi Avı:
    Kofana,kalkan,kırlangıçlar
    Biz dün menekşede fazla gezmedik ama yinede bir şey bulamadık ? Canlı mı,yaprak yemlemi ,Sabah mı yoksa akşam saatlerinde mi yakaladınız?

3. mertparlak

mertparlak Mert PARLAK

En İyi Avı:
    300Gr İstavrit
    Gemlik açıklarında lüfer tek tük ancak palamut bol boylarda baya iri

4. FuRkAn *

FuRkAn * FURKAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    スーパーエアロ フリーゲン /
    En İyi Avı:
    Kumburgaza bakan yokmu, haftasonu cumartesi oralardaydım kıyıya geldi biri rapala arkasıyla alıyorlar balığı bizim orada bırak yaprağı canlıya bile balık yok. Umarım bu hafta rüzgarın arkasından düşer balıklar meralara yoksa kasımda anca Tekirdağda olacaklar.

5. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Takımın on numara değil, sıfır numara imiş demek ki.

Nazik olunca illa 10 numara olacak diye bir kaide yok. Takım denen şeyde, olayı etkileyen o kadar şey var ki... Çok saydık gerçi, mükerrer işe hacet yok.

6. FuRkAn *

FuRkAn * FURKAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    スーパーエアロ フリーゲン /
    En İyi Avı:

Bana göre on numara yılların takımını biraz geliştirdik ve harika çalışıyor.
    En güzel sizinkilerdir, bu da beni ilgilendirmez tabii.
    Çok saydığın takımlar zaten uymaz bize yem robot gibi değil cap canlı olmalı.
    15 cm zargana yı 2 gün gezdiriyorum ben öldürmeden. Takım o kadar iyi ki hani, levrek bile atlıyor yani bana göre süper.
    Size rastgele birde lüfer yakaladığınızı görebilsek idk :p

7. AKKOYUNLU

AKKOYUNLU CEM İBRAHİM AKKOYUNLU

Sertan selam, çok değerli bilgiler bunlar. Detaylı bir şekilde paylaştığın için teşekkürler. Ben de yeşilköy de tekneyle çıkıyorum lüfere. Ama şu ana kadar zoka kullanmayı düşünmedim henüz çalışmaz diye. Uzun olta canlı zargana takıyorum. Boş dönmüyorum. Ama canlı zargana bulmak ta her zaman kolay olmuyor.. Boğaz ve ada çok bereketli tabi lüfer açısından. Yeşilköy civarında
    çalışır mı zoka ne dersin. ?

8. sunshine

sunshine tamer

Biz canliyla dolastik ama rapala arkasiyla alanlar vardi sabah 5-8 arasi.akvaryumun onlerinde sabah gun agirirken aliyorlar ince baliklar.

9. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Balıkmı yok, yapmayın beyler yapmayın balık var.....
    Takım
    Yem
    Zaman

Yoksa balık çok

10. mertparlak

mertparlak Mert PARLAK

En İyi Avı:
    300Gr İstavrit
    Özlenen Rapor Geliyor Ozaman :)

11. FuRkAn *

FuRkAn * FURKAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    スーパーエアロ フリーゲン /
    En İyi Avı:

Yürü be reis.

12. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Peki balık nerde?

Takımı düzgün olan alıyor işte balığı, daha ne olacaktı ki?

13. sertans

sertans sertan

En İyi Avı:
    kırlangıç 6 kg
    Selam..Kesinlikle çalışır..Buralar balık tuttuğum yerler..Biryerde lüfer geliyorsa mutlaka yemlide tutulur..Ancak takım ve yemi takmak çok önemli..Lüfer balığı cins balıktır..Zokada istavrit balığını yerken uzun oltada canlısına dönüp bakmaz bile..Buradada inanın öyle kayda değer bir balık yok..Anladığım kadarıyla heryer aynı..Ama takımını güzel yapan yemini özenle bir cerrah gibi kesip takan balığı tutuyor..Bu balık nazlı balık buradada aynı. Kısaca beni affedin ama usta balığı..İşi bilen tutar..Yoksa balık yok değil var, önemli olan yedirmek..İşin püf noktası bu..Saygılarımla:))

14. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Gönül isterdi ki biraz da sen yürüsen...

Bak ilk ne geliyor: Takım..

Balık tutamıyorsan, önce takımına bak. Kabahati balığın sırtına yüklemeye çıkma, balık yok diyerek.

15. sertans

sertans sertan

En İyi Avı:
    kırlangıç 6 kg
    Selam..Yemleme konusunda size katılıyorum..Ama her yemleme şekline değil..Aşağıda kesekağıdı patlatma veya tora sarma..Örnek kesekağıdı patlatma bazen faydası olurken bazende tam tersi zarar verir.En güzel yöntem teknenin sancak iskele ve kıç tarafına yapacağınız sabit takımdır.En altta 300 gr gibi iskandil üstünde bedene güzelce bağlanmış 5 6 tane şişli takım ve üstünde bütün sadece kuyruk tarafı 3 4 sm kesilip kılçığı çıkarılmış bütün istavrit.Takımın detayı karışık bu yüzden detaya girmeyeceğim..Ama altına balık yanladığında balık burada bu yemler sayesindeuzuzn süre kalır oyalanır..Bu yemleri tırtıklarda kokuda balığı çeker..Bu arada önüne yemi indirincede balık basar..oldukça avantajı vardır bu sistemin..Tabi en önemli konu takım..Takım ve yemi takmak..Bu sistem tonoza girinceçalışır..Akışta pek randıman vermez..Takımların karışmasına neden olur..Saygılarımla:))

16. sertans

sertans sertan

En İyi Avı:
    kırlangıç 6 kg
    Kardeşim özelden mesaj atmama izin yok buda ayrıca garip bir durum..Ben zokalarımı kendim döküyorum..Eğer telini özelden yazarsan seni ararım konuşuruz:))

17. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:

Elbette..

Her yer aynı şekilde yemlenmez. Yemlenecek yerde aynı yöntemle yemlenmez. Yemleme denebilir ki, bir tür sanattır. Biraz abarttık ama olsun, faydalıdır. Pragmatik olmanın zararı yok.

18. sertans

sertans sertan

En İyi Avı:
    kırlangıç 6 kg
    Ben her yeri aynı yöntemle yemlerim...İsterse kandil gibi su olsun isterse dere gibi..Her suda çalışır..Tabii ki tonozda..Benim yöntemim bu..Dikkat benim yöntemim bu, başkaları ne uygular bilemem..Bende pragmatizmi benimseyen bir insan olarak paylaştım..Umarım faydalı olur..Saygılarımla iyi geceler...

19. muratc

muratc murat

çok çok faydalı bir paylaşım oluyor, içerik incelendiğinde amatör balıkçılar için epeyce bilgi olduğu görülüyor, katkısı olan herkese teşekkürler...

20. boyacık

boyacık volkan ertem

Sertan bey verdiğiniz bilgiler için bende teşekkür etmek istiyorum. Teşekkürler.