2015 LÜFER PALAMUT DURUMLARI VE BEKLENTİLER

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında ALİCO tarafından paylaşıldı.

1. SERHAT67

SERHAT67 Serhat Öner

Favori Kamış:
    lineafee
    Favori Makine:
    shimano 10000 fa
    Zonguldak'ta bu gün itibariyle Palamut kendini gösterdi.Herkese rastgelsin.

2. SERHAT67

SERHAT67 Serhat Öner

Favori Kamış:
    lineafee
    Favori Makine:
    shimano 10000 fa
    Zonguldak/Palamut

Zonguldak'ta bu gün itibariyle palamut başlamıştır.Herkese rastgelsin.

3. Bigwhite

Bigwhite Buğra Han Yıldırım

arkadaşlar edindiğim bilgiye göre umur da lüks açmak askeriye tarafından yasaklanmış.Açanlar ceza yemeyi göze alıyorlarmış.Yarın sabah uzun oltaya devam..

4. achills

achills Murat Tunalı

Favori Kamış:
    El oltası
    En İyi Avı:
    Kofana,kalkan,kırlangıçlar
    Uzun oltaya bakmadım ama gelen haberler hiç iç açıcı değil..Bende rapalaya bakıyorum.Geçen haftadan sonra yine menekşe açıkları bir tane palamut alabildim.

5. hakanc

hakanc hakan

En İyi Avı:
    lüfer
    Bu sabah Yeniköy de şamadıranın ordaydık. 30 civarında balıkçı teknesi vardı. Canlı zarganaya güzel iri boy lüfer geliyordu. bizim zarganalar bayattı biz pek fazla alamadık. Umur yerine geçtik. Orada da 10-15 tekne vardı. 1-1,5 saat kaldık 1 tane lüfer alanı gördüm. Bizim bayat zargana ya bakmadı lüferler. Balık var ama çok yem seçiyor. Geçen yılki akın (bu yılda olacaksa), henüz başlamadı. Ekim ortası yada sonundan önce zor gibi. Daha geçen hafta Kilyos'ta denize giriyorlardı...

6. Rastaask

Rastaask orhan

Favori Makine:
    daiwa croscast s 5000
    En İyi Avı:
    mercan 1,9 kg
    murat abi saygılar bende menekşeden haftada bir iki balığa çıkarım ufak tefek nacizane bir fiberim var fakat bu palamuta lüfere henüz denk gelemedim aynı kısmetsizlik zarganada da geçerli bizede bu mevsimin tüyolarını versen livarımız şenlense hangi saatlerde hangi takımlarla alınır bu keretalar aydınlat bu kardeşini bir yol göster tanışmak ve bilgilerimizi paylaşmak ümidiyle tekrardan saygılar.

7. hamzadan

hamzadan MUSTAFA HAMZA

Favori Makine:
    DAİWA
    Menekşe Florya

Menekşe florya da tek tük istavrit.Akşam ezanından sonra florya köşkün açığı 10.5 mt. de saat 22.00 ye kadar mantarlı,zokalı, lüfer,sarıkanata yattım tek vuruş bile yok.

8. yusufa1313

yusufa1313 yusuf

Avcılar, Ambarlı limanıda aynı şekilde tık yok ama su cok sıcak bence daha zamanı var.

9. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Bir haftayı daha boş geçtik. Böyle kötü bir sezon görmedim. Limandaki profosyonel balıkçılar bile daha lüfere siftahımız yok diyor, gerisini siz düşünün.

10. cosmic-c

cosmic-c cem

En İyi Avı:
    Sırtıkara 3.5 kg
    Bu sene ambarlı bile balık yapmadı,durum çok ciddi.
    Beklemeye devam edeceğiz.

11. antares

antares ahmet

En İyi Avı:
    lepistes
    amatör balıkçı olarak en fazla keyif yapamamış oluruz..
    ama profesyoneller öyle değil. aç kalırlar. umrumda mı?..değil. beter olsunlar. o balığı sömürmek neymiş görsünler. denizi babalarının malı görüp yıllardır kanını emdiler.emdiler.emdiler.. şimdi de sonuna geldiler. "ekmek parası-alın teri" gibi masumane zırvalıklarla milyonları götürdüler. şimdi uydudan kendilerini takip ederler artık(!)

12. barısfb

barısfb barış

...

Vallahi nasıl balık yok anlamadım yaklaşık 1 aydır gayet güzel lüfer alıyoruz. Hatta son bir haftadır zaman lüfer alıyoruz. Yer Silivri . Orda olmadan burada balık olmaz siz bence daha iyi takip edin lüfer işini . Gerçi geçen seneki kadar kuvvetli değil balık ama olsun fena değil .

13. istavrit

istavrit Boğaç

Evveeeet dostlar...Bu sezon bitmiştir...Gelmediler bu sene, canları sağolsun:eek: ...Zaten Alico da gelmedi:D ...Biz öyle böyle güldük eğlendik, ama evine ekmek götürmek zorunda olan olta emekçilerimizin Allah yardımcısı olsun :( ..Bir mucize olmazsa böyle biter...Herkese rasgele

14. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Barış biz o kadar ustası olmasak da burada 1 tane lüfer geçse anında yakalayacak çok büyük ustalar var ve hiç birinin daha eline lüfer değmedi bu sezon. Sizin oralardan gelen balık haberlerini takip ediyoruz ama burada yok. Heralde oralarda yerleşik bir sürü var onları yakalıyorsunuz, Karadeniz'den Marmara'ya geçen balık yok denecek kadar az.

15. İĞNE

İĞNE ömer

Favori Kamış:
    Lineaaffe ac casting 4.20
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 60
    En İyi Avı:
    4,250GR RUS KEFALİ
    Kiz kulesi tek tuk lufer yapiyor bilginize

16. İĞNE

İĞNE ömer

Favori Kamış:
    Lineaaffe ac casting 4.20
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 60
    En İyi Avı:
    4,250GR RUS KEFALİ
    Cok kalabalik oluyor kime denk gelirse

17. antares

antares ahmet

En İyi Avı:
    lepistes
    Biz akış baligindan bahsediyoruz anlayana..
    Gelmiyor evet.gelmeyecek gibi de.. yatak baligiyla oynayacağiz haftaya kismet olursa

18. lost_paradise

lost_paradise

Favori Kamış:
    Olta , çapari , zargana topu
    En İyi Avı:
    90 60 90 Manken Balığı :)
    Arkadaslar bugün Emirgan sahilini boydan boya dolaştım, sadece 1 lüfer ve 1 sarikanat gördüm, onun dışında tektuk istavrit vardı ve istavritler sıyırtma ile aliniyordu, capariyle tutabilen azdı. Başlamadı maalesef daha, bekleyelim bakalim

19. achills

achills Murat Tunalı

Favori Kamış:
    El oltası
    En İyi Avı:
    Kofana,kalkan,kırlangıçlar
    Selamlar.Bu sene balıkçılık hayatımın en kısır zamanlarını yaşıyorum desem yeridir.Herzaman balık karartısından dibini göremediğim livarı açmıyorum bile.Palamut yok gibi bir sey,lüfer zaten yok.Çapariyi fazla sevmiyorum.Genelde karides süzerek yemli istavrit,izmarit,mırmır,ispari gibi balıklar ne denk gelirse avlamaya çalışıyorum.Tek umudumuz biraz daha beklemek. Rapalayla dolanacaksan biraz sabırlı olmaı tavsiye ederim.Florya akvaryumdan avcılara kadar 7ile 10 kulaçlarda şansını deneyebilirsin.

20. Bigwhite

Bigwhite Buğra Han Yıldırım

hayırlı geceler.pazar günü moda feneri 3 kilo kadar sardalya 10 kilo kadar istavrit ,lüfer denemelerimiz başarısız malesef..Bukadar yunus u bir arada bu sezon görmemiştim onlar yedi biz tuttuk..