Merhaba arkadaşlar, cuma akşamı hafta sonu için kırıkkaleye gittim. balığa gitmeyi istiyordum ama gidebileceğimide pek tahmin etmiyordum. cumartesi sabah 03.30 gibi uyandım ve bidahada uyku tutmadı. bende fırsat bu fırsat deyip evdekilerede kahvaltıya yetişeceğimi söyleyip 04.15 gibi evden çıktım. güneş doğduğunda kapulukayaya (çok vaktim olsaydı köprüköye gidecektim) varayım diye biraz da yavaş yavaş yola koyuldum. hacıları geçtikten sonra cezaevinin yol ayrımından sola saparak ilerdeki bir köyün içine girip baraj gölüne uzanan bir yol buldum. bu arada 2 dir bu yollarda tavşanlar önümden geçiyor ama hedefte turna var tabi. barajın kıyısına arabayı bırakıp malzemelerimi hazırlayıp başladım at-çek e, ama hiç mi balık yok? güneş biraz daha etrafı aydınlatmaya başladığında suda şapırtılar artmaya başladı bir sağda bir solda balıklar oynayıp duruyorlar. bende farklı renk sasilerle koyları tarayıp at-çeke devam ediyorum ama yine vuruş yok. son gittiğim koyda önümde 2 tane yaklaşık 1.5 kglık ardarda giden sazanı görünce o bölgede turnadan ümidimi kesip yerdeğiştirmeye karar verdim. tekrar köyden çıkıp geldiğim taraftan akşamdan gelen bir grup balıkçının yanına vardım. yaklaşık 20 olta suda ama onlarda henüz fazla kadife tutamamışlar. ayrıca gece jandarmada gelip ağ varmı diye konrol etmiş. banada turna için az ilerdeki koyları önerdiler tabi yol biraz gidince yol bitti bende at-çek koyu dolanmaya başladım 07.30 gibi birden sasiye bir turna atladı yavaş yavaş çektim zaten suda çok derin değildi balıkta sasinin tamamını yuttuğu için çekmek kolay oldu. gelen bu 50cm lik turnaydı ama bukadar sazanın kadifenin arasında turna çekeceğimi pek ümit etmiyordum aslında. bu sıralarda bulunduğum koyun karşı tarafında bir 131 duruyordu. içinden orta yaşlarda bir adam çıktı bagajdan şamyeli çıkardı içine de bir leğen koydu suya indirip bana doğru geliyor. bana yaklaşınca sudan ağını toplamaya başladı. ağı çekiyor balıklar geliyor tabi ben hemen tele sarıldım jandarma için ama tel çekmiyor ağa takılan koca koca sazanları görünce (sanırım turnada vardı) ben daha kızıyordum ama nafile adam 100 m den fazla ağı topladı ve yanında yarım çuval balık sonrada sanırım eğer jandarma gelirse diye göstermelik attığı tek oltayı toplayıp belki gelecek neslin nasibinide alıp gitti. sonra yanıma gelen çobanlardan adamın yabancı olduğunu tanımadıklarınıda öğrendim. tabi atı alan çoktan üsküdarı geçmişti. bende daha fazla durmadım ve evin yolunu tuttum 8.30 dan sonra eve varmıştım bile. ankadan turnaya giderken o yol çekilmez oluyordu ama kırıkkaleden gitmek gerçekten daha zevkli geldi 25-30 dakkada avlağa varıyorsun bu çok güzel bişey. yanımda fotoğraf makinesi olmadığı için resimleri evde telefonla çektim. Shot with 6131 at 2007-07-23 Shot with 6131 at 2007-07-22
Murat kardeşim tebrikler . Sen genede gayret etmişsin Jandarmayı aramak için ama hatların azizliği işte İnşallah o adam birdaha yakalıyacak balık bulamaz yani onun nasibi olmaz Senide hem balığın, hemde duyarlılığın, için tebrik ederim .Şnsın ve avın bol olsun kardeşim .
Hem baliginiz, hem bu muthis tatli anlatilmis paylasiminiz, hem de duyarliliginiz icin sizi tebrik ediyorum. Belki plakayi alip jandarmaya olayi sonra duyurabilmek mumkun mu bilmiyorum. Biz burda boyle de yapabiliyoruz.Yeterki bir fotograf olsun. Paylasiminiz icin tekrar tesekkur eder, saygilar sunarim.
Peki böyle bir durumda adamı dövsek sirküler dışında bir iş yapmış olurmuyuz Şaka bir yana tebrikler güzel turna.