21 Temmuz 2007 Odunpazarı team

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında mustafadinç tarafından paylaşıldı.

1. Jashuaa

Jashuaa

Favori Kamış:
    olta, bol şalvar ve kaşar peyniri :)
    En İyi Avı:
    laspir 5kg, sakarya nehri.
    miktar ve ebat konusuna kafası takılan arkadaşlara cevaptır.

resimlerde gördüğünüz balıklar benim tarafımdan tek başıma tutulmuş.
    şimdi sirkülere aykırılık konusuna gelirsek olay şudur :
    sirkülerde ki sazanın boy limiti 30cm dir. bu balıklardan sadece birisi limit altıdır. o balıkta oltaya hem ağzından hemde derin şekilde karnından takılmasından dolayı yaşamaz diye bırakılmamıştır(kanaması çok fazlaydı.) ben özellikle boy limitine kesinlikle dikkat ederim emin olamadığım balığı metremle ölçerim.

miktar konusuna gelirsek. sirküler 1 seferde tutulacak sazan miktarı için gün içinde avlanabilecek toplam balık sayısı diyor. yani gün içinde 10 adet. ben balık için cuma işten çıkar çıkmaz gidiyorum ve pazar günü dönüyorum. yani nerdeyse 3 gün eder. bu hesabada itirazı olan olabilir. sirkülerdeki miktarı bir balığa gidişte avlanabilecek toplam miktar olarak yorumlayabilirler. ama arkadaşlar kusura bakmasın ben 120 kilometre yol yapıp 2 gece avlakta kalıp sonrada tuttuğum balıklardan 10 tanesini ayırıp gerisini salmam. sonuçta 120 kilometre yol yapıyorum ve sadece hafta sonları gidebiliyorum. misal bu göletin hemen dibinde yaşayan bir insan hergün göle gidip 10 balık tutup akşam eve gidebilir toplamda bir haftada 70 balık tutmuş olur fakat ben 120 kilometre yapıp bütün hafta sonumu orada geçirip 10 balıkla geri dönücem. gerçekten kusura bakmayım arkadaşlar ama bu bana ters. sonuçta ben avlağa gidip yasa dışı malzemelerle avlanmıyorum ebat altı balıkları alıp torbama doldurmuyorum sadece 3 günlük avım sonunda 16 adet sirkü ebatlarına uygun balığı eve götürüyorum. yukardaki resimlerde salınan balıklarıda gördüyseniz ben en son toparlanırken yaklaşık 20 tane o resimlerde ki kadar balıkarı suya iade ettim çevrede ki diğer balıkçıların şaşkın ve ne yapıyo der gibi bakışları altında. umarım arkadaşlar yeterince açıklayıcı olmuştur.

saygılarımı sunarım.

2. flazer

flazer mehmet ali filizer

Favori Kamış:
    YILMAZ 90 LIK ZIPKIN SHEAKPER MAKARALI OLTA VEDE ALBA NIN KAMIŞLARI
    En İyi Avı:
    TATLI SUDA 43 KG AYNALI SAZAN(rüyamda)5,5kg aynalı sazan,6KG DÜZ SAZAN, DENİZDE 2KG MIGRI
    sinirlen me veyso

3. flazer

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    TATLI SUDA 43 KG AYNALI SAZAN(rüyamda)5,5kg aynalı sazan,6KG DÜZ SAZAN, DENİZDE 2KG MIGRI
    veysom,kankam ben biliyom seni saldığın balıklarıda gördüm kızma dostum keşke herkes senin gibi olabilse ortalık yamyam dolu o gölette bizim tuttuğumuz balıkların yarısı kadar bile olmayan balıkları hapislere koyuyolar ahhh ahhh

4. Jashuaa

Jashuaa

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    ya memo ne kadar karaktersizsin sen yau. en son tuttuğum balığı zorla hapisine attığını cümle alem gördü bee bide benim balıklarımı aldı diyo :D
    doğruya doğru bizde arkadaşım 3 günde nerdeyse 40 balık tuttum sirkü ebatlarına uymayanları salıp 16 balığı torbama koyup eve getirdim bir güzel temizledim hemen kızartıp yiyebildiğim kadar yedim gerisinide 3 abime bölüştürdüm. pişmanmıyım hayır. katliam sayılırmı 3 gün için hiçte bile. durum budur kardeşim. hadi sen burlarda oyalanma git ders çalış :D :D

5. flazer

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    olum ben o msj değiştirdiydim ne çabuk okudun :D

6. flazer

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    kardeşim o balık benim hapse kendi düştü ben napayım cezasınnı çeksin dedim:D afiyetle yedim vallahül azim:D

7. Jashuaa

Jashuaa

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    okurum ben kanka çokk hızlıyımdır.

8. ufukkula

ufukkula ufuk

En İyi Avı:
    Henüz yakalamamış olduğum
    Veysek Kardeş açıklamalar çok yerınde olmuş,buradaki herkes bu işe sizin gibigönül vermiş insanlar,ve sizlerde biliyorsunuz ki foruma gelip sirkülerden haberi olmayan bir sürü arkadaşımız oluyor...Hassasiyet bu yüzdendir.

Dostluklar kazanılmış,balıklar yakalanmış muahbbetler yapılmış allah daha çok imkan versin bundan sonra sizlere.Açıklamaları bundan sonra av rapaorunun altında ya da beraber verirsek hepimiz daha güzel,anlaşılır olur,bu türden yanlış anlamalara da mani olunmuş olur...Tebrikler yeniden,sağlıcakla kalın...

9. Jashuaa

Jashuaa

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    tabi tabi hayvanlar bizi o kadar sevdiki atlaya atlaya hapislere giriyo dimi. benim beynim pişti be 40 derece güneşin altında onu çekicem diye.
    şaka bi yana afiyet bal şeker olsun kanka. bu arada bak demek ki ben 16 değil 17 balık almışım.

10. Jashuaa

Jashuaa

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    teşekkürler ufuk kardeş.
    haklısın av raporu ayrıntılı olmadığından biraz sıkıntılı olabilir.

saygılar

11. Baracuda76

Baracuda76

Favori Kamış:
    Daiwa Kamış, Silstar Cx80 Makina
    En İyi Avı:
    3.350 gr Aynalı Sazan
    Eskişehirli balıkçı arkadaşlarımı tebrik ederim. Eskişehirli balıkçılar sirkülere her zaman uyarlar.

12. Jashuaa

Jashuaa

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    hocam bir organizasyonda sizleride aramızda görmek isteriz özellikle sakar tecrübelerinizden faydalanmayı umuyorum.

13. Baracuda76

Baracuda76

Favori Kamış:
    Daiwa Kamış, Silstar Cx80 Makina
    En İyi Avı:
    3.350 gr Aynalı Sazan
    Tabi Veysel neden olmasın, Bundan sonra bayağı bir boş vaktim var.

14. mustafadinç

mustafadinç

Favori Kamış:
    Fiber olta
    En İyi Avı:
    Sazan 4 kg
    hocam öncelikle bizat benim olduğum bir organizasyondu ve ne ağ atıldı ne tırıvırı bunların yanısıra mezura elimde gezdim birde hassas terazi 30 cm den küçük bir tane balık hapise girdi o da ölmek üzereydi Junıor balıkçı Fehmi (oğlum olur) bile elimizde hazır bulunan sirkülere tamamen uydu ama çevremizdekiler için aynı şeyi söyleyemiyorum çünkü çok bohçacı vardı çok alkolik vardı yani bütün Eskişehir,liler değil ama biz kesinlikle her kurala uyduk (rastgele)

15. Yücel

Yücel

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan/2.600 gr
    Güzel vakit geçirmişsiniz tebrikler. Keşke daha bol resim çekseydiniz

16. deePblue

deePblue na

tebrikler size gelsin odunpazarı team :D
    nice mutlu avlara ;)