Bir kaç gündür sizin tecrübelerinizle Sazlidere hakkında gerekli bilgileri topluyodum En sonunda kafaya koyup bir arkadaşımı da alıp çıktık yola. Tabi hem amatörün amatörü olmamızın verdiği tecrübesizlik vede ilk defa gidiceğimiz bir yer olduğu için gergindik. Yeşilköyden yola çıktığımızda saat 2 gibiydi malum seçim olduğu için kaşık, silikon vs. gibi gereksinimleri mağzalar kapalı olduğundan edinemedik fakat nasıl orsa orda buluruz diye kafamıza takmadık pek. Sanırım 20 km bir yol fakat biz kaybolarak ona bir 20 km daha ekledik . En sonunda vardık meşhur sazlıdereye su seviyesi ve keskin koku birazcık moralimizi bozsada hemen kendimize uygun bir yer aramaya başladık. Yolda ilerlerken gördüğümüz diğer balıkçıların balıklarını kontrol etmeyi ihmal etmedik ama sonuç sıfırdı ne bir turna ne bir sazan. Ama biz inançlıydık ve forumdada duyduğum ünlü taş ocağını sora sora bulduk. Hevesle seyyar malzemeciden aldığımız kaşıkları takıp sallamaya başladık. Bir saat geçmişti ve biz Salzıbosnaya 2 kaşık ve 2 silikon hediye etmiştik bile Yedek kaşıkları daha dikkatli kullanıp 2 saat daha oyalandıktan sonra artık sıcaklığından da verdiği bunaltıyla sıkılmaya darlanmaya başladık. Daha sonradan yanımıza gelen 3 kişiyle muhabbete başladık sıkıntımız biraz geçmişti ama umudumuzu yitirmiştik artık, "Ya olsun burayada gelmedik demeyiz" diye kendimizi avutmaya başladık. Son kez attığım kaşığı alıp malzemelerimi toplamadan önce biraz su içiyim dedim ve geri döndüğümde ise.... Rastgele
tebrikler ahmet kardeş güzel bir balık çıkarmışsın. işte balık bu nezaman kime vuracağı belli olmuyor bu gün şanslı olan balıkçı senmişin. birde mermer ocaklarında koyun içine doğru olta attıysanızki resim otarafta çekilmiş gibi görünüyor sular çekildiği için çok sığlaştı oltalar çok takılıyor yani oltalarınızın takılması sizin acemiliğiniz değil suların çok çekilmesinden kaynaklanıyor neyse avınızın devamının gelmesini diliyorum afiyet olsun
Saol Ertan abi. Tam emin değilim galiba kaşık duruken yemişi çünkü oltayı aldığımda elime turna kancadaydı
Sağol Aytekin abi, koyda su durumu iyice gülünç olduğu için oraya hiç bulaşmadık karşı kıyıyı karşımıza alarak salladık. Bolca yağmur yağmadıktan sonra bir daha gitmeyi düşünmüyorum Sazlıdereye, şimdiki hedef Terkos Allah kısmet ederse
Helal.Guzel paylasim. Kerbelada olsa baligi bulmussunuz. Aviniza bizi de bu ozenle hazirlanmis paylasimla ortak ettiginiz icin cok tesekkurler. Dahasina rastgele.
Kurban olduğum turna balığı artık bende yakalamak istiyorum ama buralarda çok az inşaallah hafta sonu bir yere gidicem (rastgele)