24.07.2007 Sazan avı raporu

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında nevzat42 tarafından paylaşıldı.

1. nevzat42

nevzat42

Arkadaşımla birlikte saat 18:00 gibi avlanacağımız yere vardık.Sudak için canlı yemli dip oltalarını salladık.Sazan için de küsbeli dip oltalarını salladık.Daha sonra yanımıza iki kişi daha geldi.Onlar da oltaları salladılar.Oturup zillerin sesini beklemeye başladık.Saat 21:00 gibi ilk sazanı aldık.Daha sonra bir sazan ve sudağı aldık.Saat 24:00 gibi toplanalım artık dedik.Oltaları topladık birisi yok kenarda ararken ben kardeş bir de suya bakalım dedim.Elimizde fenerler suyun yüzeyini ararken suyun üzerinde dönen kasnağı gördüm.Zorla kasnağı kenara aldık.Diğer sazanı aldık.Kasnak nasıl suya gitti diye düşünürken olay çözüldü.Arkadaşım oltayı suya atıp kasnağı kenara bırakmış.Daha sonra öylece unutmuş.Avın sonunda böyle bir macera yaşadık.Oltalar boş kalmasın.

Son düzenleme: 25 Temmuz 2007
  2. oz0735

oz0735 Özkan

Favori Kamış:
    olta ve zıpkın
    En İyi Avı:
    28.2 kg sarıkuyruk(kuzu);4.7 kg levrek;1.5kg kofana;4.5 kg deniz turnası;2cm gümüş(alanya)
    tebrikler...

3. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Heyecanlı bir av olmuş kimbilir kasnağı suda görünce ne kadar büyük balık zannettiniz:) tebrikler..

4. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    tebrikler balıklar fena sayılmaz ama bir şey soracağım o balıkları yakaladığınız suda israil sazanımı var

5. nevzat42

nevzat42

Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim.Kasnağı suda görünce zaten ikimizde heyecanlandık.Kasnağı kenara yanaştırıyoruz gene çekiyor.Biz de büyük balık zannettik.Bizim avlandığımız yerde hiç israil sazanı tutmadım.Oltalar boş kalmasın.

6. kovboy

kovboy MESUT

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    89cm turna 4,350kg
    tebrikler güzel av

7. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    nevzat sormamın sebebi ilk resimde sağdaki ve soldaki balıkların pul yapısı israil sazanına benziyor iki türünde yaşadığı alanlarda böyle melez türler çıkabiliyor mesela bizim ömerlide bol miktarda denk gelebiliyor bazen sadece bıyığından anlıyoruz balığın türünü neyse hemşo şansın daim olsun daha güzel balıklar torbanıza dolsun

8. nevzat42

nevzat42

Mesut kardeş teşekkürler.Aytekin kardeş daha irileri hepimizin livarına dolsun.Yarın memlekete gideceğim.İnşallah Göksu nehrinde balıkları yakalar fotoğrafları yayınlarım.Nasıl olsa kameralı telefonu aldık.Oltalar boş kalmasın.

9. Bozüyüklü

Bozüyüklü

Favori Kamış:
    4 metre karbon makaralı
    En İyi Avı:
    2 kg sazan,1 kg alabalık
    tebrikler...;)

10. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Tebrikler. Guzel baliklar, guzel paylasim ...Dahasina rastgele..

11. nevzat42

nevzat42

Hakan ve H.Alp Arslan kardeş teşekkürler.Oltalar boş kalmasın.

12. Gercekbalikcilar

Gercekbalikcilar Eyup Ünal

Favori Makine:
    daiwa/schimano
    En İyi Avı:
    40/ 180
    Nevzat abi terbikler güzel av olmuş insallah bizde Türkiyede böyle balıklar yakalarız.

13. nevzat42

nevzat42

Teşekkürler Eyüp ve Taner kardeşler.İnşallah daha irilerini siz yakalarsınız.Oltalar boş kalmasın.

14. Eczacı

Eczacı

Favori Kamış:
    olta
    Tebrikler ,daha büyükleride denk gelsin:)

15. Conqueror

Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    gayet iyi gözüküyolar rastgele , bu israil sazanlarından bıktı millet ,trakyada birde bulgar sazanı çıktı meriç nehrinden göletlere bulaştı bulgar baraj kapaklarını açınca bulgardan kaçıp gelen balıklar , kılçıklı eti kötü,bide diğer sazan türlerinle üreyebiliyor . Aynalı sazan göremez olduk nehirde bide pulları siyah ,altı kırmızı sazan var biz ona yerli sazan diyoruz ondan bile kalmadı .

Aynalı sazanın 2 nesil sonraki yavruları aynalı olmuyor diye söylüyolar . pullu sazan oluyormuş bunu araştırdım fakat bir netice elde edemedim bilgisi olan arkadaş varmı acaba

16. doğa meraklısı

doğa meraklısı

Nevzat Bey,
    Göksu'da nerede avlanıyorsunuz?
    Alabalık mı var?

17. nevzat42

nevzat42

Teşekkürler arkadaşlar.Mehmet kardeş ben şu anda Bozkırdayım.Göksuya dün gittik.Genelde dere balığı dedikleri sıraz çıkıyor.Zaten konyaya gelince yakaladığımız balıkların resimlerini yayınlayacağım.Oltalar boş kalmasın.

18. loflaz

loflaz

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sudak ,52cm ,1.450 kg
    Vay Nevzat abim tebrikler ,güzel av olmuş .Ama aşk olsun insan haber vermezmi :) Bilirsin iki elimiz kanda olsa balığa geliriz:D

19. okidoki59

okidoki59

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    SAZAN 7 KİLO,TURNA 60 CM.
    tebrikler güzel av....

20. nevzat42

nevzat42

Teşekkürler oktay kardeş.Levent Antalyadan arkadaş gelmişti.O da bizim gibi balık hastası.Balığa gidişimiz çok acele oldu.Yoksa ayıp ediyorsun sana haber edrdim.Bozkırdan yeni geldim.Yakaladığın balıklar da süper.Oltalar boş kalmasın.