24 Kasım 2013 İzmir

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında fztyasin tarafından paylaşıldı.

1. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    :p :p :p

Yok ya, :eek: sen gayet güzel yazmışsın ama üstadı :rolleyes: kısa kestirince, gönlüm razı olmadı. :eek: :p

8 forumda yazıyorum falan dediydi hatırlarsan, balıkavından kovuldum falan diye de gevelemişti. Bende çok şey sormadım, diyecekleri zaten güvenli değildi. :p Şimdi okusun bunları da, düşünsün umarım???

Kim uyudu arabada kardeşim??? Ben uyku sersemine karıştırdım mı acep?
    Hepiniz de kar maskesi takıyorsunuz. :( Kim, kimdir tanımak mümkün değil. :D

2. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Evet ben üstad ile olan muhabbeti kısa kesmiştim :) açıkçası çok canımı sıkmak istemedim. Hatırladığım kadarıyla üçümüz de kestirdik biraz ama ben de uyku sersemi karıştırmış olabilirim hatta belki üstadla koyun koyuna mı yattık diye düşünüyorumşu anda :laughing: :laughing: ama kar maskesi yüzünde takılı uyuyan bendim abi arabadayken de üşüdüğüm için kar maskesi yüzümdeydi

3. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Denenir mi denenir ama bence yemliye daha fazla hazırlanın. :thumb:
    Güzel çipuralar yapacak gibi orası. Bende takım yoktu zaten. Yalandan tek iğneli bişey yaptım işte. Başında da pek durmadık. Yem olarak ta madyayı sevmem zaten. Bi türlü ısınamadım. Boru kurdu, sülünezle bayağı birşey beklenir oradan ama günü gününe de uymaz.

Bir sürü avcı geldi gitti ama düşününce, en dişe dokunur, en güzel balıkları sen tuttun üstad. :D Nasibin yemli de açık senin. :D

Sen atarken sorun yaşıyormuşsun gerçi ama çipurada, eğer harami yoksa en güzel sonucu mamun veriyor bence.

Mamunu tak, surf kamışla abanmadan, nazikçe at. Canlıysa, o zaman kolayca dökülmez iğneden.
    Çok uzağa gitmese de kıpırdayan bir mamuna çipura ve bilumum balıklar tereddütsüz dalacaktır.

4. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Abi kırmızı ile işaretlediğim yere bi bak, eğer yazdığında sorun olmadığını düşünüyorsan bi travmatoloji uzmanına yönlendirelim seni :D kafayı falan çarpmış olmayasın bi yere :laughing: :laughing:

Ben sülüneze oldum olası pek ısınamadım ama ömrümdeki en büyük çuprayı da sülünezle tuttum iyi mi, eğer aynı noktaya gidersek bolca boru kurdu ile tan ağarana kadar denenebilir aslında, tan ağarınca yine yemliye madya takıp at-çeke geçilebilir diye düşünüyorum.

Zaten gitmeden önce de Özkanla konuşurken ben levrekten ümitli değilim çupra istiyorum demiştim gönlüme göre geldi çok şükür. Dediğin gibi benim nasibim yemlide mi açık acaba :D:D Atçeki siz ustalara mı bıraksam :)

5. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sabah suyuna kadar atçek yapmayın bence. Yani henüz randımanlı değil oralar. Üstad 1 km'yi 30 metre ende taradı 11 slikonla 2 palaz tuttu.
    Biz aynı noktalara tek sahte, bişey tutamamak normal ötesi. :eek:

Son mesaja ekleme yaptım, onu da oku. :)

Yemlilerin başında durun ve 2 oltaya mamun kullanın, abanmadan nazikçe atın. 25 metre ileri gitsin önemli değil. Yeterki iğneden düşmesin. Bu hafta yağmurlardan sonra da denemek isabet olur.

Balığı kim tuttuysa üstad odur. :D:D:D
    Ben sırf çene.... :D:D:D

6. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Şaka bir yana bende teknedeydim Aliağa da. Çağırsanızda sözüm vardı gelemezdim. Lakin at-çekçi av arkadaşım kalmadığı için çok dertliyim. At-çek e gitmek daha çok tercih ettiğim bir av yöntemi. Tekneye onca para harcayıp izmarit, isparoz ve kopes çekince Levrek yakalama ihtimalini tercih ediyorum. İhtimal dahilinde ama daha henüz at-çekle tanışmadık:D Kıyıdan boş dönmeye alışkınız nasılsa.

7. timursen89422

timursen89422 timur

tebrikler...çipuralar harika görünüyor:) atçektede nasibiniz açılır inşaallah ...nicesine rastgele:)

8. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Abi balığı kim tuttuysa üstad odur olayına girersek :) muhabbet nerelere gider nerelere :D sen kendini usta saymıyorsun ama biz senden çok şey öğrendiğimiz için bize göre ustasın şimdi çene mene diyip alçakgönüllülük yapma :)

Mamun mesajını şimdi gördüm, bir türlü durduramıyorum iğnede mamunu, internetten de bolca baktım nasıl takıldığına ama ben beceremiyorum heralde, başından da takıyorum kıçında da takıyorum yem ipi de kullanıyorum ben vuruşu hissedemeden bi bakıyorum yem gitmiş, demek ki bende bi beceriksizlik var. Eğer gidebilecek olursak mamun da alırız mutlaka. Zaten gitme ihtimalimiz olursa yine sana yazarım abi gelebilir misin diye :)

Valla hocam ben de atçekle henüz sübye harici bir şey yakalayamadım 2 yılda 1 sübye de fena sayılmaz hani :D:D:D

Teşekkür ederim Timur hocam böyle çupra gelecekse ben atçek yapmasam da olur :):) size de rast gelsin

9. kayral

kayral Önder

Favori Kamış:
    awa-shima
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    çupra 2,10kg/Levrek 4 Küsür
    Tebrik ederim az, öz ama güzel balıklar almışsınız, nicesine rastgele :)

10. velaciraptor

velaciraptor Kerem CENGİZ

En İyi Avı:
    Levrek- 65 cm., Çupra- 700 gr.
    İzmirin bu yokluğunda gayet iyi av,sanırım aliağa taraflarında avladınız bizde cumartesi geceden sabaha kadar ordaydık bi lüfer dışında hiçbişey yok...

11. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    bu gün birini gördüm mekanda..daha önce hiç görmedim onu..avlandığım 3 bölgede de.. çantasına baktım şöyle uzaktan....kullandığı sahtelere.. bendekilerin nerdeyse tamamı var:D

biz burda tavsiye ediyoruz ya..yada değişik bir sistem bulup paylaşıyoruz...
    bunlar dan yararlanan deniyen çok insan var..forum dışından seyrediyorlar..
    muhtemelende o sistemi burda gördü..Bahadır abi açmıştı konusunu...

az sayıda gerçek amatör ruhlu insanlar faydalansın diye,millet favori sahtelerini..iş yapacak yöntemlerini gösteriyorlar.. bu kişilerden çok katliam yapanların ekmeğine yağ sürülüyor..
    bundan sonra tutduğum balığı lavaboda çekeceğim:D daha önceleri nerdeydi bu insanlar..her taraf atçekci kaynıyor:D

12. KANLIKAYA

KANLIKAYA Alper

Favori Kamış:
    D.A.M.
    Favori Makine:
    Okuma Safina SNa-25
    En İyi Avı:
    Yiyiciyim :)
    Yasin, Volkan bu haftasonu bizim oralarda (ne yazıkki tam yer söyleyemiyorum ) birincisi 2.850 gram ikincisi 3.220 gram gelen 2 çipura yakalandı. Dehşet yaratıklar :) Ben yakalamadım o nedenle rapor açmadım.

13. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Neşeniz daim olsun kardeşler, inşallah ekipçe nice güzel günlere diyelim.;)

Özkan ile Volkan'ın da birer fotosu olaydı, göreydik. Balık avlamayana foto yok mu yoksa?:D

14. fztözkan

fztözkan ÖZKAN

Favori Kamış:
    1.82 Boyunda kanlı canlı bir osmaniyelinin aldığı kamış:)
    Favori Makine:
    1.82 boyunda kanlı canlı bir osmaniyelinin aldığı makina :)
    En İyi Avı:
    54 cm levrek
    Öncelikle anlatımımdaki karakterler gerçek ,hikaye azı doğru çoğu hayal ürünüdür..:confused:

Av maceramız sırasında bi ara volkan abiyle sırtımızı yaslamışız arabamıza otururup dinleniyoruz bir yandan volkan abinin yaptığı eşsiz çayımızı yudumluyoruz ve ikimiz arasında şöyle diyaloglar geçiyor.

Abi ne güzel değilmi rengarenk binaların deniz üzerinde yarattığı ışık oyunları,insanı ferahlatan dalga sesleri …insan şu güzellikler için bile balığa gelir felan derken kafanın biri güzelim manzaramızı kadraja girerek ikidebir bozuyor..:eek: :eek:
    -Abi diyorum bu neyin kafası
    -volkan abi yapıştırıyor cevabı ka-fa 1500:laughing: :laughing:
    Balık tutcam diye o kamış senin bu kamış benim dolaşan yasinin kafası olduğu ortaya çıkıyor bi süre sonra..
    Volkan abiyle ikimizin koltukları kabarıyor hatta benim gözlerim bile doluyor..
    Eserimizle gurur duyuyoruz. Nerede ben levreği kıyıya çektiğim zaman bi kerecik fotoğraf çektirebilirmiyim diyen o saf ama ümitsiz çocuk nerede… Şimdilerde palazlanmış iki tanede çipura tutabilecek yetiye sahip koca bir yetişkin olmuş…
    Perspektiftende yaralanarak uzaktanda olsa başını okşuyorum yasinin..hihi
    volkan abi estağfirullah benim hiçbir etkim yok desede ben alçakgönüllüğümü hiç bozmuyor hayır abi bu ikimizin eseri cevabını yapıştırıyorum oracıkta…o sırada yasin küçük bir balık tutması volkan abinin gözünden kaçmıyor; bizde böyle ufaktan ufaktan başladık diyor(volkan abi tüm balıkçılık yaşamı boyunca 2 tane ufak balık yakaladığı için ufaktan ufaktan ikilemesini kullanıyor) aynı cümleyi yasin kursa yüzleme, binleme yapması lazım…:laughing: :laughing:
    Yasinin küçük balığı denize bıraktığını gören volkan abi yapma diye bağırıyor ama çok geç balık denizle buluştu artık...volkan abi o küçük balıkla bırakma takımı yapardık ,yasine (ipini) pardon misinasını verirdik dolaştırırdı denizde diyor..şöyle bir volkan abinin yüzüne bakıyorum emek verdiği o gencin canının sıkılması içini o kadar acıtmış olacak ki oyalayacak bir şey bulmaya çalışıyor(içimden ne kadar babacan adam diye geçiriyorum):thumb:

Neyse dinlenmemize son veriyor at çek yapmaya devam ediyoruz biz atçek yaparken arkalardan gelen bir ses …(özkann özkann)

Taa arkadaki sahilden ,atçek yaptığımız yere fıtı fıtı gelmiş çipurayı göstermeye..
    (hadi yasin şurada güzel bir dağ manzarası var temiz hava alırız ; yürüyelim,götüreyim seni desem gelmez…(şimdi yazınca fark ettim bu teklife bende olsam gelmem,ucu açık bir teklif olmuş…)hihi hihi
    Neyse geldi yüzünde zaten kar maskesi var yasinin. Elindede çiprayı görünce(o boyutta bir çipura altın gibi yasin için) olum napmış bu denizimi soymuş demek geldi içimden…ama sustum hevesini kırmak istemediğim için çok güzel bir çipura demekle yetindim,böyle devam etmesi yönünde telkinlerimi yaptım tekrar gönderdim kamışların yanına…mrsparkle mrsparkle
    Telkinlerimi dikkate almış olacakki sabaha doğru ikinci çipurasını tuttu ve çipuraları poşetten çıkarıp volkan abiye gösterirkenki bakışı hiç unutmuyacam aynen şöyleydi..
    ‘volkan abi bak babam bana ne almış ‘ bakışını attı ve mutluluğunu paylaştı..
    Toparlanmaya yakın fotoğraf çekme merasimi başladı …makineyi ben elime aldım başladım pozlamaya..
    –Yasin balıkları eline al,birbirinizin gözlerine bakın, biraz daha yakın dur, diz çök ,eline yatır(yasinin çipuralar utangaç biraz, bu laftan sonra yanakları al al oldu), … düğün fotoğrafçısı gibi oldum bi ara. :laughing: :laughing:
    Fotoğraf karelerimizi tamamlayıp düştük dönüş yoluna….

15. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:

Nuri abi; sağ alttaki bot, Özkan'ın botu. Yüzünü de inşallah daha sonraki avlarda çekecem. :D

16. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Ahahahahaha.... :D:D:D

Yasin'in haberi yok tabi bu muhabbetten. Bende yazmadıydım. :D

17. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Köpe'e kimse bakmaz gubani, arkadaki bina, aha sana kerteriz. Ok?;)

İzmir'e gelsem, manzaradan avlağı bilirim. Bir de güya ismini saklayacaktınız?:eek: :p

18. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Alper'cim madem yer söyleyemiyorsun, neden bizi fıtık ediyorsun. :D:D:D
    Bu sene güzel çipura çıktı ama. Biz hedefşlemedik genelde ama sık duyuyorum bu haberleri. Aman Allah bozmasın, hep var olsun bu balıklar, yakalamasak ta olur. :)

19. nicholai hel

nicholai hel Aykut

İlk defa bir rapor içinde 3 rapor birden okudum, harikasınız valla! :D

Biz geçen sene Volkan'la bunun ikilisini yapmıştık. Bu daha iyi olmuş.
    (Yalnız demek ki seneye dörtleme olacak! :eek: :eek: )

Özkan bundan sonra senden foruma daha çok katılım bekliyoruz, ona göre, mahrum bırakma bizi ;)

Allah muhabbetinizi arttırsın arkadaşlar. Bol balıklı, bol maceralı raporları üç koldan yazmak nasip etsin. :)

20. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Kerteriz saklamayı bile beceremedim hemi? :D:D:D:eek: :eek: :eek: