25-26 Nisan 2. Turna operasyonu :) (Bol fotoğraf)

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında Vtec tarafından paylaşıldı.

1. Vtec

Vtec Furkan

Favori Kamış:
    Shimano Catana Bx Telespin 2.40 --- Silverstar Elegance Full Carbon 3.90
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000 FB --- Ryobi Ecusima 6000 Vİ --- Banax SX 3000
    En İyi Avı:
    5.5 kg Oklama --- 8 kg. Kara Sazan --- 5 kg Rus Kefali
    Tekrar merhaba ;

Forumdada yayınladığım üzere geçtiğimiz günlerde (22-23 Nisanda) fabrikadaki hevesli arkadaşlardan oluşturduğumuz bir ekip ile güzel bir organizasyon yapıp , iyi sayılabilecek bir av gerçekleştirmiştik.

Önceki gün akşam tekrar aynı kişilerle bir araya gelip sohbet ettiğimiz sırada konu dönüş dolaşıp balığa gelince hadi bi organizasyon daha yapalım dedik. :)

Bu kez en favori avlaklarımızdan birine gitmeye karar verdik ama suların çok yüksek olmasından dolayı av yapamayacak olursak gideceğimiz 2. avlağıda belirleyip planlarımızı ona göre yaptık.

Saat 13:00 gibi ekibi toparlamak üzere yola çıktık :)

Tüm ekip toplandıktan sonra bi alışveriş yapalım dedik.

Avlağa vardığımzda gördük ki hala sular çok yüksek , önceleri çadır kurduğumuz , avlandığımız meralar komple sular altında kalmış.Arabayı park edip avlanabileceğimiz yerler aramak üzere yaya olarak yola devam ettik.Bulduğumuz en küçük yeri dahi es geçmeden defalarca atış yaptık.

Saat 15:00 vardığımız avlakta 4 kişi saat 17:00'ye kadar ancak 4-5 yer bulup atış yapabildik ve onca atışta hiçbir vuruş alamayınca bari B planına geçelim garanti olsun dedik.Çünkü bu merada bulduğumuz yerlerin çoğu spin avcılığı için müsait değildi.Dallar , çalılar , çırpılar falan çok fazla olduğundan riske girmeyelim dedik ve tekrar yola çıkarak 2. avlağımıza geçtik. Hemen kamp hazırlıklarına başladık.

Sabaha karşı hava aydınlanırken takım taklavatı alarak meraya doğru yola çıktık.

Hava aydınlanırken yol üzerindeki bir noktayı kontrol etmek amacıyla atış yaparken daha 2. atışta günün ilk vuruşunu aldım fakat ne yazık ki balık çalılara sarınca kaşık takıldı.Kaşık önümde duruyor balık ucunda bekliyor.Kaşığı kurtaralım derken son anda hamle yaparak iğneden kurtulmayı başardı.Nasip değilmiş deyip atışlara devam ettim ama tık yok. :) :)

Saat 09:30'da kadar tek bir vuruş dahi alamadık ondan başka.Balık yok bari karnımızı doyuralım dedik. :) Su ısıtarak hem sıcacık çorbalarımızı içtik bir taraftanda etraftaki diğer avcıları seyrettik fakat onlardada görünürde birşey yoktu.

Saat 10:00'a diğer arkadaş bir vuruş aldı , önümüze kadar gelen balık yine son hamleyle iğneden kurtulmayı başardı.İster istemez insanın morali bozuluyor ama nasip değilmiş diyerek kendimizi avutuyoruz :) :)

Taraya taraya atışlarımı sürdürürken bir vuruş daha aldım ama baktım ki 30 cm boyların bir turna var oltada fakat bi anormal geliyor.Kıyıya aldığımda gördüm ki balık oltaya atlamamış , ben kaşığı sararken 3'lü iğne hayvanın gırtlağına saplanmış.Hiç abartısız 15 dk iğneyi çıkarmaya çalıştım.Mümkün olduğu kadar nazik davrandığım halde balık yaşayamadı malesef.Gerçekten çok üzüldüm ama yapcak bişey yok kurtaramadım.

Hemen peşinden diğer bir arkadaş bi vuruş alarak balığı kıyıya çıkarmayı başardı sonunda.Aradan 15 dk. geçmeden ben bir vuruş daha aldım , çok şükür onu kaçırmadan kıyıya alabildim.

Saat 12:00 olduğunda öğlen sıcağı bastırırken artık kaçalım dedik.Sonuç itibari ile ; 5 vuruş alabildik.Bunun 2'si kaçtı 3'ü alındı.

Arkadaşlar gerek konulardan gerekse özel mesajdan avlandığımız kaşıkları merak edip soranlar oluyor.22-23 Nisandaki avımızda kullandığımız kaşıkları aşağıdaki linkte göstermiştim.

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=46972

Bugün avlandığımız kaşıklarda bunlar ; fotoğraftaki kaşıkların her biri ile defalarca turna yakalanmıştır.

Raporumu izlediğiniz için çok teşekkür ederim , Allah herkese hayırlı , kazasız , belasız , bereketli ve bol Trofe'li avlar nasip etsin.

Hoşçakalın...

2. mustafa34

mustafa34 mustafa

Favori Kamış:
    silstar
    En İyi Avı:
    5 kg aynalı sazan
    güzel bir arkadaşlık

güzel bir kamp emeklerin karşılıgı 3 yakışıklı turna tebrik ederim av dan önemlisi zaten arkadaşların bir araya gelipde kamp yapması .. bunlar çok güzel şeyler avınızı tekrar tebrik ederim.. bu kaşıkları kullandık demişsiniz ama :)) turnanın dişlerinin arasında farklı bir kaşık var :))

3. Vtec

Vtec Furkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Mustafa Bey çok teşekkür ederim düşünceleriniz için.

Sanırım gözünüzden kaçmış olmalı.Turnanın ağzındaki kaşık , en alttaki fotoğrafta soldan 2. kaşık.

4. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    abi gerçekten süper vakit geçirmişsiniz turnalarda ayıp etmemiş size atlamışlar kaşığa. ama şunuda söyleyeyim o pet şişede su ısıtmak çok tehlikeli uzmanlar bağırıyor plastik bardaktan bile sıcak bir şey içmek zararlı kanserojen diye siz birde közün üstünde suyu plastik şişenin içinde ısıtmışsınız...

5. eminertürk

eminertürk emin ertürk

Favori Kamış:
    shimano catana
    Favori Makine:
    penn sargus shimano baitrunner 6500b
    En İyi Avı:
    yildizli trakonya 53 cm 1,5kg sinarit 1,75kg
    Güzel bir rapor elinize sağlık sular çekilince trofeler de gelir Umarım

6. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast, spro spin2,70 ve 2,40
    Favori Makine:
    shimano exage ryobi ekusima4000
    Hemşolar tebrikler daha bereketli avlar dilerim rast gele.....

7. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    sazan, 13,1 kg.; gökkuşağı alası, 2 kg.
    Tam bir görsel şölen olan raporunuzu keyifle okudum. Elinize sağlık.

8. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Müthiş güzel resimler, macera, heyecan, harika manzaralar ne ararsan mevcut. Çok güzel bir rapor. Balıklar için tebrikler. Devamına rastgelsin...

9. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Çok güzel görüntüler, hep böyle kalın ..dostlugunuz ve saglıgınız yerinde olsun...

Not( lütfen pet malzemede su ısıtmayın saglıgınız açısından)

10. Vtec

Vtec Furkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Herkese ayrı ayrı teşekkür ederim , Allah herkese kazasız belasız avlar nasip etsin , herkesi trofeler ile karşılaştırsın.

Bu arada evet kabul ediyorum pet şişenin sakıncalı olduğunu , bugün av sırasındada aklıma geldi.Bir daha yapmayacağız bu yöntemi.Herkese çok teşekkür ederim.

11. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    Furkan elinize sağlık güzel av vede resimler. Bir önerim var sana eğer at çekle uğraşacaksanız makinalarını değiştirip spin takım yapın kendinizi yormayın. resimlerdeki kamışları yenşleyin.

12. Vtec

Vtec Furkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler.Kendi takımlarım spin takımı Shimano catana 240 cm kamış ve yine catana 4000 FB makine kullanıyorum.Ama diğer arkadaşlar bu işi sürekli yapmadıklarından dolayı bu seferlik ellerindeki kamışları kullandılar.Yoksa spin avcılığı için kesinlikle spin takım lazım çok haklısın.

13. zarganacı34

zarganacı34 önder

Favori Kamış:
    lineaeffe s-curve kamış+Okuma synex 660 makina, Lineaeffe fire spin trabucco makina
    En İyi Avı:
    Levrek
    Öncelikle tebrik ederim. 22 Mayıs günü biz de arkadaşla ailecek sizin avlağın yakınlarına gelecektik ama su baskını olduğunu öğrendiğimiz için başka bir yerde olta attık. Çok güzel ama balıksız bir gün oldu bizim için.

14. waybe

waybe Yusuf

Favori Makine:
    Misina
    En İyi Avı:
    1,5 KG Mezgit
    tebrikler :)

15. mustafa34

mustafa34 mustafa

Favori Kamış:
    silstar
    En İyi Avı:
    5 kg aynalı sazan
    avcılıgın en heyecanlı yeri

yada şöle diyeyim. şimdi hafta sonu ava gidiceksiniz bir hazırlıktır bir heyecandır başlıyor.. hafta sonu geliyor telaş şunu alalım bunu alalım gece kalıcaz çadır falan alışveriş.. derken göle geliyorsunuz bildiginiz göl ise kendi evinizmiş gibi gidiorsunuz ilk defa gidicekseniz eger bir yabancılık sarıyor insanı.. göle varınca oltaları suyla buluşturma heyecanı işte o dakikalar yokmu bence en heyecanlı olan kısımlarından birisi o.. diger kısmı da ilk balıgı alma heyecanı.. velhasıl gerçek dostlar için gidelen bir av hele gece kamp falan bu anlatılmaz gerçekden yaşamak gerek

16. Vtec

Vtec Furkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Evet acayip bir su baskını var.Baskının olduğu yerede gittik , sakarya nehrinin yarısı nehir güzargahından akarken yarısı bizim avlağa giriyor.

Harfiyen katılıyorum size :) Yabancı avlağa gidince bende çok heyecanlı oluyorum.Sonuçta yabancı bir avlaktasınız , her yeni bir atış yeni bir heyecan. :) Her an sürpriz olabilir , her an hayatınızın balığını yakalayacakmıssınız hissi :) Bana her zaman farklı avlaklarda avlanmak çok zevk vermiştir.

17. haki_58

haki_58 alperen

ortamınızı kıskandım valla ne diyim:) Allah bozmasın... yolculuğunuz,kampınız ve turnalar her şey harika..tatlısuyun gözünü seviyim her yer macera dolu:)

18. Vtec

Vtec Furkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    :) Tamamen aynı düşünüyoruz.Çevremdeki birçok kimse tatlı su avını sevmedikleri gibi benim ilgilenmemede anlam veremiyor.Tatlısu bana göre denizden çok daha macera dolu.Hem tatlısuda ormanın içinde olmak , dağlarda bayırlarda olmak bana daha çok keyif veriyor.Bıktım artık kumsal ve kayalık görmekten. mrsparkle

Teşekkürler.

19. mustafa34

mustafa34 mustafa

Favori Kamış:
    silstar
    En İyi Avı:
    5 kg aynalı sazan
    bana arkadaşlarım çok güler

inanırmısınız ben göl balıgı pek yemem daha dogrusu yılda belki bir kere yakışıklı bir aynalı yakalarsam tadına bakar kardeşim gil falan yer ben yemem. çogu zaman baraja gidince sazanları yakalayınca büyük keyif alıyorum..bazen düşünüyorum..balık yakalamakmı yoksa ordaki ortamı yaşamakmı..kararsız kalıyorum.. av dönüşü balıkların çogunu geri suya iade ediyorum .dedigim gibi bir tane sazan bize yetiyor artıyor bile o yüzden heralde ben o telaşı o heyecanı seviyorum

20. bulut1383

bulut1383 ilyas

En İyi Avı:
    lüfer
    avınız güzel geçmiş İNŞALLAH sürekli bereketli ve mutlu geçer