26 eylül 2008 olta avı SAMSUN zargana ,çinekop, kefal

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında berkcan tarafından paylaşıldı.

1. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Deniz turnası 70 cm 900 gr.

Bu resmin adı 145 tane zargana yanlış okumuyorsam , arkadaşımız babam ve ben tuttuk balıkları diyerek 2 kişi olduklarını söylemiş , 26 eylül 2008 diyerek bir günde yapıldığını belirtmiş avın. Buraya kadar hem fikiriz sanırım.;) Ayrıca limiti verilmesede bir balığın amatör avcılar tarafından yakalanabilmesi için ilk yumurtasını dökmesi lazım buda bir zargana için en az 100-200 gr arası olması gerektiğini gösterir.
    145 zargana 100 gr. dan 14 kg fazla eder ayrıca yakalanan diğer balıkları saymıyorum .;)

Bu durumda kesinlikle kendim bir şey katmadan yani ön yargı yapmadan tamamen Mertcan arkadaşımızın yazdığı yazılara istinaden bu avın limitler dahilinde yapılmadığını ve paylaşımının bu sitede yayınlanamıyacağını belirtmek isterim.Saygılarımla ;)

2. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Ayrıca küçük bir dip not resimlerin oluşturulma tarihide 10/02/2008 olarak gözüküyor ;)

3. berkcan

berkcan mertcan

Favori Kamış:
    -
    En İyi Avı:
    -
    abşim ne kadr akıllısınız ama ne yazıkki ben zarganlarıı tartınca 8.200 gr gelio o senin dediğin sarganlara daha 1 ay var bilmeden yargısız infaz yapmayalım ayrıca yumurtadan bahsetmişsin haberin yok galiba sezon açıldı algarna trol gırgır manyat yasak yerler olmadığı dahilinde serbest ..senin dediğin o hayalindeki zarganalar mayısta oluyo abim..ayrıca buranın sarganları izmirirnkine benzemez ordan resimden görüpte tartabiliyosun ya büyük yetenek banada öğretsene

Son düzenleme: 1 Ekim 2008
  4. berkcan

berkcan mertcan

Favori Kamış:
    -
    En İyi Avı:
    -
    o resmide paintle karaladığım için print tuşundan kopyaladım o bakımdan tarih yanlış olabilir ana resmin tarihine bak sen msn mi ekle orjinalini atim sana inanmaıyosan ayrıca hiç inanmıyosan gel aynı yerde o balıkları oltayla yakalayıp resimlerini çekip tartalım ..ben kendime güveniyorum

5. berkcan

berkcan mertcan

Favori Kamış:
    -
    En İyi Avı:
    -
    beni pişman ettniz yani size 2 istavriti yakalayıp mı resim koymak lazım ayrıca amatörlükten bahsedenleri de ben biliyorum istavrit sezonu kişi başı 10 12 kiloyla eve dönen amatör ruhlu ağ balıkçılarının anasına söven amatör ruhlu kişilikleri de ben çok biliyorum. ağ da serseler kimseye kimsenin bişe demeye hakkı yok ..ancak yetkililer müdahale edebilir ispatlar dahilinde sizde ispat edin bunu ben yalan söylemiş olim o zaman ben size olta ile yakaladım diyorum o kadar açıklama yapıyorum hala inanmıyosanız inanmayın umrumda bile deil ayrıca elinizdeyse benim üyeliğimi lütfen silin bu siteden böyle bir ste hayatım da görmedim ben bu siteye 2005 te üye olmuştum sonradan üyeliğimin kullanıcı adını şifresini unutunca geçen sene başka isimle açtım ama bilseydm bööyle insanlar olacağını hiç açmazdım ...insanı balık gönderdiğine pişman eden bir forum ilginç doğrusu

6. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Sevgili Berkcan, hiç fark ettin mi bilmiyorum ama, başından beri sana cevap yazan hiç kimse " Berkcan" ın kişiliği ile mücadele etmiyor!!! Yani senin şahsiyetinle uğraşan kimse yok! Tepki verilen, yaptığın avın yasal sınırlar haricinde olduğu, yani ekolojik dengeyi bozacağı doğanın dengesinin bozulması, yarın senin, benim çocuklarımızın balıksız kalacağı, yaşam sınırlarımızın daraltılması v.s v.s gibi konularadır! Bu konularda sorgulanmak neden hoşuna gitmiyor bilemedim! Haklıysan herkes özür diler bu platformda emin ol. Ama yayınladığın rapor ve şu ana kadar yaptığın açıklamalar ne yazık ki tehdit boyutlarına varmış. Bu durumda sana güvenilmesini bekliyormusun bilemiyorum. Ya ikna edici, tutarlı bir açıklama yapmalısın ya da sen herkesten özür dilemelisin. Bu formun işleyiş şekli tamamen duyarlılığa dayalıdır ve balık adedi, yoğunluğu, büyüklüğü v.s gibi sıfatlar alkışlanma sebebi değildir. Yoksa amacımız olan, amatör balıkçılık etiğine ihanet etmiş olmazmıydık ???

7. berkcan

berkcan mertcan

Favori Kamış:
    -
    En İyi Avı:
    -
    haklısınız ama ben yanlış bişe yapmadım neden özür dileyeyim ki ...insan ordan izmirden resimlerden benim balıkları tartıyor ilginç deilmi ...burası karadeniz o boyutta zargana ender çıkıyor ..yani burayı izmirle karıştırıp ayrıca resimden bana çeşitli ispatsız suçlamalar atılması zoruma gitti...yani inanın ben yanlış bişe yapsam yani ağ balığı vs(+şuan av avcılığı serbest ) yasak avcılık olsaydı bunu hiç vermezdim ..böyle suçlamalar olacağını düşünemedim ben çünkü olta avıydı tamamen

8. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Amatör balıkçılar demek, balığı bilmeyen, ne olduğunu anlamayan boş kafalı, elinde olta sallayan insanlar gürühü değildir takdir edersin ki. Balık ve balıkçılığın kitabını yazmış, yazmaya muktedir bir çok üstadın bulunduğu bir ortam burası ;) O yüzden değil İzmir' den, okyanusun ötesinden bile bu balıkları tartabilirler, hatta hata payı bile göremeyebilirsin ;) O yüzden ilginç gelmiyor hiç ! Artı, bir de sanırım karıştırdığın ve kavram kargaşasına düştüğün şey amatör balıkçılık ve ticari balıkçılık kurallarının bir birinden tamamen farklı olduğudur. Ağ balıkçılığı amatör için yasal değildir! Burası amatör site ve burada amatör balıkçılık kuralları geçerlidir! Bunu da dikkate almanı dilerim.

9. berkcan

berkcan mertcan

Favori Kamış:
    -
    En İyi Avı:
    -
    o balıkalrtı ben tarttım 8.200 gr geldi nasıl oluyor da bana 14 kilo diye suçlama atılıyor ...daha balıkalrın boyunu anlayamamaış resimden ...izmirdeki kişi karadenizi benim kadar iyi bilemez ben denizde doğdum 5 yasımda olta avcılığına başladım babamla. 7 yasında tek gitmeye başladım ..13 yasında ağ ile avlanmaya başladım ...15 yasında ise zıpkın ile avlanmaya başladım ve bana böyle bir sey ortaya atılması ilgimi çekti karadenizin zarganasıyla orasının zarganası bir deil ben izmirde de çok avcılıklar yaptım bilirim .1 sarganın 200 gr gelmesi demek 5 zargana 1 kg o zaman 145 zargana nın da 30 kilo balık yapması demek sizce orada ne kadar balık var balıkların boyları bir kere zaten kalem gibi...siz zaten ben amatör de olsam beni amatörlüğe pişman ettiniz ...buranın amatör bir site olduğunu da biliyorum amatör avcılık yaptığım çin paylaşmak istedim ama ben profesyonelde olsam bu kadar kimsenin üstüne gelmeye kimsenin hakkı yok ....inanın ben sirküleri ziden daha iyi biliyorum bnm annem 25 sene sahil güvenliğe hukuk müşaviri olarak hizmet verdi ..inanın denizi sizden daha iyi korurum

10. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Bu konuyu karşılıklı atışmalara çevirip site üyelerimizi bu güzel bayram gününde rahatsız etmek değil amacım. Anlamanı istediğim tek şey, doğru ya da yanlıştır ama sana verilen tepkinin, dünyanın geleceğine sahip çıkma adına olduğunu bilmeni istememdir. Sevgiyle kal balıkçı kardeşim :)

11. daytone1

daytone1 abdullah

Paylaşım demek yakalanan balıkları leş gibi yere serip,yayıp işte ben böyle balık yakalıyorum demek AMATÖRBALIKÇILIK" olamaz bir defa yakaladığın ava saygısızlık allahın verdiği nimete saygısızlık.

Şöyle bir forumları gözden geçirirsen göreceksin rapor demek bilgiyi paylaşmak demektir yoksa Et pazarı rapor olamaz

12. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Orda asagi yukari on kiloyu asmayan balik var bence. Trolle, uzatma agla hayatta boyle zargana cikacagina inanmam.Bir tek kiyidan cektirme igrip agiyla olabilir.Resmin cekilme tarihi diye verilen Subat ayinda Karadenizde bu baliklari bulmaya imkan yoktur.Eylul yani ifade edilen tarih normaldir boyle bir avciligin yapilabilmesi icin.Kayaliklarin uzerinde ifade edilen balikciligin dogru olduguna inaniyorum.Cunku dikkat edilirse arkadas kayanin uzerinde bicak bulunduruyor ve etrafta yaprak kesilmis istavrit kadavralari var.Kimse bunu duzmece olsun diye boyle yapmaz.Yapsa da bicagi ve kadavra istavritleri daha gorunur bir yere koyardi ki arkadas daha bunlari one surerek bile kendini savunmuyor. Duzmece olsaydi bunlarla gelirdi.Fotograftaki silinme sanirim cikan burnu gostermemek icin yapilmis yani yer izi, cografi iz birakmamaya calisiyor.

Kendim bir arkadasimla Istanbul Boigazinin Karadeniz agzina yakin korfezlerde (Rumeli Feneri) kurtla iki uc saat icersinde boylesi zarganaciliklar yaptigimi biliyorum.Olabilir. Ipekle olur mu? Biraz zor geliyor bana.Ipek cunku boyle seri balikcilikta bozuluyor.Degistirmek ugrasmak istiyor.Ama olmaz da diyemem. Yapan varsa da helal olsun.Ustadir o adam... Eylulde mantarli oltayla o kadar cinekop yakalanir mi? evet... Fazlasini da tutarsin. Ileryalara da bir diyecegim yok...Onlarda tutulabilir.

Bana profesyonel bir balikcinin evladi baba baliktayken oturmus cinekopunu ve ileryasini yakalamis, baba gelince de livar dolusu zarganayi goren evlat kendi baliklariyla bunu birlestirip bizimle paylasmak istemis gibi geldi.Yani sirkuler ihlali
    oldugunu sanmiyorum.Ancak biraz icine profesyonel bir av bulasmis olabilir.

Bu kadar yakalanmis balik da sirkuler dahilinde de olsa ancak benzeri bir yayma
    ile paylasilacaktir.Ama elbetteki soyle teknede balik katliamindan cok gunun duygusunu ve balikciligin tadini ortaya koyan fotograflarla elde baliklarla paylasimi su manzaraya tercih ederim.

Sonuc olarak arkadasa cokta asilacak elimizde veri olduguna inanmiyorum. Elbetteki bu benim kendi tarafsiz gorusumdur. Ama her zaman ki gibi prensipli avciligi savunan kalplerle olmak buyuk mutluluk. Ki hepsi benim cok degerli dostlarim.Berkcan da eger denizi ve balikciligi seviyorsa onlarin bence gercek dostlari oldugunu bilmeli.

Bir de bir seyi hatirlatmak isterim ...Yiyebileceginiz en guzel zargana bu boy zarganadir. Zargana baligi oyle turu nesli tehdit altinda bir balik degildir...Ama her balik gibi prensipli balikciligi hak eder.Ve bir amator balikci her zaman avini
    mumkun oldugunca estetik ve saygiyla paylasmayi secmelidir.

Seni ve babani tebrik ediyorum sevgili Berkcan.Ama her zaman soyledigimiz gibi miktar degil, kalite amator balikciyi amator balikci yapan. Bize bir istavrit goster
    elinde , mutlulugunla ...Inan o bile cok degerli olacaktir...

Bizleri ve seninle paylasmak istediklerimizi de lutfen hos goruyle anlamaya calis degerli kardesim...

Bir de Gurol Babamiz ve her seyimizdir, konuda adi gecen dostlar bu siteye cok samimi emegini veren insanlardir, lutfen biraz daha saygi...ne olursa olsun olaylari tehditlere getirmemeliyiz. Herkes her konuda bizimle ayni fikirde olacak diye bir sey yok.Sinire , panige , strese gerek yok...Unutma ki burasi forum ve tartisma ortami. Yani senin dusundugun gibi her paylasim yapana yaldizli dizeler duzulmesini beklemek pek gercekci degil.Avimiz bizimse elbette onu forum ortaminda savunacak da oncelikle biziz...Bu da olabilir. Yanlis olan bir sey yok bunda...Baska bir site bunu yapmiyorsa inan orasi forum degildir. Hisseli harikalar kumpanyasinda sak sakcilara da kimsenin ihtiyaci yok degil mi sevgili Berkcan...Ama dusun ku gunu geliyor burda bir avin tebrik ediliyor ve ovuluyor. Iste o gun gercek ve samimi ovguleri her yonuyle hak ettigini ve boylesi samimi bir yerde oldugunu bilerek bunun tadina varacaksin. Tercih elbetteki senindir.

Saglicakla kal dostum. Dahasina rast gelsin, Bayramin Mubarek olsun...

Butun Abi , Abla ve kardeslerimin Bayramini en icten dileklerimle kutluyorum.

13. ozan

ozan Ozan

hüseyin abi sana aynen katılıyorum. yalandan şak şak olacağına bir tane içten tebrik daha iyi. ve eminim bir sonraki raporuna berkcan bunu anlayacaktır.

14. berkcan

berkcan mertcan

Favori Kamış:
    -
    En İyi Avı:
    -
    açıklamaların için çok teşekkür ederim alp abi ...saygılarımla!.. sizinde bayramınız mübarek olsun

15. berkcan

berkcan mertcan

Favori Kamış:
    -
    En İyi Avı:
    -
    saolasın ozan abi ...teşekkür ederim ..saygılarımla:)

16. ferhatgunay

ferhatgunay Ferhat

Favori Makine:
    Shimano Stella 10000,8000,4000
    Diyelim 20 tane lüfer tuttun bunları nerede sergileyeceksin leş gibi yere sermeyip hepsini agacamı asıcaksın:D

17. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Mertcan arkadaşım öncelikle tatilde olduğum için cevap vermekte geciktim kusura bakma.Şimdi yazdıklarına cevap yazayım havada kalmasın.;)

Biz sadece amatör avcı olduğumuz için bizi amatör balıkçılık kuralları ilgilendirir Mertcan , ticari avcılara istinaden yapabileceğimiz sadece şikayette bulunmaktır.Diğer sorduğun sorunun cevabı mesajın en altında;)
    Tarihin yanlış olduğunu belirtmek istedim. Seni suçlamak için yazılmış bir şey değildi. Kaldı ki ben bile bazen fotoğraf ayarlarını yapmayı unutabiliyorum ;)
    Sitemizde yayınlanan avlar diğer sitelerdeki gibi sadece alkışlanmak için yorumlanmaz o avın etik değerleride sorgulanır. Bu senin için, benim için, üye olan herkes için geçerlidir.Yasak bir şekilde yapılan ava yetkililer karışabilir demişsin eğer istersen sende gördüğün yanlışlıkları yetkililere gerek bildirerek gerekese şikayet ederek bu ülkenin bir ferdi olarak tepki verebilirsin;) Biz daha öncede söylediğim gibi diğer sitelere benzemeyiz bu yüzden farklıyız Mertcan sadece tebrik etmeyiz sorgularız ,öğreniriz , öğretiriz, paylaşırız.Bu senin için uygun değilse siteye girmeme özgürlüğünü kullanabilirsin;)

Ben senden daha iyi bir balıkçı olduğumu asla söylemedim veya belirtmedim Mertcan kaldı ki böyle bir iddiam da yok.Üstüne geldiğimizi söylemişsin eğer seni üzecek derecede olduysa bu ben kendi adıma olan bölüm için özür dilemesini de bilirim.
    Şimdi tamamen senin yazdığın yukarıda işaretlediğim yazılara istinaden ve yayınlamış olduğun av raporuna yönelik olarak şunları söylemek isterim;

8,200gr 145 adet zargana yani matematiksel olarak hesaplarsak tanesi 55-56 gr lık kalem boyundaki zarganaların için seni tebrik ederim.;)
    Amatör balıkçılık sirkülerinde belirtilen ölçümlere istinaden en az 20 cmlik olan kefallerin için tebrik ederim.;)
    Gene amatör balıkçılık sirkülerinde belirtilen ölçümlere istinaden en az 14cm lik olan çinekopların için seni tebrik ederim;)

Zarganayla olan kısım senin yazdıklarına istinaden , diğer balıklarla olan kısım gene senin sirkü dahilinde olduğunu söylediğine istinaden buradan , yani İzmirden ölçebilmişimdir. Öğrenmeye gerek yok bu kadar basit ölçmek ;)

O yüzden şahsına yapılmış herhangi bir saygısızlık varsa lütfen bunu bize bildir. Aynı şekilde sende şahsa yönelik saygızılık yaparsan site kuralları gerekleri uygulanır.;) Sitemizde en çok saygıya dikkat ederiz biz , iyi günler dilerim.

18. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    olabilir...

genelde tatlısu avcılığıyla ilgilendiğim için pek bişey söyleyemicem ama berkcan arkadaş haklı olabilir. çünkü mahalleden bazı arkadaşlarım zaman zaman zargana avından 60-70 parça zarganayla dönüyorlar. kesin birşey söyleyememekle birlikte Berkcan kardeşimizin haklı olabileceği kanısına da vardığımı söylemek durumundayım. yazılan yorumları da verilen cevapları da zevkle okudum. bence bu tür tartışmalar forumun gereğidir. kınamamak lazım diye düşünüyorum.. herkese bolşanslar..

19. berkcan

berkcan mertcan

Favori Kamış:
    -
    En İyi Avı:
    -
    saolasın abim ben de bi saygısızlık yaptıysam özür dilerim ....rastgele bol avlar ..iyi günler dilerim ..ayrıca samsundan 2 sene sonra bornova ya taşınıyoruz Allah nasip ederse tanısırız inş....saygılarımla

20. berkcan

berkcan mertcan

Favori Kamış:
    -
    En İyi Avı:
    -
    saolasın abim..rastgele bol avlar