26 Eylül 2010 Kurtboğazı "Dev Perch" !!

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında boranersoy tarafından paylaşıldı.

1. Snoek

Snoek Gurbuz

Favori Kamış:
    Ultimate Team (Thypoon)
    Favori Makine:
    Rozemijer Precicion
    En İyi Avı:
    Sudak 94 santim 7,5 kilo
    Sen haklisin Selcuk.
    Ben hic bu anlatmis oldugun levrekten tutmadim.
    Hic avlamadim ve nerdeyse gormedim bile.:)
    Benim yazimi yok say.

2. selçukkalın

selçukkalın ibrahim selçuk kalın

Favori Kamış:
    Spro 240 Precission 5-25 gr
    Favori Makine:
    Mitchell Avoced 25
    En İyi Avı:
    Daha en büyük balığı yakalayamadım.
    estağfirullah kardeşim biz burda kavga etmiyoruz sen fikrini açıkyüreklilikle söylemişsin bizde kendi tecrübelerimizden araştırmalarımızdan yola çıkarak bildiklerimizi fikirlerimiz yazıyoruz. amacım seni rencide etmek falan değil yani ortada bir gerçek var. bir çocuk doğmuş adını koymaya çalışıyoruz. herkez düşüncesini paylaşcak. burası özgürce yazabileceğin bir platform. herkezin amatör balıkcılık konusunda farklı bir tecrübesi olabilir.

3. Snoek

Snoek Gurbuz

Favori Kamış:
    Ultimate Team (Thypoon)
    Favori Makine:
    Rozemijer Precicion
    En İyi Avı:
    Sudak 94 santim 7,5 kilo
    Tabiki hemserim ne kavgasi olurmu hic oyle sey.
    Her birimiz fikirlerini beyan ediyor bildiklerini paylasiyor.
    Herkes kendi bildigi yoldan gider.Dogru hangisini biliyorsa onu uygular.
    Yalniz ben genel olarak yazdim sen kisisel olarak cevap vermissin.
    Yazinin icinde bu (balığı avla önce bir tanı ondan sonra fikrin değişecektir) diye bir cumle kurmussun.
    Benim ne denli hangi capta balik avini gerceklestirdigimi tahmin etmen mumkun bile degil.
    Yazinda 2-3 numara kancaya solucan tak 7-8 santimde perch yakalarsin demissin.
    Simdi oncelikle solucan ve diger kucuk bocekler suyun dogasinda bulunan yaratiklar.
    Bir perch dediginiz balik 10 santim olana kadar bu boceklerden yasamini saglar.
    Daha sonra suda bulunan yarali hasta kucuk baliklarin avciligini yapar.
    Ve tabiki avcil balik oldugu icin buyudukce avlanir dogaldir bu.
    Siz 2-3 numara kancaya solucan degil sahte takin elbetde bu onun dikkatini cekip kendi dogasinda olan avciligini gosterip ona saldiracaktir.
    Daha dun yem balik tutmak icin gitmis oldugum suda sayisini bilmedigim kadar kucucuk perchler 20 numara kancaya takmis oldugum kurdu kapiyor.
    Bundan daha dogal bisey yoktur.

Gelelim benim övdüğün avrupaya.
    Ben avrupayi övdügumden degil Balik avciliginda cok yuksek mertebede oldugunu sanirim kanitlamama gerek yok.
    Bu acik ve net bir sekilde belli.

Ve icme suyu arindirma tessilerine bu sizin dediginiz göllerden gecip sonra tessislere ulasiyor,yani gölun ici turna sudak perch ile dolu.
    Onun yani sira kizilkanat sazan kadife bir cok cesit icinde barindiriyor.

Israil sazani ile katiri kiyaslaman gercekten super bir fikirdi.
    Ona diyecek sözum yok.

Ama Turkiye sinirlarinda halen bu baligin zararli olduguna inananlar varsa bence bir an önce yok etmek icin caba gösterin.

Bu konu hakinda yazacagim son cumlelerdi.

Sizleri kirdim rencide ettim ise af ola.

Saygilarimla

4. selçukkalın

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Mitchell Avoced 25
    En İyi Avı:
    yok kırmak ne kelime şahsına hitaben yazdığım için kusura bakma. tuttuğun balıklar konusunda diyeceğim zaten yok ,kayda değer balıklar tutmuşsun. ama insan faktörü ile birlikte perch denen türün diğer türleri tehlikeye soktuğunu belirttiğim kısmı yine kaçırmışsın. Benim anlatmak istediğim bir gölde 2 avcı fazla sadece bu levrek türü olsa denge bozulmaz ama gel gelelim insanda avcı grubuna eklenince diğer türleri baskı altına alır. bunun yanında kancaya saldırması değil anlatmak istediğim saldırgan balık olmasının yanında kocaman ağzı olduğundan büyük kancaları bile rahatça yutmaktan kaçınmadığını kastetmiştim. avrupada balıkçılık konusuna gelince onlarda balık üretimi var , göllerden bir diğer gölete balık populasyonunun azalması durumunda balık transferi var , korumacı balıkcılık var ama kendi kendine gidipte yabancı bir tür zararlı balığı gölde üretmene izin vermezler , planlı bir şekilde balık üretimi var.
    Misal vereceğim gambussia denen türü sen gidip bir göle balıklara yem olsun da levrekler büyüsünler diye iyi niyetli bir şekilde atıyorsun balık bir ürüyor diğer balıklar daha yumurtadan çıkmadan yem oluyor. hedef ne idi sonuç ne oldu. benim anlatmak istediğim özünde şu ; üremiş olan bir türü zaten yok edemezsiniz ama göllere kendi kafamıza göre balık türü aşılamayalım. gölde doğal olarak bulunur ona diyecek yok. kızılırmağın doğal balık populasyonunda turna, sazan ,sudak, yayın, bekir , kefal bir arada rahatça yaşayabiliyor ama sen sudağı yada turnayı üreyebilecek sayıda küçücük 5 kilometre karelik bir göle atarsan burada bulunan devlet tarafından salınan sazan balığı türünü yok eder mi etmez mi? zaten yukarıda da belirttim su havzası büyük olursa her çeşit balık üremek için alan bulur diye. Devlet gök kuşağı alasını süresi ve boy limiti olmadan avlanmayı bir çok yerde serbest bıraktı. neden böyle bir uygulamaya gitti o zaman.
    Su konusunda ise ben bir sağlık çalışanıyım suyun hangi evrelerden geçtiğini hangi kimyasallara tabi tutulduğunu iyi biliyorum , direk suyun içme suyu şebekesine verilmediğinide iyi biliyorum , anlatmak istediğim türkiyenin yüzey sularında ki organik kirlenmelerle mücadele için büyük meblağlarda para harcamak zorunda olduğunuda iyi biliyorum . demek istediğim sazan balığı türlleri bulundukları sularda organik kirlenmeyi azaltır.

Son düzenleme: 5 Ekim 2010
  5. stillborn19

stillborn19 Sezai

Favori Makine:
    Kamış:Linaffe,Captain,Remixon makina:Virax Charizma
    En İyi Avı:
    Sudak 3 kg

İbrahim abiye tamamen katılıyorum bu Formda Tatlı su Levreği Adına konuşacak birileri varsa o balığın büyüklerini bol bol avlamış olmalıdır Tatlı Su LEvreği Çok Pratik,Seri Ve Kurnaz bir Avcıdır hemen hemen ağzına sığacak şekildeki tüm hareket eden ve kokan herşeye saldırır hatta kendinden 2 kat daha büyük bir sahtenin peşinden sürü ile saldıra saldıra gelir bunu yaptığım atçeklerden gördüm parmak kadar levrek sürüsü kendinden 2 kat büyük bir sahte balığa nasıl vuruyor kuyruğuna hayret ettim Avrupalı balıkçılarda dahil olmak üzere bende hayret ediyorum bu Balığın Olduğu Gölde Başka türden balıkların çıkmasına
    Örneğin Çorum Barajı yıllardır Levrek besliyor Bu resimde Çıkan balığın 2 katı levrek ler yaşıyor tutmadım ama tutanları gördüm bu gölde eskiden Bol Bol Sazan Kefal Fardı Levrek buaştıktan sonra sazan tutmak İmkansız oldu 10 15 yıllık sazanlar var ama çok seyrek oltaya kolay kolay vurmaz sazan tutulmazmı limit altı sürüyle geçenyıl Baraj suyunun Sağlık sız olduğu için. Sabebi ise Baraj dibinde oluşan bitkiler ve yosunlar'dır kullanıma kapatılmıştır tekrardan sazan ile balıklandırılarak gölü dezenkfekte etmeye çalışıyorlar ama sadece o salınan sazanların %80 ni levreklere yem oldu :) bu yazımda daha iyi anlaşılır umarım turnanın olduu göllerde neden su altı bütkileri çok olur kendinize bir sorun Sazan biterse gölde biter Sazan Göllerin Anasıdır

6. stillborn19

stillborn19 Sezai

Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sudak 3 kg
    usta biz bunları yıllardır biliyoz ama bana hiç inandırıcı gelmiyor bu tablo özellikle sudak kısmı

7. shatin

shatin mErt

En İyi Avı:
    :)
    bu çok güzel bir balık işte tebrikler kardeşim.. keşke hepsi bu kadar büyük olsada zevkine vara vara yakalayabilsek

8. stillborn19

stillborn19 Sezai

Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sudak 3 kg
    Abi Kızmada Senin bu yorumundan sonra Sazan Familyasından hiç anlamadığını anladım İsrail Sazanı İle Sazan aynı familyadan Dolayısıyla israil sazanı bilerek yada bilmeyerek hayvanın aklı zaten yok dier sazan yumurtalarını döllüyor ve o sazanlarda israil sazanı olarak doğuyor aynı Mevzu köpeklerdede var aynı cins köpekler çiftleşirse aynı cins köpek doğar bir kurt ile 1 kırma köpeği çiftleştirirsen Kurt Kırığı bir köpek dünyaya gelir ve Kurt Gibi değerli akıllı olmaz onun özelliklerini %100 taşımaz balıklardada durum aynen böyledir
    avrupa gölleri diyince aklıma geldi hangi avrupa gölü Free Yani Bedava tut istediğin kadar evine götür Limit falan umursamaksızın serbest bekçisiz İşte bizim göllerimizde budurum sözkonusu bunuda göz önünde bulundurmak lazım ona rağmen balık var buda göllerin Güzelliğini verimliliğini gösterir

9. aykut1970

aykut1970 aykut

Demekki senin bilime inancın yok ozaman benim sana diyecek sözüm yok;)

10. aykut1970

aykut1970 aykut

İbrahim kardeş sen benim yazımı yanlış anladın herhalde:confused: :confused:
    ben bu balığın zararlı tür olmadığı yönünde bir iddeada bulunmadım sadece bu balığın diğer balık türlerini tek başına yok edemeyeceğini savundum ;)
    Göl dibinin balık türlerinin hayatını idame ettirebilmesi hakkında yazdıklarına katılıyorum ama sana bir sazlıbosna örneğini gösterebilirim gölde hiç ağaç yok sazlık yok mağara veya girinti çıkıntılar yok benim çocukluğumda tarla olan düzlük alanlar önüne set çekilerek baraj oluşturuldu ve bu göl anormal derecede bilinçsiz avcı ve ağcı baskısı altında ama bütün avcı ve otçu türler çok iyi bir şekilde hayatlarını idame ettirebiliyorlar:) ....

Benim savunduğum şey bir tür zararlı olarak açıklanmış olabilir doğrudurda zararlıdır bu bende kabul ediyorum ama sonuç itibarı ile 2/2 tebliğlerde açıkça belirtilmiş 18cm altı tatlı su levreği alıkoymak yasaktır sırf bu kanun maddesine dayanarak diyorumki hiç kimse kardeş o balık zararlı keşke salmasaydın demesin:mad: :mad: .....

Hem sizlere ( bu konuya fikir belirten herkese) soruyorum turna balığıda zararlı türler arasında onunda çivi tabir edilen 10-20cm olanlarınıda eve götürüyorsunuz:confused: :confused:

Saygı ve sevgilerimle ve her canlının yaşam hakkına saygı göstererek hoşça kalın:) :) :) :)

11. simendifer

simendifer Sennur

Arkadaşlar,

sakin ve de üsluba dikkat ederek yazışalım lütfen. ;) Küçük kardeşlerimden ricam, karşılarındakinin yaşına dikkat ederek daha saygılı yazışmalarıdır. Büyüklerden de ricam, küçükler saygısızlık etse dahi onların yaşının küçük olduğunu ve yanlış dahi olsa bir fikirlerinin olduğunu unutmamalarıdır. Yazışmalar haddini aştığında ve bir şeyler gerçekten anlatılamadığında gerekli olan ne ise yapılır zaten. Ancak o zamana dek, yukarıda belirttiğim konulara dikkat edilmesini rica ederim.

Not: Lütfen bu mesajımla ilgili olarak mesaj yazarak konunun seyrini değiştirmeyiniz.

======================

Sevgili Boran,

bu güzel avın için öncelikle seni tebrik ederim. Yalnız, balıkların zararlı olduğunu düşünsen bile, aradaki küçük balıkları salman yerinde olurdu. Zira hali hazırda bulunan 2/2 tebliğ, 18 cm.'den küçüklerinin yakalanmasının yasak olduğunu belirtiyor. Yasa değişene dek, buna uymak zorunda olduğumuzu bilmeni isterim. 2/2 nolu tebliğde yanlışlar ya da eksiklikler de bulunabilir ama bu, kurallara uymamamız anlamına gelmez. Yasaları da zamanla bizler değiştirecek ve yine zamanla daha sağlıklı bir tebliğe kavuşacağız. Ki benim dileğim, tebliğe bile gerek kalmayacak balıkçılık bilincine ulaşmamızdır ama şimdilik elimizdekilere uymak durumundayız. Bundan sonraki avlarında, bu konuya dikkat eder ve tebliğe uygun avlar yayınlarsan sevinirim. Ayrıca, iğneyi çıkarırken ölmüş olsa dahi, limit altında kalan balıkları fotoğraflayıp burada yayınlamamaya gayret ediyoruz. Senin de bu konuda hassasiyet göstereceğine inanıyorum. Daha güzel avlarını da görmek dileğiyle, keyifli paylaşımlar dilerim.

12. james hatfield

james hatfield yasin

En İyi Avı:
    7.5 kg. sazan, 1 kg cupra
    herseyden önce trofe av için tebrikler..tatlısu levregini yaklasık 2 yıldır kurtbogazında avlarım...paylasmak istedigim bir kac nokta olacak...tatlısu levreginin agız yapısı oldukca buyukur..ve yemi genelde mideye kadar indirir..yani boyu ne olursa olsun kilosu ne olursa olsun oltayı suya attınızmı ucuna da yemi taktınızmı balıkta vurdumu iş bitmiştir..geri bırakma diye bir sansınız yoktur...iğneyi cıkardıgınız an 4-5 dakika içinde suda veya karada o balık ölür..o yüzden limit koymak ufakları ayırmak gibi sansınız olmuyor...yüzde seksen ihtimal cok derin yutar iğneyi ve geri çıkardıgınızda yasama sansı kalmaz...yani burada limit şudur...oltayı suya atmalımı atmamalımıyız...ben uzun zamandır avlamıyorum nedenide budur ufakları geri bırakma sansınız yok...igne buyunu ne kadar buyuk tutarsanız tutun göreceksinizki sonuc deişmiyor..amac iri yakalamaksa tavsiyem canlı gümüş balıgı kullanımıdır..kesinlikle cok etkilidir..buyuk boyda gümüşlere kucuk levreklerin takılma ihtimali gercekten azdır..kucuk boyları sadece ısırık alırken buyuk boyları mideye kadar indirir...sansınız var bide samandıralı takım kullanıyorsanız 3-4 kiloluk turnaları da yakalayabilirsiniz...ayrıca tatısu levregi bulundugu suda kesinlikle bir baska canlının barınmasına imkan yok...tam bir yamyam türdür..kurtbogazında sazanı en son kim ne zaman gördü acaba onuda merak ediyorum...bilimsel gercekler yasanandan ve olanlardan ayrı seyler hayattan ayrı seyler deildir...kurtbogazı sazanın en guzel avlarını verirdi..suan yok...herkese sevgiler..

Son düzenleme: 6 Ekim 2010
  13. roohans

roohans T. Melih AVCI

Favori Kamış:
    EFFE SPIDER BOAT 165
    Favori Makine:
    OKUMA AVENGER 30
    En İyi Avı:
    Hakan KARAHAN :)
    Herkese merhabalar, konuyu uzunca okudum, kimi zaman güldüm, kimi zaman hüzünlendim. Arkadaşlar olayı farklı yorumlamış, yanlış yerlere çekilmiş konu. Aslında bu balığa karşı ankara civarında resmen soykırım yapılıyor. Genel kanı şudur; perch ler yaşadıkları sularda başka hiçbir canlıyı barındırmaz, artık eskisi gibi sazan/kadife v.s yakalayamıyoruz, bu namussuzlar istilacı haydi el ele verip bu türü göllerimizden temizleyelim gibi şaçma sapan akla mantığa aykırı tutum ve davranışlara bir çok av mahalinde ve çeşitli forumlarda şahit oldum. Böyle düşünen arkadaşlara tatlı suların en agresif ve yırtıcı türü olan belgesellerde izlediğimiz pirana balıklarınn kendi doğal yaşam alanları nil, amazon ve diğer ismini bilmediğim sularda yüzlerce balık türüyle birlikte yaşamalarını, pirana gibi aşırı yırtıcı bir balıkla bile beraber yaşayan yüzlerce balık cinsini örnek veriyorum.!! Eğer bugün tatlı sularda eskiden yakaladığımız balıkları oltalarımızda göremiyorsak, bunu cahil cühela uydurmalarıyla basit bir canlı olan perch balıklarına değil, göllerimize kilometrelerce ağ atan, tırıvırı ile avlanan, denizlerimizde biçer döver edasıyla kullanılan trol illetinden, akarsulara kireç döken, karpit patlatan, suya elektrik veren, yakaladığı limit altı balıkları etrafta utanacağı birileri varsa geri salan aksi durumda cukkaya atan, doğa katili, aç gözlü, istilacı ve diğer türlere yaşam hakkı tanımayan ve dahada acısı içimizde bizlerle beraber yaşayan insanlarda aramak lazım. Eğer tebliğde perch limiti 18 cm ise, biz 25 cm den yukarısını alalım, biraz merhametli olalım gerisini bırakalımki, Belki 3 sene sonra güzel arkadaşımızın tuttuğu gibi trofe perchler çıkarırız sulardan. Türk insanları olarak daha öğreneceğimiz çok şey var. Ben bu sepebten dolayı buradayım. Söylediklerim lütfen yanlış anlaşılmasın. Selam ve saygılarımla.

14. selçukkalın

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Mitchell Avoced 25
    En İyi Avı:
    Bu günden sonra bu balığı ne kadar avlarsan avla bu balığın neslinin kurumayacağı bir gerçek .Biz diyoruz ki bu balığı yeni göllere yeniden bilinçsizce aşılamayalım diyoruz. aksini iddia da etmiyoruz haydi hep birlikte yok etmek için büyük küçük hepsini avlayalım da demiyoruz. biz diyoruz ki bu tür zararlıdır. Bunu işin uzmanları kabul etmiş bilim adamları kabul etmiş . yazılanların dikkatli okunması ve başka sonuçlar çıkarılmamasını istiyoruz. ben bu balığı yıllardır avlıyorum hatta canlı yemle hep küçükleri takılıyor kancayı çıkarınca da kan revan içerisinde kalıp hemen ölüyor diye 10 cm lik rapalalarla at çek yaparak avlanıyorum haa 10 cm lik rapalayada 10 cmlik takılmıyor değil. bir avantajı var taaa solungaçlarına oturmadığı için bırakınca ölmüyor. Zararlı tür yoktur zararlı olan insandır diyenlere katılmıyorum. zararlı tür balıklar vardır ama insan hepsinden daha zararlıdır demek daha doğru olur.gökkuşağı alabalığı avında devlet sirkülerde neden boy ve zaman sınırlarını kaldırdığını bana biri açıklarsa memnun olacağım. yazıyoruz yazıyoruz hala başka sonuçlara ulaşan arkadaşlar hala var. doğal olarak balıklar bir denge sağlar su içerisinde ama işin içerisine insan faktörü girince insan büyük sazanları ve diğer otcul balılları avlar bu levrek cinside küçük yavruları avlar ortada yeni nesil yetişmez diye en az 3. defa yazmışımdır. yemsiz boş olarak öylesine bıraktığım kancaları bile taa midesine indirmekten yüksünmeyen bir balık bu. birde ne kadar uğraşırsan uğraş kancayıda zarar vermeden çıkarman çok zor. direk solungaçları parçalanıyor ve resmen şah damarını kesmiş gibi kanıyor. ben çok bıraktım küçük diye ancak 1 saat sonra hepsi kıyıda yan gelmiş yatarken buldum. ondan sonrada bu gölerde canlı yem ile avlanmamaya başladım. tırıvırı ve ağ konusunda zaten kimsenin diyeceği bir şey yok bu konu senin benim değil memleketin meselesidir. bizim çorumda bu tür av yapanlarla ne kadar mücadele verdiğimizi anlatmak zor. ama bu ancak derneklerin ve kulüplerin sayısının artması ve eğitimlerle olacağı aşikardır. Hotbird uydusundan yayın yapan chasse&peche kanalında izlemiştim adamlar baraj gölünün bir tanesinde önce gölü besleyen akarsuyun yatağını değiştirip başka bir yere akııtlar sonra pompalarla gölü boşalttılar sonra dipte kalan 30-40 santimlik suyun içerisinde ağ ile sazanları topladılar ve su tankerlerinin içerisine koydular ve başka bir göle nakil ettiler.diğer yırtıcıları ise(perch ve turna) başka bir başka araçla başka bir akarsuya attılar fransızca olduğu için görüntülerden anladım ki adamlar gölü temizliyorlar. yaz günü idi adamların giyiminden belli idi sonra filim kesildi başak bir tarihten tekrar kayda devam etti yaklaşık 1 sonra gölün tabanı kurumuştu yeniden suyun yatağını değiştirip gölü doldurduktan sonra sazanları bıraktıkları göletten yeniden ağ ile tutup temizlenen göle bıraktılar. bunun neden yapıldığına önlceleri çok anlama veremedim ve tekrar larını bir kaç defa daha izledim. adamlar gölde resmen tür temizliği yapıyorlardı. avrupada balıkcılığın nasıl olduğunu görerek anladım. birilerinin farklı yorumları ile değil. akarsu yatağı büyük bir havzadır farklı türleri rahatça içerisinde barındırır. amma ve lakin küçük göletlere gelince insan ve yırtıcı türlerden sazan gibi otcu balıkları koruyamaz. yukarıda çorumlu bir hemşehrim bahsetti çorum çevresinde sazan balığının yok olmaya yüz tuttuğu göllerde su dibinde yetişen su bitkilerinin çoğalması suyun rengini nasıl maviden yeşile çalmaya başladığını. bu da suyun içerisindeki sazan faktörüne bağlıdır. suyun içerisindeki organik atıkları tükleten sazan balığı gölde azalınca göllerde bitki miktarında artış izlenir. çevremizde bulunan Zenun göletinde de durum aynı suyun üzerine çıkan neredeyse bir ada olabilecek büyüklükte su bitkileri büyüdü devasa boylarda . orada da bu perch den var. ben tekrar diyorum ki GÖLLERE KENDİ KAFAMIZA GÖRE FARKLI BALIK TÜRLERİ BIRAKARAK ÜREMELERİNİ SAĞLAMAYALIM. DOĞAYI SEVELİM DOĞAYI SEVERKENDE DOĞAL DENGEYİ BOZMAYALIM. diskovery kanalında izlemiştim. avustralya kıtasının büyük bir alanı çöl olduğu için deve götürüyorlar ancak kıtada gübre böcekleri olmadığı için develerin gübesinin doğada kendi kendine yok olmadığını dinlemiştim. yada kıprısta fare ile mücadele için türkiyeden kara yılan götürüldüğü ama yılanın üremesini kontrol altına alacak başka bir tür olmadığı için de adayı karayılanın istila ettiğini bilmeyenler çoktur. sanırım anlatmak istediklerimi bu örnekler güzelce açıklar

15. roohans

roohans T. Melih AVCI

Favori Kamış:
    EFFE SPIDER BOAT 165
    Favori Makine:
    OKUMA AVENGER 30
    En İyi Avı:
    Hakan KARAHAN :)
    "Bu günden sonra bu balığı ne kadar avlarsan avla bu balığın neslinin kurumayacağı bir gerçek" Nasıl bir gerçektir bu ? Nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz ? Sahip olduğumuz değerler kısacası hiçbirşey sonsuz değildir, Yaşadığımız dündaya sonunu beklemektedir. Yeni trend televizyon dizisinden alıntı olsun " PERCH'İN SUÇU NE ? :) Ankara Eğrekkaya barajında sazan avlıyoruz, perchde var turnada, kasna balığıda var. Bilim ve konunun uzmanı olan kişilerin bana hirfanlı barajında seneler önce çıkan sudakların artık neden çıkmadığını, Ankara/bala kızılırmak civarında sudak balığının yok olmasını ve diğer balıkların ne için azaldığını, anlatmalıdır. Hirfanlı barajı çok büyük bir barajdır. Ne hikmetse orada perch olmamasına rağmen artık sadece ufak tefek kadife, sazan, yayın ve kum balığı çıkıyor ondanda kedi köpek maması imal ediliyor. Bilinçsiz insan faktörünü ortadan kaldırıp, olayı bir canlı türüne bağlarsak yine yanlışa düşmüş oluruz, zaten balık türlerinin nakli tebliğlerde yasaklanmıştır, buna söylenecek sözde yoktur. Fikrimce, kim ne derse desin küçük perchler suya iade edilmelidir. tüm balık türleri için tebliğdeki limitlerden daha hassas ve merhametli olalım, bırakalım büyüsün balıklar. Chasse&Pecche kanalını izliyorsak " Catch and release " olayınıda anlamalı, ve malum kişilerin neden her defasında trofe boylardaki balıkları avladıklarınıda anlamalıyız. Ben geri bıraktığım perchlerin ödüğünü görmedim, biraz itinalı davranırsak hayvana zarar vermedende iğneler çıkartılır, iğnemiz kolayca çıkmazda hayvan ölürse o zaman en azından etrafımıza kötü örnek olmasın diye resmini çekip yayınlamayalım. Tartışmayı başlatan arkadaşda bu temenni ile küçük balıkların geri bırakılması konusunda ince bir ricada bulunmuş raporu yaynlayan arkadaşımızdan. Selam ve saygılarımla.

16. selçukkalın

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Mitchell Avoced 25
    En İyi Avı:
    Cümleler içerisinden anlamlar çıkartmak galiba özel bir çaba gerektirmez olmuş sanırım bazıları için. 20 senedir balık avlarım iğnenin nasıl çıkarılacağını öğrenememişiz artık bilenleri çağırırız takılan olursa. bu konuda bir daha yorum da yazmama kararı aldım. insanların okuduklarını anlamamakta ısrar etmek gibi çabaları var yada anlayamıyorlar. çok iyi bilen arkadaşlara bırakıyorum sözü.selamlar saygılar

17. stillborn19

stillborn19 Sezai

Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sudak 3 kg
    Bu seneki trofelerimden bikaçı

18. focaiano

focaiano Selahattin

Tebrikler kardeşim çok güzel bir trofe balık yakalamışsın. Raporun da resimlerin de çok güzeller:).. Yalnız anlayamadığım şey bu raporun altında tartışmak yerine bir konu açılıp da orda tartışılsa daha yararlı olmaz mı abilerim? Hem bu yazdığınız değerli bilgileri arayanlar için de bulması daha kolay olur..Tartışmalar baya uzamış gitmiş kardeşimizin raporu arada kaynamış gibi geldi bana:)

19. stillborn19

stillborn19 Sezai

Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sudak 3 kg
    :) Tartışma bitti .

20. LapinCash

LapinCash

Ya tadı güzel(miş) , tutması zevkliy(miş) daha ne istiyorsunuz, balık avında olması gereken bütün şeyler var :D Ama onları bitirmesi üzücü tabiki :(

Son düzenleme: 8 Ekim 2010