27/EKİM/2014 LÜFER RAPORU 29 BALIK

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında ALİCO tarafından paylaşıldı.

1. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Sağolasın Üstad. ellerine sağlık iyi dilekler hepimize inşallah.
    İstavrit meralamak üzere açıkta gemi diplerinde devamlı duran gemilein yanında sardalya ile kenisi geliyor sadece sabah biraz erken haberket lazım öğlene doğru kayboluyor,zoka işi her zaman güzelde işte kırıklı balık geliyor çinekopuyla beraber oda beni sıkıyor açıkçası o yüzden daha lüfere çalışmalı diyorum daha erken zokaya bildiğimiz yöntemlerle çalışmaya devam.

Rasgele

2. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Sonuna kadar güzel tesbit kesinlikle doğru tercih olarak bence midye ve teke diyorum ve deneyeceğim gerçekten çok güzel haber bu günlerde balıkçılık adına duyduğum güzel haberlerden biri.

İşte midye ile tutarken o midyeyi takma stili başlı başına ders konusu olur açmadan bağlama ama nasıl anlatılırki onuda bilmiyorum doğrusu ancak biz bu işi kış boyunca yaparız gibime geliyor, bu sene çok trofe olacak çok

3. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Ne balıkçılıktı ya haftasonu değilmi ? oturttur yapıştır. hatta bu arada iğne parmağıma girdi tamamen, anestezi ortamında parmağı, ameliyat bile ettirttirdin ya bana helal olsun ne diyim şu lüfer hayvanı bitsede kurtulsak, manyak olduk.

4. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    MErt sağolasın Daha sabır uzun oltaya devam bu zamanda alıştırırsak hayvanı zoka yemeye kasım sonunu çıkartamayız o yüzen son dakikaya kadar uzun olta sadece sadece doğru yem doğru zaman, bence uzun oltaya bakın derim, onun balıkları farklı oluyor etli, iri balıklar...
    Rasgelsin bol olsun inşallah.

5. mertparlak

mertparlak Mert PARLAK

En İyi Avı:
    300Gr İstavrit
    Abi açmadan bağlama dediğin kabukla takma sanırım

6. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Sağolasın Asım

Ellerine sağlık bereketli ve bol avlarımız inşallah devam eder, hayırlısıyla,,

rasgelsin

7. bluefinjack

bluefinjack hüseyin

Favori Kamış:
    -
    Favori Makine:
    -
    En İyi Avı:
    48 kilo-eşim
    Avınız için gönülden tebrikler. Şu raporu bir gün önce açsanız bugünü kurtarırdık belki. Ne yaptıysak yaprak zarganayı yediremedik.Verimsizliği zarganaların derin dondurucuya 2 defa girip çıkmasına bağlamıştım fakat anlattıklarınız işin hiç de öyle olmadığını gösteriyor. Benim için çok önemli bilgiler taşıyan bir rapor oldu TEŞEKÜRLER...

8. istavrit

istavrit Boğaç

iğne komple girdi ...Tarkanimla öyle bir animiz vardi....neyseki ecza dolabi tam tesekkuldu...bu arada iyi dayandin aciya....aci var mi aci :D... bu arada kac balikta kaldik bu hafta sonu...Raporu cok geciktirme Ustacim

9. mertmete

mertmete Cüneyt

tebrikler cok yararlanabilecegim bir rapor. Deneyim ve kisisel bilgiler alisageldigimiz anlatilanlarin ötesinde.

Zargana tavsiyesinde ayni fikirdeyim. Hic iyi sonuc alamadim bu sene. Cok zargana cektim ama lüfer istemiyor bunu.

Capari Lüfer cekebilse müthis bir sonuc alirdim. Ayrica palamutta bu capariyi seviyor.

Baliklarin kursaklarindan cikan yem sardalya ve kiraca idi. Demekki bu sene zarganayi tercih etmiyor lüfer.

Basarilarinizin devamini dilerim. Selam

10. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Kabuğuyla değil löp et ancak midye blinen usullerle açılmıyor kabuk aralığından operasyonla açılıyor nasıl anlatayımki görmeden zor

11. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    evet ancak işte araya bazen istenmedik durumlar girebiliyor gün gün açılsa belki dahada faydalı olabilir ama o zamanda sitede karmaşıklık oluyor üst üste raporlar beğenen var beğenmeyen var, iyi yorumlar kötü yorumlar açık bir çok konuyu takip etmekte zorlanıyoruz bu durumda bizde yavaş yavaş veriyoruz sisteme, zarganayı canlı olmadıktan sonra bugğn yedirmek hayli zor, hele hele beklemiş zarganayı yedirmek hepsinden zor olacaktır. pastırma sıcakları ile beraber hava böyle giderse, yemide bol olacaktır lüferide bolca balık tutulabilir diye düşünüyorum..

Sevgiler.

12. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Değerli av partnerim, ortağım, can yoldaşım sevgili arkadaşım,

Acı vamı acı derken ulan damara oturmuş iğne acımazmı, senin gibi partnerin ben taaaaa...... dayanmak ne demek kendim kendimi uyuşturdum kendim çektim, acısı kalbime oturdu, gözümden çekerken o kadar müdahaleye rağmen yaş geldi be. en güzelini o hengamede deniz söyledi bırakın gidelim samatya hastanesi şurda çıkarttıralım diye, ama nerde insan yersiniz siz insan, hele hele işlem sonrası üstüne döktüğün oksijenli su o ortamda işin mihenk taşıydı adeta bir elde balıklar bir elde şakır şakır kan ve oksijenli su arkasından ;
    - Hadi abi zaman geçiyor sardalya akını bitecek biraz daha yem tutalım diyen partnerin ben,
    Ölsek adam devam diyecek nerdeyse,

Olsun herşeye rağmen iyiki varsın....

13. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Çapari Lüfer çekebilse; o zaman lüfer çaparisi kullanmanı tavsiye ederim, en beyazından beyaz tüy en yeşilinden yeşil tüy. Çok ağır kurşun ve dipten çektirme kesin balık gelir. denemekte fayda var bence, zarganacılık artık bitti, bu saatten sonra zaganayla balık zor ki ne zor ancak canlı zargana yinede ben burdayım didirtir tabikide..

Sağolasın varolasın, ellerinize sağlık.

14. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Tebrikler :) canli zarganayi cekmesi farkliydi di mi ? Klasik uzun olta gibi mi

15. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Sağolasın Dostum.

Canlı zargana klasik uzun olta yöntemi ancak oda bi sanattır aslında, çok yürütürsen ölür fazla yürütmezsen dibe dalar. işte karar olacak. ya akışa bırakacaksın, yada kanala kaptırıp kuzu kuzu yüzdürmek gerekir, yoksa bir atıştan sonra oda ölğr o yüzden canlının her türlüsünü yüzdürmek biraz zahmetli, iş kışa doğru gelince zorlaşıyorki ne zorlaşıyor mevsim güzelken herşey güzel kes zarganayı yap yaprak tak gitsin, gelir ama kasım dedimi hava estimi. sanat lazım oluyor

16. FuRkAn *

FuRkAn * FURKAN

Favori Kamış:
    Shimano Spin Power 425 bx
    Favori Makine:
    スーパーエアロ フリーゲン /
    En İyi Avı:
    Torikler, Kofanalar - Levrekler Vs. Vs.
    Reisim tebrik ederim bu sene sayisal olarak oldukca iyi bir sezon oldu.
    Herzamanki gibi 1 numaradasin, avlarinin devamini dilerim.
    Afiyet olsun rastgele.

17. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Furkancım Sağolasın,
    Ellerin dert görmesin, dahası ve bereketlisi hep oltanda olsun. bu sene çok şükür bizim adımıza çok bereketli geçiyor, inşallah artarak devam eder..

Rasgelsin.

18. Gargadar

Gargadar Burak

tebrikler, daha iyileri rast gelsin.

19. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Sağolasın Burak,

Dahası ve bereketlileri rasgelsin, oltan hep dolu olsun....

Sevgiler

20. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Ölü zargana veya istavriti, kafasını atıp bütün olarak takman ve denemen lazım. Ama bu elinizdeki takımlarla değil, bu amaca göre farklı bir takımla mümkün sadece.

Hafta sonu, zargana, taze yaprak vs. yemlerimize hiç bir tık dahi alamazken, bu şekilde olan yemlerin tümünü, üstelik halden alınmış olmasına rağmen kestirdik hayvana. İğnemiz vs. neyse, tutmayı beceremedik gerçi, o ayrı bir konu.