27/EKİM/2014 LÜFER RAPORU 29 BALIK

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında ALİCO tarafından paylaşıldı.

1. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Dediğin takımı biliyorum düz tel üstünde çalışan takım sabit gagalık, çalışmaz, bize ne lazım her zaman dediğimiz gibi ğreten takım lazım, halden kasayla balık alanlar denize döktü hepsini çalışmadığından şıkır şıkır yemleri. Balık tutamadınmı nasıl olur ya lüferler kayıkların pervanesini yedi. Acemi seni....

2. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Yeni konudan devam edelim Serdar orda gereken yazıyor en detayından......
    Sardalya ile avcılık mevzuu

3. mertmete

mertmete Cüneyt

Tesekkürler tavsiye icin, dediginiz sekilde zaten yaptim. Ancak balik büyüyünce igneler koptu gitti birer birer. Kisa sürede 3-4 capari ile ancak 40-50 tane aldim. Evet dediginizi dogrulayacak tecrübem oldu. Beyaz isildayan tüylü capari. Dipte ve fazla oynatmamak gerek. Arada rölantide hafif hizda yer degistirmek gerek

Su anda aktif olarak su üstündeyim devamli. Marmara denizinde silivri civarinda Lüfer daha pastirma yazindan nasibini alabilmis degil. Sali günü hafif poyrazda biraz balik yapti. Ancak dün ve bugün tek tik yok. Balik sanki tamamen kayboldu. Kuvvetlenen lodos ta isi bozdu. Aksam zokayla deneyen var fakat soguktan ben deneyemedim.

Bu aksam ustu tekrar deniyecegim. Deniz ve hava el verdigince... Bugün zargana da isteksizdi.

Bence marmara denizi giderek soguyor ve lüfer familyasi durak yapmadan canakkale bogazindan egeye cikiyor. Eger tahminim dogruysa kis marmarada oldukca soguk gececek. Cünki cok acikta marmara ortalarinda dolasan girgirlarin baska türlü izahi yok. Normal olarak kiyiya 1-2 km de ag atiyorlardi. Elbette cingene palamutu ile ugrasiyorlar.

Saygilar ve selamlar.

4. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Üstadım zarganayı bence pas geçin tamamen beyaz tüy sade yerine muhakak araya yeşil atınız yeşil doğada en son kaybolan renklerden ve lüfer çok sever,

Bence balık daha akmadı diye düşünüyorum bugün yarın yine bollaşacak diye düşünüyorum hatta hatta sarıkanatla bile bu balığı tutacağız, soğuk olayına gelince kışın bende çok kuvvetli olacağını düşünüyorum. barometrik hareketlerde bunu gösteriyor zaten....

çapariyide Affınıza sığınarak yazıyorum 1 er kulaç araya en az 70 cm lik köstekler halinde 2/0 iğne bağlayınız ve ben 35 iğne kullanıyorum ama en kullanışlısı 12 iğnedir. ve tabiiki olayın mihenk taşıda ağır mı ağır kurşun denenebilir. firesi olmadığı gibi takım avcıda olacaktır.......

Rasgelsin yi avlarımız olsun inşallah....

5. mertparlak

mertparlak Mert PARLAK

En İyi Avı:
    300Gr İstavrit
    Biryerde resim görmüştüm o takımı yapan iple bağlamış sizinki büyük ihtimalle farklı gibi duruyor Abi

6. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Gagalık vs. dediğine göre, benim bahsettiğim takımla uzaktan yakından hemen hiç ilgisi yok idk

Bizim kayığımız olmadığı için, pervanemize musallat olan bir şey de yoktu üstad. Ama baya bir çeşit yem, takım vardı kıyıdan kullandığımız, sadece bahsettiğim gibi tek bir çeşidine vuruşlar oldu. Bizse tutmayı beceremedik, o başka mevzu tabi. Neden beceremedik, çünkü o tür takım, düzeneğin kullanımına dair elimizde bir tecrübe yok. Sadece, daha çok lüferi çektiğini biliyoruz, ama iğne nasıl olmalı, nasıl takılmalı, tasmalama vs. nasıl olmalı, o hususlar henüz bulanık.

Bu hafta, çember iğne ile denemek lazım, bakalım nasıl oluyor.

7. mertmete

mertmete Cüneyt

Tesekkürler. Tavsiyeleri uygulamam gerekiyor. Ancak benim en zevkle uyguladigim gece zoka ile yakaladiklarim. Burada lüfer ile direk ve tam kontaktasin. Hissetmek cok ayri bir olay. Eger su an dolunay olmasa 5-6 mil mesafeye kerteriz aldigim yere gitmem gerek. Ayrica akinti lodostan ziyade poyraz olmasi gerek. Iste bu sartlarda ve balik akis halinde ise yemsiz zokaya dahi atliyor.

Su anda kucuk tonajli bir balikci teknesi ki ilk defa gördügüm bir metodla sanirim lüfer yada levrek icin kiyiya kucuk bir bölgeyi cevirerek ag birakiyor. Baligi aga taktirdigini kontrol edince topladi. Metod su: Yesil bir laserle deniz üstünü tariyor. Bu Radar cihazi midir acaba? Ve bu kanunen serbes midir? Bilginiz var mi?

Saygilar selamlar

Hepimize ras gelsin.