29 Eylül 2012 Sivrice Balık avımız.

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında orhan kucukbicmen tarafından paylaşıldı.

1. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Mert

Sivrice hakikaten Egenin nadir bakir kalabilmiş,denizi tertemiz,insanları misafirperver bir yöredir.

Bir köy yada mezra değildir.Köyler yukarıdadır.

Tekne ve motorlarımın üst,üste çalınması dolayısıyla bir müddet evvel yeni teknemi Assos mendireğine,Jandarmanın önüne bağlayıp rahat etmiştim.

Sivrice balık yönünden eski bereketini kaybedipte,sadece kimi zaman Conta kaptan örneğinde görüldüğü üzere arada güzel balıklarda vermektende geri kalmamıştır.

Keza Mercan kardeşimde gayet iri ve bolca dip balıklarından yakalayabilmektedir.

Oysa son raporlarda gözlemlediğimiz avlandığınız teknenin raporları sadece biriki mercan,bolca hanos ve kupesten ibaret kalmıştır.

Keza raporundada bu durum açıkca görülmektedir.

A vlandığınız kerteriz ve etrafınızdaki tekneler Assoslu balıkcıların tekneleriidir.

Bu mera tarafımdan geçen yıllarda bulunmuş ve bu sıralarda bereketini ortaya koymaktaydı.

Nitekim ben mera üzerinde akışla avlanırken siz açıklarda sırtı yapmaktaydınız ve sonradan yakınlarımıza geldiniz ve Sivricelilere gösterdiğim şamandralı sistemle demir attınız.

Yatık havalarda üstelik gezgin balıklarda şamandra atıp avlanmak pek randımanlı bir av olamaz.

Nitekim raporunda belirttiğin sair balıkcıların tek,tük balık aldığı ve kıskançlığa kapıldıkları lafların yersiz olmuştur.

Ogün biz tek kovaya sığmayacak ölçüde çoklukla mercan sonrasında kupes yakaladık.

Keşke hepsini yayıp öyle resimleseymişim.

Mamafih o günki avımızla ilgili resimler geldiğinde kim ne yakalamış onu bir miktar gösteren bu resimler ve avımızla ilgili raporu sunacağım.

Balıkcı teknede dedikoduya kulak asmamalı işine bakmalıdır.

Talihsiz raporunu kınıyorum.

Sevgiler

2. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Çok teşekkürler sevgili Murat kardeşim, denizde her zaman balık arada sırada da olsa balığı kaçırma bu güzel hobinin doğasında var.
    Benim her zaman mercan ve istavritleri, gopezleri, izmaritleri ve dülgerleri aldığım bir taş bizi balıksız bırakmaz 15 seneden beri bu taş benim taşımmrsparkle mrsparkle mrsparkle ama diğer balıkçı arkadaşlarda bu taşı çok iyi bilirler, bize biraz rast geldi ve Mert kardeşim de çok memnun oldu, balıkları güzelce dondurduk ve paketledik oda Bursa'ya götürdü.:) :) :)
    Sislere de rast gelsin, sevgiler hoşça kalın.:) :) :)

3. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Sevgili Kerem kardeşim artık fazla balık tutmamaya karar verdim yemek için yeterli olduğu zaman avı bırakıyorum, bu avda da çok az balık tuttuk ama çok mutlu olduk, seni, sizleri en yakın bir zaman da bekliyoruz.:) :) :)
    Sevgiler hoşça kalın.:) :) :)

4. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Sevgili Kerem gelirken Küçüklüğüde getir, burada da bir babaannesi var.:) :) :) Sevgiler hoşça kalın.:) :) :)

5. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
  6. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Mert kardeşim bunlarda çapari ile yapmış olduklarım.:) :) :)

7. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
  8. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Çok teşekkürler Aydın kardeşim ben de senin avlarını çok beğeniyorum, valla tiryakisi oldum.:) :) :)
    Sevgiler selamlar hoşça kal.:) :) :)

9. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Çok teşekkürler sevgili Gökhan çok güzel bir hava vardı ayrıca çok sıcaktı ben de denize atladım serinledim.
    Sizlere de güzel avlar dilerim, sevgiler hoşça kalın.:) :) :)

10. mbilhan

mbilhan murat

siz değerli amatör balıkçı üstadlarım sizleri şahsen tanımıyorum ama bu siteden tanıdığım kadarıyla bu işe yıllarını vermiş emek çaba sarfetmiş insanlarsınız.ne vedat amcanın ne de orhan amcanın biz bu işe yeni başlayan amatör balıkçılar kötü olmasını istemeyiz zaten bole bir yargıya varabilecek konumdada kendimi görmüyorum.ustalar arasında ufak tefek dostluk çerçevesi içinde pozitif rekabet mutlaka olacaktır.ama aranızda bizim bilmediğimiz kırgınlıklar varsa eminim bu dargınlıklar karşılıklı diyalog cercevesinde sona erecektir.ben vedat amcanın da orhan amcanın da yazılarını bu sitede iple çekiyorum.çünkü balıktan uzak kaldığım zamanlar bu yazılar bana bir gönül ferahlığı veriyor.çünkü denizi balık tutmayı çok seviyorum.siz değerli büyüklerimin yazılarını okuyunca botumla denize çıktığım balık tuttuğum zamnlar aklıma geliyor.mutlu oluyorum :)saygılar

11. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Bu güzel duyguları sizlere verebildiğimiz için ne mutlu bizlere.,,

Biz arada tatlı rekabet çercevesinde,arada birbirimize kırılsakta senelerdir geçinip giderdik.

Takii aramızda geçen özel bir tartışma olana kadar. Halende içim sızlamaktadır.

Lütfen bu durumu bu çerçeve içersinde düşününüz.

Sevgiler

12. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    akşam motele gittiğimde maçı izleme şansı buldum 3 büyüklerde iş yok bu sene ne varsa yine bizde var :) Akşam yemeği için Ali Abi bana güzel bir istavrit ikram etti ama ne istavritti ilk sorduğunda şaşkınlıkla yüzüne bakakaldım Ali Abinin İstavrit pişireceğim birtanemi yersin 2 tanemi yersin diyince bende bir tava yerim abi kurt gibi açım dedim :) sonra kiloluk istavriti önüme koyunca şaşırdım :)
    Orhan Amca, Misafir perverliğin ve avcılık konusunda bilgi ve birikimini esirgemediğin ince detayları paylaştığın için sana birkez daha teşekkür ediyor ve ellerinden öpüyorum.. Kısmet olursa birkez daha misafir olmak istiyorum sevgiler.

Yorum Yazan bütün arkadaşlarıma ve abilerime övgü dolu sözlerinden dolayı teşekkür ederim[/QUOTE]

Sevgili Mert kardeşim ne olursa olsun güzel bir av günü geçirdik, inşallah bir daha ki sefere kaçırdığımız Toriği yakalarız.:) :) :)
    Senin gibi güzel bir kardeşim daha oldu....çok mutluyum.:) :) :)
    Bursaya, selamlar, sevgiler hoşça kal.:) :) :)

13. mertparlak

mertparlak Mert PARLAK

En İyi Avı:
    300Gr İstavrit
    Vedat Amca Merhaba, Sivriceye yabancı biri olsamda çevreyi iyi bilen insanlarının nekadar güzel ve misafirperver olduklarını çok iyibiliyorum kendim aslen Çanakkale/Lapsekiliyim Ayvacıkta asker arkadaşım ve eniştemin eşi dostu akrabaları vardır dönüşte onlarada uğrayıp ellerini öptüm.

Sivrice balık yönünden hep zengin olmuş meralara sahip güzel temiz bir denizimizdir umarım siz büyüklerimiz bu meraları korumaya devam eder biz gelen misafirlerede hoşça vakit geçirmemize yardımcı olursunuz

Evet Vedat Amca, Biz çoğunluğunu kupesten oluşan bir av gerçekleştirdik ilk olarak sizinde dediğiniz gibi sırtı çektik daha sonra mercan ve kupes avı için meraya geldik ve demir attık avımıza başladık bizim çok ilerimizde tekne vardı oda sizin teknenizdi sanırım daha sonradan Öğretmen Kemal Olarak tanıdığımız sevgili abimiz geldi Rastgelsin dedi ve açıklara bakacağını söyleyip yanımızdan ayrıldı.( Keşke Sizde Akıntıya Bıraktığınızda Uyumasaydınızda Bize Rastgelsin Deseydiniz Misafirleriniz Gibi ) Misafirlerinizede burdan birkez daha teşekkür eder selam ederim. Daha sonra kırmızı bir tekne yanımıza geldi hoş sohpetten sonra kupes ve mercan çıktığını söyledik birkaç olta atışından sonra yanımızdan ayrılıp sanırım başka meralara bakmak sureti ile yanımızdan ayrıldılar
    Sevgili Vedat Amca, gelelim dedikodu mevzusuna yanımza daha sonradan gelen sizinlerin yaşında bir amca ve abimiz geldi bana hoşgeldiniz dedi sağolasun sonradan hem avımıza devam edip hemde onlarla birlikte sohpete koyulduk Orhan Amca ben ve diğer abilerimiz hem gülüşüyorduk hemde sohpet ediyorduk daha orda ben şu sözü söyledim espiri mayihetinde orhan amca bu amca seni kıskanıyor dedim ve birdaha gülüştük hepbirlikte amcamızda sağolsun temiz kalpli misafirperver bir amcamızdıki sohpetimize hep eşlik etti kendiside orhan amca balığı kaçırdığında yanındaki misafirine bak yine kaçırdı balığın karnını doyurdu gibilerinde atıflarda bulunuyor ve hep birlikte gülüyorduk eğer bu açık bir şekilde yaptığımız sohpet ve gülüşmeler dedikodu ise evet dedikodu yaptım ancak kimsenin arkasından atıp tutmadım ben sizlerin yanında acemi balıkçıyım ama sizin kadar bilinçli bir balıkçıyım avı nezaman sonlandırmam gerektiğini biliyorum. Sizinde gerçekleştirmiş olduğunuz avları yakından takip ediyorum ve hep alkışlıyorum ( Ama şakşakcılık mahiyetinde değil ) ne siz ne ben ne orhan amca nede sevgili misafirleriniz bir yarışın içinde değildik kim çok balık tuttu yada kim daha büyüğünü tuttu gibilerinde az öncede söylediğim gibi keşke siz mera üzerinde akışa bıraktığınızda uyumasaydınız (şekerleme) bir merhaba deseydim size
    Siz beni bu yazımdan dolayı kınamışsınız ancak ben kendimi kınanacak sözler sarfettiğimi düşünmüyorum size sevgilerimi sunuyor ellerinizden öpüyorum.
    Avlarınız Daim olsun Rastgelsin.

14. ckaratep

ckaratep Caner

Favori Kamış:
    Remixon 240 Spin
    Favori Makine:
    Sweepfire E3000
    En İyi Avı:
    Spin öğreniyorum..!
    tebrikler Orhan abi. saygıyla, merakla takip ediyorum. saygılar.

15. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Mert

İsmin gibi mertce olayı ortaya koymuşsun teşekkür ederim.

Evet şekerleme arada yaparım.Bu durum insiyatifi ziyaretci kardeşlerime bırakmak gibi olsada kulağım hep tetiktedir,bir olumsuzlukta derhal yardıma koşarım.Az uyuyan birisiyim böyle ufak şekerlemelerle idare ediyorum.

Yani uyumasaydım ve hırsla sarılsaydım sanırım skora birkaç kilo daha ilave edebilirdim.

Ben sizlere hep yardımcı olmaya çalıştım.Balık avının her alternatifni,tecrübelerimi,56 yıllık fiili balıkcılığımın hemen her safhası kerelerce yüzlerce konu binlerce mesajla anlattımda anlattım.Her sene ziyaretime gelen kardeşlerimi asla para almadan balığa çıkardım.

Ama maalesef işte bazılarınız bunun farkına halende varamayıp,üstelik beni üzen kelamlarıda edebiliyorsunuz.

Sırtı avı avların hakikaten en kolayına kaçmaktır.Koyarsın benzini hemen her gün saatlerce dolanır durusun.

Hadi bana istediğinizi sorun sayfalarca anlatayım.Buraya gelince hepsini görsel olarak ortaya koyayım.

Peki başka kim yapabilirki bunları.

Eh o zaman birisi bir rapor yazarken bazı şeyleri iki kere düşünmelidir değilmi Sevgili Mert.

İsterseniz buradaki avlarımı bende resimleriyle ortaya koyayım.Bakalım sayfalar alacakmı.Bazılarını sinagrit ve sair balıkların manyağı yapıveririrm değilmi.

Bak sevgili Mert benim fahri olarak üstlendiğim en büyük görevimsiz hevesli gençlere bu balıkcılık olgusunu tam,eksiksiz ve doğru olarak öğretmek,yardımcı olmaktır.Başkaca gayemde yoktur.

Ben size doğruyu öğretmeye,yardımcı olmaya,ufkunuzu açmaya,hep imrendiğimiz yabancı avcılara eşit avcı konumuna getirmek için elimden geleni yapmaktayım.

Daha ne yapayım be sevgili Mert,üstelik bu adamın en galiz sözlerinede singaflarınada maruz kalmış biiriisiyim.

Sevgimle kal

16. balikci_82

balikci_82 nusret

Favori Kamış:
    okuma salina 4.20 3 parça
    Favori Makine:
    daiwa windcasst
    En İyi Avı:
    #direnlüfer
    tebrikler çok güzel bir av günü olmuş..

17. mbilhan

mbilhan murat

vedat amca sen orhan amca yı resmen düelloya davet ediyorsun :) bence ordaki hem sana yakın hem ona yakın bir iki balıkçı reis gözlemci ile beraber bir balık tutma yarışması düzenleyin tabi bu yarışmaya diğer bileğine güvenen amatör balıkçılarda dahil olsun bir hedef balık belirleyin misal mercan olsun vedat amca sen bildiğin güvendiğin tekniklerini kullan orhan amca da kendi bildiği güvendiği teknikleri kullansın.belki de bu yarışma türkiye de amatör balıkçılığın etik kurallar çerçevesinde daha iyi tekniklerle yapılmasını ve tekniklerin gelişmesini sağlıcak ve belkide türkiye assos sivrice geleneksel amatör balıkçılık yarışması olarak tarihe gecicek.bu yarışmayı duyan diğer illerden de buyuk ustalar gelicekler oraya ve orası amatör balıkçılığın türkiyede ki cenneti olucak.saygılar

18. Aytepe

Aytepe Omer Caglar

Masallah guzel av olmus. hava da sut liman. bizim tekirdag biraz ruzgarlıydı. ama yine de iki sabah acıldık. Sırtı denemelerimiz sonuc vermesi. Caparilerimiz istavrit ve izmaritle doldu cok sukur. Bu arada bir sorum olacak. gece ısıkla balık avlayanlar var. Burada sistem nasıldır? Isık ne işe yaramaktadır?

19. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Çok teşekkürler Caner kardeşim, bizler bu denizin çocuklarıyız,:) denizde olmak ve deniz ana verirse balık avlamak.:) :) :) Çok güzel bir mutluluk, gerisi (Hava gazı yani perakende) deteil.

Bu gün de Şener albayımla beraber benim teknem ile balık avına çıktık ve az da olsa kocaman hannosları avladık ve sivrice sahilinde önümüzde güneşin batışı arkamızda ayın muhteşem doğuşu çok güzeldi.
    Burası Sivrice cenneti mutlu olamazsan son durak...............
    Sevgiler hoşça kal.:) :) :)

20. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Çok teşekkürler sevgili Nusret kardeşim, ben her gün denize teknem ile açılırım, balık avlama konusunda hiç bir iddam olmaz o sırada deniz ana ne verirse ona müteşekkir olurum, bu sefer de öyle oldu çok balık almadık ama bizlere yetecek kadar aldık, :)))))))) deniz anaya tekrar müteşekkiliğimizi sunarız.:) :) :)
    Sevgiler hoşça kalın.:) :) :)