29 Eylül 2012 Sivrice Balık avımız.

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında orhan kucukbicmen tarafından paylaşıldı.

1. mudeli

mudeli Gökhan

Favori Kamış:
    shimano
    Favori Makine:
    okuma
    En İyi Avı:
    selimhan 4300 gr
    vedat abi evine gelmiş sohpetine ortak olmuş biri olarak orhan amca ile 2 gun avlanan biri olarak yazılan çizilenlerden ötürü çok üzüldüğümü belirtmek isterim.
    balık yarış değil bir hobidir , tutkudur.sizlerde ustalarımızsınız.
    samimi olarak şunu söyleyebilirim. bizden orhan amca ava çıktığımız 2 günde ne para aldı nede 2 gun boyunca bır kufur duydum kendısınden sohbetlerinde.sende oda bu iddiaların adamı değilsiniz .rica ediyorum insanların sinirli anlarıyla birbirini boğazladığı bu dünyada balık gibi bir hobimiz varken ortamı tatsızlaştırmayalım . sakinlik ve zaman umarım zamanlı küskünlüğün ve yanlışlıkların düzelmesine vesile olur.umuyorum

2. Uzman06

Uzman06 Nadir

Hay maşallah bunca zaman amatör olarak balık tutmama karşın daha hayatım da bir kayık üzerinde deniz de balık tutmak nasip olmadı. Şu karelere bakınca ah keşke der gibi oldum yeminle... hani derler ya... söyleyecek kelime bulmadım diye işte tam şimdi o moda girmiş durumdayım...

3. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Sevgili Murat kardeşim, bu güzel duyguların için ilk başta çok teşekkürler,
    Ben emekli olduktan sonra balık avlamaya başlayan bir amatör balıkçıyım.
    Teknem ile fırsat buldukça hergün denize açılırım ve iki veya üç hannos balığı bile beni mutlu eder, ben allahın bana verdiği bu güzel fırsat için her zaman ona şükrederim, benim kimseyle yarışım, marışım olmaz bana göre herkes kendine göre balıkçıdır.

Ben sadece bu güzel Sivricem'de dostlarımla beraber olmak hayatımın bundan sonrasını kimseyle münakaşa ve kavga etmeden geçirmek, akşamları da iki kadeh rakımı içerek ve hiç bir zaman başkalarının masalarına giderek onları rahatsız etmek istemem.
    Denizde olmak, olursa balık avlamak, balık tuttuysam akşam onları masamda görmek isterim, bir de en çok zevk aldığım, o gün balık avımın raporunu yazmak ve sizlerle sevgili kardeşlerim ile paylaşmak. :) :) :)
    Yeterki, huzur olsun, dostluk olsun, kardeşlik olsun, sevgi olsun, saygı olsun ve komşuluk olsun.:) :) :) :) :)
    Dün de Sivrice'de beraber 15 seneden beri yaşadığımız sevgili komşum değerli arkadaşım emekli deniz subayı Şener albayım ile denizdeydik, oda küçüklüğünden beri denizde balık avlayan ve çok bilgi ve tecrübeye sahip bir ağabeyim, kendisi ile iri hannosları tuttuk, limana girdiğimiz de balıkçı kardeşimiz bize ufak üç adet lüfer verdi onları, yanımıza hanımlarımızı da alarak Muammer ustanın yerinde ızgara yaptık, ne kadar güzel insanın dostları ile beraber senelerce sevgi ve saygı içersin de olması,:) :) :) inşallah bu güzel ilişkiler ömür boyu sürer ve dostlarımızı hiç bir zaman kaybetmeyiz.:) :) :)

Sevgili Murat kardeşim inşallah seni de Sivrice'ye beklerim beraber balığa çıkarız ama sana çok büyük balıklar tutacağımızı hiç bir zaman garanti edemem sadece ne rast gelirse.......
    Benim teknem ile balığa çıkmak istersen benim yakıtıma ve diğer masraflara ortak olman gerekir, bu zaman da ben kimseyi kendi imkanlarım ile balığa çıkaramam, bu böyle biline.........:) :) :)

İstisnalar kaideyi bozmaz zaman gelir ekmeğimi de bölüşür öyle de idare ederiz, ben Karagümrük'te doğdum insanlığı , dostluğu, delikanlılığı, arkadan insanlar hakkında konuşmamayı orada öğrendim, duyumlarla başkalarının arkasından yorum yapmamayı orada öğrendim, kimseye durup dururken sataşmamayı orada öğrendim, benim huzurumu kaçıracak her şeyi yok etmeyi orada öğrandim, Allaha çok şükür ki Karagümrüklüyüm ve Karagümrüklü olamaktan çok guruluyum.
    Sevgili Murat kardeşim Sivrice'de saat sabah 8.30 her sabah olduğu gibi denizi seyrediyorum ve kahvemi yudumluyorum, bu arada da seninle biraz sohbete takıldım.

Bununla beraber ben de bir insanım ben de hatalar yaparım ve eğer hatalıysam özür dilerim ama aynı hatayı bir daha tekrarlamamaya çalışırım, söz verdiysem benim kafamı kessen burada başkalarının arkasında yani balıkçı kardeşlerimiz arkasından kim olursa olsun kötü bir kelime konuşmam ve asla konuşmayacağım.:) :) :)
    Sizleri çok seviyorum hepiniz sevgi, saygı ve hoş görü içersinde olun.:) :) :)

Şener albayım ile yapmış olduğumuz avlarımızdan.

Sivrice'de uzun senelerden beri beraber yaşadığım komşum ve sevgili arkadaşım Şener albayımla beraber teknedeyiz, Şener albayım çok güzel lekerda yapar, aileden gelme balık işleme sanatını çok iyi bilir, Sivrice'de Liman konuk evi ve rastorantını işletir, balıkları kendi hazırlar, nefis bir balık pişiricisidir, hal böyle olunca illaki bir torik tutacağız, Şener albayımda onu güzel bir halledecek, tii.

Torik takımlarımızı açtık suya bıraktık, deniz torik için fevkalade güzel, istediğimiz çırpıntıda mevcut, suyun üzerinde yeterli küçük balık oynakları da var, dolaşıyoruz, her an oltamıza takılacak toriğin hayellerini kuruyoruz, aradan saatler geçti ve en önemli müsafirimiz yok. fakat sevgili Dost martım tentenin üzerinde, bizden balık bekliyor.

Programı hemen değiştiriyoruz, çapari takımlarımızı denize salmaya başladık bile,
    meramıza bir hayli yolumuz var, bu arada balık bulucumuz balık olduğunu söylüyor, hemen motoru rolantiye aldım, hazır olan takımı suya biraktık, aniden takım durdu, müjde, müjde komtanım balığı aldım, gerçekten iğne, iğne iri kolyoz la dolu çaparimizi temizlemeye başladık, kovamızda yarı oldu.
    Hiç dururmuyuz hemen çapari takımlarını topladık, mercan taşına gidiyoruz, mercan avlayacağız, çocuklar gibi seviniyoruz zira çok güzel kolyozlarda yemimiz garanti.dost martınında karnı doydu.

Sevgili albayım kolyozlarda filoto çıkarıp çok güzel yemler hazırlamaya başladı bile, bende mercan takımlarını hazırlıyorum fakat takım çantasını evde unutmuşum, bir mercan takımımız var ikincisi yok, çapari takımında iki iğne çıkardım, hemen bir takım yaptım, bu takımı ben kullanacağım, albayımda
    mercan takımını, demir atmıyoruz, tekneyi kerterizini aldığımız mercan taşının tam üzerine getirdik, saldık oltalarımızı, çok güzel mercanlar aldık.

.imagesdock.com/tr/image-834B_4BA7B264.jpg[/img]

[img width=800 height=600]http://www.imagesdock.com/tr/image-51A6_4BA7B29B.jpg[/img]

4. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Çok teşekkürler sevgili Ömer kardeşim, sizlerin de çaparileriniz dolduğuna çok sevindim.
    Gece ışık ile avlanan gır gır lar var bunlar ışığın altına balıkları toplar ve büyük ve derine inen ağlarla sararlar ve balıkların hepsini alırla.
    Gece balıklar genelde ışığın altında toplanırlar, ben de bu konularda fazla bilmem bütün bildiklerim bunlar.
    Sevgiler hoşça kal.:) :) :)

5. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Gökhan kardeşim, arada sırada oluyor ama bizim esas burada olmamızın en önemli nedeni Deniz, Balık, ve balık avlarımız, sonrada paylaşımlarımız, sevgi, saygı ve hoş görü içersinde.:) :) :)
    Teknemde yerin hazır gelirken iki türden yakıtları getirirsen bana fazla yük olnazsın......:) :) :) :) :) :)
    Sevgiler, selamlar hoşça kalın.:) :) :)

6. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Ellerinize kollarınıza sağlık daha güzel günlerde daha bereketli avlar dilerim

Rasgele

7. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Nadir kardeşim ben de denize açıldığım zaman çok sevinirim, çok heyecanlanırım, çok huzurlu olurum her avıma çıkışta sanki ilk defa balık avlayacakmış gibi olurum....

Sırtı avımda balığın vuruşu..........mrsparkle mrsparkle mrsparkle

Mercan avında balığın tık tık lamaları ve gelirker sağa sola kafa atmasını parmağımın ucunda hissetmek.........mrsparkle mrsparkle mrsparkle

Çapari avımda bir anda balıkların çaparime vurduğu anlar.......mrsparkle mrsparkle mrsparkle

Her şey bir tarafa en güzeli balık avlamak gerisi faso, fiso..........mrsparkle

Sevgiler, selamlar hoşça kalın benim sevgili balıkçı kardeşlerim.:) :) :)

Seni Sivrice'ye beklerim, gelirken yakıtlarımızı getirirsen memnun olurum.:):):)

8. Uzman06

Uzman06 Nadir

İnşallah nasip olur da oraları görürüm :) yakıt sorun değil :)

9. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Çok teşekkürler Ali kardeşim, bizim buralada beklediğimiz haket başlamadı ama eli kulağında, avlarınızı takip ediyoruz, daha nice bereketli lüfer avları dilerim.

10. istavrit

istavrit Boğaç

Orhan abi iki tür yakıt derken :D

11. mertparlak

mertparlak Mert PARLAK

En İyi Avı:
    300Gr İstavrit
    Orhan Amca, Komutanımın elinde duran mercan güzel duruyor yakışıklı aynı sizler gibi :) bu pazar bizde gemlikten açılacağız bakalım teknemiz bizi istanbula kadar sürükleyecekmi :) 3 adet yeni yozuri sahte ve 3 adette kendo sahte aldım onlarıda burda deneyeceğim. sabah yemli istavrit yaptık bol tuzlu yemler yine sakız gibi olmuşlardı sabah kahvaltısını istavritle yaptık :) avlarınız daim ve bereketli olsun lüfer takımınıda denemeyi unutma ondan lüfer kaçmaz :)

12. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Çok teşekkürler sevgili nadir kardeşim, sevgi, saygı ve güzellik olursa her şey olur, seni bekliyoruz. Sevgiler hoşça kal.:) :) :)

13. mbilhan

mbilhan murat

orhan baba ben yazın edremit körfezinde kışın izmirde oturuyordum.en son bu yaz bir bot aldım.onla devamlı denize çıkardım.çok balıklar tuttum.inan balık tutmayı çok seviyorum.şimdi temelli izmire geldim.ama fırsat yakalarsam bir gün mutlaka seninle balık tutmaya çıkmaya istiyorum.inan çok değerli insanlarsınız benim için amatör balıkçılığın türkiyede ki üstadlarısınız benim için.orhan baba inan şu an pek balığa gidemiyorum ama senin ve vedat amcanın yazılarını resimlerini her akşam inanmazssın iple çekiyorum.ben senin ve vedat amcanın hoşgörüsünün ne kadar derin ne kadar kıymetli insanlar olduğunuzu biliyorum ve inan dargınlıklar beni üzüyor.hele böle idol olarak gördüğümüz kişilerin dargınlıkları bayağı etkiliyor beni.umarım yukarda yazdıklarımı bu bağlam da ele alırsın :).saygılar baba.

14. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    :) :) :) Sevgili İstavrit kardeşim, iki tür yakıt derken biri dizel,Mazot ikincisi ise
    anzorot.:))))))))
    sevgiler hoşça kal.:) :) :)

15. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Sevgili Mert kardeşim istavritle yaptığın kahvaltıya beni de çağırsaydın, inan atlar gelirdim.:) :) :)
    Yeni aldığın sahtelerin tutacağı balıklarını bekliyorum.:) :) :)
    Selamlar, sevgiler hoşça kal.:) :) :)

16. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Murat kardeşim ben de hayatımda kimse ile dargın olamam,, kin tutmam, tek isteğim emekliliğimi hanımım ve dostlarım ile Sivricem de denizime çıkarak, balığımı tutarak dostlarımla paylaşarak , sevgi ve saygı içersin de geçirmek.:) :) :)
    Seni de Sivricemize bekliyoruz.

17. BarbarosTUGRUL

BarbarosTUGRUL Barbaros TUĞRUL

Favori Kamış:
    Remixon Prestige
    Favori Makine:
    Remixon
    En İyi Avı:
    Turna 62 Cm. 2,1kg
    Orhan abim çok imrendiğim insanlardansın ınan yanında olabilmeyi o kadar çok isterdimki...

Saygılarımla

18. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Sevgili Barbaros kardeşim ben de emekli olduktan sonra bir de tekne alarak kendimi sadece balık avlarına verdim, denizi ve balıkları çok seviyorum, onları yemek için tutuyorum ama denizi ve balıklarımızı da korumaya dikkat ediyorum, hepimiz zevk için veya yarış için fazla balık tutmamalıyız, yemeyeceğimiz hiç bir balığı tutmamalıyız, küçük balıkları ise asla ve tutanları uyarmalıyız.
    Denizlerimizi korumazsak bir daha balık avında da balık göremeyiz.
    Barbaros kardeşim seni her zman Sivricemize beklerim beraber balık avına da çıkarız..:) :) :)
    Sevgiler hoşça kalın.:) :) :)