3 Acemi Ne Yapsın?

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında Tuzlalı tarafından paylaşıldı.

1. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 10000 XSA SHIMANO EXAGE 4000 FC
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    Kalkan yada Lüfer yememiş galiba o krallar Aretçim:D Ha birde yanında kırmızı şarap içiyorlarsa olmaz zaten illaki aslan sütü olacak:D :D :D

2. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Barbun ve Lüfer gerisini bilmem ötesini hiç anlamam kalkan sıralamada 3. olur yanında evet haklısın vay be acıktıkmı yoksa bu saatte

3. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Aslan sütü o devirde var mıydı pek bilemiyorum heralde şarap içiyorlardı :)

Çin atasözü der ki, bana balık verme balık tutmayı öğret.
    Bizim atasözü der ki, bana balık ver rakıyı tazele, buz da bitmiş.

4. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Hatta balıklarıda iyi kızart dermiş üstüne yanındada kırmızı soğan olsun,

5. ckaratep

ckaratep Caner

Favori Kamış:
    Remixon 240 Spin
    Favori Makine:
    Sweepfire E3000
    En İyi Avı:
    Spin öğreniyorum..!
    Birde rakı balık ayvalık var abi :)

6. DenizG

DenizG deniz göğüş

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra
    En İyi Avı:
    Eşkina 650 gram
    Benim favori balık sıralamam:
    1-Gümüş
    2-Papalina
    3-Barbun
    4-Hamsi
    5-Lüfer
    6-Kalkan
    yanında ince kıyım roka,kırmızı soğan,rakı, Müzeyyen Senar :)

7. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Roka ince kiyilmiyacak söyle 3 parmaga gelecek. Sogan illa ki kirmizi. Barbun tavada da balik olur ama haa. Balik yedim dersin. Yaninda az torik lakerdasi olmali e onun pe..gi de arpacik sogandir. Biraz da halis zeytinyaginda kaya tuzlu çiroz ister üstü dereotlu. En son bu isin cilacisi koska sade helvadir ama sahanda eritilecek. Son kadehin dibine helvanin son çatalini attin mi bu aksam balik yedimden sayilir..

8. DenizG

DenizG deniz göğüş

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra
    En İyi Avı:
    Eşkina 650 gram
    detaya gireceksek lakerda varsa, börülce de olmalı, şöyle zeytinyağında rende sarımsaklı.
    biraz da hardal soslu levrek veya ahtapot.
    kavun peynir falan derken acıktık valla :)

9. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    strese gerek yok abi kismet :) eger olmazsa cok takilma bir dahakine olur insallah.. ben 7 seferdir boş dönüyorum mesela yılmak yok:) he baktin olmuyo 4. yü bulun okeye filan gidin yani :)

10. umooth

umooth umut

Favori Kamış:
    Silstar 300
    Favori Makine:
    Shakespeare Firebird
    En İyi Avı:
    Mahmuzlu Camgöz, 94cm
    Lüfer bu.. Adamda ne uyku bırakır ne de iş-güç. Balık meraya girdi mi birkere düşündüğün tek şey o olur, haftasonunu iple çekiyorum. Neyseki vakit geldi, kısmetse yarın sabah 5:30'de teknedeyim..

11. ckaratep

ckaratep Caner

Favori Kamış:
    Remixon 240 Spin
    Favori Makine:
    Sweepfire E3000
    En İyi Avı:
    Spin öğreniyorum..!
    herkes acıkmış sanırım.
    biraz iştah kabartayım bari :D geçen haftalarda Enezde sahilde öğlen yemeğimizden bir kare ve sahil. balıkları ben temizledim ancak pullarını almayı unutmuşum :D babam diyo neden pişmedi bu balıklar ? bilmem :rolleyes:
    bu arada sıralamam
    1. yılan balığı
    2. levrek
    3. sardalya
    4. gene yılan balığı

12. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Birazdan aynı tarife uygulanacaktır
    O yüzden bu saatte beni etkilemiyor herkese rasgele

vay anam vay ne acıkmışız be mübarek

13. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    3 acemi ne yaptı acaba? :D:D:D

14. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    Evet ya ses yok :)

15. Tuzlalı

Tuzlalı Mstf

Favori Kamış:
    LINEAEFFE OYSTER CAST KAMIŞ 4.20
    Favori Makine:
    OKUMA Distance Dt60
    En İyi Avı:
    31 CM Lüfer 50 CM Zargana
    Herkeze Tekrar Merhabalar;

Bilgisayardaki problem sebebi ile geç yazdığım için kusura bakmayın.

Evet 3 acemi ne yapdık;

Öncelikle balıkçılardan taze yem arayışımız hüsran ile bitti. Görebildiğimiz en taze balıklardan bir miktar tedarik ettik. Yemli takım ile istavrit alabilme ümide ile bir miktarda karides tedarik ettik.

Daha sonra avlakları dolaşmaya başladık cuma gününün müthiş trafiği içerisinde saat 18:00 merter çıkış ve saat 20:00 arnavutköy varış :( Yorgun argın Arnavutköye ulaştık ama ne kalabalık insanlar umuz omuza. Bol bol takım karıtırma endişesi ile Tarabya ya doğru devam ettik. Tarabya oteline varmdan önce ki uygun biryer bulduk. Önce böledeki avcıları izledik biraz hangi yem hangi takım kaç gr kurşun vb. Dikkatimizi çeken 14.15 yaşlarında 6 kişilikgenç grup oldu. Çok dandik takımlar bayat yem, doğru düzgün yeme dikiş yok. Takımı atıyorlar ve rapala gibi yavaş yavaş sürekli çekiyorlardı bu şekilde gayet güzel boylarda 3 balık addılar yarım saat içerisinde şaşırdık ve kendimiz içinde oldukça ümitlenmeye başladık.

Her nekadar bayat yem ile şansımız olmadığını bilsekte karidesle yemlediğimiz takımla canli istavritlerimizi alanakadar oyalanmak için lüfer takımlarımızıda suyla buluşturduk. Kurşun dibi buldu takımın boşunu alıp kamışı max gerginliğe aldığım anda kamış deprem geçirmeye başladı, elimden geldiğince hızla kamışa asıldım ama yazık balık kaçtı. İlk tecrübeyi no ettik: Tasmalama zamanlaması çooook kritik. Bol pratik gerekli. Derken birkaç tane istavrit aldık karidesle. Yemleri canlı istavrit ile değiştirdik. (yine flato olarak) Bol bol vuruş gelmeye başladı kimi zaman tasmalamada geç yada erken davranıyorduk kimi zaman yemi kimi zaman takımı kestirdik. Saat 01:00' a kadar bu şekilde decam etti. Bu saat ten sonra iki adet eşşek istavriti ziyaret etti takımları çekerken sarıkanat zannettik :) saat 02:00 gibi oltada müthiş bir titreşim daha oldu bu sefer tasmalama tamam. Balık oltada, boşluk vermeden çekmeye çalışıyorum. Balık 3 metre ilerimizde su üstüne çıkıp kafa atarak kurtuldu. Anlaşıldı dedik bu günlük bu kadar yeter kısmetimiz yok. Havaından ani soğuması ile avı sonlandırdık.

Gene değerlendirme: Bol pratikle gözümüzde büyüttüğümz kadar zor bir balık olmadığını anladık tek şart bol pratik bol bilgi :thumb: Bir dahaki sefer daha hazır olacağız :hungry: Boğaz havası bol muhabbet yanımıza kar kaldı.

Yardımlarınız için hepinize müteşekkiriz.