3 Haziran 2009 akşam üstü turna avı

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında 3182 tarafından paylaşıldı.

1. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    yok efendim, küsmek ne demek. yok bizim kitapta kıüsmek:)

2. sedat

sedat sedat

Favori Kamış:
    olta
    son nokta vicdanı limit ama turnayı çok sevip yiyolarsa yada başkalarına dağıtılıyorsa bir sorun yok gibi duruyor.

3. salo309

salo309 mehmet

En İyi Avı:
    Aynalı sazan 3,5 kg
    kardes ben buna katılmıyorum herkes istedigi kadar olur mu ya biraz duyarlı olalım. kişi başına 8 taneyle 4 tane akşam yemegi çıkar. sadece tadımlık olsa daha iyi olur diyorum. ama siz bilirsiniz

4. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    Mehmet bey herkes sizin gibi düşünmek zorunda değil. Hepimiz aynı düşünseydik paylaşacak birşeyde olmazdı.

Yazımın başında da belirteyim, şahsen sizin dediğiniz gibi akşam yemeği çıkarmak için balıkta tutmuyorum, sırf zevkine.

Av yasal mı? yasal.

Tebliğe göre sınır aşılmış mı? aşılmamış. Kiloda aynı şekilde.

Sportif balık avıyla amatör balık avını birbirine karıştırırsak yandığımızın günüdür, kimse kimseyle anlaşamaz o zaman.

Birisi der sen niye yakaladığını bırakmadın, öteki der 2 tane yeterliydi 5 tane niye aldın.. bu tartışmaların sonuda gelmez.

Ayrıca Alperen bey herkes istediği kadar avlansın dememiş, tebliğ'de belirtilen limitler içerisinde kendi insiyatifine bırakalım demiş. Devletimiz bunu onaylarken, bu hakkı bize vermişken daha bunun ötesi varmı.

Var diyorsanız yasada gerekli düzenlemelerin yapılabilmesi adına bir derneğe üye olun lütfen, şikayetlerinizi ve değiştirilmesini istediğiniz konuları doğrudan devletimize iletirsiniz.

Bu şuna benziyor, benim 5 lira param var, marketten 5 tane sakız alacağım.

Siz diyorsunuz neden 5 tane alıyorsun? 2 tane neyine yetmiyor?

Yasalarımız 2 sakızdan fazlasını alamazsınız diye bir ibare koymuşmu? koymamış.

Siz şuan limitler dahilinde yapılan bir avı tartışırken, şuan onlarca göl ve barajlada yasak zaman olmasına rağmen ağlarla sazan avcılığı yapılıyor.

Hiç gidip dediniz mi neden yasak zamanda avlanıyorsunuz? hiç jandarmayı arayıp ihbar ettiniz mi bu amatör arkadaş limit dışı av yapıyor, tırıvırıyla avlanıyor yada ne bileyim 4'den fazla olta takımı kullanıyor diye?

Önemli olan buradaki yasal olan avı eleştirmek değil, yasal olmayan avları tartışmak, bilinçlendirmek ve kendi aramızda sorunları irdeleyerek, çözüm önerileri sunmak olmalı.

5. Feridun

Feridun feridun

Favori Kamış:
    El oltası
    En İyi Avı:
    Kaya balığı
    Öncelikle siteye aramıza hoşgeldiniz...imza ayarlarınız yaparsanız size abi yada kardeş diye hitap edebileyim...
    Konu başında yazdığım gibi 24 balık 3 AMATÖR tarafından yakalanmıştır...
    Tebilğ kişi başı günlük limit 10 adet avlanma hakkını veriyorsa avımı yapar mahaledeki kedilere yediririm bu yanlızca beni bağlar....
    Sizin gözünüz doymuş ve yakaladığınız balıkları suya iade ediyorsanız videolarını bizimle paylaşırsanız sevinirim..

6. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Yine de kedilere vermeyin mesela bana verebilirsiniz. Ben kafa-kılçıklarını veririm icabında onlara:D:D:D

7. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    miyav miyav diyorsun yani:D :D
    Fero sen balık fazla çıktığında haber ver benim ev senin iş yerine çok yakın iki dakkada balıklar ölmeden yetişirim nede olsa komşu sayılırız:) :)

8. Feridun

Feridun feridun

Favori Kamış:
    El oltası
    En İyi Avı:
    Kaya balığı
    Kısmetse yarın sabah 04.00 da hereket var uykusuz bir gün beni bekliyor...
    dönüş yolunda Sultangazi den geçiyorum....;)

9. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    rastgele kardeş şansın bol olsun:)
    bakalım kısmet olursa bende hafta sonu gideceğim malum iş güç hafta içi gidemiyoz:(

10. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan

Sanki yeri geldi gibi. Ben de bir hatırlatmada bulunayım::) ;)

Kedilerimizi de düşünmek güzel de, kemik, kafa ve hele kılçıkları onlara vermeyelim. Mümkünse balığı bütün olarak, değilse, bir parça eti ile birlikte verelim. :rolleyes:

Bizim "evin sokak kedisi" bir gün boyunca miyavlayıp durdu. Yanına da yaklaştırmıyor. Zor bela tutup-zaptettik ki, boğazına kılçık takılmış. :eek:

11. bnymnblr

bnymnblr Bünyamin

atacağım o turnaları havuzuma

şaka bir yana güzel balıklar

Son düzenleme: 4 Haziran 2009
  12. salo309

salo309 mehmet

En İyi Avı:
    Aynalı sazan 3,5 kg
    kardes zevk için tutyorsan geri bırak diyorum ben. ama illede böyle yapın demiyorum fikrimi söylüyorum sadece

Son düzenleme: 5 Haziran 2009
  13. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    yalnızca seni bağlıyorsa burda ne işin var arkadaşım. burası bir paylaşım platformu. seni beni yok burasının. sana limiti aşmışsın diyen oldumu? herkes kendi fikrini söyler. yasal limiti aşmamışsın ama kimilerinin vicdanındaki limiti aşmışsın arkadaşım. bunda kızacak ne var ki. burada bişeyler paylaşıyorsan eleştiriye biraz açık olacaksın. herkes tekdüze düşünecek değil ya. "yalnızca beni bağlar" cümlesini yakıştıramadım. yalnızca seni bağlarsa, gider yalnızca balığını tutarsın, yalnızca gider yersin. kimse de bişey demez. burada rapor yayınlamak, görüş sormak gibi bişeydir. bu avım nasıl olmuş demek gibi bişeydir. hem bunu diyorsun, sonra da söylenenlere "sanane" gibi bir ifadeyle cevap veriyorsun.

14. Feridun

Feridun feridun

Favori Kamış:
    El oltası
    En İyi Avı:
    Kaya balığı
    Ahmet kardeşim burası paylaşım platformu bir kısım üye av raporu paylaşır bir kısım bilgi paylaşır kimi yazar kimi okur vs vs ben merada avlanır nette çette paylaşırım her üye üstüne düşeni yapsın......RASTGELE...

Son düzenleme: 5 Haziran 2009
  15. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    evet, her üye üstüne düşeni yapıyor zaten. benim üstüme düşende senin avın hakkındaki düşüncemi söylemektir. bende onu yaptım, yapıyorum, yapacağım.
    saygılar şelale efendim... bolşanslı avlarınızın devamını dilerim. kalın sağlıcakla.

16. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Nuri abi bende defalarca söyledim dinletemiyorum, helvasız bu iş ol-mazzz! :D:D:D

17. kaynakçı

kaynakçı Muhammet EKREM

Favori Kamış:
    dip olt. makara. şamandıralı takım vb.
    En İyi Avı:
    2.25kg sazan 2.5kg yayın avım
    öf üleyn öf inanınki imremdim dopğrusu yüce Rabbim inşallah bizede böle bi turna avı nasip eder birgün maşallah avlarınız daim olsun.

18. onurnl

onurnl ....

Favori Kamış:
    karbon kamis,shimano makara,fireline craystal misina
    En İyi Avı:
    turna 115cm,59cm capak,54cm tatlisu kefali,78cm kocaagiz,66cm sazan,82cm Sudak,39cm Levrek
    kacdir bu konuyu takip ediyorum ve herkez teblig ve vicdan arasinda gelip gidiyor.yapilan ava diyecek bisey yok sonucta kanunen yasak degil ama birazda dogayi ve dogada yasayan canlilarida dusunmek lazim,hersene kuresel isinmanin etkisiyle turlerde azalma oluyor zaten,bide kediyi kopegi dusunerek avlanirsak kanunlarda yasak degil diye ,birkac yil sonra eski resimlere bakmaya baslariz.tabi oncelikle amator balikcilik nedir ve bu forumun amaci nedir onuda iyice tanimlamak lazim.bana gore amator balikcilik,ihtayacindan fazla ise ne olursa olsun balik disindaki avlanma sekilleride dahil zarar vermemektir.butun hata bu yasaklari koyanda,hangi akla hizmet 10 tane turna hesabi yapilmis anlamis degilim,40-45cm lik bi turna ortalama 1-1,5 kg gelse 10 kilo balik yapar en kotu ihtimalle.10 kisilik bi aile olsa kisi basi 1 kilo balik duserki bu da eger aile obez ise olur diye dusunuyorum.egrer birkac kere haftada baliga cikilirsa ornegin 3 defa 30 kilo balik yapar,ya derin dondurucuda saklican ya komsuya vercen,yada kedilere.10 balik tutma limitli bi avda,4 kisilik bi aile olsan 3 tanesi bana gor yeter geri kalan 7 baligida 8 kisiye dagitmak lazim.haftada 3 kere gidilse 24 kisi lazim.kedilerede kalan 1 baligi verseniz hesap tutar.ben sahsen bunlari duyunca uzuluyorum ,son bir iki yildir yakaladigim baligi yedigimi bilmem.en son olarakta arkadaslarla tutugum baligi artik yiyemiyorum ,ayni baligi balikci tezgahindan alsam sorun yok gibisinden seyler paylasmistim.herkezin benim gibi yakala birak seklinde avlanmasi ve ihtiyac fazlasi baligi salmasi dilegiyle.sonucta yapacak bisey yok kanunlar sacma

19. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    dostum bence kanunlar saçma falan değil çünki herkes haftanın üç günü balığa gitmek gibi bir şansa sahip değil ülkemizde bu tip avlara gidebilenlerin çoğu 2 veya 3 haftada bir ancak ava gidebiliyor mesela ben ancak bu söylediğim periyotta gidebiliyorum o zaman ben 10 adet yakalarsam bana ancak yeter hergün balığa gidebilenler arkadaşlarımızın fazla balık yakalayabilmeri engellemek amacı ile yapılacak bir düzenlemeyle benim üç haftada bir yakalayabileceğim balıkta kısıtlanmış olur ben bu hakkımın kısıtlanmasına şiddetle karşıyım ;)