Aklıma geleni yazan olmuşmu diye bütün mesajları okudum. Son mesajda Necip yazmış. :thumb: Yalnız her katta bir önceki kattan minicik daha fazla sarar. Hesaplanan tur sayısından 2 tur daha az sarılırsa o fark da kapanır.
İyice ters ters oldu o işler. Teraziyle gramını ölç filan. Bunun olabilitesi ancak şudur. Misianın ucunu makineye bağlar. Makarayı bir arkadaşın eline, ortasından bir şeye geçirip verir. Misina bitene kadar koşar adımla gider. Misina bitince de, süratle makaranın yanına geri döner. Sonra iki kat olan misinayı eline alıp, birleştiği yeri bulur. Oradan keser. Bir tarafı makaraya geri yada öbür makineye, bir tarafıda o makineye sarar. Böylece film mutlu sonla sonuçlanır. Tabi başka senaryolarda vardır ama, sanırım hiç biri, misina tartmak için 300 TL verip hassas terazi almak kadar bilim kurgu olmayacaktır.
Git kuyumcuya tartsin Serdar abi o kadar killadiysan olayi 300tl verip terazi niye aliyorsun. Hatta daha kolayi mekanik terazi. Al yarim metre çubuk, iki ucuna 30cm, ortasina tutacak bi ip bagla, al sana terazi. Misinanin ucunu tuttuktan sonra sokak lambasindan veya herhangi bir nesnenin etrafindan makarayi geçirip diger el ile tutup ayni anda geriye dogru 150metre giderek orta bulunur. Gerildim valla bir makara da al sar abicim, aldigi kadar.
Her zaman av yaptığın yere git. Atabildiğin en uzak yere at. Dibi bulduktan sonra kaç kere kol çevirerek alıyorsun takımı say. Eve git. Misinayı o saydığın rakamdan 5-10 tur fazla olacak şekilde sar gitsin.
Hocam sen en iyisi kaldir at o 300 mt lik bobini olsun bitsin dermisim Sayfalardir okuyup guluyorum, kimse kizmasin Ama en guzeli direk cozumu ile Roy'un soyledigi olmus, kesin cozum
Bir arkadaşınla çık açık araziye bir ucunu bir yere bağla, bobini aç allt tarafı 300 mt, bobin bitnce arkadaşının yardımı ile iki ucu birleştir, ortadan kes makinalara hak geçmemiş olur. Makinaya sararken de diğer ucuna fırdöndü bağlar isen misinan gam yapmaz.
Sevgili roy kardeşim, adama, yani gramı bilmem kaç tl olan altın tartan adama, gidip, 5 tl ancak eden şeyi tart et dersen, adam seni döver, hemde öyle böyle değil, ciddi döver. Kimsede ayıp bu garibin nesini dövdün bile demez. Bu misinayı tartsan ne olacak, ölçsen en olacak, en nihayetinde çabucak eskiyip bitip gidecek, hesaplasan ne, tartsan ne, ölçsen ne? Değer mi bu kadar kasmaya, altı üstü balık tutacağız, di mi?
birlesmis milletler komisyon kurmus bu konu hakkinda vardir tanidik falan filan yani nese'nin kepek sorununu çözdük de bu kaldi
Hani şu 300m misinaya düşündüğümüz kadar düşünsek, Mars'ta en azından robotlarımız geziyor olurdu valla..
Tebrik ederim Hakan Durgut kardeşim, çok güzel bir soru sormuşsun. 20 yıllık balıkçıyım böyle bir soru sorana daha rastlamadım. küçük bir detay ama yarın benimde başıma gelebilir. (aslında 100metrenin ortasını bulmaya çalışmıştım ya, gülmeyin bulamamıştım, meğersem ortasından halka atlıyormuş). bu soruyu favorilerime ekliyorum, ilerde gerekirse rahat bulayım diye
Çözüm basit aslında. Makine kolunu bir tur çevirsin saracak arkadaş. Kaç cm sardığını ölçsün. Sonracığıma 150 metre 15.000 cm eder. Atıyorum 75 cm sarıyor bir turda. 15.000/75=200 tur yapar. Cep telefonunun hesap makinesiyle 15.000/(makinenin bir turda sardığı misine) yapın. Sonra o kadar tur çevirin kolu oldu bitti. Ha diyeceksinizki misine sarıldıkça her turda sarılan miktar artar. Öyleyse son turda kaç cm sardığınızıda bi ölçün. İlk bulduğunuzla son bulduğunuzun ortasındaki kadar sarıyordur ortalama olarak. Diyelim son turdada 85 cm sardı. Öyleyse ortalama 80 cm sarmıştır bir turda. Sizde 200 tur sarmıştınız. Toplam 10 metre misine fazla sardınız demektir. 10-12 tur geri alın oldu bitti. Ama bu fark genelde bu kadar olmaz. 2-3 tur eksik sarsanız bikaç metre farkla ikiye bölmüş olursunuz misinenizi. NOT:İkinci paragrafı uygulamazsanızda altı üstü 10 metre fark olur. Benim gibi ayrıntıya takılanlar uygulasınhihi
Hesap yanlış, sonuçta yanlış ama, genede gayreti takdir etmek adına, 10 üzerinden 4.5 verilebilir hihi