32 Kg. Kılıç balığı ile üç saat süren mücadele.

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında orhan kucukbicmen tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Orhan Abi tebrikler yetersiz kalir.Ne soylense yetersiz kalir.O sahte,o misina bu baligi nasil alir insanin akli almiyor...Iste tecrube budur.Baskada birsey demem. 35 lik misina ve normal bir sahte ile yakalanan bir kilic.Bu kiloda bir baligi ( ozelliklede kilic ise) bu malzemelerle almak cok buyuk bir tecrube ister.

Ben bu konuyu yeni goruyorum.Sanirim cok eski bir konu.

Gercekten muthis......Baska ne soylenir?!
    En buyuklerine tekrar tekrar Rastgele Abim...

2. stillborn19

stillborn19 Sezai

Favori Makine:
    Kamış:Linaffe,Captain,Remixon makina:Virax Charizma
    En İyi Avı:
    Sudak 3 kg
    Abi Valla ben okurken heycanlandım ya Bu kılıç balıkları çok süper bir balık belgesellerden izlediğim görüntülerde beni çok etkiliyor balığın suyun üstünde atlaması falan çok heycanlandırıyor deniz balıkçılığından hiç anlamam ama balık kalmadığını zannettiğimiz denizlerden böyle güzel balıkların çıkması bihayli sevindiriyor bizleri Tekrarına rastgele

3. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Erhan kardeşim, ben de sana bu güzel ilginden dolayı teşekkür ederim, sana da inşallah nasip olur,sevgiler, hoşçakal.:) :) :)

4. engin-35-33

engin-35-33 Engin Güzelaraz

Favori Kamış:
    REMİXON TIGER 2.70 Metre, DİSCOVERY 3.00 Metre Surf Tipi
    Favori Makine:
    Kumyang Paragon, Eurofish Excel 50
    En İyi Avı:
    Levrek, 1.250 kilo
    Tebrikler Orhan Abi.

5. feridun_45

feridun_45 feridun dönmez

abi senin yüzünden kontör isteyen müşterimi kızdırıp kaçırdım(macerayı okumayı bırakamadım.1 dk hemen bitiyor diye):):)

daha keyifli avlarınızda olur inşaallah

6. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    İnşallah sevgili Ozan sana da nasip olsun, hoşçakal.:) :) :)

7. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    sazan, 13,1 kg.; gökkuşağı alası, 2 kg.
    Güzel av, tam evladiyelik. Darısı başıma:)

8. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Bahti bir zamanlar ben de sizler gibiydim ilk barakudamı tuttuğumda dünyalar benim olmuştu ondan sonra balık avlarımı hiç bırakmadım, havalar iyi olursa, sıhhatimde elverirse doğru denize, sana da nasip olur inşallah, sevgiler, hoşçakal.:) :) :)

9. OMMG

OMMG OKAN

Orhan abi,öyle bir anlatmışsınız ki gece rüyamda sabaha kadar marlinler le cebelleştim vallahi.Elinize kolunuza dilinize sağlık.Avlarınız daim olsun,saygılarımla...

Son düzenleme: 12 Mart 2011
  10. Astalavista

Astalavista Furkan

Güzel balık, tebrikler :)

11. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Bu çok güzel yorumların için çok teşekkürler sevgili Emrah, Emekli olduktan sonra deniz kenarında yaşacağımı planladım, Denizde olmayı balık avlamayı çok seviyorum, bir bahçe aldım, bir de ev yaptım, tabi tekne almadan olmazdı, sonra kendimi denizde buldum, yüreğimizde korlaşmış balık aşkı yavaş yavaş alevlenmeye başldı, her gün denizdeydim, sırtı avlarında çok balıklar yakalamaya başladım, her geçen gün beni daha da tecrübeli yapıyordu,
    artık sırtı avında yeterli yol aldığıma ve çok tecrübeli olduğuma inanıyorum, bu tecrübeninde oltamıza takılan bu 32 kiloluk balığı kaçırnadan tekneye aldık, hala öğrenmeye devam ediyorum, bu günlerde bolca palamut yakaladım, sana bir kaç sırtı ile palamut avlarımdan gönderiyorum, sevgiler, hoşçakal, ba na sırtı avları hakkında soracağın her soruyu beklerim.

Fırtınalı denizde Barakuda ve palamutlar. 28 Şubat 2011 Sivrice.

Sevgili arkadaşlarım uzen süreden beri denize çıkamıyoruz, hava şartları gerçekten hiç fırsat vermiyor, fakat bunun bu şekilde olması bizler için gerçekten geçmesi çok zor günler olarak bizleri bir hayli üzdü.
    Bu sabah nihayet hava biraz sakin görünsede açıklarda bir hayli kuzucuklar olduğunu görüyorduk, öğle zamanı denizde biraz daha sakinleşme oldu, hemen Conta kaptanı aradım, kendisi biraz soğuk algınlığına uğramış ben de Selim kardeşim ile denize çıkmaya karar verdim.
    Denize açıldık sırtı çekiyoruz, hava biraz kapalı bu havada olsa, olsa palamut veya Torik olur, Barakudanında sularımızda olduğunu biliyoruz, her zaman olduğu gibi sırtı avlarını yaprığım meramıza geldik, oltama vuran ilk balık palamuttu, tekneye aldık, ikinci vuruş Selim'in oltasına idi, fakat ne olduysa çok büyük bir balık geldiüini söyledi ama o sırada kalona vermemesi ile takımı patlattı çok büyük bir balık olduğunu bana anlatmaya çalışırken bende kaçan balıkların hepsi büyük olur dedim, sonra dalgalar her geçen saat büyümeye başladı benim oltama vuran hatırı sayılır bir balığa hayır demedim, tekneye buyur ettim gene bir palamut, artık dönüşe geçtik, son ana kadar sırtı çekmeye devam ediyorum, bu sabrın sonunda gene güzel bir vuruş ile çok güzel bir balık oltama takıldı ben çekiyorum o üstüme doğru geliyor, balık gözüktü ve bende hemen tekneye buyur ettim, çok güzel bir Barakuda,
    balıkları temizledik, Conta kaptanıda aramıza aldık, Sivrice'nin salaş balık lokantası Muammer'in yerinde balıkları pişirmeye verdik.....
    Masamız palamutlar ve barakuda ile dostlarımızla beraber çok güzel oldu, sizlerle bu güzel anıları paylaşırken Sivrice'deki dostlardan sevgiler,selamlar hoşçakalın.

Bir kaç günden beri esen sert rüzgar nihayet bu sabah hız kesti, bu havayı değerlendirmeden olmaz, Conta kaptanın yerinde sabah çaylarımızı içtik, suyumuzu ve yemeklerimizi hazırladık, istikamet liman.
    Teknedeyiz ben her zaman olduğu gibi çocuklar gibi heyecanlıyım, hemen bugün hangi sahteleri kullanacağımızı konuşuyoruz ben gene tobimarudan şaşmıyacağım, Conta da rapala 13 cm güzel bir sahte tam palamut için, takımlarımızı suya saldık avımız başladı, çok güzel bir gün hava güneşli pırıl, pırıl yazdan kalma bir gün gibi,:) bu havada çok balık alırız diye konuşuyoruz, tabi fazla beklemeden Conta kaptan yavaşla, yavaşla ve ilk balığımızı aldık :):):) derken gene Conta kaptanı bağırışı ve aynı anda ben de bağırıyorum ben de aldım diye,:):):) tekenede her zaman olduğu gibi bayram var, bu hafta Mordoğandan dostlarımız geliyor, onlara balık yedireceğiz kaptan söz vermiş,:) senelerden beri balık sitelerinden tanıdığım sevgili kardeşim Ahmet Tahir ve dostları geliyorlar, bizde yeterli balığımızı aldık, beş tane palamut, artık torik olmaya az kalmış üç tanesi epey büyükçe, hepimize yeter, bizde bu akşam palamutun birini çabuk lekarda yapacağız, bu konuda ben de biraz tecrübe kazandım, ilk başta derisinden ayırdığım palamutun etini yarı cm eninde keserek tabağa diziyorum, üzerini kaplayacak kadar limon suyu, o şekilde bir saat bekledikten sonra, tuz, karabüber, kekik ve zeytın yağı üzerinede çok ince kıyılmış soğan, şimdi başlıyorum .:)
    Bu günümüz de böyle geçti Conta kaptan ile biraz yorulduk ve karnımız açıktı, biraz sonra masamızı kuracağız ve günün yorgunluğunu üzerimizden atacağız. Sivrice'den bizlerden selamlar, sevgiler, hoşçakalın.

12. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Çok teşekkürler sevgili Sezai , benim yaptığım avlarımı başka balıkçı kardeşlerimde beğeniyorsa ben de çok memnun oluyorum, bu balığı sırtı çekerek yakaladım, yakaladık, burada yem olarak sahte bir balık kullandım, esas düşüncemiz palamut avlamaktı ama oltamıza takılan bu yolunu şaşırmış bir Akdeniz kılıcına da hayır demeik ve üç saat süren bir mücadeleden sonra tekneye almayı başardık, sana bu balığı yakaladığımız orjinal rapalayı gönderiyorum, bana sırtı avlarımla ilgili sorular sorabilirsin, sevgiler, hoşçakal.:) :) :)

Uploaded with ImageShack.us

Bu sahtede Barakuda avlarında akşam üzerleri çok iş yapar.

Son düzenleme: 13 Mart 2011
  13. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Teşekkürler Engin kardeşim, ne diyelim....darısı senin başına, hoşçakal.:) :) :)

14. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Darısı san olsun Engin kardeşim, hoşçakal.:) :) :)

15. murat kayadelen

murat kayadelen Murat Kayadelen

Resim sahtenin nasıl bir canavarla savaştığını çok güzel gösteriyor..:) Tadında avların daim olsun orhan abi...

16. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    :) :) :) o zaman sana müşteri ben olurum........çok güzeldi bir anı olarak anlatacağım, ben de sana güzel avlarda büyük balıklar avlamanı dilerim, hoşçakal sevgili Feridun kardeşim.:) :) :)

17. melanqoliq

melanqoliq FATİH KOÇ

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin, Lineaeffe master jig
    Favori Makine:
    Shimano Hyperlop, Ryobi Ecusima 3000vi, Okuma Salina SA 2 16000
    En İyi Avı:
    Sülemem nazar değer :D
    Abi merhaba..
    Bu kılıçbalığı raporunu kaç okudum ben bie hatırlamıyorum..
    iç çekiyorum heyecanlanıyorum sayende hayal ediyorum bu balıkla mücadeleyi..
    Allahım banada nasip et diyorum sadece..
    Elerinden öpüyorum abim selam olsun Fethiyeden..
    Palamutlarda harika bu arada...

18. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    4 yıl öncesinin güzel avı, gözümüzün pasını aldı...Teşekkürler....

''Nasreddin Hoca`ya sormuşlar hani; `Gökteki eski ayları ne yapıyorlar Hoca?` diye . O da yanıtlamış; `Kırpıp kırpıp, yıldız yapıyorlar`. ...:)

19. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Muharrem kardeşim, darısı sana olsun, hoşçakal.:) :) :)

20. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    :):):) çok güzeldi.....demekki yakında senin de oltana bir blaumarlin takılacak, bu rüya buna delalettir inşallah.....sevgiler hoşçakal Okan kardeşim.:) :) :)

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.