33 KG Şabut (Caner).. Harika bişey..

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında murtykoc tarafından paylaşıldı.

1. istavrit

istavrit Boğaç

aklıma kurt düştü ..bu kurt yem olur mu ???

bu balık nasıl bir kamışla çekilmiş
    kaşıklar direk olarak 90 lık misinaya mı bağlanmış
    kaşıkların üçlü orjinal iğnelerimi bu balığı çekmiş ...( 33 kg lık balık nede olsa açılmamış mı yani )
    nasıl yani ...sadece tebrik edelim mi bu 15 lik kardeşimizin dayısını yoksa bize daha mantıklı ,inanılır yada daha doğru deyişle elle tutulur şeyler mi anlatmasını bekleyelim
    33 kg bu balık ...90 lık misina ve pelikan kaşık deyip geçerseniz benimde aklıma bu sorular düşüyor işte

2. maxcady

maxcady onur

deraya kuzusu dedikleri bu olsa gerek.tebrikler

3. Nightwalker

Nightwalker Kagan

Hay masallah bu canavar resmen! Tebrikler dayiniza :)

4. dragut

dragut mustafa

Favori Kamış:
    shimano-elegance
    En İyi Avı:
    levrek 8kg 300gr
    av icin tebrikler ama itiraf edeyim dayın resimde konu mankeni gibi durmus cunku eminim herkes balığa odaklandı :) daha iyi avlar dileyecegim ama bundan iyisi nasıl olur bilmiyorum harika bir zevk ve tecrube...

5. avcı50

avcı50 Emre Ünlü

En İyi Avı:
    Sazan 14 KG
    bende hint sazanı olarak biliyorum bu balığı ama şabut diyelim artık o zaman...

6. murtykoc

murtykoc murat

Kamış falan yok.. Bu pelican kaşık bi fırdöndü kullanılarak misinaya bağlı. Elazığda bu balıkları çıkartınca orta halli tutmuşsun derler. İnsan boyunda balıklar çıkıyor. Amacım seni inandırmak değil avımızı insanlarla paylaşmak. Senin de bu tarz balıklar tutmanı dilerim.

7. sofi-5454

sofi-5454 Metin

Favori Kamış:
    REMİXON VE KARBON ÇELİK SOPA
    Favori Makine:
    DAİWA,REMİXON
    En İyi Avı:
    TURNA 3KG.
    tebrikler 10 numara

8. beyyurdu23

beyyurdu23 EYYÜP

En İyi Avı:
    sazan- 3 kilo :)))
    elazığdaki balıkçı arkadaşlar bende amatör bir balıkçıyım benide aranıza alsanıza beraber balık tutalım sizin engin tecrübelerinizden de faydalanmış olurum

9. trep

trep mehmet

Favori Kamış:
    alba star
    Favori Makine:
    remikson
    En İyi Avı:
    33 kg turna
    sayın kkardeslerim bu balığın adı elazığda turna (sabut ) baska bir cins balık ayrıca onunda resmini atacam en kısa sürede işallah lütfen isim arayışına girmeyelim ok .bu balıklar fırat nehrinde (küpeli ve sazan )karısımı bişeydir biz burada yani elazığ yöresinde turna diyoruz sabut daha kara ince uzun ve cok yaglı bir balıktır .saygılarımla .muratın dayısı.

10. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

tebrik ederim harika bir balık maşşallah çok iri :D her oltacının hayalindeki trofelerden birisi çok güzel bir av olmuş .

11. goksungokhan

goksungokhan Goksun Gokhan Kaynak

En İyi Avı:
    dorado 4.3 kg., barracuda 3.4 kg., kedi baligi 3.3 kg.
    Helal olsun dayina, Adana seyhan baraj golundende zamaninda cikardi benzer boylarda aynali sazan. Gorunce ona benzettim. Israil sazani kesin ciftlik sazanidir, tadida onun icin kotu olabilir.
    Tekrar tebrik ederim. Rastgele

12. OMMG

OMMG OKAN

Maşallah, tebrikler.Güzel av olmuş....

13. Yılmaz AVCI

Yılmaz AVCI Yılmaz

En İyi Avı:
    Tatlı su: 11.5 Kg Sazan.. Tuzlu su 2.5 Kg Levrek
    İsim Kargaşası

Öncelikle tebrik ederim,son kaçırdığım iri balık ta aynı cins ve en az sizin tuttuğunuz kadardı... Bu balıkla ilgili çok araştırma yaptım.Başta Babam olmak üzere yaşlı avcılarla konuştum ve bazı bilimsel raporlar okudum.Henüz fırat nehri üzerine barajlar yapılmadan da bu balıktan efsane olarak söz ederlermiş,tadı ve büyüklüğü bunu destekliyor ve bu balığın sadece fırata özgü olduğu düşünülüyor araştırmam da bunu destekliyor.. Yani hint sazanı demek bence bu balığa hakaret olur :) ülkemizde hiçbir türle ilgili bir sınıflandırma,isim verme yapılmadığı için sadece ülkemize ait olan türler malesef bilimsel bir özellik kazanamamış ve isim alamamıştır... Bu balığa verilen isim ''ferxe'' kürtçe ve yöresel bir isim.. Turna diyenlerde var ama değil turnayı tanımayan balıkçı yoktur diye düşünüyorum... Şabut ise yine fırata özgü ve iki çeşidi olan bir balıktır ve çok lezzetlidir... Caner de şabuta verilen başka bir isimdir... Kısacası benim nazarımda çok kutsal olan fıratın bize sunduğu zenginliklerdendir bu balık ve fırat'a aittir..
    Saygılar Rasgele..

14. okyar5

okyar5 okyar kahraman

Favori Kamış:
    D.A.M ve Remixon kamış
    En İyi Avı:
    120 cm yayın ve 45 cm dağ alabalığı
    gerçekten kaşıklamı yakalanmış..

15. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Yılmaz ifadelerinde özellikle işaretlediğim kısmı biraz detaylandırmanı isteyeceğim.

İddian Fırat havzası özelinde mi yoksa tüm türlere ait genel bir tanımlama mı? Aslında her iki yönden de gerçekten oldukça ilginç buldum. Zira bu savın şu kadar sayıda Su Ürünleri mensubu kıymetli uzmanlarımızın yıllar yılı ellerinin boş ve kendi alanlarının içerik ve gereğinden bihaber oluşu anlamına geliyor. Yoksa yanlış mı anladım, aydınlatırsan memnun olurum?:)

16. Yılmaz AVCI

Yılmaz AVCI Yılmaz

En İyi Avı:
    Tekrar merhaba

Hayır tamamen anladığınız anlama geliyor... İddiam sadece Fırat havzasıyla ilgi değil,bu ülkede yaşayan kuşlar,böcekler ve diğer bütün türler hakkında kayda değer bir araştırma ve araştırmacıya raslamadım... Vardır ama aynen sizin söylediğiniz gibi boş hatta bomboş.Tabi bu sadece onların saygınlığıyla ilgili değil,insanlarımızın da bu konuya kayıtsızlığından kaynaklanıyor... Örnek verecek olursam bu ülkede yaşayan örümcek türleri... Kim ne kadar bilgiye sahip bu konuda? Arkadaşımı soktu yine her yörede farklı adlandırılan bi örümcek,yarası birtürlü iyleşmiyor ve yaptığımız araştırmalarda örümceğin isminden başka birşeye ulaşamadık fakat aynı örümceğin farklı bir türünün Avustralyada yine aynı bakteriyi salgılayarak iyileşmesi oldukça zor yaralanmalara sebep olduğunu ve tedavi yönteminin burada yazması uzun sürecek bazı doğal yollarla yapıldığını National Geographic'ten öğrendik Buradaki herhangi bir kaynaktan ve ya Belgeselden değil... Burada şu balıklar,şu kuşlar,şu böcekler v.s v.s vardır demek araştırma ise ben de araştırmacıyım ve doğaya daha saygılıyım... Eğer siz aksini iddia ediyorsanız beni de aydınlatın lütfen.. Mümkünse yabancı eli deymemiş bir belgesel gönderin ve ya kitap,herhangi bir makale araştırma... Sadece bize, bizim türlerimize ait birşey... Kelaynakları bile yabancılardan öğrendik bizzat bize ait olan bir türü... Saygılar
    Yazdıklarım sadece araştırmacıların yetersizliğiyle ilgili değil halkın her kesiminin bu konuya olan yaklaşımıyla ilgili... Ben şuan yazarken bir tür yok oluyor belki de,, ama bunu hiçbirimiz bilmiyoruz,yok oluşun nedenlerini ve oluşacak sonuçları bilmiyoruz.. Zaten o tür yaşarken ne işe yaradığını bilmiyoruz... İşte bunu bilmiyorsak sorun bu işe soyunup bu işi beceremiyenlerde en başta çevre bakanı ve şu bahsettiğiniz araştırmacı akademisyen v.s v.s... Hangi ünvan sahibi hak ediyor o ünvanı bu ülkede_?

Son düzenleme: 10 Ocak 2011
  17. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Konu çok daha derin ve korkarım olayın nerede başlayıp nerede bittiğini kestirmekten acizim.:eek:

Ancak "makale ve araştırma" sayılacak ise, ülkemiz sularında Rize Üniversitesi akademisyenlerince tespit edilmiş 2 doğal alabalık yanında 2 de yeni sazan türüne ait link burada. İstenirse türlere ait yayınlanmış dökümanlara da ulaşılabilir diye düşünüyorum.

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=32103
    .

18. Yılmaz AVCI

Yılmaz AVCI Yılmaz

En İyi Avı:
    Teşekkürler abim

Evet baktım balıklara ve o türler hakkında bilgiye sahibim fakat işte bunu bilmek yeterli olmuyor bu balıklar nasıl ürer göç yolları nerelerden geçer hangi türler tarafından tehtit edilirler v.s v.s.. o balıkların biri sadece anadoluya ait ve sınırlarımızın dışında Gürcistanda yaşadığığını biliyorum.. Besin açısından çok zengin inanın bana bu balık avrupa ve ya amerikada yaşasa verici takar yaşamının her saniyesini kayıt altına alır ve korurlardı Kanada daki somonlara yaptıkları gibi... İlginize teşekkür ederim.. İsteğim ülkemizdeki bütün değerlere sahip çıkılıp korunmasıdır. Buna doğal ve coğrafi varlıklarımız ve tüm ülkedeki sosyal ve kültürel yapımız da dahil... Saygılar..

19. rifatyontar

rifatyontar

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    tatlı su kefali 2,5 kilo
    Batman dicle nehrinde bulunan bi balık türüdür ve buralarda da şabut denir 2 haftada bir soframda olur:) nasıl avlanır nezaman avlanır nerde yüzer nerde atlar zıplar gezer inanın uzun zamandır çözmeye çalışıyorum ama nafile zor bir av.Kaşıkla avlandığını ilk defa duyuyorum.Lezzetli bir balık bence

20. avcı50

avcı50 Emre Ünlü

En İyi Avı:
    Sazan 14 KG
    arkadaşım balığın tadı nasıl. israil sazanı gibi mi ?