iki haftadır sivasta 4 eylül barajındayız. buz kırarak balık avlamak gerçekten çok zevkliymiş. her hafta ekipte kalabalıklaşıyor. gerçi tuttuğumuz balıklar hep kefal. öyle çok irileride çıkmıyor ama kış günü buna şükür. ve 4 eylül barajından bir görünüm. tamamen buzlar altında. buzu kırmak gerçekten de çok zor oldu ama buna değdi ilk tutulan kefal. akşam toplam hasılat. irili ufaklı 14 adet kefal.
hasan kardeşim öncelikle tebrikler.. hep istemişimdir buzu kırıp balık avlamayı. özendim size. özenmediğim konu ise 20 cm sınırı altında kalan balıkların olması. imzanızdaki ibare ilede biraz tezat düşmüş.. http://www.balikavi.net/dokuman/sirkuler372.php#bolum3
Hasan gerçekten güzel av olmuş.... Özellikle dağ manzaraları müthiş gerçekten, balık ta gayet iyi bence Farklı bir av tekniği ,farklı bir doğa. Vallahi o dağ havasını ciğerlerime almış kadar oldum
bülent abi haklısınız. mazaret sayılmaz ama yinede cevap vereyim. balıkların hepsini ben tutmadım. bu konudaki sirküleri bilmesem dahi 17-18 cm. nin altındaki balıkları almam, yemlik olarak kullandıklarım hariç. 20 cm nin altında bir-iki tane balık var. onlarda olmasa daha iyi olurdu. uyarınız için teşekkür ederim.
yani namık abi. açık denizlerde kılıç kovalayıp ardındanda kefal tutmak olur mu. bırak onları da biz tutalım
Derler ki, sormuşlar karakışa: "Memleket nere?" Karakış demiş: "Gardaş, Erzurum'da doğdum ama, Sivas'ta oturuyorum.." Karakışın ikametgahında güzel bir av olmuş, tebrikler.. Aman dikkat derim, buz kırılır vs. bir facia yaşanabilir, tedbirli olun, tedbirli gidin mutlaka, ekip kalabalıklaştıkça bu tehdit lineer olarak artacaktır.. Azami dikkat derim.. Sıradan suya düşme gibi olmaz, kışta suya düşmek.. Saniyeler önem taşır..
haklısın, bazen öyle sesler geliyor ki, korkmamak elde değil. aslında birde kaçma sahnesi vardı ama kameraya alamadık. yılın komedisi seçilirdi kesin
Sevgili Abir (Hasan) arkadaşım, öncelikle güzel bir av yaptığınız için tebrik ederim. Bu mevsimde buna şükretmek gerek. Hem de Sivas gibi soğuk bir memlekette. Benim merak ettiğim konu, tatlısu kefallerini kaç metre derinlikten yakaladınız? Ve yem olarak ne kullandınız?
olta attığımız yer dere ağzıydı, yaklaşık 2.20 derinlik kullandık ki zaten taban 2.50 m falandı. yem olarak tavuk ciğeri kullandık. ayrıca tavuk ciğerini diğer balıklarda da kullanmak için bir metod öğrendim. gerçekten işe yarıyor. tavuk ciğerini un ve tiftiklediğim pamukla yuğurup normalde hamur takar gibi takıyorum. yem sanki macun gibi oluyor.
elinize sağlık ben nedense buzdan tırsıyorum biraz eğer alaska gibi buz kalınlığı belli bir bölge olsa seve seve giderdim balığa.. ama bu tür yerlerde buzun kalınlığı konusunda çok emin olunamıyor.. ama zevki bambaşkadır eminim.. elinize sağlık... daha iyi avlara inşallah..
slm hocam o kadar küçük balıkları tutmayınız lütfen. sizi duyarlı bir avcılığa çağrıyorum. yazın sonunda balık bulamazsınız lütfen bilinçli avlanalım. doğa saygılı olalım ve koruyalı ki o da bizi mutlu etsin.:
Foruma hoşgeldiniz. Yapmanız gereken bir iki işlem var. Öncelikle aşağıdaki link yardımıyla imza ayarlarınızı yapmalısınz. İmzanızda isminiz,doğum yılınız,bulunduğunuzhir ve kan grubunuz yazmalı. Daha sonra ise "tanışalım" bölümünde yeni bir konu açarak bizlere merhaba demelisiniz. http://www.balikavi.net/forum/profile.php?do=editsignature