4 MAVİ BENEK, 2 KIRMIZI BENEK

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında KorkutAta tarafından paylaşıldı.

1. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    sazan, 13,1 kg.; gökkuşağı alası, 2 kg.
    Teşekkür ederim, Sevgili Fatih. Yenge raporları okumaya başlarsa roman okumayı bırakıp seninle ava geleceğim diye tutturabilir. Onun için ne istediğinden emin olmadan yengeyi rapor okumaya zorlama bence:D Gönül okşayan güzel sözlerin için teşekkürler.

2. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Sevgili hocam nihayet gönlündeki güzellerle vuslata erdin, tebrik ederim can-ı gönülden. Harika bir av güncesi hazırlamışsın bizlere. Eşsiz ve doyumsuz anlatımınla günü/anı ben de yaşadım. Ellerin dert görmesin.;)

Size eşlik etmeyi, o havayı solumayı çok istememe rağmen biliyorsun ki, bu ihtiyarın performansı o tür avlaklar için yeterli gelmiyor. Yüksek kondüsyon isteyen, oldukça zorlu etaplarla kırmızılı güzellerin peşine düşmek her babayiğidin harcı değil. Bunu layıkıyla icra edecek azim ve kararlılık ise sen de fazlasıyla var, daha güzelleriyle de bu aşkı yaşamana duacıyım. Bir ay sonrasına şimdiden rast gelsin diyeyim.:)

Klipsi kapamayı unutmuyorduysan,:eek: (Usta’ya suç bulma hemen :p ) bakayım sorun ne, üretim hatası bir durum olduğu şüphesi uyandı bende. Klips açılması hem de üst-üste oluşu, oldukça şaşırtıcı. Kullandığın fırdöndüleri bir inceleyeceğim.:p:D

3. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    Sevgili Vedat Ağabey,
    Sizin gibi bir efsanenin övgüsüne mazhar olmak her faniye nasip olmaz, ne mutlu bana! Bu raporları biraz da sizin sevdiğinizi bildiğim için böyle detaylı anlatıyorum. Sevgi ve saygılarımla...

4. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim Sevgili Hakan. Büyük üstadların yanında ders vermek haddim değil, estağfurullah. Dilim döndüğünce tecrübelerimi paylaşmaya çalıştım. Kerteriz konusuna gelince, sizin gibi kurtlardan kaçar mı:D Yalnız rahat bırakın bebişleri biraz büyüsünler:baby: :baby:

5. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Davut. Daha iyileri sana rast gelsin.

6. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    "Kırmızı benek denince her şey biter." Aynen katılıyorum. Yoksa parmak kadar balıklar için o kadar zahmete katlanılır mı?

7. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    Makineyi büyük oranda doğru tahmin etmişsin, makinem Shimano Exage 3000 MRC High Speed. Makine harika, özellikle ani kaloma sistemi bir harika: Tek bir parmak fiskesiyle kalomayı boşa alıyorsun ve sürpriz balıkların ani baskısını bertaraf ediyorsun. Yalnız makinemden tek şikâyet ettiğim nokta bazen klepe teli tam kapanmıyor, bu da klepe telini tekrar yerine itinceye kadar makinenin zorlanarak sarmasına sebep oluyor. Benim makineme özgü bir durum olabilir.
    Beğenmenize sevindim. Daha iyi av ve raporlarda buluşmak üzere.

8. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    Teşekkürler İsa Kardeş. Dere avlarına maalesef Nuri Ağabeyimiz iştirak etmiyor. Cevabını kendisi az önceki mesajında vermiş. Gerçi geçen yıl bir kez deneme babında onu ve ağabeyi Usta'yı aynı avlağa götürmüştüm, ama bir kefalden başka bir şey tutamamışlardı.:p Onlar göldeki gibi sabit bir noktadan avlanmaya alışmışlar, fakat dere öyle değildir, hele de alabalıkta. Alabalık avcıyı bir kez farketti mi birkaç saat içerisinde oradan balık alman artık mümkün değildir, mecburen yer değiştireceksin. Benim dünkü avımda iki köy arasını yürümemin sebebi bu: Aynı yere balık almadan beş altı atıştan fazla yapmanın anlamı yok.
    Bilmukabil sevgi ve selamlar...

9. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    tebrikler Muharrem agabey. harika bir av olmus. biraz fazla mepps gitmis ama en çok suyu görmeden kaybedilene üzüldüm. digerleri is kazasi :)

10. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    Sevgili Nuri Ağabey, ne zaman raporumu okuyacaksın diye merak edip duruyordum. Nihayet okumuşsun. Her zamanki gibi teşvik ve teskin edici üslubunla sana takılma arzumu yok etmeyi başarmışsın:mad: :p
    Klipsi kapamayı tabii ki de unutmuyordum. Hatta ikinci kaşığı takarken aynı şeyi ben de düşünüp özenle bu işi yapmıştım. Ben olayı şöyle anladım: Klipsle yüzük tam klipsin baş tarafının yüzüğe kolayca gireceği şekilde bir oranlamayı tutturduğundan kamışların çalıların arasından geçerken bunlara takılan misinanın ufak bir zorlamasıyla ya da makineyi suda sararken kaşığın geldiğini fark etmeyip yüzüğe değinceye kadar kaşığı çekmekten klips tırnakla basmış gibi yüzüğün cidarının baskısına maruz kalıyor ve açılıyor. Açılan bu klipsin üzerindeki kaşığı hemencecik düşürmesi de otlara falan takılmaktan kaynaklanabilir. Tabii dere avcılığında ilişken çok. Çoğu kez ufak takılmalarda kamışı kırılmayacak şekilde bir miktar çekip kurtarmayı deniyorsun. Hasılı, sebep ne olursa olsun dere avcılığında kaşık atarken fırdöndü kullanmayacaksın vesselam. Hatta şuna karar verdim: Doğru kaşığı bulunca göl avcılığında da fırdöndüyü çıkarıp direkt kaşığı takacaksın misinaya. Böylece kaşık performansında en az 1/5'lik bir iyileşme sağlayabilirsin.
    Kullandığım fırdöndüler her zamanki fırdöndüler. Ama kamış farklıydı. İlk kez Shimano'nun 1-11 atarlı kamışını kullandım. Ama sanık/sabık :)D) fırdöndü alet çantamda duruyor, bir bakar hükmünü ona göre verirsin: Katli vacip mi, değil mi?:D :D

11. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    Aynen öyle sevgili Roy. Ben kaşıklardan ziyade uygun kaşığı bulmuşken, balık da av veriyorken kaşıksız kaldığıma üzüldüm. Balıksız geçtiğim o parkurdan "Acaba mavi benek kaşığım olsaydı birkaç balık daha alabilir miydim?" diye hâlen aklımdan geçirmiyor değilim hani.:eek: Ama unutmadan en kısa zamanda kayıp kaşıklarımı yerine koymalıyım.
    Sevgi ve selamlarımla...

12. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Çok teşekkür ederim sevgili Muharrem devamını dilerim

13. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    Muharrem avın için tebrik ederim güzel güzel bütün hislerini ne kadar yalın aktarmışsın bizlere,son zamanlarda alabalığa bende meraklandım şu aralar kendime bir fly takım almayı düşünüyorum 2 kere yoldan döndüm fly takımı almaya giderken:) zira bana göre çok yeni ve bilmediğim düzeneklerle dolu çok aristokrat bir stil şimdilik netten ve siteden araştırarak kendimi hazırlıyorum malzemeciye gittiğimde en azından ne almayı bilecek kadar:)yakaladığın balıklara baktıkça sanki fly yöntemiyle ben yakalamış gibi hissettim Erzuruma selamlar

14. alabalikci42

alabalikci42 arif

Merhaba arkadaşlar bende aranıza yeni katıldım.Bende alabalık tutma hastasıyım.Arkadaşımın yazısını zevkle okudum.Teşekür ederim.

Kaşıkla alabalık avlamak her insanın harcı değil.Çok zor ve pahalı bir avlanma yöntemi malesef.Bende çok kaşık telef ettim.İmkan buldukca balık çantama alırım.Kaşık konusunda çok fazla bir tercübem yok.Özellikle ne zaman hangi kaşık ile avlanacagımı bilmiyorum.Mavi kaşık hiç denemedim.En cok beyaz üstü kırmızı mebsis kaşıklardan verim aldım.Bu konuda değerli üstatların görüşlerini almak isterim.

Bu aralar Rapala ile alabalık tutmaya başladım.Göl kamışı kullanmayı bıraktırdı bana.Geçen hafta güzel bir derede 12 tane alabalık tuttum.Bazıları gökkuşağı bazıları ise kırmızı benek idi.Ama herkesin bildiği kırmızı benekten farklı.Açık kahferengi tonları üzerinde dikkatli bakıldığında kırmızı beneği belli olan bir alabalık.İçi pembe.Rapaladan bu kadar verim alacağımı tahmin edemiyordum.Şidiye kadar tuttuğum en fazla sayıya ulaştım.
    Alabalık tutmanın ayrı bir zevki var.Sudak da avlarım.Ama o zevki vermiyor.İmkan buldukça alabalık avlamaya giderim.Malesef gidecem yerler ksıtlı ve uzak.
    KorkutAta üstadım gibi eşimin memleketine hem ziyaret hem balık amaçlı gidiyorum 2 gün kalıyorum.Sabah akşam balıktayım.Gittiğim yerde insanlar olta balıkçılığı yapmıyorlar malesef.Serpme ile avlanıyorlar.Buda beni çok rahatsız ediyor.Günde en az 3-5 serpmeci geziniyor.Malesef ceza konusunda gerekli hassasiyet gösterilmiyor anladığım kadarı ile.Ordaki insanlara bunun yanlış olduğunu anlatmaya çalıştığımda tepki aldım hep.İnsanların dedikleri "hoca olta ile balık yakalanmaz" demeleri.Bu gidişimde olta ile avlanan 3-4 kişi gördüm buda beni çok sevindirdi.Kendileri ile konuştum, devlet memurlarıymış.Onlarda aynı dertden muzdarip.Bu konuda başvuru yapacagımız bir yer varmı üstadlarım.Su ürünlerine şikayet etsek bir sonuç çıkarmı ?

Balık yemeği çok severim.Ama bu işi balık yemek için değil bir hobi bir spor olarak gördüğüm için yapıyorum.Çevremizdeki insanlara bunu anlatmak çok zor.Gecenlerde arkadaşımı balığa götürdüm.Hiç zevk almadı.1 tane 750 gr lık alabalık yakaladım.Arkadaşın dediği bu kadar eziyete değermi 5 lira verir alırım:)
    Konudan konuya geçtim biraz üstatlarım kusura bakmayın.Bu formu yeni gördüm.Fırat buldukça paylaşımlar yapacagım.Balık fotoğrafları aşagıda.Eklediğim fotoğraflar son 1 ay içinde yakaladığım balıklar.

Gökkuşagı alasının boyu 37,5 cm dir.Diğerleri yukarda anlattığım kırmızı benek türüdür.

15. alabalikci42

alabalikci42 arif

Merhaba arkadaşlar bende aranıza yeni katıldım.Bende alabalık tutma hastasıyım.Arkadaşımın yazısını zevkle okudum.Teşekür ederim.

Kaşıkla alabalık avlamak her insanın harcı değil.Çok zor ve pahalı bir avlanma yöntemi malesef.Bende çok kaşık telef ettim.İmkan buldukca balık çantama alırım.Kaşık konusunda çok fazla bir tercübem yok.Özellikle ne zaman hangi kaşık ile avlanacagımı bilmiyorum.Mavi kaşık hiç denemedim.En cok beyaz üstü kırmızı mebsis kaşıklardan verim aldım.Bu konuda değerli üstatların görüşlerini almak isterim.

Bu aralar Rapala ile alabalık tutmaya başladım.Göl kamışı kullanmayı bıraktırdı bana.Geçen hafta güzel bir derede 12 tane alabalık tuttum.Bazıları gökkuşağı bazıları ise kırmızı benek idi.Ama herkesin bildiği kırmızı benekten farklı.Açık kahferengi tonları üzerinde dikkatli bakıldığında kırmızı beneği belli olan bir alabalık.İçi pembe.Rapaladan bu kadar verim alacağımı tahmin edemiyordum.Şidiye kadar tuttuğum en fazla sayıya ulaştım.
    Alabalık tutmanın ayrı bir zevki var.Sudak da avlarım.Ama o zevki vermiyor.İmkan buldukça alabalık avlamaya giderim.Malesef gidecem yerler ksıtlı ve uzak.
    KorkutAta üstadım gibi eşimin memleketine hem ziyaret hem balık amaçlı gidiyorum 2 gün kalıyorum.Sabah akşam balıktayım.Gittiğim yerde insanlar olta balıkçılığı yapmıyorlar malesef.Serpme ile avlanıyorlar.Buda beni çok rahatsız ediyor.Günde en az 3-5 serpmeci geziniyor.Malesef ceza konusunda gerekli hassasiyet gösterilmiyor anladığım kadarı ile.Ordaki insanlara bunun yanlış olduğunu anlatmaya çalıştığımda tepki aldım hep.İnsanların dedikleri "hoca olta ile balık yakalanmaz" demeleri.Bu gidişimde olta ile avlanan 3-4 kişi gördüm buda beni çok sevindirdi.Kendileri ile konuştum, devlet memurlarıymış.Onlarda aynı dertden muzdarip.Bu konuda başvuru yapacagımız bir yer varmı üstadlarım.Su ürünlerine şikayet etsek bir sonuç çıkarmı ?

Balık yemeği çok severim.Ama bu işi balık yemek için değil bir hobi bir spor olarak gördüğüm için yapıyorum.Çevremizdeki insanlara bunu anlatmak çok zor.Gecenlerde arkadaşımı balığa götürdüm.Hiç zevk almadı.1 tane 750 gr lık alabalık yakaladım.Arkadaşın dediği bu kadar eziyete değermi 5 lira verir alırım:)
    Konudan konuya geçtim biraz üstatlarım kusura bakmayın.Bu formu yeni gördüm.Fırat buldukça paylaşımlar yapacagım.Balık fotoğrafları aşagıda.Eklediğim fotoğraflar son 1 ay içinde yakaladığım balıklar.

Gökkuşagı alasının boyu 37,5 cm dir.Diğerleri yukarda anlattığım kırmızı benek türüdür.

16. Tarık ERSAL

Tarık ERSAL Tarık ERSAL

En İyi Avı:
    YANGELE BALIKÇI MODU :-))
    Muharrem kardeşim,

Harika balıklar, detaylı anlatım ve çıkarımlarını bizlerle paylaştığın için teşekkürler.

İki yıl öncesine kadar bende meppslerimin içindeki günün rengini deneyerek buluncaya kadar en ufağından bir klipsli fırdöndü kullanır, meppsin iş yapanını bulunca fırdöndüsüz avlanırdım.

Anlattığın gibi yaşadığım bir çok olumsuzluktan sonra artık her meppsi misinama direk bağlıyorum.

Ancak av bitiminde makaradaki misinanın 25-30 metrelik kısmını ucu boş olarak akarsuya ağır ağır bırakıp, makarama sararak tekrar topladığımda da av boyunca oluşan gamı da yok etmiş oluyorum. Fırdöndüsüz av nedeniyle misinada oluşan gamı iki av gidermezsen üçüncü avda mutlaka sorun oluyor.

Kardeş, bu sene de Erzurum'a gelemedim.
    Seneye mutlaka gelip, avlanacağım. reeling :thumb:

17. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    Ertan Ağabey,
    Birkaç gündür şehir dışında olduğumdan internete giremedim. Onun için zamanında cevap veremedim, kusura bakma.
    Raporumu beğenmene sevindim. Fly ile avcılık bana da alabalık avcılığının son noktası gibi geliyor, ama ben henüz bu yönteme cesaret edemiyorum. Kaşık atmanın mümkün olmadığı küçücük dere aynalarında, suyun en temiz olduğu dağ şelalerinde, altı yosunlu otlu sığ derelerde fly yönteminin çok verimli olacağına inanıyorum.
    Cesaretin için seni şimdiden kutluyorum. Umarım en güzel kırmızı benekleri tutar, bizimle paylaşırsın.

18. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Arif.
    Kırmızı benekli kaşık genellikle açık havalarda iş görür. Kapalı havalarda ise mavi benek daha verimli olur. En büyük balıklarımı mavi benek kaşıkla tuttum.
    Tırıvırı, serpme/germe ağ, dinamit, gaz vs. ile yasa dışı bir şekilde avlananları jandarmaya şikâyet etmek gerekiyor. Bulunduğun yer neresi olursa olsun 156'yı aradın mı jandarma çıkıyor. Avlağı güzel tarif edersen gerekeni yaparlar.
    Tuttuğun balıklar çok güzelmiş. Avda tutulan 750 gramlık balığı marketten alınan balıkla bir tutan kimse seni beni anlayamaz, onlarla avın tadı da olmaz. İşten anlayan ve senin gibi yaptığı işten haz duyan partner bulmak lazım.
    Tuttuğun balıklarla güzel raporlarını bekliyoruz. Hoşça kal.

19. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Tarık Abi. Sizin gibi üstadlardan "aferin" almak benim için büyük zevk. Misinadaki gamı gidermek için öğretmiş olduğunuz yöntem güzelmiş, bunu bundan sonra ben de uygulayacağım.
    Erzurum'a gelirseniz haberimiz olsun. İnşallah beraber avlanmak da mümkün olur. Hoşça kalın.

20. alabalikci42

alabalikci42 arif

Müsait olduğum zaman tekrar yazacagım Muharrem Bey.Şu sıralr balığa gidemiyorum.Ara sıra sudak avına gidiyoruz ama oda kısıtlı.İşin asçıgıda pek haz vermiyor.Alabalık tutmak ayrı bir zevk.