5 karış suda 2 kg balık .. hemde 1 saatte..Antalya'dan

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında vexi tarafından paylaşıldı.

1. ErenSaruhan

ErenSaruhan Eren SARUHAN

Favori Kamış:
    SHIMANO Nexave - Vengeance
    Favori Makine:
    SHIMANO Exage 3000 & DAIWA MegaForce
    kovadaki aynalının yanında küçük pullu var bitane. kovadaki tek israil odur galiba ? digerleri bildiğimiz pullu sazan.

2. nazmix60

nazmix60 NAZMİ

Sazan görünce kanım depreşiyo ,kendimi göl kenarına atasım geliyo.peki gidiyomusun diye sor;cevap hayır.Yalovada hala sazan avlağı bulamadım.yok sanırım.fotolar içi teşekkürler

3. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    nuri abi belki kızacak ama :) bana da bunlar israil sazanıyla normal pullu sazanın henüz tam izrail sazanına dönüşmemiş ara melezi gibi geldi. çünkü balığın orta kısmında boydan boya uzanan bu çizgi-ler israil sazanının en belirgin özelliklerinden biridir. dikkatli bakınca oluşan çizgi görülebiliyor. ama normal pullu sazanda bu çizgi olmuyor bildiğim kadarıyla.

4. bay_maximum

bay_maximum HALİL

Favori Kamış:
    alba star 2808 4m
    Favori Makine:
    daiwa crossfire 3000x
    En İyi Avı:
    13 kilo pullu
    hz musa bir şahsın allahım seni çok seviorum seninkafandaki bitleri temizlerim ayaklarını yıkarım gibi dua ettiğini görünce o öyle olmaz doğru dua doğru şekilde yapılır diyerek adama anlatınca adam da ya musa anladım bundan sonra böle yapacağım demiş ama allahu teala hz musaya ey musa keşke doğrusunu göstermeseydin o içinden gelerek samimi şekilde bunu yaptı ben ölesini daha çok severim demiş beyefendi samimiyetle yazmış doğrusunu yazmış :) kimseye lafım yok balıkları severek salmış zıpkınla delik deşik olmamış ağ ile parçalanmamış yerini sölememiş bırakında insanların hevesini kırmayın teşekkürler

5. simendifer

simendifer Sennur

Elif Şafak okuyucusuyuz anlaşılan. :) Güzel hikayedir, yaradan ile kul arasına girilemeyeceğini, girmemek gerektiğini anlatır. Ama kullarla balıklar arasına girilemeyeceğinden bahsetmez. :)

Demem o ki; burada hepimiz amatör balıkçıyız ve çoğumuz, balık avcılığına düşkün olduğumuz kadar doğa sevgisine de sahibiz. Hepbirlikte burada bir şeyler paylaşıyoruz ve aynı zamanda doğru gitmeyen bir şeyler için de birlik olmaya çalışıyoruz. Bu durumda, sen yanlış yaparsan ben, ben yanlış yaparsam sen, birbirimize yanlışlarımızı ve olması gerekeni söylemekle mükellefiz. Bundan kimse alınmayacak, gücenmeyecek, nefret etmeyecek, sitem etmeyecek, küsmeyecek. Böyle olması gerekir. Yoksa çantamızda yanlışlarımızla birlikte yol almaktan başka bir şey yapamayız. Madem çocuklarımıza güzel bir doğa ve çeşit çeşit balıklar bırakmak istiyoruz, birbirimizin bazı uyarılarını dikkate alacağız arkadaşlar bunun başka yolu yok. Kimi bunu sert söyler, kimi daha yumuşak bir dille söyler ama kimse kötü niyetle söylemez emin olun. En sert şekilde uyaranın bile içinde, belki karşısındaki kırmak umurunda olmasa dahi, en azından doğaya karşı sorumluluk vardır ve bunun için böyle söylemiştir. Beş parmağın beşi bir değil ki, herkes aynı şekilde davransın. Onları da hoş göreceğiz elbette, tabii işi hakarete, küçük düşürmeye vardırmadıkları sürece. Öylelerinin zaten burada olması da hatadır, zamanla da asimile olur ya da burada barınamayacaklarını anlayarak uzaklaşırlar.

Kısacası (nasıl kısaysa artık, yine uzattıkça uzattım. :)), birbirimizi ikaz edecek, ikaz edilirsek alınmayacak, gücenmeyecek, arkadaşlarımızın bizlere doğru bir şeyler göstermeye çalıştıklarını anlamaya gayret edeceğiz arkadaşlar. Neticede hiç kimse burada birbirinin düşmanı değil. Bir gayemiz var, bunun için de ilk önce birbirimize öğretmen ve birbirimize destek olmak zorundayız.

Bu uzuuuun yazı için konu sahibi beyefendiden çok özür diliyor ve hemen yazıyı noktalıyorum. Keyifli paylaşımlar dilerim. :)

6. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Yanal çizgiydi, puldu, melezdi vs. tüm yorumlara toplu bakış. Elbet bir sonuca varılır, ne dersiniz?

Aynı avlaktan İsrail sazanı

Aynı avlaktan Pullu sazan (muhtemelen aynı yılda ve aynı boyda iken salınmış türler. İsrail sazanı pullu sazana nispetle genetik olarak daha yavaş büyüyor.)

Tortum Gölü’nün İsrail sazanı. Sevgili yeğenim Sena’ın elinde. 2 kg ağırlığa varabilen, eti oldukça lezzetli bir balık. Resimlenmesinden 2 dakika sonra, bizim stres efendi kıyıda balıkları temizlerken göle kaçırdı elinden)

İsrail sazını

İsrail sazanı

Bizim Ayhan ustanın pullusu (gibrin)

Aynalı sazan (Tortum’dan, bu yavru iade edildi)

Bir de bu var. Tabi bu balık başka balık. Endemik, aynı zamanda da türünün tek örneği; Nurilles Ballikus Janjannakis

:p :D :laughing:

7. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Israil sazani ile bildigimiz pullu sazanin melezi diye birsey var mi? Bilmedigim icin soruyorum.

8. İstanbuldan

İstanbuldan İbrahim

Favori Kamış:
    D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    7 kilo istavrit+2 kilo sardalya
    Evet sinirlenince hızlıca yazdım ondan anlaşılması biraz zor olabilir ama sen de anladın şimdi yapma ;)

Ben yaşa, tecrübeye son derece saygılıyımdır bilen bilir ama bu yorum yanlış! Hatalı olduğu yerler vardır paylaşımcının ama bu şekilde belirtilmez. Saygı herkese olmalıdır.

Hoşbuldum bu arada :)

Maalesef maalesef

9. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Antalya çok güzel bir ilimizdir , daha güzel balık maceraların olsun .. görünen . balıklar bana görde sazan , (karas değil) sana tavsiyem salacagın balıkları bu tür kovad a değilde içinde sprial olan livarda saklarsan kendi yaşadıgı suda daha sag lıklı olur .. salarkende direk suyun içinde ters çevirip agız tarafını suda iken arka tarafından yavaşça kaldırırsın salmak istediğin balıklar suya döner.. sert cisimlere gövdesi değmemesi iyi olur..
    ,
    http://www.balikmarketim.com/?urun-50726-ZEBCO-KEEP-NET-FiLE-1-50-m==-40-cm-LiVAR.html

10. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Konuyu sevgili hocamız Yakup ERDEM gayet nefis bir şekilde izah etmiş. Konu öncesi ve sonrası için linke bakılabilir. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=44412 Ancak can alıcı yerleri buraya da taşımakta bir beis yok sanırım.:)

11. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Bilim adaminin hali baska. Hocamiza tesekkurler. Nuri abim, senin de ellerine saglik. :)

12. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Nuricim yukardaki resimdeki balıgın adını yanlış yazdın onun adı ,

Cyprinus Nurilles (Akkaya 2012) lütfen milleti yanıltmayalım .. :D:D

13. Sirkülerin 9.maddesindeki Çizelge 2 'de Karas (israil sazanı) için; "Sazan balığı ve bazı sazangiller türleriyle çiftleştiğinde kısır yavrular meydana gelir. Bu etkisi ile sazan ırkını yok edici özellik taşımaktadır. Hızla çoğalarak ortama hakim olur." diyor.

Abdullah'ın tuttuğu bu tartışmalı balıklar melez olmasın?? Gerci Abdullah o kanalların yeni balıklandırıldığını yazmış ama yeniden kasıt kaç yıl acaba?